Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Pancéřníček - rozmnožování, odchov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Pancéřníček - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2019 16:49 - Re: Kriri
Mne príde,že sú na oboch fotkách samice.
rybicky.net/atlasryb/pancernicek_kropenaty
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2019 23:14 Kriri – Pancericek kropenaty
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, mám párek pancericku kropenatych a u obou se nejspíš objevila třecí vyrážka ( viz fotka).
Jak je přimět? Nemám topizkoušela,je nutné zvyšovat teplotu vody?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2018 22:41 Muž DeathRock [2] Re: vaclav
Tak už se něco vylíhlo. Kdy to krmit a čím to krmit? Asi mají nějaký žloutkový váček ne? :-) Nemám doma žádnou líheň na artémii co jsem se tu dočetl.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.10.2018 19:08 R Muž vaclav [14570] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: DeathRock
Tak on je někdo stejně zbaští, takže klidně měň. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2018 17:51 Muž DeathRock [2] – výměna vody
Vytřeli se mi pancéřníčci(Sterbův) a měl bych zítra měnit vodu. Mám s tím ještě počkat a nebo to jikrám nevadí. když vyměním část vody, přidám hnojivo a prostředek na úpravu vody? Něco je nalepené na skle a něco na listech.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2018 20:03 Honza
ahoj,mam dotaz.
když dám panceřníčky do vytíracího akva. tak mám dat čistou vodu nebo zaběhlou vodu z akva.? děkuji za odpověd...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   25.06.2018 22:21 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: NHKG
U těch pancíků je navíc problém to, že jsou pořád na dně. Takže je třeba tu čistotu dna hlídat mnohem pečlivěji. Na chcíplé artémce se udělá dravý nálevník a ten pak "přeskočí" na potěr. To se ti u kardinálky nestane, tu ev. zabije až nějaký amoniak nebo dusitan, času na úklid máš o něco víc.
Já to řeším okružákama, artemku sežerou a jejich hovna až tak nevadí.Ale i tak odsávám okamžitě jak je co.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.06.2018 17:41 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: DavFM
Mám potěr kardinálek v litrových boxech bez filtru a vzduchování. Vodu z akvária s rodiči, měním cca 80%. Občas je přeliju do jiného boxu a řasy a svinčík v boxu očistím kartáčkem. U pancéřníčků to musí jít taky.
Chtělo by to větší boxy, ale tyhle mám zadarmo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.06.2018 17:10 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Papik
Já ani netopím, jenom lehce vzduchuju, ať se hýbe voda. Filtr dávám až do 12l akva, kam je dávám tak po 14 dnech. Né že by ten filtr byla blbost, to asi ne, ale potřebný tam není-pokud měníš vodu. Vodu na výměnu je lepší nechat den odstát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2018 16:52 Muž Papik [617] Re: DavFM
OK, tak to ještě jednou zkusím. Artémii Hobby líhnu v misce bez vzduchování, za den se vylíhne v pohodě.

Takže myslíš, že ten externí filtr je blbost, jo? Že stačí topítko, vzduchování a každý den vyměnit všechno vodu?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.06.2018 16:45 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Papik
Dávej jenom tu artemii. Možná je neuvidíš to žrát, ale uvidíš oranžová břicha. Ona v té sladké vodě chvilku plave, ale pak lehne na dno a tam se ještě pár hodin třepe. Šneka dej okružáka, levatka si nejsem jistý, jestli takhle ze dna moc žere. Nedávej to umělé žrádlo vůbec.
Já mám za sebou různé experimenty, kdy jsem taky nechtěl dělat artémku, ale nakonec jsem zjistil, že s artémkou je to všechno jednodušší a efektivnější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2018 15:10 Muž Papik [617] Re: DavFM
Nevím, co dělám špatně, ale v plastovém boxu 5 litrů se zase začaly dělat takové ty chomáče bordelu a stěny byly oslizlé. Už po čtyřech dnech a to malý bubifuk běžel pořád.

Dával jsem trochu JBL nobil fluid a pak zivou artémii, ale nikdy jsem neviděl, že by to žraly. Nobil fluid jsem odsával po půl hodině, ale když jsem ráno musel letět do práce, tak někdy až po 8-10 hodinách.

Vodu jsem tak vlastně měnil cca 3/4 dvakrát denně. A dal jsem tam i levatku a po ní detrit samozřejmě taky odsával.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2018 15:09 Žena drvi [2894] Re: DavFM
Přesně jak říká DavFM, a klidně pak mohou být bez filtru...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   25.06.2018 12:57 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Papik
Jak neudržím čistotu? Odkalovat hned, jak je co a měnit celou vodu každý den, krmit jen a pouze artemií. Ta žije dlouho a nekazí vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2018 11:57 Muž Papik [617]
Bohužel další neúspěšný pokus. V plastovém boxu s bublifukem čistotu vody neudržím. Plůdek jsem proto čtvrtý den po vykulení přelovil do sítka do akvária, ale jsou tak prťaví, že stejně propadali skrz. Nepomohlo ani dubové listí na dně a jávský mech.

Napadá mě poslední způsob. Větší platový box 20l a k němu malý externí filtr SUNSUN HW-602B. Myslíte, že bude dostatečný pro udržení čisté vody?

www.rostlinna-akvaria.cz/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.06.2018 07:52 Žena tramtra [3202] Re: Papik
Podle mě můžeš použít i čerstvé listy, na ně klidně ten mech. Malí pancéřníčci se budou schovávat mezi listy, tak je většinu času stejně neuvidíš, jdou dobře pozorovat zespodu skrz sítko, když jsou v pohybu. Já ze sítka nic neodsávám, svým rejděním rybičky stejně skoro vše ze sítka vyklepou, po vykulení tam hodím pár menších Levatek jako uklízecí četu, ty se mi osvědčily nejvíc, udrží i čistou hladinu. Uvidíš za pochodu a přizpůsobíš si to svým potřebám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2018 07:20 Muž Papik [617] – Opět tření
Po výměně vody v rámci údržby a následném nakrmení rozmrazenou patentkou, se pancéřníčci třeli další den, jako o život. Škoda, že jsem to nemohl vidět, třou se obvykle v době, kdy jsem v práci nebo zřejmě i v noci.

Jiker je spousta všude možně, ale včera jsem se dostal domů až večer, takže jsem je nestíhal přendat. Snad je nic nesežere, ráno jich bylo odhadem stejně.

Horší je, že v tuhle roční dobu v přírodě těžko seženu použitelné suché listy dubu nebo buku na dno síta. Nějaký nápad, co místo nich?

Mám jen jávský mech velký cca 10 x 10 cm, ale ten by myslím zase zakryl většinu dna síta a vůbec bych vykulené rybky neviděl a nemohl je vizuálně kontrolovat jestli žerou, jsou v pořádku atd. Nehledě na problém s odsáváním zachyceného bordýlku.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2018 07:11 Muž Papik [617] Re: tramtra
Rozumím, děkuji. Přemýšlel jsem, že bych mohl na sítko navléci silonku nebo něco podobného, ale to by zase mohlo bránit odstraňování nečistot prouděním vody. Případně silonku jen v části, buď dno, nebo strany.

Mech můžu dát, na stínění mám akorát egerii.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   31.05.2018 18:04 Žena tramtra [3202] Re: Papik
V sítku se mi daří odchovávat Pandy, než jsem začala krmit artemií, braly pěkně právě Nobil fluid, ale stejně tak drcené vločky od Tetry i Hikari tablety rozdrcené na prach. Do sítka dej určitě to listí, ale třeba i nějaký mech nebo něco v čem se krmení trochu zachytí a oni si ho najdou (měla jsem limnobium na hladině, kořeny byly na tohle ideální, navíc potěru pěkně stínilo) . Jen počítej s tím, že toho dost uteče zkrz sítko ven...malinké jsem je po menších dávkách krmila i pětkrát denně, měla jsem tu možnost. Držím palce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2018 14:48 Muž Papik [617] Re: DavFM
Artémii na líhnutí jsem si už opatřil, ale další pokus udělám raději se sítem v akváriu.
Odskořápkovanou artemii nežrali, vaječný žloudek nežrali, rozdrcené vločky na prach nežraly, JBL nobil fluid možná ano, možná ne, když jsem nakapal, tak se alespoň někteří hýbali.

Nemám šanci je nakrmit několikrát za den a včas odsávat, co nesežerou, když jsem v práci. V sítku voda bude voda určitě líp proudit a nebude se kazit, jako v malé plastové krabici s prťavým bublifukem.

Pár prcků takhle plavalo při stěně krabice nahoru a dolů, tak aspoň už vím proč.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   31.05.2018 12:58 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Papik
Napský je jeden z těch na odchov nejjednodušších, jejich potěr je o něco menší než potěr jiných pancíků, ale i tak je třeba oproti neonce obrovský.
Artemkou je rozkrmím naprosto jednoduše a s nejmenšíma ztrátáma. Zkoušel jsem i vajíčko, suché krmivo, ale to moc nefunguje. Bez artemky to prostě nejde.
Základem všeho je čistota. Jakmile se artemka na dně přestane vrtět, tak to hned odsaju. Brčkem na sodovku a vzduchovací hadičkou.
Největším nepřítelem potěru pancéřníčků je dravý nálevník. Jak ten potěr pořád leží na dně, tak se na něj nálevník lehce dostane. Napadený jedinec pak začne plavat nahoru dolů, to už je ale hotovo a je třeba ho odlovit pryč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2018 12:26 Muž Papik [617] Re: dudak
Mám pancéřníčka napského a potěr mi teda přišel miniaturní, v podstatně jen oči a průhledný ocásek.

Pokud by nechtěli žrát, je nějaká finta, jak je donutit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2018 11:21 Muž dudak [1885] Re: Papik
jestli žerou se pozná podle toho, že mají plná břicha - po artemii oranžová, lze to vidět dobře pouhým okem. Malí pancéřníčci jsou jako potěr opravdu velcí, třeba tetry nebo čichavci, ti nejsou skoro vidět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2018 10:36 Muž Papik [617] Re: dudak
Děkuji, vyzkouším.

Měl jsem problém poznat, jestli něco žerou. Jsou tak prťaví.. Ani slabá lupa nepomohla, proto jsem trochu potravy nechával na dně. Potom jsem se jí snažil odsát, když jsem přišel z práce, ale to bylo až za x hodin.

Odsávání odskořápkované artemie nebo zbytek JBL nobil fluid šlo velmi špatně a do toho se pletla ta drobotina.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.05.2018 10:19 Muž dudak [1885] Re: Papik
pokud tam plavbaly chuchvalce, tak to bylo jednoznačně překrmeno, voda by měla být pořád čistá průzračná a dno taky, pokud je na něm vidět nějakej bordel, je to špatně. Pokud nejste schopen udržet čistotu, zkuste odchov v čajovém sítku v domovském akváriu. Doporučuju dát na dno nějaký suchý list, třeba z dubu, malí se budou snažit pořád schovat a aspoň hned neodplave všechno krmení. Krmit se musí opravdu málo, hlavně zezačátku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2018 09:00 Muž Papik [617] Re: dudak
Bohužel potěr postupně vychcípal. :( Poslední dvě přeživší rybky jsem zkusil přemístit na dno akvária do spleti rostlin, ale moc šancí jim nedávám. Ani líhnutá artemie na závěr nepomohla, pravděpodobně byla nedostatečně čistá voda. Netuším, jestli chcíply na špínu nebo hladem nebo na obojí. Některé mrtvolky byly obalené bílou "vatou".

Nevím, jestli mám další pokus zkoušet se síťovou porodničkou v akváriu (zabere dost místa, chtělo by to větší akvárko) nebo znovu platový ikea box 7 litrů nebo větší, jen s topítkem a bublifukem (sehnal jsem co nejmenší) a po dvou dnech krmit čerstvě vylíhlou artémií.

Do té sedmilitrovky jsem bublifuk dal později a nepřišlo mi, že by nějak čistil vodu. Plavaly v ní stejně sem tam chuchvalce, které jsem se snažil marně odsávat, asi plíseň? Ani se tam pořádně naležato nevešel, byl šikmo. Také artémii jsem sehnal až později, ke konci prvního týdne po vykulení.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.05.2018 08:10 Muž dudak [1885] Re: Papik
malí pancéřníčci leží skoro pořád,nejčastěji na nějakém skrytém místě, jen se nebojte, oni si něco najdou, hlavně nepřekrmit, nobilfluid je lepší potrava, ale i ten tu vodu kazí hrozně rychle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2018 07:51 Muž Papik [617] Re: dudak
To bohužel nedávám, když někdy přijdu z práce až večer. Ale koupil jsem JBL Nobil Fluid a mám připravené micron after tuším od Sera.

Některé rybky sebou mrskají, některé dokonce plavou i k hladině nebo po stěnách, ale většina spíš jen leží. Nevšiml jsem si, že by se vrhaly na žrádlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.05.2018 16:37 Muž dudak [1885] Re: Papik
Krmit se musí hrozně málo, ideálně živou artemii, nalihlou z cyst. Krmit několikrát denně a zbytky odsávat ideálně tak po hodině, kord jestli je to sušené, to do druhého dne zkazí vodu ráz dva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2018 07:06 Muž Papik [617] – Krmení
Ještě bych se chtěl zeptat na krmení. Ráno odsaju zbytek krmení z večera, doleju odstátou vodu, přidám trochu nového krmení. Odpoledne po příchodu z práce odsaju zbytky a nečistoty, doplním vodu a přidám nové krmení. Je to tak v pořádku?

Po přidání krmení totiž nějak nevidím, že by se na něj vrhali a žrali, proto ho nechávám ve vodě, ale nevím, jestli je to chyba, protože už mám první ztráty.

Zatím jsem zkoušel krmit prachem z vločkového krmiva a hikary plankton later, protože nic jiného nemám. Zkoušel jsem i vaječný žloutek, ale děsně zaneřádil vodu.
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   18.05.2018 08:07 Muž dudak [1885] Re: Papik
dokud se nekrmí, tak je zbytečné vodu měnit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2018 07:00 Muž Papik [617] – Další tření
Pancéřníčci se od té doby vytřeli ještě minimálně 2x, včera naposledy. Všiml jsem si, že jedna malá gupka má nad tlamkou nějakou bouli, tak jí sleduju pozorněji a ono to vypadalo jako přilepaná jikra. Pořádně jsem prohlédl akvárko a taky že jo, našel jsem shluk jiker na biomolitanu a pár dalších na egerii.

Zkusil jsem jikry z této i minulé snůšky přesunout do plastového boxu, odhaduju 4-5 litrů, přidal topítko, pár stonků egerie s jikrami a vzduchovací kamínek.

Je nutné vodu každý den měnit nebo stačí, až po vykulení ryb (pokud se teda vůbec vykulí)?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2018 20:27 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.
Záleží, kam ty jikry nalepí a kolik máš schovávaček. Ale i v mém velkém akváriu, plném dravců, občas nějaký vylíhnutý pancéřníček přežije a i bez nějaké extra péče. Musejí se mít kam schovat.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2018 09:58 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Papik
A co takhle vydržet a 4 dny vodu neměnit? Nevím jaké tam máš ryby, ale jikry, co jsou někde na skle nebo viditelném místě, stejně šanci moc nemají. Přežije to, co nevidíš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2018 08:27 Muž Papik [617] Re: DavFM
Tak uvidím, možná přežije nejsilnější. Ale mám obavu, jestli při výměně vody nebude jikrám vadit, že jsou nějakou dobu na suchu? Bych je musel zkusit přelepit někam níže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2018 07:44 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Papik
Těch jiker bude mnohem více, některé dobře schované. Mi se občas stane, že nějaký přežije. Z původních 6ti je jich dneska cca 20 (po dvou letech co je mám). Ale ty co přežijou uvidíš až tak za měsíc, až povyrostou a přestanou se schovávat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2018 07:24 Muž Papik [617]
Zavedl jsem kvasnicové co2, čímž se trochu hlo pH v akváriu, do toho jsem v úterý dělal pravidelnou údržbu s výměnou vody a včera jsem našel zřejmě jikry na rozstřikovací rampě.

Neritina sází jinak vypadající vajíčka, takže to vypadá, že se vytřeli pancéřníčci napští. Na jednom místě je odhadem 12 jiker, na jiném jen 5. Doufal jsem, že z pěti rybek by mohly být dvě nějvětší a nejmohutnější samičky, ale jak ryby dorůstají, tak samiček možná bude vícero.

Předpokládám, že když jikry nechám ve společenském akváriu svému osudu, tak se ani nevykulí nebo mláďata nepřežijí, že?

Nečekal jsem to, nejsem na mladé vybavený. Leda najít nějaký plastový box, přidat vzduchování kamínkem nebo lipovým dřívkem, náhradní topítko mám i teploměr a na krmení mladých mám jen mražené buchanky.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2018 21:14 Žena tramtra [3202] Re: Marie V.
Ahoj, Jaké pancéřníčky máš? Jaké akvárium a jakou porodničku...nejlépe bude, když si založíš prezentaci...těžko radit bez jakékoliv informace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2018 20:39 Marie V. – Dotaz
Mohu panceřníčky odchytit do porodničky a dát jim rostliny? Děkuji Jsem začátečník.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2018 20:49 slava Re: motýlek
Díky vyzkouším ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2018 19:57 Muž motýlek [275] Re: slava
Dělá se to jinak - buď jikry seskrabujes průběžně, nebo u některých druhů (panda mám odzkoušeno) dej do nádrže trochu rozpletenou "drátěnku" na nádobí - samozřejmě tu z umělé hmoty - tam jikry zůstanou přilepené a buď je pak komplet přemístit do jiné nádrže a nebo odlovíš dospělé ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2018 19:39 slava – výtěr pancéřníčka zeleného
Ahoj jak dlouho se vytírají pancéřníčci?
Ráno v 6 hod jsem našel první jikry v 15 hod další a v 19 další. 3 samice a 3 samci.
Odborníci kdy byste je přelovovali z vytíračky?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2017 17:18 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: rudiezi
Jakmile se jim nevejdou do huby. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2017 16:22 Muž rudiezi [3]
Za ako dlho po vyliahnutí môžem presunúť z pôrodničky do akvária pancierničkov aby ich tam nič nezklikvidovalo (v akváriu sú gupky, dospelí pancierničkovia) ?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2017 17:40 Žena tramtra [3202] – Panda - postupný úhyn potěru
Zdravím. Kdo máte zkušenosti s odchovem pancéřníčka Pandy, poradíte, proč potěr po jednom postupně umírá? Nemám zvlášť odchovnu, jen sítko ve společenské nádrži s trochou jávského mechu a limnobia s okřehkem na hladině. Je tam i pár malinkých levatek. Pandy se třou pravidelně, zkusila jsem odchov v plastovém sítku (15 cm průměr). Podařilo se rybky rozkrmit JBL nobil fluid, jako desetidenní přežily dvoudenní půst. 18.den první úmrtí, mezi 25. a 35. dnem další jeden padl (nebyli jsme doma), pak po dalších třech dnech opět jeden a znovu po třech dnech další dva, jeden ráno, druhý večer. Vodu měním po týdnu 1/3, někdy už po pěti dnech, když dopředu vím, že v obvyklou dobu nebudu moct. Teplota je stabilní 25 stupňů. Posledních šest dní je v sítku dalších asi deset čerstvě vykulených pandíků a těm se nic neděje, vymřeli jen ti starší. Přístup k hladině mají, slepá se netvoří. Může to souviset s krmením? Kromě tekutého JBL dostávali i vločky a malé kousky rozmočených tablet. V sítku jídlo nezůstávalo. ???

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2017 13:24 Gladilaf Re: JoKa
Díky! Včera se zadařilo, jak začalo večer pršet tak jsem snížil hladinu na cca 1/2 a přidal pár litrů dešťové a dneska na to vlítli. I kdyby se to z nějakého důvodu nepodařilo, jsem rád, že jsem po delší době viděl, že to jde.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2017 12:35 JoKa Re: Gladilaf
Jediné co mě napadá je přidat rostliny. Ideálně egeria densa. Ta má pro něj super lístky, na které to rádi lepí... Také mám v květináči affinis, ten maj také rádi... Ať je tam prostě džungle...
Pak už jen nedělat ty teplotní školy tak často. Nech je dva týdny uklidnit v 25 st. a teprve po dvou týdnech bych zkusil vyměnit za 22, ale topítko nechat zapnuté, ať zase teplota pomalu stoupá na původní hodnoty...
Co světlo, jak dlouho jim svítíš? Zkusit třeba lehce přistínit část akva...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2017 11:41 Gladilaf – vyvolání tření
Ahoj,

od té doby, co jsem se přestěhoval na místo s jiným zdrojem vody /Praha 8/ jsem nezaznamenal pokusy pancéřníčků (C. paleatus) o tření. Teď asi týden mám v separátní nádrži 2 samce a 1 samici, jsou živí, žraví, vypadají spokojeně ale na tření to pořád nevypadá. Zkoušel jsem různě měnit parametry vody, přidat vysoký podíl RO /pozvolna/, méně nebo více Torbenu, měnit teplotu směrem dolů až na 18 °C, krmím různorodou stravou včetně zeleniny, filtrace jede tak aby byl slušný proud, ve kterém se rádi prohánějí... ale furt nic.

Sám nevím co bych si na to odpověděl, ale třeba má někdo nějaký tip. Ještě bych dodal, že pancéřníčků jsem v minulosti už odchoval docela hodně, bylo to v místě s jiným zdrojem vody (Praha 5). Předem díky za rady.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.01.2017 09:04 Muž motýlek [275] Re: DavFM
já u Pand použil normální "drátěnku" z kuchyně - samozřejmě umělo_hmotnou - jikry nakladly dovnitř a nic nesežraly ... navíc to pak lze snadno jako celek přendat jinam ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2017 21:57 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: romant
No ja jim vcera rano ochladil, pak byla asi pul hodky sprcha, zadne zradlo, dneska taky hladovka. Pred tim jsem zkousel kde co, studena rano, studena vecer, vymena vice nez pulky za RO vodu a furt nic.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [3] ...... 34 35

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 34830x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2568-pancernicek-rozmnozovani?od=101