Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jak zlikvidovat plže

NápovědaFórum » Další živočichové » Plži 

Přejít na předchozí stránku 26 Přejít na další stránku   1  
Jak zlikvidovat plže
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.12.2009 23:02 Muž Eff [417] - Rostliny – Re: winter
Určitě je tam někdo přes noc naházel. Za noc opravdu do 2 cm nevyrostou. Takže musíš toho záškodníka odhalit a plže mu vrátit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   29.12.2009 22:05 Muž Ebi Winter [5] - Živorodky – Re: Fritol
Nejlepsi je si poridit sneka Clea helena, syn. Anentome helena ten te ekologicky zbavi vsech ostatnich sneku v akvariu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.12.2009 20:43 Muž Yirka [9196] – Re: Fritol
Nejlépe je ji tam dát na noc ráno vytáhnout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.12.2009 20:41 Fritol
nesezerou ji dřív kančíci?? Ale dík vyzkouším.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.12.2009 18:33 listicka80
Jo jak píše Gerry. Připíchni na špejli do dna kolečko salátové okurky a až na ní nalezou tak je vyndáš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.12.2009 18:21 GERRY
daj do akvária kuusok uhorky a oni na nu naskáču palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.12.2009 18:19 Muž Dreamdiver [258] - Miniakvária – Re: Fritol
Nechce se mi věřit, že by s nima kančíci nezatočili. Mně zlikvidovaly i moje drahé mírumilovné akarky hnědé naprosto všechno živé, co bylo menší než 2cm. A ampulárie sežraly taky - i ty dospělé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.12.2009 18:10 Fritol
Nevíš jak se jich zbavit?? rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.12.2009 18:09 listicka80
Jsou na rostlinkách a jsou úplně malinkatí. Ikdyž si do akva nic nepřidával tak si někde v koutě rostli a teď se ti ukázali. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.12.2009 18:05 Fritol – Nezvaní plži
Nazdar , prosím vas o radu.
Jednou ráno jsem se probudil, rožnul rybičkám a najednou vidim asi 20 plžů coze . Někteří byli velicí až 2cm. Snažím se jich zbavit ale nedaří se mi to. Mam 128l akva 4 Kančíky příčnopruhé a 1 mečovku , vnitřní filtr. Do akva už jsem nic cizího nepřidal aspoń 4 měsíce. Opravdu nevím jak se mi tam plži vzali.
Děkuji vám
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.12.2009 18:58 Muž fantuomas [35] - Rostliny
trpaslíči štvorzubci likvidujú slimáky dosť účinne, ale hlavne je neprekrmovať rybky a pod., ..pokiaľ nieje nadbytok potravy slimáci sa držia v "norme"..podla mojej skúsenosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.12.2009 16:35 Muž cusbus [37] - Tetry – Re: Gerrik
Souhlasím. Já mám jednu jedinou Helenku v AQ a ta mi teď stavy šneků udržuje v normě. Dřív jsem jich mraky vyhazoval a teď už se o to nestarám (myslím o šneky, ne o AQ). Je jich tam tak akorát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.12.2009 12:34 Muž Gerrik [5]
Už se opakuju, ale pořid tam šneky Heleny, uvidíš jak za čas ti tvoji šneci zmizí palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.12.2009 10:53 Žena swatty [0] - Cichlidy
Já si je zatáhla do 200 l akvárka, nemohla jsem se jich zbavit, ale měla jsem ještě skoro stejně velké akvárko na želvy, tak jsem jenom přehodila želvy s rybama a želvy mi šneky zlikvidovaly naprosto spolehlivě, jen jsem si říkala, že to je fajn, že budou mít takhle stabilní stravu... a ono nic, šneci to vzdali, nestihli se rozmnožit. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.12.2009 09:25 Muž Horác [3942] – Re: HATED
Dobrá rada nad zlato :) ...
P.S. Ne každý má akvárko bez rostlin - jako ty.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2009 08:41 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – Re: provokater
Asi půjdu akoupím holkám nějakou ampu pro nahánění, teď když nemají šneky tak jsou nějaké bez šťávy smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2009 14:54 kreten – Re: Bak
Jo ták, tohle není nic pro heleny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2009 14:53 kreten – Re: Bak
Dívali jsme se na to na Mělníce, odnesla to asi dvoucentimetrová ampulárie
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2009 14:51 Muž DaD [0]
Pořídit si plže clea helena, nebo čtverzubce trpasličí, nebo chemii.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.12.2009 13:00 Muž Yirka [9196] – Re: tkrul
Před tím než se rozhodnu likvidovat, lépe řečeno redukovat, protože plži patří k naprosto přirozeným obyvatelům vodního světa, je třeba se zamyslet proč se vlastně přemnožili. A důvody jsou zde ve fóru vypsány natisíckrát a mají společného jmenovatele - akvaristu.
Když už tedy redukovat, tak bych nikdy nevolil chemickou cestu. Daleko lepší je použít přirozené prostředky. U velkých nádrží tedy rybího nebo šnečího predátora, a pak je zde otázka co s ním po redukci, nebo u menších akvárií manuální sbírání či návnada. Stačí kolečko okurky nechat přes noc v nádrži a za pár dnů je zredukováno.
Vím, že píšu mimo původní otázku Baka, ale vidím-li doporučení na chemické likvidace plžů, nikdy mi to nedá nezareagovat. Proč likvidovat tvora, který dokáže být skvělým spolupracovníkem při udržování nádrže?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.12.2009 12:18 Muž Pet [59] – Re: Bak
Údajně se Helena začne živit jako každý jiný šnek odpadem. Taky mi v jednom akvárku vyžrali všechny šneky. Měl jsem strach o krevetky, ale dobrý. Raději jim tam ale přihazuji šneky z jiných akva. :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.12.2009 12:13 Muž tkrul [1]
Můj postup: Gastropex (Hornbach 119,- Kč) Podle manuálu k přípravku se neřiďte. Stačí polovina dávky.
Pak odsát dno. Znovu za 14 dní s ještě menší dávkou přípravku. Není to ale definitivní řešení. Aplikoval jsem před 3 měsíci (na asi milión šneků) a teď jich tam mám asi tak deset. Než jich zase bude kupa, ještě 3 měsíce potrvá - pak zase Gastropex...a tak pořád dokola...až se z toho zblázním...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.12.2009 21:24 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – Clea Helena
No mne teď spíš zajímá a proto jsem otevřel znovu toto vlákno: když shroustá posledního okružáka, což se mi právě stalo, do kterých živočichů se následně pustí a ptám se se zájmem na vaše zkušenosti:
nabízím jí ploštěnky, nezmary, lasturnatky tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.12.2009 21:20 marcusss
ja to robim tak dam nit a zemiak a hned su tam ,ale inac su uzitocny ale ked ich je vela nevyzera to pekne.. ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.12.2009 20:23 Danusa – Re: reaver
nejspis ne mrenky si vilepsuji jidelnicek plzi ale pokud jsou ty krevety mali tak jo Protoze mrenka muze mit 15-30 cm ja osobne ji mam velkou 18cm.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.12.2009 19:55 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – Helena
Mám dotaz zda již někdo viděl tohoto šnečka napadnout a nasát něco jiného než okružáka nebo jiného šneka. Co další živočichové v akva, na čem by si mohl smlsnout ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.12.2009 16:37 Yogi – cone, Dusyk
Rájovce můžu vřele doporučit, nekupoval jsem si je kvuli šnekum, ale protoe se mi líbili a o šnecích jsem ani nevěděl, že v akva byli, než sem našel na dně spoustu prázdných ulit. A jak všichni říkají, že je to agresivní ryba, chovám je půl roku s pavíma očkama a neměl sem nejmenší problém. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.12.2009 15:40 Dusyk – Okružáky namiesto věžovek
Ja som si hodil raz do akvária 4 vežovky a dodnes mám v akvarku premnožené okružáky a vežovka ani jedna. Rastlinu som si žiadnu nedoniesol ani nič iné. Odkiaľ sa vzali neviem hmm Ako tu čítam, tak sa asi na ne vyprdnem. Snažím sa vybrať korene aj s anubiasmi a vysprchovať ich od slimákov, ale pri každotýždennej údržbe ich nestíham odbúravať.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.12.2009 15:12 Breaker – Re: Haimdol
No tak v té prodejně jsem to zkoušel a bylo mi řečeno toto : Já tu mám čisté akvária bez šneků!akvária mám pravidelně čištěna atd...Asi blbej nápad :-D ještě zkusím nějakého akvaristu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.12.2009 15:06 R Muž Silent [5949] – Re: Breaker
No těžko se dematerializuje odnikud. Buď si přineseš vajíčka šneků na rostlinách, nebo požádej nějakého akvaristu (případně v prodejně) a nějaké ty okružáky. Spousta lidí se jich do úmoru zbavuje.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.12.2009 15:01 Breaker – vznik?
Ahoj chci se vás zeptat jak šnek vznikne,když si ho odnikud nepřinesu,mám čisté akva a v5 litrové sklenici bych potřeboval přemnožit nějaké ty šneky.(budu-nebo chci- s nimi krmit akvárium s říčními rybkami...

Díky

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2009 12:53 cone
Zdravím,chtěl bych se zeptat,které rybky jsou nejlepší požírači šneků? A co by se taky hodily do mého aqua. Rájovec může třeba být? Zpozoroval jsem,že mi šneci ubývají,ale i přesto bych si tam dal nějakou rybku,které šneci šmakují. Děkuji za odpovědi.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2009 23:01 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – Re: Semtex
Vždycky když hodím tabletku pro ancíky, slezou se okružáci a sblajznou ji, chudáci ancíkové ani nestihnout zaregistrovat že dostli krmení. To samý ostatní šneci, piskořka se chudák nestihne ani vyhrabat ze zákopu.. Jde o rychlost reakce, ta je cestou k přežití :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2009 21:33 Muž Semtex [1197] - Labyrintky
Já v poslední době sleduji jak mě pomali mizí piskořky. Měl jsem jen je, ale před půl rokem se ke mě jaksi dostali okružáci a vypadá to, jako by ty piskořky vytlačovali. Před mnoha lety tomu bylo podobně, když okružáci vytlačili lévatky.
Tak si myslím, že Zakopaný pes bude v těch okružácích. Třeba ony nějak ovlivňují přímo či nepřímo reprodukci konkurence.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2009 21:33 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – Re: Bob66
Ne, děkuji, ještě stále jich dokáži nabrat a přenést do další nádrže 30-50, určitě je udržím, je to bezva šneček, na konto Sida, myslím že opravdu levatka je citlivější na prostředí, vždy jsem jich viděl nejvíc v detritu mezi kamínky, možná moc odkaliji nebo bůhví co dělám špatně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2009 21:29 Muž Sid [6685] - Rostliny – Re: Bak
Teď jste mě donutil zamyslet se a musím vám dát za pravdu - když se mi v jedné nádržce s trochou "zeleně" a potírkem bet simplex cosi "nepovedlo", jako první odcházely levatky! :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2009 21:27 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Sid
Pokud chcete mám jich teď asi 30ks navíc :) Pěstuji je jen s krevetkami a obojí se množí velmi dobře :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2009 21:22 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – Re: Sid
Já řeším že mi mizí levatky, množil se už jenom okružák. Asi pro ně zavedu záchrannou stanici.
To znamená že z akva šnečků bude asi okružák největší lumpík který je schopný přežít všechno :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2009 21:17 Muž Sid [6685] - Rostliny – Re: Bak
U mne je ještě jeden "problém" - tihle šneci se mi nepřemnožují. Naopak - abych je vůbec viděl, musím si jich čas od času pár zaopatřit. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2009 21:14 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – Re: Sid
Možná jsem to také přeháněl se strachem z překrmení osádky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.08.2009 21:12 Muž Sid [6685] - Rostliny – Re: Bak
Mohu jen zopakovat, že jsem nikdy nepozoroval, že by okružáci nebo levatky likvidovali zdravé rostliny. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2009 19:48 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – Re: Bak
Vůči příspěvku z atlasu by mne zajímalo, zda někdo nemáte zkušenost který ze zmiňovaných výtečníků má kytky raději :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2009 19:26 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – Re: Sid
Citát z místního atlasu možná pomůže vysvětlit jak jsem to myslel :)

rybicky.net/atlasostatnich/levatka_ostra

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Mladí šnečci rádi okusují řasu a odumřelé zbytky rostlin. Větší šneci, pokud mají nedostatek zmíněné potravy, mohou začít požírat rostliny (dělají v nich díry a okusují kraje). Lze tomu předejít dokrmováním a odstraňováním větších jedinců (větších než 0.5 cm). Tento šnek má velkou reprodukční schopnost (od nakladení do cca 3 mm velkých šnečků to trvá jen týden).
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2009 22:06 Žena datura [104] – Re: JuraS
jojo, marisy, ty znám:-D poslala jsem přítele do zverimexu pro neritinu a přinesl dvě marisky, chudáček smich nejdřív se mi líbila, ale pak mi začaly ty plovoucí listy připadat podezřelé :-) tak jsem jí zřídila samostatnej bejvák a dostávala každý den krmení. ale je to okouzlující šnek - hlavně, jak má maskovanou nohu, je jak z mramoru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2009 21:55 JuraS
Já si v kýblu na balkoně hýčkám marisy..líbí se mi ta jejich žravost...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2009 21:20 Žena ustavprochore [567] – Re: datura
Ne, nejste vůbec divná, takto "postižených" je nás tu víc. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2009 21:01 Žena datura [104]
a já si říkám, jestli nejsem divná, když jsem s nadšením pozorovala, že okružákům se v mém akva konečně(!) začalo dařit a množí se :-D
nicméně mi chybí ještě levatky a tak tajně doufám, že si jejich vajíčka jednoho dne přinesu s rostlinou domů ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2009 18:40 thunderstorm
Kdyby měl někdo zájem o Clea Helena ( masožravý šnek co likviduje ostatní přemnožené šneky a požírá uhynulé ryby dřív než stihnou zkazit vodu ) tak se mi ozvěte do pošty ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2009 17:58 klipka
mě se na boj proti šnekům výborně osvědčili rájovci dlouhoploutví.měl jsem šneků plné akvárko ale už tam žádný není.ale rájovci by se měli kupovat max. dva kusy samec a samice samci by se honili a kdyby byl jeden samec a hodně samic tak by si dovolovaly i na velké ryby v akvárku. ;-) hop potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2009 15:10 koblihcz
jeviel napsal: Šneky jsem do akva dostal s rostlinama, jakožto nezvané hosty jsem je eliminoval. O tom jak se sneci do akva dostali jsem nepolemizoval. Jen jsem se snazil rict, ze to nejsou zadna strasna stvoreni, ktere je treba okamzite zahubit.

jeviel napsal:To co je v akva navíc řeším odkalením Zase je to o pristupu, ja si treba myslim, ze odkalovanim se z akva odstrani i to co tam patri.

jeviel napsal:Jak řešíte problém s vysokou teplotou je čistě Vaše věc. :-) Problemy s vysokou teplotou ani se sneky (na rozdil on jinych) nemam, tedy neresim. X-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [26] ...... 35 36

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 29652x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2928-jak-zlikvidovat-sneky?od=1251