Plži
no pokud si je chceš nechat vylihnout,tak nic

jinak je můžeš odloupnout a vyhodit nebo nakrmit ryby(dle druhu)mě osobně den co den se objeví aspon jeden kokon na skle

ale dělám to tak,že když se lihnou,dám nad jiný akva kde sou pouze šneci a nechám povyrůst,něco do zveráčů vyměnim za krmeni náký a jinak rozdám třeba jako krmeni.....

ja jsem nechal vylíhnout jeden kokon z osmi a mam ted v akvarku 400 žlutých mrňousů.Zatím to 300l akvárko zvládá.Za pár dní už je začnu odlovovat a pomažou do akvaristiky

Tak teda hrozny vajíček nad hladinou
.

vylov je. to bude asi nejlepší.
Díky za rady tak ted premyslim jestli je jenom nejak vylovit nebo nalit nejakou chemii

Pls. poraďte ak viete

Slimáci prežili v starom dne a tak si ich priniesol domov. Kúp si Botiu macracanthu a po čase máš po probléme.
MOŽNÁ SIS JE PŘINES S ROSTLINAMA NA LISTECH. TAKŽE JE BUD ZREGULUJ NEBO V ZOO PRODEJNE MAJ NA NE PŘÍPRAVEK. HODNĚ ZDARU
Dobrý den, jsem začínajicí akvarista ma akvarium cca 63l a mam v něm stare dno a nové dno koupené v akvaristice a mam takový problém ze asi po 3 tydnech se mi v akvarium mezi rybickami udelaly šneci cca 15 ks a ožíraji mi rostliny nevite cim to muze byt
Starší reakce
já taky nemám šneky,rak je všechny sežral...

ja nemám ani jednoho šneka, prostě se jim u mě nedaří.....a to mě štve!!!

nevite, prosim, nekdo, jak se jmenuje tenhle snek?
diky
Starší reakce
Tak jsem si pořídil 3 Mřenky nádherný - hned se vrhli na šneky a tak dlouho je včera a přes noc vycucávali až jich tam mám dnes o 80% méně ...HURÁ

Taky jsem si přímo nevšimla, že by mí krunýřovci baštili vajíčka šneků,ale prostě nejsou nikde vidět(skle, listech rostlin...) Zatím co v druhém akva kde je studená voda a tak jsme krunýřovce nedali je po skle vajíček plno.
Krunýřovce mám taky a nevšiml jsem si, že by baštili vajíčka ... no a prevence u mě jaksi nejde ... denně posbírám šneky a taktéž je rozmačkám. Pestřenci se na to vrhnou a sežerou je - bohužel sami si šneka nerozmačkají a abych se zbavil aspoň na chvilku šneků, tak bych musel celé akva ( písek, kameny, kořeny, rostlinky ) udělat znova ... takže začnu experimentovat s rybama co žerou šneky

je

Za těch 1Oměsíců co mám akva, myslím, že nejlepší na šneky je prevence. Alespoň jednou týdně oddělám vrchní sklo a šneci co jsou na dosah posbírám a rozmačkám a pojednom dávám rybám. Jsou to boje, moc jim to chutná a máte čerství živý krmivo zadarmo. Ale musej se to ty ryby postupně naučit. Až se divím, že se mi tímto způsobem daří šneky regulovat. Přemýšlele jsem i o tom zda krunýřovci jak stále lezou po skle, roslinkách a kamenech nelikvidujou i ty vajíčka. Docela by mě zajímal názor ostatních jestli je moje doměnka správná.
No to je super ... takže po novém roce jdu hned schánět páreček ... doufám, že se mě neservou s Pestřencema
Tak jsem právě byla svědkem zajímavého úkazu - sameček cichlidky kakadu se vrhnul mezi rostlinky, chvilku něco přežvykoval a pak vyplivnul PRÁZDNOU ULITU! Takže beru zpět, šneky žerou!!! A ta cena v internet.obchodě MIGA...

Kouknu ... začnu je schánět u nás a jsem zvědav jaká cena tu bude
ja som nasla miesto kde sa najviac mnozili a to som znicila. Odvtedy som zatial nevidela ani jedneho

Jsem sice z Pardubického kraje, ale díky spádovosti autobusů si můžu vybrat Brno, Svitavy nebo Poličku. V Poličce je mívají výjimečně, ve Svitavách taky (a párek za 220,-Kč!) a v Brně ve SkloREXu je mají myslím pořád. Za 67,-Kč, což znamená páreček za 134,-Kč. Mně je lovil přímo majitel firmy, vybrala jsem si, které chci a přesně ty jsem dostala. Je to ta nejlepší akvaristika, troufnu si říct, že v celé republice, pracují tam pouze odborníci (rodina majitele) a vřele doporučuji! Stačí mrknout: ODKAZ:
www.sklorex-akvarium.cz ... a pak tam zajet.

Řešíme tu co se šnekama v akva a né prevenci ... teď už mě je prevence k ničemu .. teď už na ně jedině brutální represe bude platit

Stačí se podívat co mám za rybky na mou stránku ... z těch malých tam mám Neonky a Tetry, Pancéřníčky ... o ty poslední bych nerad přišel

no, ta ryba sice zabera na slimakov ale pre rybky nie je velmi dobra kamaratka. moze sa aj stat, ze sa zbavis rybiek, slimakov a budes mat len tuto jednu!
SLIMAKY- skus najst miesto, kde sa najviac mnozia. ( u mna to bol filter!), odporuca sa tu dat kusok uhorky a rano zoberes uhorku so slimakmi- no neviem to asi budes velakrat robit.
Ja som zatial vymenila komplet cele AQ a zinky vo filtre som kupala najprv ladovou a hned nato vriacou vodou. Ked som davala novy strk atd. davala som na vsetko pozor! A to aj na ratliny. Treba im prejst rukou po listoch aby si zistil ci tam nie su vajicka slimakov.
Já jsem napsala,že se pustí i do menších rybek.Ale na šneky jsou úžasný.Ale nevím,co máš za ryby v akváriu.
Apistogramma cacatuoides -moc pěkná ryba,nevite kde v Praze jí maj?

mohla by regulovat počty samomnožícich se raků(procambarus fallax) tak dobudoucna bych taky o ní uvažoval..

Do Brna??? ... až do Brna? ... kolik stáli? ... abych měl představu a jak je máš veliké?
Zajela jsem si pro ně do Brna do SkloREXu, jako pro většinu našich rybiček. Jsou to snad jediné rybky, které se od první chvíle vůbec nebojí a patentky žerou téměř z ruky.

No tak pak poreferuj ... kde jsi je koupil/a ... v Globusu v Pardubicích?
Koukal jsem ... přečti si článek od Evy a dalších ... pak pochopíš proč nechci rybu co sežere vše živé včetně ryb

Když ony jsou zatím v karanténě a ještě malý... Nemám to srdce nechat je hladem. Ale pak ve společným akva budou muset o potravu trošku bojovat, tak uvidíme.

No možná zkus jim nic nedávat ... našel jsem několik článků o tom, jak vysrkávají šneky z ulity

Doufám, že to není jako s tim Rájovcem a nebo Pestřencem ... mají je likvidovat a dokud jim ho nerozmáčknu, tak jako kdyby tam šnek nebyl ... nechám je pořádně hladovět ... doufám, že mě nesežerou tetry a nebo neonky

Čtvrzubec ti udělá to samé peklo jako Vrubozubec ... tyto dvě čeledi jsem zamítl hned jak jsem si přečetl pár článků

Je to čtverzubec.Ale nevím jak dál.
Mám téměř 14 dní páreček cichlidek kakadu, jsou krásné,ale šneků se zatím ani nedotkly - žerou pouze vajíčka. Ale je také pravda, že sušené potravy se téměř nedotknou, tak třeba když jim nedám pár dní patentky...

Ale vrubozubec paví je dravec.Pokud nechceš nít aqvarium jako tankodrom a bez ryb a rostlin,tak vrubozubce nedávej.A dorustá i přes 30cm.
Co jsou ti Tetradoni? ... jaký to má přesný název?
Cichlidka by to měla umět od přírody stejně jako mřenka nádherná či vrubozubec, ale je to fešanda a je do 5 cm

Dobrý na šneky jsou i tetraodoni,ale až nebudou mít co baštit,tak se ti pustí i do menších rybek.Nikdy jsem neslyšela,že by mřenka nádherná žrala šneky!Vím,že dokáže svým "rypáčkem" zavrtat až do hloubky 3cm a vyčistí skvěle dno,ale že by žrala šneky,to nevím.Ale nechci se hádat.Jistá si nejsem.
btw kdyz to chces ucit cichlidku tak to muzes rovnou zkusit naucit ty svy neonky a mas to

takzr tu mrenku mam uz 2 mesice, jedna ma tak 3-4 cm a ta druha + - 5 sneky nemam ( jen dve velky mechyrovky ptz na ty si netroufnou ) potom je muzes dat do jinyho akva, nekomu darovat nebo prodat atd...

Přidat reakci
1 ...... ...... [17] 18
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 14901x