Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Řasy a pomalý růst rostlin

 

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami 

Přejít na předchozí stránku 5 Přejít na další stránku   1  
Řasy a pomalý růst rostlin
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2015 13:59 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: stalker
Nicmene jestli mas v akvariu zelenou prisedlou rasu, res ji komplexneji, pridej fosfor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2015 12:41 Kulisek Re: stalker
Poměr je 1:20...tj jeden díl sava na 20 dílů vody a namočit na 2-3minuty
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2015 12:30 Muž stalker [0] - Cichlidy – anubias
Ahojte niekde som cital ze mozem napadnuty anubias na 4 min namocit do roztoku sava a vody neviete mi poradit pomer uz som to tu niekde cital ale nemozem to najst
DAKUJEM
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2015 22:23 Muž aldab [3] Re: grupyk
určitě hezké a užitečné rybky, ale několik jsem jich měl z původní nádrže a teď v tomto lehounkém substrátu 1-4mm mi bohužel velmi často odryli kobercovky (ech.tenellus,pogostemon helferi,hydr.Japan,lilaeopsis n.zel a Cubu) tak jsem je přeštěhoval k sousedovi :-) Možná až se vše dobře proroste a zhoustne, tak zase nějaké pořídím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2015 22:02 Muž grupyk [20] Re: aldab
Na obhajobu pancéřníčků musím dodat, že mi z liaporu vyrývají asi tak stejně jako ostatní ryby a to jen malé vrcholové řízky (spíš řízečky). Takže bych se nebál, pár pand na dno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2015 21:55 Muž aldab [3] Re: Marcel G
ano, díky to rozhodně udělám. Koupím jiný test a uvidí se.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2015 21:53 Muž aldab [3] Re: RBSC
děkuji všem za názory a rady. Za předpokladu, že Sera test na PO4 (ten můj Sera aqua test box) funguje správně, tak problém s vysokou hladinou PO4 u mne přetrvává. Bydlím v místě kde není veřejný vodovod a tak zdrojem vody je studna. Voda je samozřejmě hodně tvrdá, ale měřením se přítomnost PO4 neprokázala. Vodu upravuji osmózou a deionizací a takto upravená voda má vodivost 0, aktuálně 2 mikrosiemens.Ředím s neupravenou vodou v poměru cca 4:1.Měním týdně cca 150l vody z 1150l a to z důvodu složitosti úpravy a kapacitě výroby vody. Měněnou vodou se jistě PO4 do akva nedostávají.
Krmím mraženou směsí domácí výroby : hov.srdce,filé,špenát,mrkev,česnek,lylofizované patentky,multivitamíny,granule tetra,spirulina a špetka astaxanthinu, to vše v agaru - snažím se nijak nepřekrmovat,ale něco jistě uvízne ve dně, kde žádné ryby nejsou ( důvod je lehký pálený jílový substrát, kde i pancéřníčci substrát lehce rozryli a kytky pak stále plavaly) Ale kolik PO4 může obsahovat moje krmivo to netuším :-(
Vidím to taky na ten jílový substrát. Ten je od malého výrobce tady u nás na Zlínsku a zmínil se, že výchozí surovinu bere od výrobce Lioporu.
Na druhou stranu musím říct, že rostlinám tento substrát skvěle vyhovuje a začalo se jim dařit, rostou celkem svižně a hlavně na přírůstcích se zatím žádná řasa ani rozsivky neobjevují. Světla mají dostatek, CO2 taky a hnojím mikroprvky, přidávám K2SO4 a MgSO4, NO3 držím na 5-10mg/l, Fe na 0,25 mg/l.
Tak to asi nijak řešit nebudu když ani nevím jak a doufám, že rybám to snad nevadí, všechno vypadají zdravě a také pěkně rostou. Nemám žádné velké praktické zkušenosti s akvaristikou, ale nic nechci dělat aniž bych věděl proč a problém s PO4 mi leží v hlavě nevyřešený :-) pokud by jste něco ještě dodaly,budu rád a děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2015 15:05 Marcel G Re: dudak
Jílovité substráty do sebe fosfor vydatně absorbují, takže by při jejich použití muselo být ve vodě větší množství fosforu snad jen v případě, že by byl ten substrát tím fosforem už totálně přesycený, což se mi nechce věřit. Kromě toho drtivá většina prodávaných substrátů obsahuje poměrně malé množství fosforu. Podle mě by se tedy mohl fosfor ve vodě hromadit pouze v případě, že by ho do sebe substrát nedokázal vstřebávat a neustále by se tam (do vody) dodával zvenčí. Rozhodně bych jako první možnost pořádně ověřil správnost měření té testovací sady na PO4 (jak doporučuje RBSC).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.03.2015 23:05 Muž dudak [1885] Re: aldab
jak se může fosfor do akvárka dostat
se vstupní vodou - studny a povrchové vody mohou být značně kontaminované zemědělskými hnojivy, zkusil bych změřit i tu

hnojením rostlin - víte přesně co do akvária dáváte?

krmením - dnešní hlavně umělá krmiva v sobě obsahují dost značné množství fosforu, které jde do vody přímo nespotřebovaným krmením a druhotně přes výkaly

pokud tam ten fosfor nepřišel žádnou z těchto cest musel tam už být (pokud jsem neopominul nějakou možnost) jestliže tam už byl, je substrát asi nejpravděpodobnější možnost, ale nezdá se mi to, protože pokud praktikujete pravidelnou údržbu - výměny vody, odkalení, tak by během krátké doby měl klesnout. Za předpokladu, že dolévaná voda bude téměř bez fosforu - upravená pitná voda z řádu.

z pálených jílů mám zkušenost pouze s liaporem a tam musím fosfor házet lopatou, jinak jde hrozně rychle na nulu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2015 22:30 RBSC Re: aldab
Pakliže test je víceméně v rámci možností přesný, a měření probíhala s dostatečným odstupem(bez výměn vody), ukazovalo by to spíš na rovnováhu(obsah fosforu se většinou snižuje), ale...

...pokud se rostlinám nedařilo, tak neměl víceméně kdo odčerpávat fosfor(kromě řas, a sorpce, srážení...což chvíli trvá ;) )...
a) pak tedy obsah fosforu může bý způsoben vstupní vodou
- pro vyloučení této možnosti, jak už Ti velmi dobře radil dudák, změřit vstupní vodu - studniční voda může být značně kontaminovaná:
doporučuji zředit 1:10 s vodovodní vodou a pak měřit (ideálně taky proměřit vodovodní vodu, a při dalším měření vodu z akvária měřit obdobně zředěnou)
b) nebo změnou krmiva, překrmováním, rozkladem organiky
- odkal, vyměň vodu, chvíli nekrm a pak měř znova

c) No, a já to teda tipuji spíš na ten substrát(jakou má barvu?), a že to uvolňování je způsobeno vhodnými podmínkami... pH, CO2 sycení, nadbytek Ca iontů, redox, teplota... ale při informacích, které jsi dodal, je to věštění z křišťálové koule. ;)
Je třeba vyloučit nějaké ty možnosti. ;)
Btw: Jaké byly hodnoty předtím? A co dalšího se od té doby změnilo?
(Jak se bude dařit kytkám, tak se to snad poddá.)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2015 17:57 Muž aldab [3] Re: dudak
díky za názor.....taky mne samozřejmě napadlo jestli test ukazuje správnou hodnotu, ale 3x testováno pokaždé jiný den a výsledek stejný cca 10mg/l, je to test Sera. Že asi mám vysokou hladinu fofsforečnanů také napovídá bíly povlak hladiny, údajně by to měly způsobovat právě fosforečnany. Zdroj vody je studna s tvrdou vodou, ale tu upravuji osmózou a deionizací, samozřejmě ředím surovou. Nádrž je dost velká, čistý obsah cca 1150 litrů, rostlin poměrně dost pro začátek, cca 60ks větších plus nespočet kobercovek.CO2 z flašky, hnojení jen mikroprvky, přidal jsem na vyvážení draslík,hořčík a dusík.
Osvětlení dostačující, led čipy 300W + 200W možno regulovat. Nevím co na fosforečnany říkají ryby (převážně terčovci) ,rostliny si berou svoje a zbytkem jsou výtečně zásobeny rozsivky a zelená řasa i když musím říct, že snad se situace malinko zlepšila. Rád bych znal příčinu z čeho se může uvolňovat tolik fosforečnanů. Dno je jílový pálený substrát,dekorace kořeny asi z rašeliniště, mám pozadí z laminátu, kameny neurčeného původu, pravděpodobně žlutá žula. Díky moc za názory.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2015 12:41 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: tuttiii
Tak to je potom "slepá hladina": rybicky.net/forum/6671-slepa-hladina
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2015 08:52 tuttiii Re: dudak
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku s tym NO2/NO3 máte pravdu. Zmýlil som sa napísal to opačne. NO3 je 15 a NO2 0. Ak môžem ten opis doplniť, ja som si ani neni istý či ide o riasu. Na hladine sa tiež tvorí taká vrstva niečoho bieleho. Ked hladinu rozčerím je to taká biela rosolovita slizká hmota a plava to potom vo vodnom stlpci (ako keby v akva snežilo). Tento "sliz" čo je na hladine sa potom usadza na všetkom a následne zhnedne, čo evokuje že ide o riasu. Teda aspoň ja mam z toho taký dojem. Avšak spravil som pokus. Na 4 dni som prikril cele dno nepriesvitnou foliou, plus cele 4 dni som za filter zapojil UVC. Nasledne som vymenil 1/2 vody. Je ešte priliš skoro robiť záveri, ale mám pocit že to ustupuje. "Hnedá riasa" resp. neviem co to je ustupila badateľne a ani na hladine uz nebolo tolko bordelu. Uvidím ako sa to teraz po odstavení UVC a odstraneni folie bude dalej vivíjat. A dalšia vec aby som nezabudol, začal som namiesto 50 W svietit iba 25W. Dúfam ze sa to negatívne neodzrkadlí na rastlinkách, no mám pocit ze cim menej svetla tým menej ta sliske čudo rastie. Prikladám foto, toho ako vyzerala hladina a voda pred kúrou, a ako vyzera akvarko teraz. Najhorsie pred tým vyzeralo dno akva, foto dna pred "kúrou" bohuzial nemám.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2015 14:09 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: tuttiii
Tiež sa pripájam k názoru, že došlo k zámene NO2 a NO3, budem to tak brať. Nejaký čas sa rozsievka objavila i u mňa a pritom bol amoniak nemerateľný. Na ňu spoľahlivo zaberie prísavník (ancík). Môžem podarovať, mám na výber rôzne veľkosti :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.03.2015 14:01 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: tuttiii
Mas akvarium plne cpavku, z toho roste ta rozsivka, kdyz je nemeritelny, zmizi. Uvedenou hodnotu NO2 nemas. Takze nitrifikace nefunguje.

Problem cpavku je ovsem pH. Dokud je pH pod 7, ryby i tak ziji. Ale pozor na velke zhoupnuti nad 7, protoze v ten moment dokaze ryby pozabijet. Je to jedna z moznosti, jak si ryby zabit vymenou vody. Voda obsahuje velke mnozstvi cpavku a cast se ji vymeni za vodovodni, a pokud ta voda ma vysoke pH, je zle...

Men vodu, ale poradne si hlidej jeji pH. Rozhodne stoji za to posoudit filtr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2015 13:54 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: dudak
Myslim, zes to napsal uplne presne, ryby uz by davno byly mrtve, nehlede k tomu, ze NO2 na vysoke hodnote a NO3 na nule, to se objevi na velice kratkou dobu v zabehu, nez nabehne cela nitrifikace, neni to stabilni stav. Ze by nabehla jen polovina nitrifikace a drzelo to tak, to snad ani neni mozne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2015 22:52 Muž dudak [1885] Re: aldab
nejdřív bych se zamyslel, jestli je ta hodnota opravdu pravdivá - jestli ukazuje dobře test, zkus změřit třeba vstupní vodu nebo vodu z řádu - tam by fosfor být prakticky neměl být skoro žádný. 10mg/l je opravdu dost a nevěřím, že by se tam tolik dostalo z páleného jílu, ale 100% to není, nepíšeš co je to za substrát. Nepíšeš ani jestli hnojíš. Jako řešení mi připadá nejlepší častými výměnami vody tu hodnotu snížit a přidat do vody něco KNO3 aby si dostal do nějakého rozumného poměru N-P-K a jestli se hodnota snižovat nebude, tak zjistit odkud se tam ten fosfor bere.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   14.03.2015 22:36 Muž dudak [1885] Re: cezarmilan, tuttiii
nevím jaké máte zkušenosti s NO2/NO3. Hodnoty, které uvádí tuttiii jsou ve 4 měsíce běžícím akváriu nereálné a to nemluvím o tom, že psal, že tam má i ryby - takovou koncentraci NO2, by žádná ryba nepřežila. Zřejmě tedy šlo o záměnu NO2 za NO3. Rozsivky jsou po založení celkem běžným jevem, měly by časem odejít samy. Měl jsem podobnou zkušenost u svého velkého akvária, a trvalo to cca 2 měsíce, kdy porostly všechny kameny i většinu rostlin, zejména ty nejvíc na světle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2015 21:10 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: aldab
Čo rastlinstvo?, je? nieje?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2015 21:09 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: tuttiii
Kým ti odpovie Designer :-)
Je to u teba klasický zábeh akvária a preto majú rybky smolu sad .Čiže to, čo sa deje je normálne počas zábehu. 1/3 vody by som však menil naďalej pretože máš NO2 v smrtelnom množstve. Musí byť na nule. NO3 máš zase opačne, ak je na nule, tak ešte sa ti nenamnožili nitrifikačné baktérie a tým pádom to ešte nieje naštartované, mám na mysli proces nitrifikácie. Takže trpezlivosť a rybkám prajem prežitie
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2015 16:34 Muž aldab [3] – jak snížit fosforečnany
mám problém s řasou, rozsivky i zelená řasa, nádrž je teprve 2 měsíce v záběhu, vodu upravuji osmózou na cca 11gH a 5kH, pH 6.8, NO3 cca 10mg/l, Fe 0.15mg/l ale PO4 cca 10mg/l!!!!!! nevíte prosím co s nimi? Dal jsem nový pálený jílový substrát, nemůže to být příčina? Chci zjistit původ. Sera nabízí přípravek na vysrážení fosforečnanů, ale to asi není úplně to nejlepší řešení, sraženina se může znovu rozpouštět. Řasy bují a předpokládám, že díky vysoké hladině PO4. Co ted??? :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2015 13:15 tuttiii Re: Designer
Ahojte, chcel by som poprosiť o radu. Mal som zabehnuté akva, ktoré som pri sťahovaní musel zrusiť. Akva bolo zrusené cca. 3 týždne. Strk vysuseny, rastlinky a rybicky vo vedre. Od kedy som vsak akva založil , len sa sním trápim, a to pred tým 10 rokov bezproblemovo fungovalo. Akva je založené cca. 4 mesiace a nic ine nerobím len v kuse mením vodu a odstraňujem hnedú riasu, ktorá zamorila cele akvarko. Je to taký hnedý povlak ktorý rastie najmä na dne na miestach s najvačšou svetelnou intenzitou a na sklach a to enormnou rychlostou. Podla xy rad co som cital, mením vodu ako divý 2x týždenne, no zatial hnedý povlak neprestava rast. Co je zaujimave, nemožem potvrdiť pravidlo rastu riesy => nerastu rastliny, resp. nerastu riasy => rastliny rastu. U mňa sa velkolistym rastlinam z ktorych je možne relatyvne lahko odstranit hnedu riasu dosť dobre darí. Prosím ak mi viete poradiť niečo okrem nekonečneho vymieňania vody poradte. Parametre akva : 105 l, osvetlenie 50 W, KH 8°, GH 6°, ph 7,2 (pri davkovani co2 klesne na 7 ), NO2 15mg/l, NO3 0mg/l. Osadenstvo : 2 KS bojovnica pestra , 5x mrenka siamska. Rastliny - zatial iba zbierka odolných rychlorastucich ....

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.12.2014 23:11 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: luckyway
V Praze uz tyhle Ludwigie ani nikdo nechce, uz ji vyhazuju, kdyz se to donese na setkani, vali se to po stole hodne dlouho bez nejakeho zajmu... pokud si to vubec nekdo vezme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2014 21:16 Muž luckyway [5] Re: Designer
Uz jsem to tu nekde cetl. Nekdo tu psal, ze mu v neudrzovanem akvarku rostla a v udrzovanem ne. Muzu potvrdit z vlastni zkusenosti. V akvarku se zavojnatkami a pavimi ocky jsem ji kazdy tyden protrhaval a v tomhle akvarku mi stagnuje, proto ta rasa.
Objevila se jen na jedne rostlince u hladiny, presne jak jak pises.

Ta Ludwigia by nebyla spatna. Zkusim posurfovat na ebay.
Dik za radu a postrehy palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.12.2014 09:05 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: luckyway
Predpokladam, ze ten paroh je spis u hladiny, kde je nejvic svetla, a niz se nevyskytuje. Tato rasa potrebuje dostatek svetla, pri mene prestane rust jak kdybys ji vypnul vypinacem.

Je videt, ze se Egerii u Tebe moc nedari (ono se ji nedari v mnoha jinak dobrych akvariich, casto neroste dobre v hi-tech akvariich). Nahrad ji rybicky.net/atlasrostlin/ludwigia_repens nebo rybicky.net/atlasrostlin/ludwigia_palustris , jsou pekelne rychle rostouci, maji minimalni naroky, a i kdyby mely tendenci obrustat jelenim parohem, stejne stale vyhazujes stare casti a nechavas nove, takze to pak neni problem.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   27.11.2014 19:10 R Muž romant [27987] Re: luckyway
Ruducha tzv. Jelení paroh, řekl bych.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2014 19:04 Muž luckyway [5]
Fotka k příspěvku A jeste jedna fotka
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2014 19:03 Muž luckyway [5] – Jaka je to rasa?
Fotka k příspěvku Na jednom stonku egerie mi roste rasa, muzete mi ji pomoci urcit? Dik
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2014 09:01 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: atyl
Davkujes moc, klasicke PMDD se davkuje do 6ml na 100l, vseho moc skodi, ale KNO3 v nem predpokladam nemas. Sice se da hnojit opravdu hodne bez neblahych nasledku, ale to chce aspon nejak tusit, co a proc delas.

Nedostatek NO3 je pro rostliny katastrofalni, specialne pro okrehek (prakticky hned, jine rostliny mohou prezivat dele), ten tak muzes dokonce vyhubit.

Ted akvarium vyplachni dvemi vymenami vody hned den po sobe, rekneme tretinu, pridej jen KNO3 tak, abys zvysil NO3 o 15mg/l, a tyden pockej, uvidis jak se okerehek rozjede. KNO3 muzes koupit v drogerii pod nazvem "Sanytr", nebo objednat u mnoha firem jako chemikalii.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2014 23:51 atyl – Náhlá změna
Ahoj, čím to může být, když mi zničeho nic začaly stagnovat rostliny v akváriu? Plovoucí okřehek, který dříve rostl jako blázen a musel jsem ho každý týden z hladiny odebírat, má najednou výrazně menší lístky a skoro se nerozrůstá.... I ostatní rostliny přestaly růst, jávský mech skoro zmizel, jen zelená řasa se množí pořád. Během týdne mi náhle zmizelo 6 panceřníčků leopardích a nedaří se ani ampulárkám. Mečovky a Parmičky siamské vypadají pořád v pohodě. Hodnoty NO2 i NO3 jsou neměřitelné, což mě u NO3 překvapuje, protože mečovek je v akvu po rozmnožení spíš víc než míň. pH je kolem 7,4, uhličitan. tvrdost kolem 5. Přidávám PMDD 20 ml na 85 l.
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2014 20:41 Muž olivis [32] Re: vasekhrbitov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.06.2014 20:41 R Muž romant [27987] Re: vasekhrbitov
Je to sinice, mrkni do příslušnýho vlákna, je toho zde o této "kámošce" docela hodně napsáno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2014 20:38 vasekhrbitov – řasa
Fotka k příspěvku Ahoj, můžete někdo identifikovat tuto řasu.
A říct co je důvodem jejího růstu na riccii?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2014 15:32 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Kamilstrom
vím o tom, i o glutaraldehydu. Ale už jsem se s tím smířil, není to tak hrozný:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2014 15:18 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: KarlosS
Vsadim se,ze za nejaky cas vyroste znova :) .Jinak lokalni aplikace Glutaraldehydu je asi nejlepsi na tyhle rasy i kdyz cenove urcite vitezi H2O2! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.04.2014 09:26 Muž Burik [727] - AquascapingRe: KarlosS
Peroxid funguje spolehlivě,ale pozor na mechy,já si takhle odrovnal Ricardii.I Anubias to nenesl moc dobře ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2014 08:54 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostliny – peroxid vodíku
Tak jsem včera aplikoval lokálně na kořen 3% peroxid vodíku a do večera štětičková řasa krásně zrůžověla. Mám ji lokálně u hladiny na kořenu (větvi), furt se tam dělá spolu se zelenou (cladophora), ani zastínění ricií nepomohlo a tohle vypadá, že zabere.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2014 21:57 Muž acik [416] Re: kofejn
jj jinak byli v pohodě,jen to obkecávání mě trošku štvalo,ale nakonec vše klaplo a je to super... tak pak dej vědět ohledně změn :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2014 21:50 Muž kofejn [963] Re: acik
Já jsem takřka místní, jen jsem musel jet přes celé město. Odvážili mi kilo na pokusy, přístup vstřícný. Jen je najít nebylo úplně jednoduchý, ač na návsi, jsou trochu zašitý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2014 21:36 Muž acik [416] – Re: kofejn
někdy to to prostě funguje tak,že ti prodají to na čem mají větší rabat... větší rabat/lepší produkt.... mám od nich osvětlení,sice fajn borci,ale to čekání a vymlouvání smich ale jo třeba je to fakt lepší :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2014 21:26 Muž kofejn [963] Re: ludvik
Tak jsem navštívil Pepinův útes coze a odvezl jsem si trochu soli www.pepinuvutes.cz/… na vyzkoušení. Ta sůl Ocean fish od Prodacu je prý běžná mořská sůl, žádná speciálka. Jsem zvědav, jestli poznám vliv i u low tech akvárka.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 18:13 amrtin Re: Kamilstrom
No jo,díky,když by tak bylo ještě rozumné poštovné...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 18:06 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: amrtin
Ono je totiz pro nasince takove Chicago naprosto idealni lokalitou k nakupu soli smich .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 17:54 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: amrtin
Ale jo,jestli ti to pomuze :-) www.bigalspets.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 15:39 amrtin Re: Kamilstrom
Byl by odkaz na to malé balení? stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 15:38 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: grunda
Dik za info,je to treba vyzkouset a pak se uvidi,uz jsem nasel male baleni Instant ocean-sea salt,tak to zkusim.
Resim ted zahadu,proc mi prestal rust Pogostemon erectus jednom akva(kde drive rostl krasne)v jine nadrzi roste vyborne,za podobnych podminek,neceho se mu tam nedostava(skoda,ze neumi mluvit). :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 15:20 Muž kofejn [963] Re: ludvik
No právě. Šest stovek za pokus s nejistým výsledkem nedám. Jinak to množství, co přidává grunda, mi přijde bezpečné. Dával jsem polévkovou lžíci na 50l obyč a nic se neodešlo.
Možná vyzkouším mořskou sůl z potravin :-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 15:01 Muž ludvik [1082] Re: kofejn
Já se na nějaký experimenty zatím moc necítím :-) A otázkou je - bude to stejné? Sice by mohlo, ale kdo ví ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 14:32 Muž kofejn [963] Re: ludvik
Docela bych to i vyzkoušel, ale tohle jsem ( www.tommiland.cz/… ) v profizoo ani v pepinovu útesu nenašel. Nepodělíme se třeba o tohle? www.morskeakvarium.eu/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 14:14 Muž ludvik [1082] Re: ludvik
Tak jsem si všiml údaje na wikipedii u chemických prvků: obsah v mořské vodě. Namátkou pár vybraných souhlasí s tím, co je v tom PDF (až na nějaké zlomky). Takže tam neuvádí obsah v litru té soli, ale v litru namíchané mořské vody. Akorát nevíme, jak se to míchá a tím pádem co to udělá s mým výpočtem :-(

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [5] ...... 12 13

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 18195x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15395-rasy-a-pomaly-rust-rostlin?od=201