Dobrý den chci se zeptat co mám dělat s touhle řasou co mi začla růst na kamenich začal jsem aji používat Easy-Carbo ae nevím jestli tam třeba nedat ještě algizit a nebo to nechat na šnečích které budu příští týden kupovat.

Zdravím, chtěla bych se zeptat - myslíte, že to jsou rozsivky? Nebo nějaká jiná řasa? Zatím se v řasách vůbec nevyznáme.. Akvárium je založené od konce roku 2021, obyvatelé zatím: levatky, clithoni, sem tam nějaký kružák. Rostliny bych řekla že prosperují, přelisťují. Ludwigie krásně rostou do výšky, vršky se vybarvují se hnědo-cihlové barvy. Tak nevíme, co by to mohlo způsobovat.. Řasa jde otřít prstem, ale chce to trochu přitlačit. Fleky na listu zůstaly. Předem děkuji za rady, co s tím 

Ahoj, začal jsem hnojit NPK Rataj a Fe Easy Life, akvárium středně zarostlé, svítím, CO2 bomba. Dnes jsem čistil akva, měl jsem na rostlinách zelenou vlákninou řasu, která mi teď ustupuje, ale písek a dekorace + filtr znečištěn hnědým bordelem. Nevíte někdo jestli to je hnědá řasa nebo to nemohl udělat nadbytek železa?

Ahoj, nevěděl by prosím někdo co by to mohlo být za řasu. Jde z listů setřít, ale list někdy zůstane už tmavý. Jinak rostlinky celkem rostou. Dávkuju CO2 automaticky, PH nekolísá a je stabilně 6,5. Akvárium je založené několik let a dříve rostliny rostly i bez hnojení pouze s CO2. Ted hnojím Pmdd, NO3 do 30 a PO4 také v normě, osvětlení LED s kontrolerem (osvětlení jsem ubral, jelikož se začala tvořit na lávových kamenech zelená prachová řasa a sinice). Po ubrání osvětlení obě řasy ustoupily. Pak jsem akorát vyčistil vnější filtr. Vodu mám z vrtu PH 6,8 tvrdost jsem testem neměřil a mněním 1x týdně 1/3. Myslím si, že by to mohla být hnědá řasa.

Ahoj,Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 33503x