Paví očko (gupka) - chov
0 23.06.2009 18:46 kladivoun – molly a pavi ocko
Tak ja si poridim ty neonky ale ancitruse taky muzu
0 23.06.2009 17:39 kladivoun – molly a pavi ocko Re:Semtext
Ale vatlasu ryb je ze sou pak schovany
0 23.06.2009 17:38 kladivoun – Re:Semtext
Promin za to meno
a to ti řekl kdo? ja mám třeba jen 7 a je jim dobře....
0 23.06.2009 17:36 kladivoun – molly a pavi ocko Re:SemText
No jo jenomze neonek musi byt aspon 10
co třeba jen ty neonky? těm dvěma co by byli po jednom by bylo smutno když by byli jen po jednom
0 23.06.2009 17:10 kladivoun – molly a pavi ocko
A 5 neonek a1 pavi ocko a ancitrus
0 23.06.2009 12:33 kladivoun – molly a pavi ocko
Muzu dat do akvaria se 27l 5 black molly a dve pavi ocka a ancitruse
Starší reakce
tak ono je to takhle lepší než aby vychcípalo celé akvárko...
jinak díky za rady
0 01.05.2009 22:31 sokar Je to možný.Dělal sem to tak,že jak nějaká rybka jevila mě už dobře známé příznaky tak šla okamžitě pryč.
Ať se daří.
ta má byla buť na dně nebo u hladiny. Vypadala hrozně vyzáble,den odedne hůř. ještě jsem to srovnávala s foty kdy jsem ji koupila a to byl obří rozdíl. předpokládám,že by do pár dnů stejně lekla protože nežrala... a to vše začalo tím,jak porodila,dřív byla ok...
0 01.05.2009 22:17 sokar – Re: Hatomi
Měli by být OK.Aspoň u mě to tak bylo.
Já u nich pozoroval stranění se a polehávání někde u dna.
A taky sem slyšel, že oka sou už tak přešlechtěný, že vydrží pár měsíců a můžeš koupit nový.
Docela temu věřím,protože ty co sem dovezl po měsíci začali zdechat,ale až po tym co porodily kupu mladejch, který byly až na vyjímky OK.Některé se narodily s do V prohlou páteří,ale bez problémů dorostly.
ok,já tam preventivně dám trošku solného roztoku. jinak rybka už neni
budu doufat,že ostatní zůstanou v pohodě...
0 01.05.2009 22:05 sokar – Re: Hatomi
U takto levnejch ryb sem ju prostě hned z akva odstranil.Nic sem nepřeléčoval.Je zbytečný něco léčit,protože zhruba 9 měsíců co sem měl paví oka se mi to stalo asi 2-3x.
Bylo to ojedinělý a né hromadý.Za tu dobu se mi to však stalo jen u starejch rodičů a jen u samic.
jo jo,rozhodla jsem se asi pro utracení. přeléčil si nějak nádrž,nebo ne?
0 01.05.2009 21:55 sokar To se mi taky stalo a ryba stejně pošla.Je zbytečný léčit takový rybky.
Ted mě napadlo,nemohlo by to být onemocnění:Capillaria pterophylli?
Tak ta rybka šíleně zhubla a téměř nežere. Nevíte,co by to mohlo být? (popř. jak léčit?) Nebo mám rybce ukončit trápení?
Starší reakce
Sera Nitrit (NO2),Nitrát (NO3) a Sera Amonium (NH4) a amoniak (NH3). Mám celý ten Test box
Sera testy čeho?
Paví očka jsou pěkně šlechtěné rybičky. Taky to vypadá, že jsi s březí samičkou manipulovala, navíc byla všelijak převážená atd. To vše může vést k tomu, že ta rybička je jako by "pocuchaná". Mně se tohle stalo s jednou samičkou, po posledním porodu žila ještě půl roku, ale nebyla už březí. Na druhou stranu jsem si jednu takhle pocuchanou přinesla, ale vzpamatovala se a rodila. Myslím, že je zde spousta okolností a ne všechny se nám podaří odhalit.
Ona doporučená troška soli a pravidelné přisolování o kterém píšeš je velký rozdíl.
A čímpak ty dusíkaté látky měříte?
(To ostatní, co píšete, je značně diskutabilní, pokud si myslíte, že jste pro zaběhnutí akva udělala dost...)
ale tohle vše vím. filtr jsem nechala cca 1-2h běžet v kýblu,ve kterém byly vyždímané filtrační molitany ze zajetého akva,voda byla napuštěná zhruba z poloviny nová a polovina "zaběhlá" pak to ještě pár dní běželo bez ryb.A dusíkaté látky jsou v normě...
V čerstvě založené nádrži se hromadí N-látky. V závislosti na jejich množství a pH může dojít k otravě rybek. Ne všechny rybky pak musí reagovat na zvýšenou koncentraci N-látek stejně. Samice vyčerpaná porodem může trpět víc, než ostatní rybky.
Než jste se pustila do zakládání akva, měla jste si o tom něco přečíst...
2 26.04.2009 20:40 Tereza Porod x desítek mladých je pro živorodku samozřejmě hodně vyčerpávající a občas pak zemře. S tou solí hlavně nezapomeň, že stálým přisolováním zvyšuješ koncentraci, takže nezapomň na pravidelnou výměnu vody.
No já jsem prakticky zakládala nové akvárko,jen 5 rybek jsem tam dala "původních" a 8 dokoupila. Ptala jsem se chovatele (zároveň majitele té akvaristiky) na nějakou zkušenost a prý má ten Prevenar od sery,ale troška soli je proti parazitům účinější (na popřípadné podchycení v zárodku),ale ty nové rybky by měli být zdravé.
Přesně takto se mi chovají samičky Gupek Endlerových. Myslím, že jim to vydrželo tak týden. Ale jsou čím dál tím horší, já to svádím na stáří, taky je nemám nejmladší...
Solí karanténu nenahradíš, stálé přisolování je nesmysl.
Dobrý den,
před měsícem a půl jsem koupila paví očka (byl to nešťastný kup,nejdříve mi jedna samace zepřela na vodnatelnost,pak když jsem 2 zbylé přemístila do společného akva tak si ostatní rybky nesedli se samcem a úplně mu okousali ocas-když jsem páreček přelovila zpět do karantény asi po 5h samec zemřel. O týden později jsem saložila druhé akvárko(
rybicky.net/nadrze/6739). Připustila jsem filtr,polovinu vody napustila z první nádrže a ve středu jsem vypustila první rybky. Danou pavici,tetry(3ks) a platu(která ještě stále roste). Ve čtrvrtek pavice porodila a od té doby mi přijde,že se chová atypicky. Buť je shovaná u hladiny nebo leží na dně. Aktivní je pouze ráno,ale krmení se účastní. Žádné jiné příznaky u ní nevidím. Myslíte,že je to jen nějaké poporodní období (pokud ano,kdy to skončí?)
děkuji za každou radu
P.S. Do akvárka dávám obden trošku rozpuštěné sole (kvůli nově koupeným rybkám,riskla jsem to bez karantény)
Starší reakce
0 22.03.2009 16:11 Míší – paví oka
můžou být ve stresu protože paví očka dávají přednost spíše hornímu patru akva. ale z čeho by byli ve stresu.
0 22.03.2009 15:13 Wotan – Pavi ocka x Tetry
Muj nazor je ze se jednoduse pavi ocka boji teter, jelikoz tetry jsou rychle plovouci teritorialni a myslim si ze pavi ocka uzenou. Samozrejme tomu nemusi byt pravidlem
ja mám v akva aj gupky aj neonky. dal som za malu lyzicku sol a v poho vsetkym sa dari
0 21.03.2009 18:38 Metz Jo a samec mi žil rok a půl.
0 21.03.2009 14:42 Keporkak – Re: jajaapaja
6O-3O-3O 54 L asi
0 21.03.2009 12:50 strapaty – soľ
Trocha soli vo vode nevadí žiadnej rybe.No hej liečiť sa dá všeličím.
0 21.03.2009 12:41 oldkiwinka – Re: Keporkak
Klidně to může být i genetická vada, nebo se jim prostě něco nelíbí (někomu umírají například jen březí samičky atp.),...
0 21.03.2009 12:39 oldkiwinka – Re: MěchýřovkaV
Paví oka žijí v přírodě i v brakických vodách (cca 17g NaCl/L), ale jiným rybám to zase sedět nemusí - viz. neonky (měkké kyselé vody Jižní Ameriky), sůl záleží jak u kterých krevetek (třeba CJ by to vadit příliš nemuselo, ostatním už zřejmě ano).
To mě taky zajímá, jak moc soli? Neublíží to rostlinám či osazenstvu? (včetně měchýřovek, krevetek, apod.)
0 21.03.2009 12:10 Keporkak – Samečcci
A zajímavý je, že to je jen u samiček, samečci sou v pohodě.
0 21.03.2009 11:44 Keporkak – Re: hunter
Jak moc soli špetku ? Nebude to vadit neonkám ?
ne ne to je s vodou ked sa vam to zacne diat nasipte do akvarka trochu soli pavie ocka to maju velmi radi.nieje to nijaka nemoc len ich nespokojnost.
Přidat reakci
1 ...... [32] ...... 39
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 33508x