Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Za mě to růzkatec není,i můj vypadá uplně jinak ikdyž je mokrej..
Už se to tu někde ne tak dávno probíralo. Sice nekoření, ale když je u dna, tak může používat modifikované listy k přichycení k substrátu... Viz první odstavec popisu rostliny
www.iucngisd.org/… Ukaž fotku z akvárka, z toho zmuchlanýho hadru nikdo nic nepozná...
Ty kořeny vypadají jak?
Nechci se hádat,ale růžkatec nekoření..to bude něco jinýho..
Kukni na Řečanečku menší..
0 07.06.2021 18:26 Brodys – Růžkatec ?
Ahoj, jdu si pro radu od místních botaniků
Dnes jsem s dětmi v řece při koupání narazil nejspíš na Růžkatec. Prosím o potvrzení a určení přesného typu. Už je v akváriu, celkem slušně koření a je pevný,tak by se rybám a krevetám mohl líbit. Ostatně mně se taky líbí
Lokalita: Vltava, České Budějovice.
Díky
Souhlas s Vaškem.
Mě to podle atlasu přišlo,že ten 1 je uruguaensis a ty další jsou asi ty cos psal.
Tak první bude echinodorus zřejmě 'Amazonicus' nebo 'Bleherae' ty mají tak početné potomstvo. Další bude Ludwigia repens.
Jo kouk jsem do atlasu a ta 1 by mohla být ludvigia repens a ten echináč nejspíš Echinodorus uruguayensis,podle těch oddenků se základama květů,je to na fotkách v atlasu.
Nějaké Echinodory a Ludwigie.
Fakt? A to jsem myslela, že to je ten vlevo dole, což jsi mi prozradila, že je Hottonia
Nevadí, z obojího mám radost, krásně to vypadá a u mně se tomu zdá se výtečně daří. Děkuji za pomoc
Ten je v pozadí, stříhám a daruju ho už dva roky
Máš tam Pogostemon ale quadrifolius neboli chobotnici.
Bude to spíš nějaký stolístek.
Prý to není P. erectus. Pokud fakt ne, co to prosím teda je?
Roste mi to v akva bláznivě...
Starší reakce
Ahoj, tu červenou pod neonkani tipuju na nějakou Alternatheru reineckii, ten 'stolístek' vpředu je Hottonia a ta s načervenalými listy v pravém rohu asi bude Ludwigie (mini super red?)
Na nedělní burze jsem nakoupila větší než malé množství nových rostlin
a protože u většiny nebyl název, potřebovala bych pomoct s identifikací. Po obvodu fotky vím, ceratopteris, Pogostemon, ceratophyllum. Vlevo v koutě červená pod neonkami, tu mám asi měsíc a netuším, co je zač, a ty dvě v popředí - je to stolístek? A ta načervenalá s drobnými kvítky? Poraďte prosím.
Starší reakce
Joo to bude ona. Diky moc!!
Zdravím, od kolegyně jsem dostal prostřih rostlinky z krevetária, chci to dát k sobě do akva, ale vůbec nevím co to je za kytku a ani ona bohužel ne (viz foto). Jelikož chci mít přehled co tam mám, tak prosím poraďte. Děkuju
Ještě jednou díky!
Tleskám
Jak vidím kořínky pod vrcholem rostliny, tak je to celkem jasné. Rotala macrandra 'Narrow Leaf' neboli Rotala rotundofoia 'Colorata'
Mohla by to být ta Rotala, má to čtyři lístky z každého patra,ale zdají se drobnější než v atlase....ale to se možná časem vyladí
Děkuji
Spoustu rostlin není opravdu lehké určit. Trh je zaplaven různými kultivary.
Je několik stejných nebo i velice podobných rostlin tohohle typu jen jsou různě pojmenované. Rotala rotundifolia 'H'ra'
Rotala Vietnam H'ra
Rotala sp. "Gia Lai"
Protože jsem jí vlastnoručně neměl budeš muset věřit prodejci.
A nebude to spíš nějaký druh Rotaly?
0 03.05.2021 11:26 Brodys – Pozná někdo rostlinu?
Díky, šlo mi o ty listy co vylézají z vody mimo těch Kosatců, napravo i kolem. Prubnu je až budu v rachotě cvaknout zvlášť...
Teoreticky by mohl být kosatec žlutý,nebo některý z orobinců..
Hezký večer, až doma jsem si všiml rostlinek napravo lezoucích z vody, ty ,,dva listy,, Nevíte někdo co je to za rostlinku ? Venkovní jezírko s kapřékama a Jeseterama...
Starší reakce
Poznate nekdo? Mam je uz strasne dlouho, ale moc nepovyrostly, nemely moc podminky. Diky.
Starší reakce
Prosim o radu. Přinesl jsem to asi
na kytce z profiplants a hrozně se to množí. Co to je a jak se toho zbavit? Ucpava to i skimmer.
Jojo, to by mohla být ona. Dík
Ceratopteris
Ahoj, dřív jsem měl v akvárku tuto rostlinu (napravo před i za kořenem (světle zelená) mezi anubiasem na kořenu a kryptokorynou červenou v pravém dolním rohu,
rybicky.net/nadrz/21872/7.jpg… nevíte prosím jak se jmenuje? Úplně mi vypadla a teď přemýšlím, že bych ji chtěl znovu zkusit. Díky
Starší reakce
Jednotku by som tipoval na nejakú farebnú rotalu, Vietnam atp.
Trojka by mohol byť i vyťahaný staurogyne.
A nastav si vyváženie bielej, máš to tak na 3000K.
1 asi Didiplis diandra, 2 cryptocoryne?, 3 Ludwigia a 4 Cryptocoryne parva Na foťáku máš asi nastavené moc teplé osvětlení tak je to všechno moc do hněda.
Starší reakce
Děkuji tak to bude dobré přesadit ze predu do zadu koukám... spíš se zatím plazi
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [7] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x