Jaký je to mech?
Starší reakce
Drepanocladus aduncus - Stringy moss Mechy nejsou moje parketa ale anglický název je jiný ale bůh ví kdo si to vymyslel a kolik druhů mechů na to používá.
Ahoj všem,
do krevetárka jsem si koupila nějaké mechy, dva jsem dokázala propojit s místním atlasem podle názvu, ale u třetího si nejsem jistá, proto se ptám...
Dotyčný mech jsem koupila pod názvem "Flat moss", latinský název ani omylem, ale našla jsem pod názvem "Plochý mech" což je překlad z angličtiny, že tento druh mechu se používá jako interiérová dekorace.
Na téhle stránce -
findfish.info/… jsem pod názvem 'Flat moss' našla druh, který v místním atlase je jako
rybicky.net/atlasrostlin/drepanocladus_aduncus
Dokázal byste mi někdo napsat, jestli jsem si opravdu koupila Drepanocladus aduncus?
Starší reakce
Zdravím, prosím je toto srpatka zahnutá nebo jsem špatně určila?
Děkuji
.
Ahoj, nezvladam identifikovat ani s atlasem. Na mechy jsem jalovej... Vi nekdo, prosim?
Diky
Starší reakce
Mohl by mi někdo určit, jaký mech mi to roste na kameni? Je to akva rok založené a ten mech se pomalu rozrůstá od začátku.
Starší reakce
Nemá někdo tucha coťoě?
Starší reakce
Vypadá to, že máš naprostou pravdu. Od doby, co jsem ho v podstatě jen trochu zatlačil do spáry v kořenu a potopil, roste už jen směrem vzhůru... Vše, co píšou v popisech, tak sedí.
Myslím si že by to mohlo být Drepanocladus aduncus. Seděl by i popis (V ČR domácí druh. Je poměrně častý na vlhkých loukách a v mělkých světlých tůních. Je často pěstován pod jménem Leptodictyum riparium či stringy moss. V přírodě může být jejich odlišení obtížné, ale v akváriích zpravidla nečiní potíže. Od předcházejícího se liší lístky rozestavěnými okolo celé lodyhy. Také se mnohem méně větví a prakticky nepřirůstá k podkladu.)
Jak jsem psal. Je tan měsíc a očividně roste... Pne se nahoru, nehnije...
A mysliš,že se mu bude v akvarium dařit,přece jen studanka v lese tam,je asi trošku jiná teplota a kvalita vody....
No koukal jsem na obrázky a nezdá se, že to je ono. Navíc jsem ho uloupl u studánky v lese na severu Moravy a vůbec nerostl v chomáčku, ale zarůstal kámen...
1 21.02.2020 18:59 Lusita Stringy moss...?
Tak už je tam skoro měsíc a zdá se, že prosperuje. Přišel čas na identifikaci :,-) ví někdo? A druhá věc... Když ho zastřihnu, bude žít?
Starší reakce
Děkuji, jednu kouli v akváriu mám, tak možná se mi rozmnožila.
Dívám se na telefonu, ale koukni na Cladophoru.
Dobrý večer všem!
Prosím, poraďte, vyskytl se mi na kořeni nějaký mech, nebo je to nějaká zelená řasa?
Děkuji za případné odpovědi.
Starší reakce
Jo pořád myslím že je to on.
Tak ještě jedna fotka.
Detailnější foto stélky by bylo lepší ale i taky myslím že je to Vesicularia reticulata
0 13.08.2019 20:29 Anďaska – Mech
Ahoj, jaký je to prosím druh mechu? Děkuji
Starší reakce
Aha, tak spíš jsou ploché, takže Fissidens.
Co se týče té třetí bude určení na tobě z té fotky není poznat jestli jsou ty stélky ploché nebo kulaté pokud jsou ploché mohl by to být fissidens pokud jsou spíš kulaté tak bych se přikláněl k tomu Brachythecium
Nooo
Připadá mi to jako Dvouhrotec chvostnatý.
Nějaký dvouhrotec nebo dvouhrotcovka.
To nebude fissidens nebo jo? Dala jsem ještě bližší fotky do vlákna "jaký je to mech".
0 05.05.2019 18:44 Anďaska – Mechy z lesa
Ten nahoře nějakej Ploník?
Ahoj ten jeden bude pravděpodobně Brachythecium rutabulum a ten druhý Polytrichum commune případně nějaký jiný druh polníku.
0 05.05.2019 16:37 Anďaska – Z lesa
Ahoj, ví prosím někdo co je to za mechy? Přinesla jsem je z lesa.
Taky netuším, ale ten dole, takové drobné lístečky na fotce ti poroste velmi pěkně jak pod vodou, tak nad hladinou.
Ten nahoře si nejsem jistý, jak poroste, můžeš zkusit.
Díky, díky, díky
Navečer až budu doma ho blejsknu a přidám sem foto
Starší reakce
No on se tak nějak vyskytl sám takže asi sem ho přinesl s nějakou kytkou. První rostl na houbě filtru a odtud začal migrovat a plavat na hladině přirůstá i k rostlinám když vystrčí list z vody ale pod vodou neroste.
Co klasický rourkatec obecný?Odkud je máš?
Tak sem se konečně dokopal k lepší fotce mechu tak kdyby někdo věděl bude to fajn. Druhá fotka je s korunou aby byla představa velikosti.
Starší reakce
Kouknu na oba teď sem na lyžích ale v pondělí zkusím ještě makro malého kousku třeba to bude lepší. Každopádně díky.
Tak ne spíš srpatka zahnutá.
Co nějaký ploník třeba ztenčený
No ta pemza asi bude fungovat ale v té nádrži na fotce ten mech plave sám když ho přesunu vedle tak se potopí a netuším proč tak sem chtěl vědět jak se jmenuje abych mohl kouknout jestli to někdo už neřešil.
Co to je za mech nevím, ale jestli ho chceš udržet u hladiny, tak ho buď přidělej k přísavce a tu přisaj na sklo, nebo kdybys ho nechtěl mít u skla, můžeš použít třeba kus pemzy, na kterou ho přiděláš a bude to plavat.
Nebo je ještě možnost zvolit si do nádrže kořen, který čouhá až k hladině a navrch kořenu ten mech přidělat.
Ahoj umíte mi někdo říct co je to za mech? Pod vodou se mu růst nechce ale v jedné nádrži funguje jako plovoucí ve všech ostatních po chvíli klesne ke dnu a za pár dní zhnědne. Chtěl bych vymyslet jak ho udržet na hladině i v jiné nádrži díky.
Starší reakce
0 16.10.2018 11:24 Acomys Koupila jsem si včera mech, na krabičce napsáno vesicularia dubiana, tak nějak jsem předpokládala, že to bude taxiphyllum barbieri, nastrkala jsem to do akvárka, a dneska na to koukám a druhy jsou tam určitě aspoň dva. To vpravo je stejné jako co mám v akváriu já, což si myslím že je taxiphyllum barbieri, to vlevo mě přijde jako vesicularia dubiana, ale tu jsem na živo nikdy neviděla. Myslíte, že je to ona?
Starší reakce
0 15.05.2018 12:40 Radim26 – Singapurský vs. Javský mech
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jaký to mám vůbec mech. Myslím si, že je to Singapurský nebo Jávský. Na internetu jsem již hledal, ale nikdy jsem nedošel ke 100 % výsledku.
Děkuji za odpovědi
Přidat reakci
1 ...... [2] ...... 10
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 13715x