Rostlinám se nedaří
Jednoduše řečeno, tohle není rostlina pro mne. S tím dokážu žít
Ale je zvláštní, kolik nás s touto zkušeností je.
Neni rostlina, jako rostlina. Kdyz si vezmes v cem v prirode rostou (v jak rozdilnych podminkach) a jak rychle ktera roste, je celkem jasne, ze mohou mit dosti rozdilne pozadavky na obsah latek ve vode a co nekterym rostlinam uz staci, jinym nemusi.
Kupa rostlin je tam teď, v době, kdy jsem měla ten růžkatec, jich tam byla možná půlka a byly ještě mrňavé. V prezentaci je jedna archivní fotka z května nebo června, tou dobou tam ještě živořil.
- tvoje AQ 180litru, desitky druhu rostlin, neni prerybneno, ve vstupni vode neni skoro NO3
- jak se spravne pta Designer, na ruzkatec asi uz nezbyva zadny dusik
![;-)](../obr/s/03.gif)
Vstupní voda má podle vodáren 2,89 mg/l.
Krásný, o takovém si můžu nechat leda tak zdát. Co je v tom posledním akvárku jiné, než v těch ostatních? Fakt by mě zajímalo, kde je zakopaný pes.
![:-D](../obr/s/06.gif)
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/535032.webp?a=1382697267)
- ja Ceratophyllum protahl vsemi AQ, uz jsem ho chtel taky vyhodit (opadaval, vybledly..)
- nakonec az v poslednim AQ zazrak, viz photo
- a na "žraní dusiku" jsem ted sehnal Pistii...
To jsou právě ty věci mezi nebem a zemí... Já jsem se na celej růžkatec vybodla a hodila tam egerii.
![:)](../obr/s/16.gif)
ano CO2 taky přidávám , a pozor Fe edta se při pH nad 6,5 rozpadá , proto do roztoku přidávám i E300-kyselinu askorbovou
používám 20g Fe EDTA rozmíchané v 500ml vody aávkuju 6ml na 120l. PMDD taky přidávám ale bez KNO3
denně velmi pravidelně dávám PMDD s KNO3 se zvýšeným obsahem železa , to dodávám pomocí Fe EDTA
A jak to přidáváte? To se dá koupit zvlášt? Nebo pomocí PMMD?
přidávám NO3 i Fe , vše mi roste velmi rychle , kytky kají dvojnásobnou velikost než je v katalogu ale ten růžkatec mi po určitém čase zprůhlední úplně se rozpadne
Zkuz přihnojením Fe (železem)a zasaď ho do substrátu, sice kořeny nepouští ale vypaá jak normalní kytka, když mi jen tak plaval na hladiě taky se mu moc nedařilo
Přeměř NO3, možná je ho málo.
Těžko říct, čím to je. My máme sice dost měkkou vodu, což by mohlo být příčinou, ale v zahradním jezírku, kam jsem experimentálně nasadila jeden stonek, tak tam roste, zmetek. Ale v akvárku nee.
tak to mám ten samý problém , roste mi všechno jak blázen jen růžkatec ne a ne
Někdy jsou věci mezi nebem a zemí... Mně roste v akvárku kdeco a růžkatec mi přesto pošel. Možná tomu trochu napomohly ryby, ale skomíral a skomíral, až zmizel úplně.
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/534799.webp?a=0)
Takhle vypadá ten růžkatec.
Růžkatec, akorát má opadané lístky a je v hrozném stavu. Tak já nechápu proč se ani tomuhle nedaří.
Starší reakce
Jestli Ti nějak výrazně esteticky nevadí, tak je tam nech. Odstraňuju je jen výjimečně (když mi z hladiny dorostly až ke dnu a zakořenily například) a bez problémů. Jo a když se podíváš na naše akva, tak tam teda vidět jsou, skoro všude
![;-)](../obr/s/03.gif)
Korinky jsem posledne urval, pac mi zarostly do biomolitanu ve filtru a nic se nestalo. Ale jinak bych je nerval, my Ti taky netrhame casti tela jen proto, ze bys byl hezci bez nich
.
Zdravíčko všem, chtěl bych se zeptat. Když mi např. u egerii v 1/3 třetině rostlinky vypustí kořínky, můžu je normálně utrhnout/ustříhnout a nebo je mám nechat. Když se podívám na některé další akvária tak jsem si toho nikde nevšiml. Neobjevuje se mi to jenom u egerii. Někdo mi řekl, že rostlinku mám u kořínku zkrátit. Jenomže to by mi rostlinka nevyrostla ani do poloviny vodního sloupce. Mockrát děkuju za rady a tipy
Starší reakce
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/511565.webp?a=0)
myslíte, že tyto šípatky byly zasázeny moc hluboko?? něco v diskuzi sem tu přečetl, tak sem je trošku povytáhl, mohlo to působit na jejich slabý růst a odumírání listů ze stran a že nové listy byly světlé až průhledné? povytáhl jsem je ted, tak zatím nevím jestli se to byla tato příčina...
Starší reakce
když je tam toho tolik že by si cherokee měl první pročíst základy
A ja se s tim tak smolim, a ono to jde napsat jednou vetou
![potlesk](../obr/s/04.gif)
. No jo, tak ja radeji pujdu do nejakeho politickeho fora
.
Jo a to co2 je taky blbost na těch pár zvadlejch rostlinek
Já tam vidím hned několik chyb proč to neroste ... osvětlení lampička? Nepíšeš kolik W a jakou zářivku má ,ale podle mě na tak velké akvárium nemůže rostlinám stačit žádná "lampička" ... dál se mi zdá že tam máš málo štěrku a možná i nevhodného (zkus jestli nebublá v octu) ... a taky máš na nic filtr a málo rostlin ...
Ted osvetleni. Lampicka, ale jaka? Kolik to sviti? To muze byt zavazny problem.
Vzduchovat a zaroven poustet do vody CO2, to jde jaksi proti sobe. Ty se snazis te vode vnutit vice CO2, nez by normalne pojala difuzi ze vzduchu. Jenze zaroven vzduchujes, a umoznujes co mozna nejlepe difuzi vzduchu do vody. Takze ono se to srovna. Vyber si co z toho chces. Vzduchovani muze byt fajn, treba pri lecbe ryb, takze neni od veci jej mit, ale nech to vypnute a pouzij az kdyz bude treba. A CO2, kdyz tam temer nic neroste, to je zatim podle mne take zbytecne. Ted bys mel mit rostliny, ktere rostou temer vzdy a pekne rychle, i bez pridavani CO2. Na dalsi bude cas, az Ti porostou aspon ty nejmene narocne...
Prvni co vidim, je filtr "At F302". Podival jsem se na web, a co vidim, to je presne to, co je dnes tak bezne a co nemuze uz z principu fungovat. Je to honitko vody. Nitrifikacni bakterie se pry pri prutocich nad 30cm/min neudrzi na podkladu, a jak rychle si kdo mysli, ze bude proudit voda mediem v tehle krabicce, kdyz to udela 450l/h? Pokud v tomto akvariu naskoci nitrifikace, nebude to zasluhou filtru, ten muze tak maximalne vodu vyfiltrovat mechanicky.
Dle meho nazoru, ale fakt je to jen muj nazor, je tenhle filtr vhodny predevsim k tomu, aby voda v akvarku nestala a neplavaly v ni viditelne necistoty. Vhodne velka kostka bioakvacitu a male cerpadlo odvedou mnohem lepsi praci.
To by ale neznamenalo problem s rostlinami, ty by bez nitrifikace spis rostly jeste lepe. Takze prvni postreh a jdu se jeste podivat, co je spatne...
Ahoj všem, mám problém s akvárkem že mi nerostou vůbec rostliny a odumírají. Fotky a informace k tomu jsou napsány v prezentaci. Koukněte prosím na hodnoty a následky a poraďte
![sad](../obr/s/26.gif)
Starší reakce
ať krmíš jak moc chceš na kytku ti stejně vleze
, má zkušenost je že zdravých si nevšímají vůbec, spíš je to otázka poměru množství rostlin vs počet sumců, aby rostliny přirozeně stíhaly obrůstat
já třeba krmín jen 3 až 4 dny v týdnu
Losky napsal:... Já dávám ancistrusum tabletky jednou týdně. Asi budu krmit častějiAno to bych zkusil, to zdůrazňuji a když to bude pokračovat, tak je to o rozhodnutí, co upřednostníš, jestli ancáky, nebo rostliny.
![;-)](../obr/s/03.gif)
to většinou nepomůže, jak ancík jednou ochutná kytky, tak už nepřestane
On kořeny zahrabaný mít může, ale důležitý je aby nebyl utopenej ten oddenek, z něhož vyrůstají listy.
Jestli to je anubias (nebo spíš byl) tak to podle fotky vypadá, že jsi ho celej zahrabal do písku a přikryl kamenem.... výsledek je že uhnil
![no](../obr/s/21.gif)
(tato rostlina se sází stonkem s kořeny nad substrát, případně chytá na dekoraci)
zkusil bych nehnojit a každopádně přidat topení, píšeš že chceš chladnější nádrž ale u rostlin co tam máš je teplota 20 stupňů hraniční minimální, zkusil bych tedy přitopit
![;-)](../obr/s/03.gif)
, jinak topení neuvádím proto, aby jsi zvedl teplotu a čekal že to začne zázračně růst, ale proto, že se tím zejména udržuje "stálá" teplota (v tvém případě třeba i nižší), stabilizuje to nádrž, každopadně i když si myslíš že máš v pokoji pořád dvacet stupňů tak to tak není....
0 19.03.2013 15:57 Losky kamarád má taky tuhle kytku a nežerou je. Na netu jsem tenkrát našel, že jim nechutná
Tohle budou držkolezci brusiči noční. Zkus je krmit právě v době kdy se zhasínají světla, aby se orientovali na podávanou stravu a netáhlo je to tolik k rostlinám. Úspěch nezaručuji, ale ta vhodná doba krmení může sehrát svojí roli.
![:-)](../obr/s/02.gif)
Přidat reakci
1 ...... [30] ...... 42 43
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 49102x