Paví očko (gupka) - chov
Pro chov ve větším je základem čistá voda, ale taky krmení
Výborně rostou po živém/mraženém krmení a řasách (zelených). V nádrži by mělo být hodně rostlin, aby se měly malé paví očka kde schovat.
gupky sa monzia vzdy a vsade ich chov je velmi lahky skor je problem aby sa nemnozily
0 15.01.2009 02:03 JIRKA – Paví
A až se těch pavích oček budeš chtít zbavit, kup si akary nebo velké Skaláry a budeš mít od pavých oček pokoj!
Starší reakce
0 18.11.2008 18:20 mimi9 samce gupky maju vecsi chvost a su farebnejsie.samice maju mensi chvost su menej farebnejsie.
Starší reakce
0 05.11.2008 16:00 Oukej To jsem cetl ale nepochopil jako samicky ty cerny tecky nemaj ?
0 05.11.2008 15:29 Oukej Gupky = paví očka a ty tetry ?
gupky:samecci maju väcsie chvosty nez samicky oni maju take velke
0 05.11.2008 15:17 RAP – Re: Oukej
Jaké gupky? Zkus se podívat do Atlasu ryb, mělo by to tam být napsáno.
0 05.11.2008 15:11 Oukej – pohlaví ?
Mám nově koupeny tetry krvavé a Gupky jak prosím poznám Pohlaví
děkuji za odpověď
Starší reakce
moja skusenost...mne skalare gupky napadaly ale iba samcekov,samicky si vobec nevsimali...na kazdeho samceka bol spachany atentat,dostal plesen a...
teraz ich mam samostatne a vse je OK..
0 21.10.2008 13:33 fossiliska – re ustavprochore
dobry typ, ale mozu byt gupky v akvarku spolu so skalarmi? bojim sa ze by ich okusovali.
napadá mě zkusit přelovit ty s "velkým sexappealem" jinam, třeba se samečci "proberou"
0 21.10.2008 10:22 fossiliska No ono to uz takto funguje niekolko mesiacov. Samicky aj tak nemaju zaujem, zaujima ich len to zradlo.
Tak už to v životě bývá
0 20.10.2008 20:28 fossiliska – sexualne harasenie
Nevedela som ako inak nazvat moj dotaz
Chcela som aby v mojom akvariu bola ista rovnovaha a tak som si podla navodu na 2 samcov zaobstarala 5 samiciek. Problem je vsak v tom, ze samci obtazuju vzdy len 2 samicky (rozumej raz jednu, inokedy druhu) a vzdy obidvaja naraz. Cize mam v akvariu 3 gupky samicky, ktore asi nemaju ziadny sexapeal, lebo o nich ani jeden samec za cely cas nezavadi. Mam pocit, ze tam ani nemusia byt... Cim to je?
Starší reakce
Fotka těch "ožraných ocásků" by nebyla? Nebo alespoň podrobnější popis...
Jinak pozorujte
Nepíšeš počty jednotlivých druhů ryb (což může mít velký vliv na jejich chování), ale vzhledem k velikosti akvária pokud nemáš od každé jednu nebo dvě, tak jich tam bude celkem dost, ne-li příliš. V tom případě bych si to tipnul na bakteriální rozpad ploutví, zvláště pokud se jedná o velkoocasou formu. Řešením by pak nebyly léky, ale optimalizace počtu ryb a druhového složení a optimalizace podmínek v akváriu (účinný filtr, dostatek rostlin, pravidelná údržba...).
0 21.08.2008 07:37 Štěpán – okousané ocásky pavích oček
Poraďte mi někdo prosím. Pečlivě jsem prostudoval tyhle stránky a do svého 100l akvárka jsem dal k sobě Black Molly, Mečovky,Neonky,Razbory klínoskvrnný,Tetry černý,Dania pruhovaný,
Ancistruse a Paví očka. Akvárko mám 14 dní a všem i rostlinám se daří dobře, jen samečci od Pavích oček mají neuvěřitelně ožraný ocásky. Nemůžu ale přijít na to, kdo jim je ožírá? Nemáte někdo tip? Díky moc!
Starší reakce
Mám dotaz - Již několik dní (asi 3) se obě dospělé samičky pavího oka celý den zdržují v jediné části nádrže - v pravém horním rohu.. Dříve plavaly po celé nádrži, ale teď jen tady... Nedostatkem kyslíku by to být nemělo - vzduchuji, normálně žerou.. Tak nevím jestli se jim tam jen líbí nebo v čem je zakopaný pes... Předem díky
0 19.07.2008 18:36 Lenííík – paví oka
no já u nich mám dania tečkovaná a jsou v pohodě, normálně jsou mezi nima i mladý-teď tam mám párek 14 dní starejch, normláně kolem nich plavou, nic jim nedělaj. Měla jsem u nich mečovky, permanentně tam mám ancistruse a teď i docela velkýho (cca 12-15 cm). Neměla jsem ani problém se samičkou rájovce. Samec mi jich půlku požral, ale jakmile tam byla jenom samička, tak taky bez problémů i s malýma. Taky chvíli black molly, pak platy a parmičky pětipruhý, taťka míval kdysi akvárko se skalárama a taky tam měl paví oka. Myslím, že tam pujde skoro všechno v rozumný velikosti, pokud to není nějaká masožravka a pokud jim bude vyhovovat stejná voda.
0 19.07.2008 09:06 Mikxxxl – Re: kalahare
Tak já mám u p.oček neonky,parmičky pětipruhé,2x ancistruse a mečovky všici jsou spokojení
Z mého mládí když jsem je měl: na dno panceřníčky, ancistruse, neonky do středu, nebo black molly, mečovky, čichavci mi s očkama problém nedělali.
Pokud to budou odrostlejší paví očka, tak i ty skaláry, ale mladých se asi nedočkáš, protože ti je skaláry všechny sežerou
0 18.07.2008 16:00 robot007 – Re: danio123
Čichavci? no hele já si mýslím že by to šlo já stím zkušenosti teda nemám ale mám Čichavce perleťový s Mečovkama a je to v cajku
skalary, rajovce a betty nedoporucuju
zavojnatky taky radsi ne
0 18.07.2008 14:53 pancernicek 0 18.07.2008 14:29 pancernicek – co se hodí za ryby k pavím očkům
Dobrý den chci se zeptat co se hodí za ryby k živorodkám duhovím .děkuji za odpověd danio123
0 17.07.2008 11:37 weru – Re: kolcun2
kup si sera baktopur me to vzdy zabere
Starší reakce
Pokud budeš správně krmit a budou prospívat a růst tak ti sameček dospěje tak za 3-4 měsíce a samička o měsíc dva později.
Nejlepší řešení by bylo pořídit mu ještě jednu samičku.
0 23.05.2008 14:50 pavel – mlada samicka a dospeli samec
mam samcku asi uzkolik dvou centimetru a samicka uz porodila ale nevedel jsem jestli este budes rodit tak jse porad koukam a nic porodila jen jedno mlade a porad je skovane za filtrem mno proste neim porad ji otravudje samecek a nevim jestli muze vyprdnout ty ostati protoze ji nenecha napokoji mam ho dat nekam jinam???? toho samecka??:
Přidat reakci
1 ...... [34] ...... 39
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 33508x