Paví očko (gupka) - chov
Zkus jim dát týden půst. Mečovky se budou snazit nakrmit poterem.
Párek čichavců, rájovců nebo bet?
Ahoj, potřebuji poradit nějakého lovce potěru pro moje mečovky a paví oka, každý měsíc se mi množí a už to mezi těma rostlinkama nejde ani lovit. Z počátku si mečovka svůj potěr žrala, takže zbyly jen 2 - 3 kousky, ale poslední 3 měsíce už rodí kolem 20 chcípáčků a všichni přežijí. Takže se prosím jukněte ke mě na akva a podle složení osazenstva mi poraďte vhodného predátora. Děkuji všem
Starší reakce
Já mám taky tetry krvavé a vždy přežije dost pavích oček, ale to je teď jedno... Paví očka se vybarví a si po 3-5 týdnech-záleží na krmení atd. jinak k ostatním rybkám klidně tak po měsíci a bude to v pohodě(já je ani pryč nedávám, stačí mít zarostlé akva a de to samo

)
Mám 4týdny starý mimča pavích oček a všechny vypadají naprosto stejně. Chci se zeptat kdy se začnou samečci vybarvovat. Všechny jsou totiž pořád šedivý a stejně velký…
Další věc, kdy můžu dát očka k ostatním do akva?? Mam tetry krvavé a ty jsou docela žravé, tak mám strach aby mi je nezbaštily…
Dík za odpověď.
Starší reakce
mel bys mit jeste nejmene 1 nebo 2 samicky, at tu jednu neuhoni k smrti. A taky zvys teplotu, treba na tech 24, 25 stupnu. Pak uvidis, ze se budou dit zazraky

hodne stesti
mam 1 samca a 1 samicku, teplota vody je asi 22stupnov
Paví očka jsou jak plevel.Množí se sama.

Mám jich tolik,že nemám šanci je spočítat.Jak píše i předchozí komentář,možná mírně zvýšit teplotu vody.Jinak to přijde samo.

Z mých zkušeností teplota vody kolem 23 °C a pak to jde samo. Jinak, jakmile se ti jednou rozmnoží, apk už to nezastavíš

Na vyvolani rozmnozovani zadny figl nemam. Ono se to deje nejak samo.
Kolik mas samic a samcu, teplota vody??? Ta je dulezita.
mohol by mi niekto poradit ako vyvolat rozmnozovanie u pavich ocek?PLS

0
15.01.08 22:17 suchysvatonovice Nejlepší chovat spolu skaláry a gupky od mládí,ale s těma mladýma je to tak,berou je jako zpestření jídelníčku.Nic si z toho,ale nedělej,mám v akva parmičky nádherné,bettu(samce),black nolly,párek mečovek(celkem ještě prckové),ancistruse a párek pancéřníčků kropenatých + párek gupek a nevím na koho svést to,že večer byla samice jak baló a ráno jak laňka,ale světe div se v akva neplavalo o nic víc ryb než večer.Prostě článek v potravním řetězci.
Já mám paví očka i skaláry a vůbec si sebe nevšímají !!! Klidně je nech spolu. Jen když se ti narodí malí gupky tak je to horší
To záleží kdy na skláře, já mam skaláru se třemi neonkami a ani si jich nevšimne. Občas se honí s pavíma očkama, ale dneska jsem přinesla novou samičku - paví očko, skalára ji okoukla a je pokoj. Asi jsem si ji dobře vychovala

nu nevím přesně ale pokud má černou skvrnu za břichem a je tlustá bude to brzo
ale neboj to oni dělají to je v pohodě vypadá že máš pár a tak se poštuchují nu
Nevíte někdo,za jak dlouho by mohla rodit samička pavího oka,když je tlustá a má na břiše černou skvrnu?
petak:ty skalari se mají radi?????

nu mají se rádi

ja mam 2 skalary s 8 neonkami a nic si nedelaji

akorát větší skalár občas prohaní menšího skalara a kouse ho to nevím proc ale to jen nekdy........potom ma mensi rozervane ploutve ale do 3 dnu mu srostou..

ahojky můžeš být v klidu skalaři paví očka nežerou ani jim neublíží já mám taky paví očka a skalara dohromady a nic jim neudělal ale kdybys dala dohromady skalary a neonky tak to by nedopadlo dobře

Starší reakce
Přikoupil jsem párek kominíčku a je celkem klid, stará samička už oblbuje toho samečka..

Tak jdu přikoupit kominíčky, třeba to pomůže..

Tak to nevím, její sameček mi uhynul asi před třema týdnama a z ničeho nic! Navíc ona je vysazená jen na tu jednu bílou samičku. A tlustá mi taky nepříjde..Jaké jsou další znaky blížícího se porodu???
Nepřipravuje se na porod moje samičky taky prohánějí ostatní rybky když čekají rodinu.

Tak 1/3 třetinu vody po 10ti až 14ti dnech.. Co to má společného s mým agresivním kominíčkem???

Co znamená občas vyměním část vody? Ne občas ale jednou týdně 1/4 - 1/5.

Lidičky prosím poraďte co s nimi udělat??? Pořídit další kominíky???
Akva 54l, ryb 17, více v prezentaci Wodni swět.. Tak agresivní je kominík asi poslední 3 dny a to tam nemám nic nového...
Zdarec lidi, mám akvárko skoro dva měsíce a asi dva dny mi samička kominíčka prohání bílou samičku pavího očka. Dělá na ni útoky a nedá ji chvíli pokoj. Mám o to paví očko strach.. Nemůže to být třeba tím, že ta samička kominíčka je v akva sama od svého druhu??? Nebo jí vadí ta bílá barva?? Prosím poraďte co s tím..

Starší reakce
v teplý vodě gupky zbytečně brzy dospívají
, třeba v 1,5 cm a jsou takový vyčuhlý, když jsou v chladnější vodě, tak 22-23C ,jsou pohlavně dospělí jedinci větší, bitelně stavění a mají i víc mladejch dobudoucna.
To je pro mě úplně nová informace. Můžeš mi poradit, jaká je ideální teplota pro mladý molly? Díky

Zatím je hýčkám v 25°, teď nevím, jestli dělám dobře.
No jo ale má na zadečku tu černou tečku březosti. Tak jsem myslela že je těhotná...
Pokud je tlustá a polehává, nemusí být nutně před porodem. Třeba se jen přepapala.

Asi před měsícem a půl jsem si všimla že mi samička pavího očka začla dost tloustnout. Ve čtvrtek jsem ji viděla jak jen tak polehává na kameni tak jsem ji přendala do porodničky no a pořád nic. Ba naopak mi přijde že bříško má trošku menší, ale žádný mimča nejsou...

Starší reakce
toto uzmam alesnaha sa ceni diky
a este aj v akom prostredi zziju gupky?keby ste mohli tak dajte nazov alebo obrazok dakujem
Přidat reakci
1 ...... [37] 39
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 33664x