Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Paví očko (gupka) - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 6 Přejít na další stránku   1  
Paví očko (gupka) - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2017 00:53 Lala – ...
Keď ja sa tej cesty bez filtra trochu bojím, nerada by som pripravila o život svoje hneď prvé rybičky, ako vidím akvária bez filtrov musím uznať, že majú celkom svoje čaro... ale asi si netrúfnem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   03.01.2017 00:52 Maq Re: Pepan
...a tak bychom snad pro Lalu s dobrými předsevzetími mohli podtrhnout, co mají nakonec všechny recepty společné:
1. Ne technika, ale rostliny jsou klíčové. Rostliny jsou tím filtrem, který sežere všechno svinstvo a udělá z něho čistotu a krásno. Když je rostlin hodně a dobře rostou, daří se i všechno ostatní. A naopak.
2. Technika přírodě pomáhá, nemá ji nahradit. Špatně pořízený-seřízený-udržovaný filtr může ublížit.
3. S chemií a hnojením velmi opatrně a raději se pořádně vyptat tady na fóru, než něco použijete.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.01.2017 00:30 Lala – Uh
Takže dostala som kopec rád za ktoré veľmi pekne ďakujem, ja sama neviem, či by som si trúfla na cestu bez filtru, ale inak áno, som pripravená dlho čakať na to kým bude akvárium vhodné pre ryby.
Uvažovala som aj nad inými rybkami, ale gupky mi učarovali najviac, nepotrebujem ich tam mať 100, ale rada by som mala pekné akvárium, čo sa posádky týka zrejme by som chcela aj nejakých slimáčikov, z rastlín sa mi najviac páči anubias, čo zrejme nebude príliš citlivá rastlina ako som sa prezvedela.
Nechcem nič s lebkami a farebným pieskom, chcem aby boli ryby spokojné a ja som mala dobrý pocit z kúsku prírody v dome :)
Chápem tiež, že vás asi hnevajú hŕŕ zaciatočníci, ale práve tomu som sa chcela vyhnúť, aj tak určite urobím kopec hlúpostí... ale :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.01.2017 00:21 Muž Pepan [5044] - RostlinyRe: JirkaŠčobák
Já vím přesně o čem mluvíš. Ostatně, svoji prezentaci jsem tu dal jenom proto, abych dokázal, že i bez filtrace to jde. Smůla je v to, jak píšeš, že začátečník je masírován tím, že bez té techniky to nejde a protože neví o alternativě, tak podlehne a nakoupí hromadu kravin, bez kterých by se klidně mohl obejít. Cit pro přírodu je často nahrazen technikou a to je špatně, protože dotyčný leckdy nemá tušení, jak fungují základní pravidla v akvárku a myslí si že ta technika je všespásna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2017 00:09 Muž Pepan [5044] - RostlinyRe: Maq
Promiň, já to posuzoval podle sebe. Když jsem v minulém století začínal s akvaristikou, táta mi donesl knížku o akvaristice a nechal mě, abych si v ní četl. Mezitím se pořídila akumulátorka, do ní štěrk, kytky a teprve když bylo vidět že kytky rostou, šlo se s velkou slávou do Vítkovic na Ruskou ulici koupit první ryby. Neměl jsem tam žádné vzduchování, osvětlení dělala jedna žárovka, ale ono to fungovalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2017 00:05 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Pepan, Drvi
Pepan: Když jsem ponejprv oponoval Drvi, napsal jsem, že největší problém začátečníka, který se rozhodne pro akvárium bez filtru, je ustát tlak lidí, co mu budou říkat opak. Tady je pes zakopaný. Začátečník v mnoha věcech prostě neví. Stejný problém nastane v akvaristice při nákupu, až se mu budou snažit vnutit to a ono. I člověk, který chce filtr, může nakoupit spoustu zbytečností. Snadno sebou nechá viklat. Mě se řekne, že: "Jdu do akvaristiky a koupím jen, co chci," začátečník se spálí mnohokrát. Nakoupí chemii, techniku, vyhodí zbytečně peníze. A to jsme jen u nákupu.
Lala se asi nedá cestou bez filtru. Ale minimálně dostala informaci, že to je možné a že se takto gupky chovat dají. Možná si na to časem vzpomene.

Drvi: Má akvária vypadají jinak. Co na nich považuju za super, je, že se vzájemně nepodobají. Když už mám jednu nádrž s nějakým druhem rostlin (nebo kombinací druhů), neopakuji ji v dalším akváriu, ale zkouším jiné druhy. Jako celek to je velmi pestré a ve více nádržích mám něco, na co jsem hrdý. Když to porovnám s nádržemi postavenými ve standardním trendu, dostanu se k tomu, že po desáté nádrži mi taková akvária začnou připadat všechny stejná. Kombinace rostlin se často opakují, design je na jedno kopyto podle Amana. Mám tady na Rybičkách mezi oblíbenými i takové nádrže, ale obecně hledám akvária, která jsou něčím odlišná, zajímavá. Ve kterých se majitelé snaží o něco vlastního, na co dokáží být oni hrdi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2017 00:01 Maq Re: Pepan
Tak samozřejmě, najdou se tací. Ale normální začátečník - a nemyslím to nijak pejorativně - je na začátku příliš horlivý a následně nechá věci dojít do špatných konců. To je myslím normální průběh, než - pokud - se vyléčí z dětských nemocí a najede na tu správnou míru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 13   02.01.2017 23:45 Muž Pepan [5044] - RostlinyRe: Maq
Budu Ti trochu oponovat. Pravý začátečník to nemusí vždycky zmastit, pokud si dá poradit a něco si ze začátku přečte. Těch možností na získání informací je dneska poměrně hodně, záleží jenom na dotyčném, zda si dá s tou přípravou trochu práce a nebo jenom nazbrojí peněženku a vyrazí do obchodu s přesvědčením že se to nějak poddá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.01.2017 23:28 Maq
Přečetl jsem si tu dnešní diskusi, a dovolím si přidat dojem, že tak trochu řešíte kvadraturu kruhu. Jirka určitě ví co dělá a proč to tak dělá. Totéž platí o jeho oponentech. K té druhé skupině patřím i já, jako ostatně většina. Rozdíl je v prioritách.
Většina z nás má akvárium jedno nebo pár a jsme ochotni (a rádi) jim věnovat pravidelnou přiměřenou péči. Jirka je specialita. On když najde použitou injekční stříkačku, tak do ní nalije vodu a něco v ní pěstuje. Akvárií má plnou... byt, a kdyby u každého měla být kompletní technika a údržba v té intenzitě, jakou pokládáme za normální, tak by se to sotva dalo zvládnout.
A tak vyvinul technologii, která vyžaduje méně techniky a údržby, a více trpělivosti. Akvária jsou to "jiná", ale nejsou nevkusná, rozhodně ne - není v tom žádný kýč a "přírodě" jsou nejspíš bližší, než ta naše (pokud se to vůbec o něčem dá říct).
Tazatelka je ovšem začátečník. Co takový začátečník nejpravděpodobněji udělá? Na začátku hledí do akvária stokrát za den a řeší každou prkotinu. Po několika měsících bude mít pravděpodobně zanedbanou, nečistou a neprosperující nádrž s vysokou úmrtností. Jinými slovy, na začátku následuje většinový vzor a je netrpělivý, a na konci by se mu hodilo akvárium založené podle Jirkova receptu, které má vyšší schopnost se o sebe postarat samo.
Chyba tedy není ani v jednom z konkurenčních receptů, nýbrž v tom, že typický začátečník se nevpasuje ani do jednoho. Napřed nemá trpělivost, později nemá kázeň.
Nemá cenu aby si zkušení akvaristé, kteří si vždy umějí udělat akvárium podle svého vkusu, předhazovali, co je a co není vhodné pro začátečníka, protože "pravý" začátečník to zmastí tak nebo onak. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   02.01.2017 23:23 Žena karmen1976 [362] - Amerika
Fotka k příspěvku Když to tu tak čtu.
Já mám akvárko ani ne 30l s pavokama a krevetkama
.bez filtrace .topení atd..
Když jsem ho zakládala použila jsem dno z křemičiteho písku, do kterého jsem zasunula kuličkové jílové hnojivo.. vodu jsem použila z velkeho akvaria.
Z rostlin jsem použila sagitarii, kryptokoryny, mechy cca 3 druhy..Na hladinu pupečník a plovoučky. První týden jsem měnila vodu ob den jen cca 5l a papírkovým testem hlídala dusitany.po týdnů jsem přidala šneky, vodu měnila 2krat za týden 1/3. Cca po třech týdnech jsem přidala pavoka. Vodu měnila 1/2 jednou týdne. ...Po více jak měsíci jsem přidala krevetky...akvo takto funguje skoro rok a bez problémů. ..Jde to i bez filtrace a ostatní techniky..ale stači malinko a rovnováha se naruší. .
Teď měním vodu jednou za 10 dni 1/3..neodkaluji..kupodivu se mi ještě nestalo že by se mi dolitim vody zakalilo akvo od bordelu..


Na závěr ještě podotýkám, že pokud chce někdo akvo bez techniky, měl by už mit nějaké zkušenosti. . Ono to je také hodně o tom že člověk už to musí mit , jak se říka v oku. Aby už měl vypozorované jak se ryby chovají v určitých situacích , kdy je v akvu nějaka změna k horšímu atd...
Nedá se s rostlinami tak čarovat jako s použit techniky...
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2017 22:49 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: drvi
Větší poměr samic vůči samcům u gupek: Ono to bude jedno. Počáteční stav dlouho nevydrží. Jak se začnou množit, bude poměr dospělých samic i samců zhruba stejný (koukám na to). Pokud tomu necháš volný průběh, skončí to tak.

Gupky, co mám, jsem vylovil z výtoku teplárny do Dunaje v roce 2007. Tohle je x-tá generace. Mezitím jsem je daroval více lidem, mě samotnému vyhynuly, pak je od jednoho člověka dostal zpátky a před něco víc než rokem mi zbyla jediná samička, kterou jsem opečovával v dvanáctilitrové kouli a čekal, jestli něco neporodí. Postupně měla asi jedenáct mláďat a pohlaví jsem doopravdy neřešil. Na videu jsou potomci těch mláďat. Populace, která prolezla uchem jehly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   02.01.2017 22:35 Žena JanaS [138] Re: Lala
Lala a ty bys byla ochotna čekat až tři měsíce, než se akvárium zaběhne? Počítáš jen s těmi gupkami, nebo tam bude ještě něco jiného? Jaké máš v plánu rostliny? Jakože já když začínala , hrozně mne těšil ten současný sortiment rostlin, ryb a techniky. Prostě ty skoro neomezené možnosti..Uvažovalas i o jiných druzích živorodek? Mně, jako laikovi přijdou gupky a endlerky rybicky.net/atlasryb/zivorodka_wingeova skoro stejné stydim Jen gupky mají ty holky hrozně velké. Na můj vkus.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 15   02.01.2017 22:34 Žena drvi [2894] Re: JirkaŠčobák
O tom kdo z nas ma pravdu bychom mohli dlouze diskutovat a tezko bychom se, zrovna my dva, dobrali ke shode :) . Kazdy propagujeme v akvaristice neco uplne jineho a snazime se, podle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi, co nejlepe poradit. Vysledkem naseho snazeni jsou fungujici akvaria, i kdyz kazde na trochu jinych principech a kazde rozhodne s ruznou vyslednou estetickou hodnotou.
A jeste jedna technicka poznamka: kdyz uz radis zacatecnikovi v chovu gupek, nemel bys zapominat, ze gupky se nechovaji v parech, ale ve skupinach s pocetni prevahou samic. To bys jako zkuseny akvarista nemel podcenovat ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2017 22:27 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Belisana
Odběhl jsem udělat video. Je to sice 60 litrů, ale i s 45 si něco podobného (přiměřeně méně plného) dovedu představit. Rostliny závisí čistě na ní, jaké bude preferovat.
www.facebook.com/…

P.S. Použil jsem mikry, proto tak jezdí celou nádrží a krmí se.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2017 22:09 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: JirkaŠčobák
a zrovna u gupek bych v jejím případě tak silná v kramflecích nebyla, dala na ten "tlak" a určitě bych tam filtr dala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2017 22:07 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: drvi
Máš právo na názor, ale to neznamená, že máš pravdu.
Největší problém, kterému budou čelit začátečníci, kteří se rozhodnou pro akvárium bez filtru, je v tlaku akvaristů, kteří jim budou opakovat, že je filtrace nutná. Musíš být zatraceně pevný v kramflecích, abys to ustál.
Podotýkám, že Lala chce gupky. Jednoduché, blbuvzdorné, odolné akvárium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 13   02.01.2017 21:21 Žena drvi [2894] Re: JirkaŠčobák
Tvoje rady zacatecnikum nepovazuji za vhodne, to uz jsem ti jednou psala. At se Lala nejdriv podiva na tva akvaria, aby vedela, jaky typ nadrzi ji nabizis. Prece jenom, standard to neni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2017 21:02 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Lala
Můžeš tam mít gupky, pokud to uděláš takhle:
1) Dvě hrstě zeminy pod substrát, substrát ve výšce 2 cm celkově.
2) Rostliny. Máš x možných kombinací. Napiš, kterou rostlinu bys chtěla, rozebereme pak.
3) Bez filtru. Opatrně doleješ vodu. Pokud rostliny nejsou vysoké jako akvárium, pak jen tolik, aby byly pod vodou. Jak porostou, doléváš. Budou tak mít stále stejně světla.
4) Šneky. Ideálně sestavu levatky-kružníky. Tito šneci se živí na slepé hladině a v úvodních týdnech budou žít z ní a z hnědých povlaků na skle. Pokud nastoupí zelené řasy, přidáš okružáky. Čím víc řas, tím víc okružáků. Klidně třicet, když bude řas hodně. Jak bude dost bordelu ve dnu, pořiď si piskořky. Když bude vláknitá řasa, hledej krevetku japoniku (ne dřív, než měsíc od záběhu).
5) 2-3 měsíce zabíháš (pokud použiješ najas nebo egerii nebo ceratophyllum - na úvod tolik, kolik napěchuješ do tří půllitrů - bude to už za měsíc). Cílem je bující rostlinné akvárium. Tak, abys s nosem na skle skrz rostliny neviděla zadní stěnu. Ve chvíli, kdy to máš, nasaď 2-3 páry gupek. A ony se namnoží. Nemohou se přemnožit, zaplní akvárium určitou stabilní hustotou, která se bude držet roky (některé z mladých dorostou, jen, když uhyne starý kus). Nejvíc mladých bude žít při krmení pestrou stravou, rostlinnou i živočišnou.
6) Máš stabilní akvárium s gupkama. Odhaduju hustotu 4-5 dospělých samic, stejný počet dospělých samců, opticky velký oblak potěru a nějaké odrostlejší kusy.

P.S. Tímto systémem šetříš prostor na substrátu a místo, které by zabrala technika. Velmi jednoduché, ale současně náročné na sebedisciplínu a trpělivost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2017 20:31 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: Lala
No já bych do takového prcka nedala žádné paví oko. Je to pro ně malé. Já je chovám ve 100 l (čisté litry na plavání) a je to tak akorát. Teprve, když máš možnost je vidět ve větším akvárku, tak poznáš, jak to jsou aktivní ryby a v podstatě se celý den nezastaví. Dokonce se o nich dá říci, že to jsou i celkem rychlí plavci (i samci, i když je ocásky trošku brzdí).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.01.2017 19:53 Žena kataChlum [129] - divoká paví očkaRe: Lala
Píšete, že má akvárium 46 litrů, nezapomeňte, že i rostlinky musí v něčem růst a potřebují dostatečnou vrstvu písku. Tím klesne i objem vody pro ryby. A gupky se množí velice rychle! - Pokud tedy budete chovat samce i samice. Když budete mít jen samce tak pak odpadá starost se zarybněním. Dala bych tam tak do 5 ks (dospělců).
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2017 14:41 Muž Martinek1985 [68] Re: Lala
Do takového akvária bych dal max 2 samce a max 5 samic, pokud už tam není nějaký další obyvatel. A hlavně udržovat čistotu a dostatek rostlin. Ony gupky jsou docela bordelari a mnozí se opravdu rychle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2017 14:33 Lala – Množstvo
Dobrý deň, chcela som sa spýtať aký je výpočet na množstvo gupiek do akvária, niekde som našla, že 0,5l na jednu rybičku, inde, že celý 1l...
Totižto gupky sa mi vždy páčili a keďže som akvarista začiatočník pripadajú mi ako celkom vhodné rybičky, akvárium ešte nemám založené, samozrejme všetky potrebné informácie mám už zistené, len sa chcem informovať vopred.
Akvárium inak má 46l a rada príjmem akékoľvek rady :). Vopred za všetky ďakujem :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2017 01:06 Muž Džouzif [25] Re: Sron
Jak píše Romant, tak určitě postačí kouknout do zdejšího atlasu, ale i tak bych se tím co je psáno už jen z opatrnosti z přemnožení doslova neřídil a odlovil samce dřív a klidně už hned, pokud je kam ho dát.

Ale záleží, jaký je úmysl. Vymkne se to z rukou velmi snadno a pak člověk neví co s tím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2016 18:35 R Muž romant [27987] Re: Sron
Zkus se zařídit podle toho co se píše ve zdejším atlase, tedy hlavně mám na mysli ty časový údaje o pohlavní zralosti. rybicky.net/atlasryb/zivorodka_duhova
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2016 18:24 Sron
Ahoj všichni, mám malé gupky 1,5 měsíce staré v odchovně. 7x samičku a 1x samečka, je potřeba odlovit samečka od samic? Nebo je mohu nechat ve společně nádrži. Díky za odpovědi.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2016 16:03 Muž Pepan [5044] - RostlinyRe: hrochy
hrochy napsal: Řekl bych, že libido si nevybírá. Klidně se spustí i šlechta s poddaným obyčejným plebsem :-)
A leckdy mnohem častěji než šlechta se šlechtou. Zejména v opačném gardu to funguje neomylně, protože přešlechtěný sameček s dlouhým závojem je mnohem méně obratný než "lůza" s malými ploutvemi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.10.2016 15:51 Muž hrochy [647] - low-cost, low-tech, old schoolRe: domik420
Řekl bych, že libido si nevybírá. Klidně se spustí i šlechta s poddaným obyčejným plebsem :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2016 15:37 Muž domik420 [1]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Chtěl bych se ujistit že toto je sameček. A dál bych se chtěl zetat zda se rozmnoží vyšlechtěný samec s obyč gupkou
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2016 19:46 R Muž romant [27987] Re: Miška
Souhlas s kolegyní, tou výměnou vody se nedá nic zkazit, ale ta ryba se trápí, poslal bych jí na druhej břeh hned.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2016 17:34 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: Miška
Zřejmě umírá. Jako první pomoc bych doporučila vyměnit polovinu vody, několik dní po sobě. Ale obávám se, že to je konečná.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2016 17:32 Miška – Nemoc?
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat čím to je, že naše gupka vyplave kousek nahoru a pak jako by padala ocasem ke dnu jakoby jí půlka těla ochrnula, co mám dělat? :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2016 22:51 Muž irigi [2]
Zdravím! Uvažuji nad chovem pavích oček do budoucího akvária. Rád bych zakoupil jeden druh, který bych chtěl vybrat pokud možno z co nejširšího sortimentu. Můžete mi prosím poradit, kde v Praze (a okolí) koupit paví očka s co největším výběrem? Předem děkuji!

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2016 18:52 Žena Barča [2] - betty a živorodky – Gupky
Ahoj všichni :) , chtěla bych se zeptat za jak dlouho se mimča začnou vybarvovat ?
Děkuju za odpověď :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2016 12:14 Muž odikcz [114] Re: Solomon
Jak píše doubler a ještě za to často přidávají barvu + "tiger".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2016 23:17 Muž doubler [80] Re: Solomon
tipnul bych si na endlerky (rybicky.net/atlasryb/zivorodka_wingeova) křížené s pavími očky, ale je možné, že to bude nějaká relativně "čistá" forma ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2016 22:28 Solomon – Název
Fotka k příspěvku Věděl by někdo přesný název? Zakoupil jsem na trhu a zapomněl jméno..
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2016 21:46 Muž odikcz [114] Re: romant
romant napsal: 100.Měl jsem gupky ve 20 litrech a žily (dlouhodobě). Pak jsem měl 40 litrů a tam se jim žilo snad lépe - ale měl jsem vlastní velký filtr, aby to zvládal (objem filtračních hmot 3 litry). Teď mam 100 litrové a chovají se stejně jako ve 40 litrech, jen já mam víc prostoru to akvárium udělat hezčí a něco tam i pěstovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2016 20:00 Žena Turbínka [2558] Re: Lukyno
Prostor!!! Jsou to živorodky a vzhledem ke svému metabolismu jej potřebují, ale jak psal romant, stejně si to uděláš po svým hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2016 19:51 Lukyno Re: romant
Poslední otázka co by pro plata a očka vtom akvariu mělo být?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2016 19:43 Lukyno Re: romant
Proč tak velké to nemůžou byt spolu i v tom 16 litrovým?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2016 19:42 R Muž romant [27987] Re: Lukyno
100.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2016 19:41 Lukyno Re: romant
Kolik litrů by potřebovala plata a očko aby mohli být spolu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2016 19:32 R Muž romant [27987] Re: Lukyno
Nekombinoval bych špindíry a ryby vyžadující čistotu, obvykle to funguje, řekněme v takových 100 litrech nějakou dobu bez problémů, ale jak se začne, pod tíhou pozitivních informací že to šlape, flákat údržba, bod zlomu se záhy dostaví a už to jede, leč konečné rozhodnutí bude vždy jen a jen na tobě, my můžeme jenom upozornit na případný budoucí zádrhele, ale když budeš chtít, stejně si to uděláš po svým, to je mě jasný. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2016 19:27 Lukyno Re: romant
A kolik litru by potřebovaly všechny??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2016 19:16 R Muž romant [27987] Re: Lukyno
Lukyno napsal: Ok, a proč vlastně nemůžou v tom akvarku být aj ty dvě?Protože do 16 litrů patří jenom ten beťák a i tomu to muíš přizpůsobit, tedy těma rostlinama, akvo přikrýt, aby se chlapec nenachladil, jak si přidejchává nad hladinou. Podívej se do atlasu, v jakých obejemech se doporučuje chovat tvoje obyvatele, ale pozor na to míchání, sčítat se zde nedá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2016 19:13 Lukyno Re: DaveLister
Ok, a proč vlastně nemůžou v tom akvarku být aj ty dvě?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2016 19:07 Muž DaveLister [478] Re: Lukyno
V akvaristice, v eshopu, na burze nebo od jiného akvaristy. I tady pořád někdo nějaké nabízí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2016 19:06 Lukyno Re: DaveLister
Dobře, ale ktěm rostlinám kde je mám vzít? Aby bylo přímo určené do akvaria.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2016 19:03 Muž DaveLister [478] Re: Lukyno
Kdy nedavno? Ryby patří do akvária až po několika týdnech, jinak jim hrozí otrava. A to co se běžně prodává jako bettarium se nehodí pro vůbec žádné ryby.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [6] ...... 39

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 33488x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/208?od=251