Kančík - chov
0 24.11.2008 19:28 RAP – Re: stuz
No, hlavně je neradi berou. Zkus ať ti je objednají jen pro tebe a uvidíš
0 24.11.2008 19:17 stuz – Re: RAP
nevim kde myslíš že všude v akvaristikách.. ja o žádné nevím... dnesk ajsem se ptal i v zverimexu a řekla že ani od dodavatelu kančíky ani akary vzit nemuzou bo je nemají...
0 24.11.2008 13:02 RAP – Re: stuz
To je divné. Jsou běžně v akvaristikách k dostání.
0 24.11.2008 12:58 RAP – Re: Barney
Cichlidy nejsou sami o sobě vrazi a zabijáci. Pokud jim poskytneš dobré podmínky, jsou to mírumilovní mazlíčci!
0 24.11.2008 07:09 stuz – Re: Barney
tak žádní kančíci nebudou... majitel už je nemá a já je nikde neseženu stejně tak jako akary modrý a všechny druhy kančíků proste neseženu...
Ale jsou agresivní. Při tření jsou to vrazi, viděl jsem to na vlastní oči. A když vezmeš v potaz, že se třou hodně často, tak budou hodně často napadat ryby v akváriu. Jak píše sharon, dej tam pár (2) zelenookých, pár červenohrdlých a třeba pár Akar modrých.
0 23.11.2008 21:50 stuz – Re: sharon
to jo všemu rozumím tak vím že to neni hejnová ryby a že během tření si vytváří teritorium, ale proste jsem se chtel zeptat jeslti by bylo možný je chovat třeba v 10 kusech protože jak jsme četl nejsou zas až tak agresivní.... a jak psal myslimže Roman tak by to šlo... ale jeste uvidím
Ne, vem 5 kousků, až se spárují, tak nech jenom 1 pár, oni jsou hodně drsní. Když se vytřou, což se ti určitě vytřou, tak počítej s pěknýma rvačkama. Vytírají se i v nádrži 20 litrů, je to plevel. Zbytečně by mezi sebou bojovali, podle mně bude nejlepší 1 pár.
Ty je chceš chovat jako hejnovou rybu ? Americké cichlidy kromě Perleťovek a Skalár se v hejnech nechovají.
0 23.11.2008 11:02 stuz – Re: Malapa
tak si proste vemu rekneme 15 kusu těch kančíků dám je do jednoho akva a pak je rozdělím....
Přeložím, nech si 15 rybek, až povyrostou a vytvoří páry, necháš si dva nejhezčí páry, ostatní někomu věnuješ, nebo zlikviduješ. Klidně u nich můžeš mít i jiné hejnové rybky, ale tak velké, aby je kančícy nepovažovali za potravu. Odhadem tak 4 cm a víc.
0 23.11.2008 08:53 stuz – Re: Povalec
tak předchozi větě nerozumím....
Videl bych to na 2 pary. Kdyz se trou, tak jsou docela vostry. Tech 15 kusu je na prirozenej vyber primereny mnozstvi.
0 22.11.2008 23:49 stuz – Re: Povalec
tak budou to prckove asi 1 cm a jestli by si na sebe zvykly jak by vyrustali to nevím... jinak delka akva 150*50 jinak kolik jich tak teda do toho akva? a nebo 5 paru nebo 4 a + tetry žhavý a nejaky hejnovy menší rybky
Pokud mas aspon 1000L nadrz nebo jedince do velikosti 2cm, tak jo. Jinak pocitej na 1 par aspon 80 litru
0 22.11.2008 23:40 stuz – Kančík zelenoký
Je možný abych měl asi 15 kusu této rybky v jednom akvariu? nic vic bych tam asi nemel. Jinak cistý objem akvaria asi 305-310 litrů
Starší reakce
Starší reakce
Situace parcialne stabilizovana. Jedna samice se zase kamosi se samcem. Druhej samec vodi hromadu malejch, jenom jedna samice je porad zahanena. Trochu jsem v nadrzi preskladal bridlici a vyrobil dalsi ukryty. Uvidime.
dej na každou stranu akvárka větší kořen a doprostřed nějakou pořádnou kytku a bude možná klid.
ty 2 pary se tak nejak vyvrbily. Koupil jsem 4 ryby abych mel aspon malou sanci, ze se mi tam sejdou 2 pohlavi. Jak tohle dopadne...
jj, někteří samci to dělají, pak taky někdy trochu potlučou samici, aby si obhájili otcovská práva. V akvárku jako je 120 litrů je lepší mít jednoho samce a dvě tři samičky, než dva páry.
Mam 4 kusy ve 120L, to neni optimalni. Dvoustovka bude hotova nejdriv za mesic. Jinak ted asi 6 tejdnu stary mlady neprosto spolehlive vodi samec, samice je schovana nekde pod lupenim.
Ja s nima mam ted trochu honicku. 2 pary vyvedly mlady, mesic v klidu, jen proti sobe vyjizdeli. Minulej tejden jsem nasel samici skoro zabitou, sli po ni uplne vsichni. Odlovil jsem ji, dala se dohromady, vratil ji do nadrze a zacal masakr na novo. Jenze v ted dostavaj cocku obe samice. Nevim, co s tim. Zatim jsem do akva vrazil kryci sklo a oddelil samice od samcu...
0 20.08.2008 15:26 marsz Jo a v tom internetovém slovenském prima časopise o akvaristice je teď aktuálně spousta informací o těchdle rybkách.
0 20.08.2008 09:29 pentS – kancik zelenooky pludci
Mam pludky kancika zelenookyho a cca 30+kousku oba rodice se vzorne staraji a samec utoci prakticky kdyz se nekdo jen priblizi k akva zajimalo by me za jak dlouho ty prckove vyroustou tak do 2cm a do kdy se o ne rodice budou starat nez jim budou na obtiz? A jinak je krmim first bite od hikari....
Starší reakce
No jo, jenže jaké mají ti tví společníky
- a o tom to je...zkus dát ven z akvárka třeba carpinty a uvidíme, kdo bude šéfovat....
Ty máš citroňáka v takovém plivátku a chceš k němu ještě dalšího rváče? Tvá nádrž je tak na hejno teter a maximálně pár klidnějších a hlavně menších cichlid.Třeba akar hnědých.
0 20.07.2008 21:29 Kristýna – Sharon
ahoj, ptala jsem se zde, zda je moje rybka kančík citronový nebo jiná a co k ní pořídit, teď tu koukám, co píšete o těch perleťových...tak nevim, nevim, nebyla by nějaká hodnější rybka?jo a ty rozměry akvarka jsou d-100,v-45,š-50.K
Starší reakce
no vždyť jo..proto říkám, že jsou to normální cichlidy
, jen má každý jinou právě tu příslušnou zkušenost
0 02.07.2008 22:54 RAP – Re: sharon
Ale takové jsou téměř všechny americké cichlidy, ať mají 10 či 50cm. Záleží jen na velikosti akvária. Stačí se podívat na Romanovu
rybicky.net/nadrze/811 0 02.07.2008 15:35 sharon [126] Nedá mi to, musím k tomu něco napsat. Kančíci perleťoví jsou úplně normální cichlidy, klidní a příjemní, dokonce by se dalo říct, že ve sporech s jinými cichlidami jsou to právě oni, kteří ustoupí a sami konflikty nevyhledávají. Netlučou rybky, neničí kytky, nerozhrabávají akvárium. Nechají se krmit z ruky, netrvají na svém teritoriu. Dokonce ani mezi sebou nějak urputně nebojují. Ale to všechno jen do doby, než vytvoří harmonický a stabilní pár a vytřou se. Pak začne peklo na zemi. Teda v akváriu. Vykopou a roztrhají kytky, nahrnou substrát k jedné straně, většinu ryb zaženou za filtr nebo za pozadí a ty které se tam nevlezou, utlučou nebo alespoň ošklivě potrhají. Pokoušou ruce majitele hluboko do krve. Dokonce se pokoušejí útočit na rozsvěcující se blikající zářivky. Funkční dospělý pár je nejlepší mít samostatně, nebo ve velkém akváriu plném mohutných stabilních dekorací s rybami jako amphilophus, herichthys nebo parachromis, nejlépe mírně přerybněném
. Ovšem mohou se najít i klidné a mírné vyjímky, ale já takové neznám.
0 02.07.2008 13:20 lovec přeně jak řká RAP , nejagresivnější není , jen záleží s jakýma je máte rybama ,zkuste ho mít s 25cm vrubozobcem a uvidíte jak bude vklidu
0 02.07.2008 09:36 RAP Je to cichlida, ale že by nejagresivnější
.
0 02.07.2008 09:31 Numen – Kančik
Kančík perleťový je krásná cichlida, ale navím jestli je opravdu ta nejagresivnější, jak si tady někdo myslí. Já s těmito rybami mám vlastní zkušenosti a dle mého názoru jsou celkem mírumilovné, tedy vůči ostatním cichlidám. Naproti tomu např. Perlovka červená (hemichromis bimaculatus) je opravdu agrasivní, kousavá cichlida. Zároveň ale namůžu dát za to tvrzení ruku do ohně, protože každá ryba ja jiná, stejně jako je tomu u lidí.
Starší reakce
heros notatus
Ahoj,
mno jestli vzniknul tento druh zkřížením příčnopruhého kančíka a červenookého ti fakt neřeknu (možné to je)...Každopádně tyto ryby se běžně ve velkém akváriu dorůstají 25 a více centimetrů. Sám jsem měl kančíky červenooké a ty měli 24cm
Kančík červenooký (heros severus) je dost podobný Heros notatus...takže pokud jsou tvoje ryb hodně podobné kančíku červenookému tak by to skutečně mohl být heros notatus ale s americkými cichlidami je to s jejich podobností dost složité...
Pro srovnání pár fotek z knihy Southamerican cichlids III od Aqualogu....
0 22.06.2008 01:31 Richard – Heros Notatus
Mám jeden dotas a snad se najde někdo kdo my bude umět odpovědět.
Koupil jsem čtyři ks kančíka cca před dvěma lety,zbarvením je jako kančík příčnopruhý akorát že světlé pruhy jsou téměř bílé,tvarem těla je vyšší než bývají kančíci,nyní po dvou letech je jejich výška cca 10-12 cm a délka 18-20cm skoro připomínají tvarem terčovce ,no a vkrámě my prodavač tvrdil že je to kříženec kančíka příčnopruhého a červenookého a že se nedorůstá více jak 15cm ale kančíci mají již 20CM a stále rostou ale to my nevadí akvárium mám velké.A prodavač my také zdělil že tento druh nemá české jméno ale že se jmenuje Heros Notatus.A mě by zajímalo pokud má někdo podobnou ryby ,jesli by my mohl napsat co to by to mohlo být za rybu a hlavně jestli sedí latinský název Heros Notatus.
Starší reakce
0 13.05.2008 15:21 marsz – zelenoocí teda
Začalo pršet, tak jim nasbírám pár žížal. Ty mají móc rádi. Spíš by mě zajímalo, co kančíci nežerou.
Přidat reakci
1 ...... [22] ...... 26
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 19619x