...Obecně mi připadá, že světla je dost, akvárko vypadá opticky prosvícené dostatečně...
Lidské oko vnímá světlo jinak, jak rostlinné pigmenty. To, co vy vyhodnotíte jako dostatečně prosvícené, "vidí" rostliny jinak.
To, že je poblíž okna, na tom nic nemění.
...Sám jste mi doporučoval snížit dobu svícení. Znamená to, že mám svítit intenzivněji a kratší dobu?...
Přesně tak. Pro rostliny je důležitá intenzita ozáření. Nedostatečné osvětlení dobou osvětlení nenahradíte.
...Za jak dlouho by se projevilo, kdybych přidal dalších 20 W?...
Dalších 20W je "skoro nic". A za jak dlouho se projeví skutečné zvýšení intenzity osvětlení nevím - to záleží na dalších okolnostech. Ale pokud zůstanete u stejného stylu, obávám se, že nastolení jakéhosi uspokojivého stavu je v nedohlednu. Ale třeba se pletu...
...Mým cílem není mít přírustky 20 cm za týden či měsíc, stačí mi jen bez použití řasobijce omezit viditelnou řasu...
Dokud rostlinám neumožníte, aby dokázaly Řasobijec využít, nečekejte, že vám tento prostředek pomůže.
...Jestli jsem to pochopil správně, přidávat N není doporučeníhodné pro můj současný stav?... Mám se ze svých hodnot radovat, nebo mě mají štvát?...
Já bych do akva, kde nefungují rostliny, další živiny (vč. Řasobijce) nepřidával. Kdo by z toho profitoval, je zřejmé.
Co se týče těch hodnot, už jsem napsal, že to bude nejspíš "práce" řas. Tak se sám rozhodněte, jestli se z toho radovat nebo raději ne.