Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Výběr vhodného filtru

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 23 Žádná další stránka   1  
Výběr vhodného filtru
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2008 21:24 Muž Norton [109] Re: lucky
Jen pro ilustraci, není to tak dávno, co se i ve více než stolitrových akvárkách používaly filtry poháněné vzduchovacím motorkem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2008 21:08 lucky Re: Norton
diky moc za vycerpavajici odpoved, je mi to jasne
ale jde mi o to ze mam celkem male akva 60x30x35 a v nem mecovky ktere celkem hodne znecistuji.
a kdyz se ta voda rychle toci tak to celkem natahne maras z celeho akva
kdyz koupim hlavu a na to bio kostku tak to podle me nebude tak tahat ne?

To: Vaclav
pro moje akva asi nema smysl uvazovaz o vnejsim vicekomorovem filtru prijde mi to zbytecne komplikovane
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2008 20:48 Muž Norton [109] Re: Lucky
Nuže tedy (myslím, že se tady na foru už opakuji po několikáté... :-D ):
S AQ fan 1+ zkušenost nemám, ale obecně platí pro většinu, ne li pro všechny podobné filtry. Mají titěrný objem filtrační hmoty, která se rychle zanáší kalema velký průtok.
Osobně jsem vyzkoušel tyto filtry:
- Tetratec IN600 v "trigonu". Hezký filtr, ale silný proud vody, kazety se velmi rychle zanášely - bylo nutné je čistit takřka každý týden. Nahladil jsem jej čepradlem PowerHead201 a kvádrem akvacitu (foto viz. můj trigon)
- ATMAN302 - nestojí ani za zmínku - řekl bych "jakobyfiltr" s opravdu minimolitánkem a velkým průtokem...
- FLUVAL 2+ - jeho předností je velmiti tichý chod, proto jej používám v 45tce v ložnici. Ovšem neušel úpravám, takže je z něj "velmi drahý biofiltr". Původní kazetky akvacitu jsem nahradil bytelnějším kvádrem. (foto úprav viz m 45tka)

Navíc jsem na výstupy filtrů přidělal "tlumič" z děrované trubky a jednoduchou regulaci, škrtící klapku.
Intenrní filtříky jsem musel, jak píši, čistit týdně, teď stačí jednou za dva měsíce.
Právě ta "velká houba" je velkou výhodou biofiltrů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2008 16:38 Duny Re: Lucky
ja mám atman čerpadlo a biomolitan a som spokojný ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2008 23:55 Usine Re: lucky
www.rataj-spk.cz biofiltry :-)
To co máš je jen honič vody silné čerpadlo a malý obsah filtrační hmoty. Hlava z kostkou molitanu je lepší. Mají ale jednu velkou nevýhodu, zabírají moc místa v akváriu. Další řešení je si ho udělat vnější skleněný vícekomorový, nebo koupit klasický hrncový. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2008 22:52 Lucky – biofiltr x klasika vnitrni filtr
moje 60x30x35
stary vnitrni filtr(tento www.nakupzdomu.cz/…) dosluhuje a tak uvazuju co koupit noveho jestli vzit nejaky fluval (www.profizoo.cz/… neco podobneho systemu a konstrukce a nebo druha moznost cerpaci hlava atman+bio houba
prijde me ze filtry ve stylu fluvalu jsou lepsi vysavace maji otvory pro sani a vtahuji necistoty.
ale velky Bio nebude mit takovy tah nebo se pletu? a navic bude muset mit houba velky objem 1-2%z objemu akva coz mi prijde dost.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2007 14:40 Muž Norton [109] – pro Gomez
Narazil jste fakt na ochotného prodavače! palec Ovšem, kvalita filtru se projeví po čase... bohužel... Osobní zkušenost:
- Tetratec IN600: po prvním spuštění tichý, jakmile se trochu zanese, hlučný, v současnosti jej mám jako zálohu "v krabici"
- Fluval 2+, po půl roce poznám že běží jen podle čeření hladiny. Ovšem z Fluvalu zbyla vlastně jen hlava s čerpadlem...
- čerpadlo Powerhead 201 po 3 měsících velmi tiché. Zatím spokojenost.
- Atman 302 případ sám o sobě... honič vody s minimolitanem, hlučný, "odpočívá v krabici"

K přídavnému vzduchováni: nepoužívám jej, stačí pohyb hladiny. Filtry jsem opatřil "jakousi rozstřikovací rampou", takže hladina se mírně čeří.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2007 13:14 gomez
Nakonec jsem zjistil ze hlavnim problemem je spis vibrace kterou filtr dela. Zasel jsem u nas do akvaristiky a pan ktery tam je byl ochotny mi 3 filtry predvest. Fluval, Terratec a Aquael. S podivem vyhral na plne care ten nejlevnejsi Aquael za 300,- nema sice tak velkou filtracni houbu jako treba muj hlucny Sera F400, ale je nadherne tichy slysim jen drobne bzuceni a pri tom se bude snad spat dobre. Gomez
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2007 17:48 Muž georged [44] - Živorodky
Ahoj, za prvé filtr nevypínej. Umřou ti v něm prospěšné bakterie a hlavně po opětovném zapnutí vyplaví do akva a mohou ublížit obyvatelům no . Já osobně používm externí filtr Fluval, jsem s ním velmi spokojený(spím cca 50 cm od akva smich ), ale má jediné mínus a to je cena... stojí 2000 Kč, ale cena opravdu odpovídá kvalitě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2007 13:30 gomez
Ano filtr ma velky prutok i kdyz je na nejmin a je hlucny. Jinak akvarko topeni a zarivka je OK. Ten filtr me ale nastval. Nevyznam se ve znackach, ale kazdej mi Sera doporucoval. V rodine mame jeste jedno akvarko a v nem 2 roky stary filtr (uz se ani neda precist znacka) a ten je krasne tichy. A to je pry z OBI za 300,-
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2007 12:50 Muž matlala [798] - Rostliny
filtr nevypínat!!!
a s tím kompletem jsi udělal chybu hlavně že od sery že? bude tam málo zářivek, filtr má velký průtok
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2007 12:24 Gomez – tichy filtr s privzdusnovanim do 60l
Zdravim vsechy... jsem zacatecnik mam 60l akvarium v nem filtr sera F400 (byl to komplet filtr, topitko zarivka + akvarium s krytem) Na filtru je dodelane privzdusnovanim ze stareho filtru ktere tam pasovalo. Akvarium mam v pokoji kde spim a filtr je pomerne hlucny. Dopurucite nejaky jiny co nejmene hlucny s privzdusnovanim. Nemusi byt ani ponorny. Akvarium nemuzu nikam prestehovat a v soucasne dobe ho na noc vypinam i kdyz bych asi nemel. Zatim jsou tam jen 4 neonky a postupne dodavam rostliny, ale az to bude kompletni tak bych to asi vypinat nemel. Nebo by jsem mohl?? Pocitam asi 15ryb 6neonek 2x pancernicek 4x razbora klin. 1x ancistrus 2x nejaka plata. Zkratka obycejne rybky. Dekuji za tipy a rady. Gomez

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2005 16:14 Michal Re: dracisrdce
Na jakej nadavas? Mam tam dva odkazy: PRVNI-S tou molitanovou houbou a DRUHEJ-Ta plastova pruhledna krabicka. Kterej z nich jsi mela? A proc byl spatnej? A jakej mas ted? Diiiik, jsi moje slunicko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2005 16:12 xdis Re: Michal
Do 40l akvárka klidně stačí. Slyšíš jen bublání..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2005 16:12 dracisrdce Re: Michal
Tenhle pitomej filtr jsem měla! To je fakt ten nejhorší filtr na světě!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2005 16:11 xdis Re: Michal
Je lepší nechat filtr zapnutý nonstop. Pod tim odkazem je obyč molit. filtr poháněný vzduchovým kompresorem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2005 16:10 Michal – Výběr filtru
Cau. Chtěl bych poradit s výběrem filtru. Mám nové asi 70l velké akvárko a nevím čím filtrovat. Slyšel jsem, že když "biologické filtry" vypnete, uzitecne bakterie chcipnou a zamorite si tim akvarko. Protoze vedle akvarka spim, to asi nechcu. Tak bych se chtel docela blbe zeptat, jestli toto je biofiltr: www.akarazoo.cz/… A jeste jestli nevite, co je zac toto: www.petcentreonline.co.uk/… - do tohoto se musi jeste davat nejaka (jaka) filtracni hmota? A muzou se teda biofiltry na noc vypinat?
Vim, ze mam asi docela blby dotazy, jsem zacatecnik Diky moc.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 22 ...... [23]

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 27120x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15129?od=1101