Jaký je to mech?
Díky moc za pomoc
Tady ještě pro sichr přikládám detailnější foto.
Je to Nitella. Pokud byla za cenu javskyho mechu, tak to byla dobra koupe
je to nejpodobnější asi tý skleněnce, zkusim udělat ještě lepší foto ale asi to bude ono
díky
Javsky.
měl bych dotaz co je tohle za druh mechu? kupoval jsem to na burze jako Jávský mech, ale nemá to žádné lístečky, jen spleť holých stonků, mám ho v akva už měsíc, čekal jsem zda něco naroste ale pouze jen další "stonky" bez lístků
Zdravím všechny.Prosím o radu.Dostal jsem takovej nějakej slepenej chuchvalec a vůbec netuším co to je zač
Zkusím udělat nějaké detailnější fotky,ale asi až zítra,teď už mají plaváčci noc
Starší reakce
Moje, kterou pro zatím považuju za nejpodobnější V. ferriei vypadá takto. Ale zatím se mi nerozrostla tak, abych si byl jistý, že vypadá jako ta na internetových fotkách. Bohužel jsem na netu nenašel kloudné mikroskopické fotky (tedy těch pěstovaných).
Až (pokud) naroste, zkusím vyfotit
Mě by spíš zajímalo jak vypadá, když je pěkně narostlá.. Ale díky i za tyto fotky.
Lepší fotku bohužel už nevyrobím
Bohužel, já ten mech předevčírem rozstříhala na menší kousky a navázala na kámen, takže o vzhledu mechu toho fotky moc nevypoví, a ani makro foto vytvořit se svým foťákem nemůžu, má své limity, je mi líto
Posílám co se mi podařilo, ale zřejmě tyhle fotky nebudou k ničemu.
Jak už jsem psala dřív, mech je "z kelímku" firmy Tropica, mám ho od kamarádky, která se se mnou podělila, a pod vodou není dlouho, zatím nemá žádné nové podvodní přírůstky.
Mohl bych poprosit o fotku vaší V. ferriei?
Máš určitě pravdu, ale taky na to, jaký bude mít tvar, maj asi vliv podmínky v akvárku... a většina mechů na těch krásných výstavních fotkách na internetu bude určitě pocházet z lepších podmínek, než jim můžu nabídnout já
Tak uvidím, třeba časem zase budu loudit o rady...
Děkuju všem, kteří se ozvali
to je jako připomínka všeobecně do placu...
přece jenom každý mech roste jinak, jistě, pod mikroskopem by skušené oko mohlo lecos vypozorovat ale růst/tvar taky trochu pomůže ne?
Christmas moss?
I když chápu, že bez mikroskopu, jak píše Johan, je to spíše asi věštění z křišťálové koule, přece jen ještě poprosím o tip, co by mohlo být tohle.
Tak to jsem opravdu netušila, že Zdrojůvka je můj starý známý, díky za poučení
Jinak ten mám
a až zas tak velký ten můj neznámý mech není - je řekla bych tak napůl mezi Zdrojůvkou a třeba jávákem
Až zas takovej barbar nejsem, abych se zarazila nad "děvuchou" - lepší je ale "děvčica"
Omlouvám se za OT
Každopádně všem děkuju
Vesicularia ferriei mám, vypadá jinak, ale byl koupený nedávno v kelímlu "in-vitro", takže bude pravděpodobně emerzní?
jamajcan napsal: Já bych tipoval Zdrojůvku /b/
Co prosím?
To je nějakej jinej jazyk, kterej neznám
Jak dlouhý je bohužel nevím... byly toho dvě snítky přimíchané v jiném mechu
Opět nevím, usel bych to vidět pod mikroskopem, ale listy vypadají podobně jako mech, který jsem kdysi dostal pod názvem Vesicularia ferriei. Jestli to má krátké dvojité žebro, tak by to měla být Vesicularia a pokud jí máte rozrostlou, tak srovnejte s jinými druhy podle fotografií jejich porostu.
Jak jsem říkal,jen jsem tipoval.Nikdo jiný do toho nešel
Já bych tipoval Zdrojůvku,doufám,že opět nebude Bali popuzen
Edit.sorry bali s malým./b/
no hned mě napadl ten erect co jsem tu postoval 17.2., ale může to být cokoli...
u mě roste celkem rychle a je fakt větší a hlavně dlouhý.
Není
ale stejně by mně zajímalo, co tipuješ?
Já si projížděla tyhle stránky
www.aquamoss.net/…
ale popravdě z toho moc moudrá nejsem, tak u každého třetího si říkám "to by mohl být on"
A hlavně je opravdu překvapivě velkej, tak velkej mech jsem ještě neviděla.
jestli je ode mě tak vim
Ještě pokus o zvětšeninu fotky, ale už je to rozmazané...
Bohužel to asi detailněji už vyfotit nedokážu
Co by to mohlo být? Mech je to poměrně veliký, byl zamotaný v jiném koupeném.
Ano, koukala jsem na odkaz a je mu hodne podobny
Pockam jeste co se z toho vyvine, az se trochu rozvetvi a pak sem hodim prip.fotku. Ale fakt by to mohl byt on
Hledej a najdeš. Je to tu v některém vláknu přímo popsáno. Ta debata se tu vedla.
Jj, má být plochý, ale také jsem koukal do akvária a snažil jsem se ho porovnat s tím vaším a sedí to..
Jinak tu Vesiculariu nechte rozrůst a až tam budete mít velkou lodyžku, tak jí vyfoťte samostatně a když jí sem dáte, tak se můžem pokusit to k něčemu přirovnat.
Diky za snahu
Tu stranku znam, ale moudra z ni nejsem, nektere fotky se mi zdaji protichudne a mikroskop na porovnani nemam. Jinak ted jsem zas cucela do akva a ten javak je plochy. Ma byt plochy? Ja uz jsem zmatena
Klidne zadne vykani
Jednak je to z fotky, proto ta oklika. A jelikož mě nenapadá žádný jiný, tak bych ho za to považoval. Jen mě mátly ty jeho široké listy a občas né přímo plochý vzhled.
Jinak ten druhý je tedy Vesicularia, ale jaká přesně, to si musíte srovnat podle obrázků. Třeba zde:
www.aquamoss.net/… Podle mě to je on. Už je tomu tak rok, co jsem ho měl i já, ale vypadal podle mě úplně stejně.
Tomu rikam odpoved oklikou
Ne ted vazne, co jineho by to mohlo byt? Je fakt ze rostl dlouho nahoru, ale pak najednou ustal a zacal se nepravidelne vetvit. Mam ho od jednoho postarsiho pana z burzy, tak nejak pochybuju ze by se zabyval nejakyma druhama mechu. A v jinem akva mam i flame, ale tenhle ho nepripomina ani nahodou.
Tak ho tedy budeme považovat za T. barbieri.
Tady je ten z misky, co mi zbyl a lezel celou dobu v misce bez umeleho osvetleni, je mnohem drobnejsi a tmavsi, ale je to porad ten samy mech co jsem ho navazala na ten kokos
Omlouvam se za kvalitu fotky, ale dalsi uz dnes neporidim, bo po jednom cvaknuti umrely baterky
Jo je to porad jeden a ten samy mech, mozna roste trochu vic nahoru, ale taky jsem ho vubec nestrihala a takhle vypada za cca 2mesice vegeteni na kokose, kde byl privazany docela fest vlascem. Muzu vyfotit jeste zbytek co mi zustal lezet v misce u okna a ten se vetvi uplne jinak.
Přidat reakci
1 ...... [5] ...... 10
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 13715x