Jaký je to mech?
První obrázek se mi nelíbí kvůli divnému růstu. Moc se nevětví a roste hodně na horu. Takhle podle mě Tax. barbieri neroste. Z druhého obrázku moc nevyčtu, ale ten třeba podle mě není vůbec jávák a je to vůbec ta samá rostlina, jako na prvním obrázku?
No a jeste fotka co jsem kousek ustrihla. Jestli to fakt neni javsky mech, tak co to potom je?
Tak ted jsem trochu nahlodana, ale tohle by mel byt fakt obycejny javak.
neni. ale vypadaj zdá se podobně..
No, z této fotky ani nevím, jestli ten mech vlevo je Taxiphyllum barbieri.
No je fakt, ze strejda google vyhodil veeelmi podobne obrazky u creeping mossu, tak ted fakt nevim
no a creeping a erect je to same nebo jak?
hele to je jak ten muj creeping
co na to johan (ty si tomu rikal erect) ?
Zdravim, nejsem si jistá co je to zač. Dotáhla jsem si ho z burzy zamotany v jinem mechu, od te doby uz se mi hezky rozrostl. Pro srovnani ten vlevo je klasicky javak. Tipuju ze je to ves.reticulata - erect moss, ale je to jen tip. Poradi nejaky mechovy odbornik
Starší reakce
Ne mam to z burzy, donesl jsem si tři ruzne ale tady ten nevím jak se jmenuje. Ale byla to akvaristická burza, takže předpokládám že do akva to je
ale hadas lip nez ja
Toho může být spousty. Když mám hádat, tak třeba ploník, ale do akvária se to nehodí.
nejspis Tortula ruralis
to mas z lesa?
Zdravím, prosím co je toto za mech? Tady na fotu jsem nasel tři podobné, tak nevím
Starší reakce
Johan napsal: Záleží jaký, u nás jich je pár set a hodně z nich roste na zemi na klaccích.
Některé se s úspěchem pěstují (Leptodictium, Drepanocladus, Fissidens), ale kdo ví, co si přinesete. Pokud na tom trváte, není nic snazšího, než to zkusit. Nejdříve mech dejte jen tak do akvária na klidné míst a až začnou rašit submersní stélky a budou dost dlouhé, tak je ostříhejte a navažte na nějakou dekoraci.
Moc nechápu jak chcete poradit kde a co, když to stejně nepoznáte. Ale pokud jinak nedáte, tak se zkuste poohlédnout někde v litorálu rybníku či v mokřinách.
A nekdo by nevedel ktere? Skusim jeste neco pohledat na googlu. Ale zatim jsem tam nic nenasel.
Zdravím. Nejsem zas až tak znalej v rostlinkách do akvarii a tak se chci zeptat. Vím, že mech, kterej najdu kdekoliv v přírodě je krásnej a můžu z něj mít pěknou zahrádku. Ale nepřežil by i pod vodou? V akva by byl fakt skvělej
A prosím, s akva teprv začínáme, takže pokud je to pro Vás trapnej dotaz, radši neodpovídejte. Děkuji
Starší reakce
0 29.09.2013 10:06 Aforte [570] Me by to taky zajimalo.Muzes mi poslat taky odkaz?Diky
tipuju prostředek christmas moos, vršek eleocharis (???) a úplně vzadu, skoro neviditelná riccia?
nejni to spíš "flame moos"?
resp. vespodu Taxiphyllum barbieri
0 28.09.2013 21:54 Aforte [570] Zdravím,
našel jsem jedno krásné akvárium. Vypadá to, že má koberec z mechů. Můžete mi prosím říct co tam je na fotce všechno za mechy a rostlinky? Děkuji
Starší reakce
jo dal sem ti palec dolu ale taky jsem se snazil napsat co a jak ma vypadat, precti si poradne moje prispevky
Ty jsi se nikdy nezmýlil?No comment k Tobě.Kdybych měl negativně palcovat každý příspěvek,který podle mě není pravdivý,tak mám podstatně více udělených mínusů,než mám.Byl jsi snad třetí,komu jsem ho udělil.Když já vidím,že se někdo mýlí,tak ho opravím a vysvětlím,že je to špatně a neuděluju mínusy.Holt,ale někomu něco vysvětlit,nebo objasnit,dá větší práci,než kliknout na palec dolů.Doufám,že je to poslední komunikace s Tebou.Howg.
Ako píše bali.Také najrozdielnejšie sú fissidens fontanus(phoenix)/ fontinalis antipyretica (Willow) a Leptodictyum riparium (Stringy).Ostatné sú skoro to isté resp.obdoba Java moss.(napr.tvarovo iný flame moss) A na stránkach si len tvorca stránky najjednoduchšie skopíruje obrázok čo potrebuje.Len málo kto má vlastné a presné foto.
protoze todle dela nekdo kdo tomu vubec nerozumi (a pak dalsi lidi to jen hloupe zkopirujou).
web je plnej blbosti
No ale proč tedy některý stránky ukazujou F. hypnoides takový, jako jsem tu dávala fotku včera v 16:17? Kdyby to bylo třeba na jedný fotce, tak si řeknu, že to mají blbě. Ale našla jsem to víckrát...
prosim te pokud si tydle dva mechy nekdy videl ve skutecnosti tak bys nikdy nenapsal takovoudle blbost.
ten prvni resp. leva fotky ivahy neni nic cemu by se dalo rikat fontinalis (trvam si na christmas moss)
Jo tak na tyhle jsem taky dneska natrefila, jenže ruštinu jsem měla jenom v pátý třídě a byla revoluce, takže šmitec a konečná, šli nás učit němčinu
0 09.05.2013 22:46 bali [364] - Raci, krabi, krevetky No jeje, taky Ti děkuju! Tak já si zkusím projít ještě víc fotek s tím Christmas Moss a ještě jednou porovnat, ale už na to skoro nevidím
Hádám, že v tom kelímku měl být jen F. hypnoides (podle nálepky) a ten druhej se nějak asi omylem přimíchal. Ale množství bylo tak půl na půl.
tak jestli do toho muzu kecat tak willow je jen ten vpravo a asi Fontinalis hypnoides (ale nevim jestli je to spravne neb v tom je asi taky trochu chaos)
ten druhy je na 99procent christmas moss
Asi se budu držet toho, že v tom kelímku byly oba mechy pramenička, když už to tam bylo napsaný
Děkuju i Tobě za snahu a čas.
Ak nemáš mikroskop a nemôžeš to porovnať,je to ťažké.
Christmas Moss mě napadl taky, dost mě ale zmátly ty fotky na netu u F. hypnoides - třeba tahle
aquarium-gardening.com/…=
Když si zvětším tu svojí fotku, tak se to na tu měchýřku dost podobá...
Děkuju, už jsem to vzdala. Koukala jsem ještě na nějaký fotky a na každý to vypadá trochu jinak
Aby se v tom čert vyznal
Ten na pravo je určite F.antipyretica,ten na ľavo si netrúfam.
Rádo se stalo
Zas tak nutně to nepotřebuju
A děkuju!
Tak to už je asi otázka pro nějakého RnDr.
Na googlu mi heslo Fontinalis hypnoides vyhodilo obrázky toho mechu vpravo a jen několik málo toho nalevo, tak je to trochu matoucí...
Přidat reakci
1 ...... [6] ...... 10
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 13715x