Paví očko (gupka) - chov
Častá realita.
a další problém je, že i když je samice z čisté linie, většinou ji v obchodě hoděj dohromady se všema možnejma samcema, takže je lepší prvních několik vrhů nechat jako krmení...
Ak nie je ani samec ani samica čistá,tak je to prinajmenšom na tie 4 roky ako u mňa.
v jednom akváriu je to nerealizovatelný sen. Základem je oddělit samce od samic jakmile to jde poznat a k dosud neoplodněným samicím, přidat samce, ideálně z čisté ustálené linie se znaky, které chceme mít, samice jsou samozřejmě také lepší z čisté linie. Z vrhu jde zpětně křížit samice s tímto samcem, případně f1 mezi sebou, samce raději brát o něco starší - např. z prvního vrhu si nechat samce, z druhého samice a ty pak křížit. Po určité době dochází k tzv. únavě chovu a je dobré ho oživit novou krví, většinou přikřížením samce s podobným zbarvením. Ale vše je to běh na dlouhou trať. Přeju hodně úspěchů, taky chci něco podobného zkusit
Tmavá farba či vzor sa stabilizuje oveľa rýchlejšie.Ideálne začať chovať samostatne mladé samičky ktoré nie sú oplodnené.Potom k nim dávať samcov aké si vyberieš.Jasné,že tieto samičky majú svoj genetický základ a ak tam tiež nedáš čistého samčeka ,bude sa ti rodiť čokoľvek.Z toho treba potom selektovať.
Naj prípad ak zoženieš rovno čistú formu a nebudeš to pokúšať všelijako krížením.Niečo obdobné doma s gupamy robím už viac ako 4 roky a až teraz sa pomaličky začínajú ukazovať akési výsledky.
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat. Mám v plánu vychovat pár nějakých hezkých pavích oček, jak nejlépe na to jak to třídit na ty nejhezčí a jak je to s barvou. děkuji
Starší reakce
Je tady v ústí akvarisika , vede jí p.Zikl , nevím jakou dobu , ale co jsem s ním hodil řeč tak ví o čem mluví , je schopnej sehnat hodně , tak třeba bude vědět kam ...
V akvaristice asi nic takového neseženeš.Zkus nějakého chovatele v okolí.
je mi to úplně jasné , něco z minulého potěru vypadá na ne moc vybarvené samičky , zkusím to s těma , je mi jasné že je to na dlouhou trať .... Zítra mám v plánu akvaristiku , třeba bude k mání čistá forma ...
MonterMonty napsal:...tak jdu zítra slepit menší akva a skusím vybrat nějaké samičky na křížení...Tak lepší bude na výběr těch čistších forem, než dalšího zprsknutí.
moc pěkné ..
, mojí drahé polovičce se moc líbí ten náš žlutej sameček ve 112ctce , tak jdu zítra slepit menší akva a skusím vybrat nějaké samičky na křížení...
To je vidieť, že majú dobrého majiteľo-chovateľa
1 12.01.2014 21:42 - A tu zopár samičiek.
1 12.01.2014 21:42 - Moje z mixu selektované.Povedali by ste,že tieto mali pôvodne v potomstve i green cobra?
Starší reakce
Ideální to rozhodně není , to vím ,no ale děti , kdo nemá neví ...
většina potěru se skrmí , nemám je v plánu distribuovat ...
No tenhle samodomo mix to většinou zvládá dobře. Myslíte, že je ideální mít oka dohromady s endlery? To bude veliká bramboračka...
nj , jinej kraj jinej mrav , no př koupi těch mejch mi bylo sděleno že jsou od místních chovatelů, tedy dodržuji teplotu cca 23-24'
vyšší teploty urychlují metabolismus, takže ryby pak rychle rostou, dřív pohlavně dospívají, ale zkracuje se doba života. Ale i tak jim musíte dát aspoň tu jejich minimální teplotu. A šlechtěné chovy z asie, jsou často dlouhodobě chovány při teplotách kolem 28°C - i víc, protože tolik má místní voda. Když jsem byl kdysi na výstavě rybiček v Malajsii, úplně mě dostalo, že měli ryby v akvárkách venku, bez světla a bez topení.
Psali tam pár vrhů a šmitec
Otázka je co je to dřív. Produkční samice mám tak dva roky...
Dočetl jsem se někde že při vyšších teplotách dříve odcházejí samice , ale samo , nehádám se ..
Mixované samodomky klidně i dvacet, ale kmenové šlechtěné spíš raději více...i 25-26
klidně i jakoukoli zeleninu na kterou s vrhnou , u mě se pasou s ancíkem na okurce, všeobecně mají raději studenější vodu 23' myslím ideál ...
Ano, pestré krmivo a někde jsem slyšel, že se dobře vybarvují při nižší teplotě, vybarvují se pomalu, ale lépe, ale jsem začátečník takže si radši počkej na rady někoho zkušenějšího
Starší reakce
na dně už je jen písek. Kameny jsem dal pryč, jen není nová fotka
teplota se drží mezi 19-22°C (nevytápím akva)
Cichlidky do toho kamenolomu co je na dně určitě ne a to dno vyměnit za nějaký, ideál drobný křemičitý štěrk frakce 2-4mm, jinak to skončí nezdarem. To co tam je se nebude dát efektivně odkalovat a za nedlouho to bude zahnívat, to bych řešil jako první věc a až bude akvo v kondici po té výměně, tak přemýšlel nad těma okama, jak s tou redukcí.
Mne pomohlo snizit teplotu, nekam na 22°C. Na 24 uz mi tunaa jebuuu a premnozuji se.
0 04.01.2014 11:38 rezba11 – regulace pavích oček
Poraďte mi prosím nějakou rybu k přirozené regulaci oček. Za 2 měsíce mám od 2 samic snad 50 mladejch. Nádrž 54L, ryby - 6x pancéřníček drobný, 1.2 paví oko. Napadla mě nějaká cichlidka?
Starší reakce
0 28.12.2013 13:52 Enkela – Malé gupky
Zdravím, chci se zeptat minulý týden se mi narodily malé gupky jsou jen 4 tak jsem je odlovila a chci se zeptat kdy je mohu dát z5 mezi ostatní rybky
díky za odpověď
Starší reakce
Ptáš se tady už 14 dní na nestále stejný dotazy a dostáváš na ně neustále stejný odpovědi, nemyslíš, že je někde chybka? Neber to nějak zle, nebo osobně, ale tak nějak to vidím, ale pro úplnost, když budou mít možnost se schovat, ideál jsou trsy(chuchvalce rostlin) a budou častěji krmeny, v podstatě jakýmkoliv krmení, tak pravděpodobnost jejich přežití, lépe řečeno rychlého dorostení nesežratelné velikosti bude slušná. Nezapomínat na častý výměny vody a údržbu dna v čistotě, neb Tvoje akvárium je přerybněno pěknou partou špindírů.
0 09.09.2013 19:04 guly – prosim o pomoc
Ahoj asi pred 2dny sem nasel maly pavi ocka muzu se zeptat cim je mam krmit a prezijou mi mam jednoho samce a jednu samici prosim dekuji za odpoved
Starší reakce
Guľatá - samica, špicatá(gonopodium) - samec.
Vydržať! Ono se to vyvrbí.
0 03.09.2013 15:30 Alzbeta – Určení pohlaví u pavích oček
Ahoj, mám cca 3 měsíčí Paví očka, a nevím jak určit pohlaví, všechna jsou stejná, všechna mají dolní ploutvičku, ale některá ji mají zakulacenou a jiná zase trošku do špičky, neporadíte mi prosím? Děkuji mpc Alžběta
Starší reakce
S největší pravděpodobností načatá nitrifikce a vyšší hodnoty N látek. Ty výměnu doporučuji dělat po dobu týdne častěji, klidně obden.
Voda vymenena a rybka vypada hned lepe. Cim to byla zpusobeno? Vodu jsem predtim menil v sobotu.
Vyměň alespoň 1/3 vody a sleduj reakci.
0 19.08.2013 22:44 jurca – Pavi ocko
Mám takový problém. Poslední dobou mi jedno paví očko stále polehává u dna. Prostě tam leží a nehýbe se. Mám tam ješte další dvě, které jsou tedy taky trochu plašší. Mohlo by to vše být tím, že jim třeba vadí velký pohyb Dánií pruhovaných nebo v tom může být něco jiného?
Starší reakce
Díky koukla jsem. Vypadá krásně, ale dočetla jsem se, že ke krevetkám (které plánuju na dno) to nebude to pravé :(. Takže jdu vybírat dál..
Samička není tolik zbarvená jako samec
Je stejně náročná jako jiná paví očka (takže skoro vůbec)
Já si nedávno taky pár koupil (viz. prezentace) a není s něma problém. Dokonce se mi už i nejspíš "rozmnožily" takže neměj strach.
Pokud chceš můžu poslat odkaz na inzerát
Prosím o radu, kde najdu nějaké informace o Gupce Blue moskva? nemůžu nikde nic najít, asi neumím hledat :(. Pokouším se vybrat si rybky do nově založené 54 a tuhle jsem viděla někde na fotce, ale nic o ní nevím (jestli se tam hodí, jak je náročná atd). Prosím o postrčení kde hledat. Děkuju.
Starší reakce
Ja nemyslel to nacpat k prasknuti, hlavne ze se ma do ceho schovat
.
Teď se věc má tak, že je chvíli u dna achvíli nahoře-rostliny už jiné nemám a tak tam jsou jen dvě lískaté s červeným zespodu a dvě něco jako asparágus-mimoch-mají je rádi na okus všechny živorodky, ale i ostatní přesto krásně rostou, ale jak říkám - víc rostlin nemám..
Mrkni sem.
rybicky.net/clanky/650-porodnicka
Je to tam sice jen jednou vetou, ale kdyz das k samici nejake jemnoliste rostliny, bude v klidu i v dosti malem prostoru, jak je tam nakresleno.
Přidat reakci
1 ...... [10] ...... 39
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 33508x