Výběr vhodného filtru
Elektronic bych nedoporučil. Na normálním filtru kromě těsnění a hřídele motoru nemá moc co umřít. Elektronic jenom znamená další část, která se může pokazit a oprava tohoto (výměnou) nebude levná.
Ještě jsou k dostání zelené.
inak vyrábajú sa aj bioakvacitove kocky aj inej farby okrem modrej?..modra je dost neprirodzena na začiatku v akváriu..dosť kričí by som povedal ( Jedine to zakryt rastlinami asi)
Při běžném provozu se odvzdušní každý filtr. Jen ten elektronický to umí "inteligentně"
.
Takže sám třeba odvzdušní?Ten druhý to nedokáže?
Princip filtrace je naprosto stejný. Jen electronic má ovládání průtoku elektronicky, lze nastavit různé průtoky v 12ti hodinových cyklech, ukazuje ti kdy potřebuje vyčistit, má autodiagnostiku filtračního systému a ještě pár vychytávek.
Takže jestli jsem tě pochopil správně filtrace je u obou přibližně stejná,tam je jen jednodušší obsluha?
Osobně mi to přijde zbytečné. Je to spíše vychytávka pro akvaristického "technofila"
i když technologicky na výši. Samozřejmě je to zase špičkový výrobek.
A co některý ze systémů elektronic?
Pokud jde čistě o Eheim tak bych doporučil tento typ
www.akvaristik.eu/… A proč? Je to nejnovější model, obsahuje velmi kvalitní filtrační hmoty, má komfortní obslužnost, je z velmi kvalitních materiálů a výrobce zaručuje náhradní díly i po ukončení výroby.
Hej všimol som si ked som behal po nete ( ospravdlnujem sa za kvalitu pisania ale pisem cez mobil )
Což je prakticky totožné zařízení.
Mám ho přes rok a pokud není v místnosti hrobové ticho, tak ve vzdálenosti 3 m už není vůbec slyšet, čistím 1x za 3 měsíce, v podstatě zbytečně (rotor je zanesen minimálně).
Ahoj . No tak ja zatial som vybral ten At 201 ..za tie peniaze to stoji zato skusiť..v inom pripade skusim biopower..
Rozhodně bude tišší než běžný vzduchovací motorek. Princip chodu je prostě jiný. Bude možná trošku slyšet než se trošku zanese (i v té době bude tišší než vzduch. motorek) ale pak bude takřka neslyšný.
Ať ta čerpací hlava, tak ten vzduchovací motorek vydávají nějaký zvuk, ale ta hlava je, alespoň dle mého tišší zařízení.
díky a takže to At-200 je tichý?? už mě **** jak my tu bzučí motor od vzduchovadla
Jaký vnější filtr eheim mi doporučujete pro akva 450 litrů a proč?Díky
a ten at... se pripojí na bublifuk?? nebo podobnou kosku?
Filtrování přes vzduchovací motorek bude principiálně vždy hlasitější.
Kde jsi se to dočetl? Dej odkaz.
Jak sem koukal tak s tím At-200 sou prý problémy že za pul roku začíná byt hlučný atak
Takže uvítam jiný napad na jíné čerpadlo nebo vzduchovací moturek který je tichý
myslim ze maju este vyzsiu radu 1200XL , ale ja osobne by som radsej isiel do dvoch klasickych filtov a mas dve sania a dve vypuste s cim sa lepsie pracuje.
četl jsem tu o filtru Eheim Profesional 3 co má dvě sací a jednu výpustnou hadici.Má ho někdo a jak je spokojen?Jaké je jeho označení?Poradí někdo jestli je lepší než například Eheim P3 2078?Díky
Včera už jsem nemohl pokračovat tak ještě k tomu argumentu o nasávání jen spodkem trubky a využitelnosti celého objemu k filtraci. Dá se to lehce zlepšit navrtáním dírek po obvodu nasávací trubky. Práce na 5 minut.
Nebál bych se čerpadla At-200 a dvoulitrové kostky bioakvacitu. Průtok lze seškrtit na výstupu a hluk je minimální. Není to ani drahé, kompletně se vejdeš do 300 Kč,-.
dobrý den potřebuji poradit mám cca 50 litrové akvárko v místností kde spím je to hrozný hluk ak si chci porídit neco novýho aby to bylo co nejvíce tíchí bud vzduchovací moturek nebo filtraci která pude dát k rakům (nebo se to obejde bez filtrace) ?
Já se na to dívám asi moc ovlivněnou optikou toho mýho exterňáku. Jak jsem psal bude to o rybí osádce, ale to je nám jasný.
Já mám externí eheim(ten biopower je vpodstatě exterňák v akváriu) a žádná jiná náplň, než ten ehfi substrát tam není a funguje to naprosto v pohodě.
No na čištění biopoweru jednou za rok..to spíše jednou za dva měsíce, ale obsluha je komfortní tak to tolik nevadí...ale také já jsem docela prase tak to může být tím že příliš nestříhám staré listy atd. Je pravda že co je v holé nádrži která produkuje malá pávčata tak jsem na něj nesáhl a voda je ok.
Funguje spíše jako bio médium, stačí prostě před něj dát houbu, alespoň než se filtr zajede...aby do něj nešly hrubé nečistoty co by ho mohly ucpat...části rostlin atd.
Jeho funguvání jako mechanického média si nějak neumím představit, ale tak houba to řeší, případně pár umělých drátěnek + válečky co se používají jako předfiltr.
Normálně proprat, zatím jedu znova 2 roky a nic jsem neměnil..substrat pro mám VŠUDE, v Biopoweru, dvou exterácích Dennerle, Serafilu ..tam společně se Sera Siporax mini...což je mimochodem velmi dobrá kombinace, jen musí mít každý svůj košík a nebýt vzájemě promíseny..proč se mě neptejte, ale je to tak.
Teď mě napadá že i takový shit jako je easycrystal 300 jsem zasypal tímto substrátem a zatím v nově založeném kakaďáriu funguje na výbornou.)
EHFISUBSTRAT slúži aj na mechanickú filtráciu alebo iba na biologicku?
Ten bych považoval za vpodstatě nezničitelný. Jak jsem Ti už psal, jednou ročně se filtr otevře a podle znečištění se ty kamínky buď lehce vymáchají ve vodě a nebo se zase zavře a jede se dál. To samozřejmě s předpokladem nižšího zatížení nádrže rybí osádkou, jinak se to udělá třeba vícekrát do roka, jeden koš a potom zase jinej, ale to je asi jasný.
EHFISUBSTRAT disponuje obrovskou přilnavou plochou a to 450 m2 na 1 l tohoto filtračního materiálu. To je optimální předpoklad k uchycení mikroorganismů, a tedy pro rychlou, vysoce účinnou filtraci sladké či mořské vody.
Tak tu je ten háčik
no tak ste ma teraz dostali, Yirkou AT 201 alebo EHEIM 2412- Biopower 200 ??
edit: ten Ehfi substrát sa dá preprať alebo sa musí komplet vymeniť za novy?
Ten filtr je naplněnej takovejma kamínkama(Ehfi substrát, Substrát pro) a to špičkovej filtrační materiál. Zkus zagúglit a něco si o tom substrátu přečti a jeho výhody budou zřejmý.
jasne o peniaze nejde, ale o pomer kvalita, výkon ,spokojnosť a ( vaše)skúsenosti v praxi , a ten filtračný objem 0,32 L je na 200L akvarko dostačujúci?
Psal jsi, že o peníze až tak nejde, tak potom bych ten Biopower rozhodně nepustil z hledáčku.
s tým prietokom vody cez filter je pravda..ale tak snáď aj ta kocka je funkčná po celej ploche ( nemám skúsenosti s čerp. hlavou + bio kockou) ale pre nove plánované akvarko by som chcel čo najlepšiu filtráciu ( vnútornú), tak preto ma zaujímajú Vaše názory a rady
tak fakt začnem važne premýšľať nad AT 201 + bioakvacit kocka..no a v inom prípade ostane v hre
www.akvariumonline.sk/… ale ma iba 0,32 L filtračný objem
edit: tak presvedčili ste ma chalani, ďakujem za radu
Stejně jako Yirka hlasuju taky pro ten Atman.
Já bych jí dal přednost, protože zde na různých fórech má z těchto typů čerpadel nejkladnější ohlasy.
Přidat reakci
1 ...... [19] ...... 22 23
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 26874x