Jaký je to mech?
0 19.10.2015 16:50 Branci – mach
Zdravim priatelia hladam pomoc pri identifikovanim machu na obrazku
za rady dakujem
Starší reakce
je toto srpatka zahnutá, nebo Taxiphyllum barbieri?
Starší reakce
0 01.03.2015 09:07 Helenka – Děkuju
Vím, že špatná fotka a mech také není v dobré kondici, ale třeba bude stačit .-)
Starší reakce
určení druhu
... už pár let mám za to že v akvárku mám "jávský mech"
... dnes mi dorazil balíček a v něm jávský mech Emotikona grin
Takže co je co? Můj je 1.
... u
rybicky.net/atlasrostlin/taxiphyllum_barbieri což by teda měl být jávský mech je psáno Růst: Pomalý
což mě dost mate, myslela jsem že roste celkem rychle
mech co mám já (1.) kupovala jsem ho asi před 5-ti lety jako jávský mech roste hodně pomalu ... nějak bych celkově řekla že vůbec neroste, ale asi trošku jo, je ale stále celý krásně zelený a vypadá hodně dobře
Starší reakce
Je to normální u jednodomých mechů (např. Vesicularia montagnei či Leptodictium riparium). Vypadá to na nějakou Vesicularia.
0 10.10.2014 21:59 Aforte [570] Dokáže mi někdo poradit, co je tohle za mech?
Dokáže mi někdo říct, jestli je normální takové chování mechu pod vodou?
Starší reakce
Někomu třeba jo, ale já poznám jen ty z vody....
díky to jsou nejspíš oni
mám zkusit nafotit tu dvojku s něčím, ať jde vidět měřítko? Ten rostl jen na jednom místě v lese co jsem si všiml a je takový spíš hnědo zelený proti ostatním. Ty hnědé části nejsou staré/suché/mrvé, nebo jak bych to popsal. Místo je cca 10km od Hlinska pro upřesnění polohy, jestli to k něčemu je
Tipnu si. 1) rašeliník, 3) Thuidium tamariscinum
Ten poslední mám taky doma, od lesního potůčku, ale netuším co je zač. Mám ho celkem krátce.
0 09.08.2014 18:18 radim ? ?
pokud je někdo umíte identifikovat, tak budu moc rád
popřípadě můžu zkusit lepší foto, ale mikroskop nemám...
0 09.08.2014 18:17 radim ??
0 09.08.2014 18:17 radim ?
Starší reakce
Detail
0 13.07.2014 23:37 Kubasix [134] - Pancéřníčci, malé tetry a Bucephalandry Ahoj,
chci se zeptat co je toto za mech?
Je to Jávák?
Starší reakce
Tipl bych si Drepanocladus aduncus. Ještě mě napadala Calliergonella cuspidata.
Starší reakce
Osobně bych tomu pracovně říkal Taxiphyllum sp. Spiky.
Jo, jde to, ale po dost kratkem case mne to prestalo bavit. Ted ji vyhazuju a nechavam si jen jeden hezky "kolacek" na hladine.
Starší reakce
Ahoj,
poradíte, prosím, co je to za mech?
Děkuji
Starší reakce
Ok, budu se na něj chodit koukat jen do lesa
To Johan: Hodně měkkou vodu mám, studánka pramení v tomhle lese (
rybicky.net/fotogalerie.php… ) a do akvárka to míchám 2:1 s vodovodní. I když konkrétně tenhle potok s rašeliníkem je od ní docela daleko a na druhé straně kopce. Tenhle víkend se zase podíváme ke studánce.
Zkoušel jsem to mockrát a neúspěšně. Chtěl by asi dost světla a hodně měkkou vodu s přidáváním CO2. Mizivý obsah vápníku by měl být pro rašeliníky samozřejmostí.
Je to do akvárka - když v něm máš třeba Drosery
Ale vážně - do akvárka s rybama se to fakt nehodí...
Díky. Co jsem teď hledal, tak to asi do akvárka moc nebude, že? Budou odehnívat spodní patra a vycucne to vapník z nádrže. S ním jsem už teď na štíru.
To je rašeliník (Sphagnum).
Ještě trochu detailněji.
Starší reakce
Riccii z osobní zkušenosti moc nedoporučuji. Rozhodně nedoporučuji stříhání jí v akva. Dělá strašný bordel a pak zarůstá ostatní rostlinky. Jinak z vlastní zkušenosti mohu doporučit christmas moss, willow moss a monoselenium tenerum. Monoselenium je na tom stejně, jako riccia, akorát se dá lépe sbírat, protože je větší.
nic jinýho nenajdeš, možná ricie dělá takový polštářky (nebo polštáře
. Ještě Lomariopsis lineata ti pěkně poroste kořen, ale to je nadlouho
Dokud jí nechávám jako kouli tak se krásně rozrůstá, přestane se jí dařit ve chvíli kdy jí zničim a přivážu na kámen nebo kořen
Když vám nejde ani řasokoule, tak nečekejte, že vám půjde něco jiného.
To už jsem zkoušela dvakrát, nikdy se nechytla a uhnila
roztrhni řasokouli a rozprostři ji na kořen. Něčím zatěžkej, či přivaž.
0 01.04.2014 10:46 Annette – Jaký mech
Ahoj, můžete mi prosím poradit? Chci si na kořen navázet nějaký mech. Ale nechci nic typu jávský. Chtěla bych nějaký aby byl jako hebký, ne střapatý. Nevím jak bych to popsala, snad to chápete
Poradíte mi nějaký?
Starší reakce
Starší reakce
Když už tu bylo zmíněno mé jméno, tak zareaguju... Takhle se to moc určit nedá. Může to být "cokoliv", krom toho je tam těch mechů víc. Když už si budete brát mech z přírody, tak je k ničemu s ním takto obalit kmen. Buď ho rozstříhejte a v síle na jednu lodyžku jím ten kmen obalte, nebo ho nechte ve vodě a až vytvoří submersní lodyžky, tak ty pak někam navažte.
To neví nikdo, co sis donesl a dal do nádrže. Nezbývá ti, než si to vyfotit, dát sem, a doufat, že až se Johan objeví, pomůže s identifikací.
prinesl jsem si z mokriny a dal jsem to do akvaria.jsou tam fotky.nevim jaky to je
Johan napsal: V ČR je x set mechů a játrovek. Kdo ví na co narazíte. X desítek se dá dobře pěstovat pod vodou, ale nikdo nemůže vědět, na co v lese narazíte. Lepší by byla procházka kolem vody či na vlhké louce a vzít si trošku mechu tam.
Ale pokud půjdete do lužního lesa a seberete mech z padlého dřeva někde v depresi, kde je občas voda, tak třeba budete mít štěstí a narazíte na Leptodictium riparium. [/cite [/cite]
Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 10
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 13715x