Hnědnutí listů rostliny
0 31.07.2019 20:54 Miracz – Hnědnutí středu akvária.
Starší reakce
Profiplants Advance Free - Kompletní silně koncentrované hnojivo pro akvarijní rostliny bez dusičnanů a fosfátů s přírodními fytohormony, které výrazně zlepšují růst akvarijních rostlin. Dno máš inertní tak ti možná bude scházet dusík a fosfor ale možná to má za následek i tvrdá voda. Poznat co rostlině je bývá dost obtížné.
Starší reakce
Listy ti červenají můžou mít různou barvu od hnědé, hnědočervené až po rudou. Je to obrana proti silnému světlu a celkem normální věc. Nic jiného tam nevidím.
Ahoj, neví prosím někdo, co by mohlo být přičinou takového hnědnutí nových listů? Většina stonků je ok, ale pár vypadá takto. Díky moc
Edit: Podle toho co jsem načetl to vypadá jako nedostatek bóru, projevuje se to hlavně na rašících listech. Vzhledem k tomu že jsem v krasové oblasti s vodou bohatou na Ca, ten údajně způsobuje špatné vstřebávání bóru. Je to ono? Jak na to?
Starší reakce
K tomu co píše Smetany (zcela souhlasím) dodávám: Zjisti si, jaká Ti teče z kohoutku voda. To Ti hodně napoví při rozhodování, jaké rybky v akváriu mít. Např. tetry a tlamovci, to jsou dva neslučitelné světy. (Plus samozřejmě limitace prostorem...)
Jen z toho co jsi vypsal. Máš moc ryb a navic některé se k sobě nehodí.(tlamovci) Výrazně bych omezil krmení zvýšil frekvenci vyměň vody a přemýšlel kam udám část ryb. Taky přestaň hnojit.
tak jsem to podle svych schopnosti vypsal....
To těžko říct, když nevíme co máš za vodu, co máš za ryby a kolik jich je. A nevíme ani co máš za osvětlení. Neznámé ani objem tvé nádrže a další důležité informace (filtrace, údržba, délka svícení, krmení). Doporučuji založit prezentaci nádrže.
rybicky.net/nadrze/ 0 11.05.2019 17:56 karelk –
Re: Maq Dík, a co vidiš jako přičinu?
Moc ryb, nebo špatné světlo, nebo špatna voda?
Prosím o radu.
0 11.05.2019 12:40 karelk – Hnědnuti listů rostlin
Prosim, poraďte. Rostlinky pěkně zeleně obráží, ale po nějakém čase začnou listy na koncich černat ,nebo i cele hnědnout.
Starší reakce
Tak s mírou. Co je zelené, to ještě rostlina využívá a potřebuje. Co je hnědé, to sviní vodu. Takže bych ušmikl tak zhruba v polovině...
Uf, tak to jsi mě potěšil ... a listy nechat být nebo je nějak ufiknout?
rostliny se zbavují emerzních listů. Žádná tragédie vyrostou nové které už budou přizpůsobené životu pod vodou.
Ahoj. U čerstvě založeného akvária mi během chvíle začaly takto hnědnout okraje listů a zhoršuje se to celkem rapidně. Diskuzi jsem nepročítal moc do hloubky, tušíte někdo problém, máte zkušenost?
Díky.
Starší reakce
Děkuji, uvidím, jak se to vyvrbí
Papírkové testy bohužel jsem hodně orientační, ještě více než kapkové. Ano je to možné, že tak NO3 klesne, pokud se začně rostlinám dařit. Pokud se nedělá řasa na nových listech, viděl bych to jako pozitivní směr. To kroucení může být více faktorů, nejspíše nedostatek nějakého prvku. Je na to tabulka projevy nedostatku prvků na rostlinách, ale i ta se musí brát s rezervou. Třeba poradí ještě nekdo jiný.
Je to dnes aktualizované. Doufejme že bych měl co nejdřív testy na PO4. Ale papírkový test na NO3 mi ukazoval 40mg dost dlouhou dobu, ale to bylo ,když rostliny nerostly, jakmile začaly růst, je to 20mg/l, tak nevím, jestli je možné, aby to tak rychle kleslo..
Ta ruducha se mi zdála na té fotce tmavého rohu v prezentaci, ale pokud ji tam nevidíš, tak to je dobře. Ta hlavní fotka je teď aktuální? To je celkem dobře zarostlé. Co měření NO3, PO4? V prezentaci se o tom zmiňuješ, ale nevím jak je to teď aktuálně.
Osobně tam vidím rozsivky, ruduchu, sinici a nějakou zelenou přisedlou.
V prezentaci nevidím aktuální celkovouu fotku, ta by také ledacos řekla. Také by bylo fajn doplnit osádku.
Zdravím, mám takový dotaz ohledně Hydrophil a Lilaopsiss, protože jim hnědnou listy, resp. staré listy,které jsou u země hnědnou a mladé listy se zase kroutí.. Ale v akváriu jsou podmínky dobré (jedná se o RIO 125 - v prezentaci), ryby mají dost kyslíku, odpadní látky jsou filtrovány.. Je to trochu estetiký problém - také některé listy šednou a děraví, jako kdyby se jim ztenčovalo pletivo. Na druhou stranu Hydrophily vyrostly dohromady asi 40m za 5 dní a lilaopsis pořád vyhání výhonky. Jinak přidávám CO2 a hnojím.. A ještě jsem si všim, že plovoučky občas chytí takový zelený povlak + jim trochu hnědnou kořeny.. Ode všeho přikládám fotky. Jinak ta řasa na obrázku, je to staghorn? A poslední věc - když mám kvůli cirkulaci vody v plánu přidat rozstřikovací rampu, pomohlo by to, nebo mám počkat? Předem děkuji
Starší reakce
Je to v jiném akvárku, prezentaci nemám
Teď mě trochu mateš, kde tam máš kořen?
Je na kořeni a daří se ji, jen sem tam zhnědne nějaký ten list
Můžeš si ji taky navázat na tu břidlici to by mohlo časem vypadat zajímavě
Vyndej ji ze substrátu, nech ji ať se vžnáší.
Hnědnou mi listy microsorium windelow, ale na koncích listů vyháí dceřinné rostlinky a normálně roste. Včera jsem to otrhal a nenapadlo ně to vyfotit
Starší reakce
0 24.01.2019 21:23 Denisska – Hnednuti listu
Dobry den. Chci se zeptat zda-li nekdo nevite proc by mi mohli v akvarku hnednout listy?
Starší reakce
Filter ti ide naplno alebo ho máš naškrtený? Už si ho čistil?
Pri takom silnom svetle by mohol byť problém s makroživinami v stĺpci, hlavne keď použiješ substrát, ktorý ich z vody sťahuje, ale bez testov na NO3 a PO4 je to varenie z vody.
Môžeš to skúsiť aj naslepo: prihnojíš decentne komerčným hnojivom s kompletným zložením, t.j. aj dusík a fosfor a uvidíš reakciu.
je to po celem akva. a vršky kde je proud největší jsou zelené
Není třeba v proudu vody z filtru? Mi vždycky líp rostl, když byl na klidném místě.
No, mohl bys si pořídit nějaké základní testy - na dusíky, fosfor, možná draslík (ten je drahý). Jinak ale to akvárko vypadá natolik dobře, že bych se určitě s nějakou změnou neunáhloval. Pokud ceratophyllum neporoste, nechal bych to být a nahradil ho třeba limnophilou.
No vsechny rostliny me ted rostou celkem obstojne voda je krasne cista kdyz delam vimwnu tak voda z kohoutku den ostata je proti tomu spina. Tak nevim co s tim. Jake info potrebujes k tomu aby jsi vedel co za hnojivo?
Těžko říct, z jedné fotky. Ale celkově Tvoje akvárium vypadá zdravě. Ne jako v tolika jiných případech, kdy lidi hledají chybu v hnojení, a přitom mají v akvárku žumpu.
Ve Tvém případě si myslím, že by to možná něco chtělo. Ale neumím říct, co by to mělo být. Málo dat, málo fotek, a ceratophyllum pokládám za tak trochu záhadnou rostlinu. Čas od času někomu neroste, i mně se to stalo, a důvod mi není jasný.
Ano zatim jo. Myslis ze by to neco chtelo?
Většinou je to usazený bordel.
Na některých listech Egerie mám jakási drobná zrnka jako prach. viz video u mě na profilu u nádrže, prosím o radu co to je?
Stále ještě ničím nehnojíš? Spoléháš na Platinum Soil?
Uz minimalne mesic nedavam :/
Co možnost poškození tekutým CO2.
Ahoj hnedne me ruzkatec od spodu mistama to vypada ze odhniva :/ ma nekdo zkusenost? Jedna se o prvni akvarium
Starší reakce
Po čase ani žilky nenechá
Přidat reakci
1 ...... [3] ...... 13
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 22504x