Jak zlikvidovat plže
když nebudou mít šneci co žrát, nebudete jich tam mít tolik
Já mám podobný problém, šneci se přemnožili a nevím co s nimi. Myslíš, že mi ti rájovci nesežerou i rybky jako jsou platy, neonky a tak????
Starší reakce
0 25.10.2007 21:16 vencisimo čtverzubec všechny tyhle ryby strčí hravě do kapsy.
Dobrá je i akara hnědá, u mě nenechali šneky ani rozmnožit
Mám mřenku nádhernou a ve velkém mřenku pákistánskou.Oba druhy mi šneky dokonale zlikvidovaly.
Souhlasím s V.Malawi,taky mi je zbaštili mřenky.Za dva dny po nasazení mřenky, není vidět ani šnečka.
0 25.10.2007 12:20 V.Malawi Nevím podrobnosti o tvém akv. ale mřenky je žerou a to dost podstatně,já jim musím nosit z jiných akv. když jim chci přilepšit...
0 25.10.2007 12:01 vencisimo Pořiď si čtverzubce, já měl akva 200l zamořeno okružáky a levatkami a během dvou dnů nezbyl ani jeden šnek, navíc je to velmi pěkná a zvláštní ryba, hlavně se to chce domluvit v akvaristice, aby si ho vzali zpátky, kdyby se mu nedařilo, nebo byl agresivní, tak sem to udělal já a sem uplně spokojenej
0 25.10.2007 08:35 Dave84 – Pomoc,přemnožení šneci
Mám problém,že mám v akvárku přemnoženo šneky.Jak je vyhubit?Skoušel jsem je chytat na mrkev,nebo salát,ale výsledek nic moc.Někdo mi poradil,rozpustit lžíci soli ve vlažné vodě a nalít do akvárka.Přípravky na hubení šneků se mi tam dávat nechce.Můžete mi poradit?Děkuji
Starší reakce
Ja si poridil kerikovce a sneky uz od te doby nevidim
a co s tim tetrousem bude delat potom az se zbavi sneku ?
a nejspis by si pochutnal i na rybkach
Tetraodon dokaze zjest za den az 30 snekov
šneky mi úspěšně žerou moje mřenky-do malého akva seženete i jiné, než nádherné - třeba ty moje Botia morleti
nabo rájovci
JInak jestli je má nějaký Brňák přemnožené, přijdu si je vysbírat
Starší reakce
jj to dělám 2krát za den mačkám, mačkám a mačkám. tak v tom budu čile pokračovat
1 12.05.2007 16:34 ufinka [28] - Asie Jen mne překvapilo, že kvůli šnekům někteří lidé, a není jich málo, lije chemii. Dyť to musí být strašný dryák! A to, že Vám zdechne nějaká kytka, ani nad tím se nepozastavíte. Ryby sice nezdechnou, ale jsou pěkně zamořený jedama...No, já vím, vy je jíst nebudete :/
Mně osobně se i v akváriu bez rájovců a malých mřenek stejně moc nemnoží a jediný kdo mi žere kytky je ancistrus, když mu zapomenu dost dlouho dát salát, okurku apod. Malý šnek Vám díry nevyžere.
Horáci..nedávno jsem tuším na ifauně.cz četla inzerát na prodej okružáků..cena byla kolem tří korun za kus...to je docela slušný
ja sem je prendal na chvily do karanteny a zase tam pak pustil vzduchovani at se to vyrovna
Starší reakce
Jestli se jich chceš opravdu zbavit dočista, tak to nevím. Dle mého tam ale patří. A když je rovnováha tak se nepřemnoží. Taky si vzpomínám na dobu, kdy jsem je vybíral po hrstích a snažil se o jejich likvidaci. Dnes když protrhávám rostlinky, tak šnečky hážu zpět.
"ak maju co zrat" - no právě. Nepřekrmovat, optimální počet ryb, dostatek rostlin, odkalovat - to jsou hlavní body v pořadí důležitosti.
Nejvíce se vyplatí optimalizovat poměry v akváriu, pak není žádný problém se šnekama, stanou se dobrými pomocníky a tebe pak může těšit pohled na prosperující akvárium
1 07.05.2007 14:51 Marfi [10] mřenka nádherná nesežere rybky. živí se normálně vločkama, a švnečíma vajíčkama, které považuje za pochutinu. (bohužel taky ancistrusíma jikrama) malé rybky mi nikdy nenapadla. Navíc bych si ji nepůjčovala a nevracela, protože jakmile bych ji jednou dala pryč, určitě by se mi někde nějaké vajíčko schovalo a za pár dnů bych měla katastrofu znovu. Jak reaguje mřenka na krevetky nevím.
Jedna z metod, co jsem zkoušela před mřenkou, byla vzít list salátu, spařit ho, položit ho na hladinu, šneci na něj nalezli a po několika hodinách jsem ho vyhodila. Ale to je všechno k ničemu, protože tak člověk akorát zničí šneky už vylíhlé. Prý se dá celé akva předělat, vše vyprat, vyvařit ( co s filtrem?), rostliny vymáchat v roztoku hypermanganu.. ale.. mřenka stojí cca 100,- to se možná vyplatí spíš.
1 06.05.2007 22:04 tomino1978 – jak na ně?
Ahoj to je fakt jediný řešení ta mřenka? A co ty malý rybky ty ale sežere taky nebo ne?
1 05.05.2007 23:55 tomino1978 no jo ale ta mřenka mi sžere i ty malý rybky ne?
mNě taky pomohla mřenka
a teda jako nevim jak by mi pomohla myška s tabletama
ach ten pravopis! lidi lidi....
1 05.05.2007 22:16 jardik.cardik a nebo dej do akva na dno malou mysku na ni ze 2tabletky nebo jakekoliv zradlo a sneci nalezou na mysku tu pak celou vezmes i se snekama
1 05.05.2007 21:51 tonik666 Vyhazovat, nebo z akvária ponechat jen sklo a ostatní pořídit nové.
Jediný další zoufalý plán je půjčit si od někoho mřenku a tu pak v tomto akvárku nechat se šneky, a až je vyžere, tak ji vrátit. To už je ale hodně zoufalý pokus.
1 05.05.2007 21:23 tomino1978 – Jak zlikvidovat šneky?
Prosím o radu jak zlikvidovat šneky v akva. Jde o malé akva obsah vody +-15litrů je určeno pouze pro black molly a gold molly popř. jejich mutace
Nechce se mi je přelovovat protože tam jsou i malý narozený, ale když tak budu muset šneci už mi sežrali všechny rostliny
co jsem tam měl a už jdou i po ricii
. Prosím jak je zlikviduju po jednom je vytahat je asi tak na dva dny
Díky za info
Starší reakce
uz bylo receno - Mrenka nadherna - zbavila me sneku spolehlive
Díky za info, asi to vidím na nějakou dravou rybu, poradíte nějakou, ale ať mi nezabíjí ostatní ryby? Mám Neonky,Paví očka a Mečovky, akva 54l. Předem díky
kup jim raka-ten sežere všeschno-šneky,ryby,rostliny
někde se to tady řešilo
měd vadi šnekům a zabiji je
mřenka nádherná me spolehlive zbavila sneku ze tam ted uz zadny nemam tak sem si koupil mechyrovku vychodni aby tam aspon naky sneci byli. dokazou je vycucnout z ulity
na ty mechyrovky si netroufaj kdyz sou asi tak stejne velky
medenej drat je na co?... myslis ze se Cu rozpousti ve vode?... proc se teda delaj medeny trubky na rozvod vody?...
Rájovci, ti sežerou šneky i s ulitama, ti sežerou třeba i nezmary.
hod plátek okurky a likvidovat,,,jinak se nečapeš!!pak jedině tu chemii
0 23.12.2006 13:05 Rendolf – Likvidace šneků
Prosím potřeboval bych poradit, i přes veškerá opatření došlo k zavlečení šneků do akvária, kde se rozmnožili takovým způsobem, že již musím každý týden rozebírat čerpadlo, které se díky nim ucpe. Lze je nějak šetrně zlikvidovat v celém akva, samozřejmě aby nedošlo k újmě rostlin a rybek. Děkuji moc za radu. Někdo tady na fóru doporučoval měděný drát, nebo chemii, ale raději se ještě zeptám.
Přidat reakci
1 ...... ...... [34] 35 36
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 29652x