Cichlidka Ramirezova - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
0 22.04.2007 16:49 miro03 roman má pravdu ja tiež chovám ramirezki no skušenosti ako roman s nimi nemám ale po rady chodím k nemu a mojim ramirezkám sa darí dobre
0 22.04.2007 13:06 Usine 0 21.04.2007 18:37 Renitko Tak přikládám fotky
určitě přidej foto,dost to pomůže...
Starší reakce
0 14.12.2006 12:50 richard – cichlidy
Je to tím, že cichlidy dospívají. Mladé mají barvu jako samice a při dospívání samci mění barvu. Změna barvy záleží na druhu. Podívej se na
www.akvamalawi.com tam se dozvíš víc.
0 14.12.2006 12:35 roots – cichl
hmmm... rovnako stare, jedny zostavaju take ake su, a ine menia farbu... a mali by vyzerat tak, ako vyzeraju, pretoze tak vyzeraju aj stare.. ale teda je to mozne, ze ked si brania teritorium, a pod.... mozno to je tak..
0 14.12.2006 12:07 ►MICUS◄ – ?
Jsem cichlidy neměla, ale není to tím, jak dospívají?
0 14.12.2006 10:27 roots – cichlidy
kamaratko, naozaj... mal si akvarko volakedy v zivote?
.. sak to vidim ze mi menia farbu, nie nahodou?
0 14.12.2006 10:15 roots – cichlidy mění barvu
cauko, chcem sa spytat - africke cichlidy mi menia farbu. zo zltej, s ciernymi pasikmi sa stava modra, naopak oranzova mi meni farbu do ciernej a tak... je toto mozne?
co sa deje? zeby zo stravy ?
?
Starší reakce
0 12.04.2006 14:16 leny – pestřenci
pestřence jsme dali pryč,dominantní samec a to byl ještě docela malý honil a dlubal ostatní rybky.místo nich máme c.kakadu a ty jsou supr!
Starší reakce
0 08.04.2006 16:41 langosh – pestřenci
0 06.04.2006 16:37 Heavyk1 – pestřenci
Teprve se jim začíná vybarvovat ocasní ploutev, jsou to jediné teritoriální ryby v mém akváriu, mám dvě a přesto se od sebe odhánějí, takže soudím, že to nebude pár nebo jsou ještě příliš mladé. Jeden byl tmavší od začátku, celkově vybarvenější, ale i červené bříško. Zatím nevím, zda počkat nebo pořídit dalšího, když opravdu neznám měřítko. Hřbetní ploutve jsou do špičata.
0 05.04.2006 21:26 B.L. – Pestřenci
Samci mají zašpičaťelou hřbetní ploutev a skvrny na ocasní ploutvi,samice jsou menší, v době tření tmavší. Ryby který prodávaj v akvaristice,tak jsou ještě mimina a asi nepoznáš rozdíly.
0 04.04.2006 16:06 Heavyk1 – mrzí mě to
Ani netušíte, jak jsem to s nimi prožívala, o citlivosti na vodu vím, dusíkaté látky jsem neměřila, protože nebylo k sehnání nic, čím bych to zjistila, co se týká tvrdosti a PH, tam problém nemohl být. Akvárium jsem čistila od výkalů, přidávala pozvolna i CO2, byly pořád v pohodě a pak to šlo jedna za druhou. Dokupovala jsem poslední dodatečně, tak mě napadla taky varianta, že jsem přinesla něco do akvária s ní, ale to už teď nevrátím. Bojím se si je znova pořídit, přesto k nim chovám neskutečné sympatie. Teď jejich místo nahradili pestřenci červení, neměli by být až tak hákliví, snad to dopadne dobře, ovšem tam si nejsem jistá, jak poznám pohlaví.
0 04.04.2006 14:37 Killer – cichlidky
tak mi ten samec taky chcípnul,ale ostatní jsou zatim ve formě
0 04.04.2006 10:25 langosh – Cichlidky
Ano, cichlidky jsou velmi citlivé na dusíkaté látky. Obecně se to podceňuje třeba u dusičnanů, které nejsou přímo jedovaté, ale dlouhodobá zvýšená koncentrace oslabuje kondici rybky a ta je náchylnějsí k nemocem.
Roman
0 03.04.2006 21:14 Killer – vodnatelnost
na vodnatelnost tyto ryby trpí když je špatná voda..
0 03.04.2006 21:12 Killer – špatna zprava
Tak ale to velmi nerad slyšim,dneska jsem si podobneho chovaní všiml u jednoho samce ramirezky taky.Doufam ze mi taky nechcipne.Přitom ostatnim se daří dobře
0 03.04.2006 21:10 Heavyk1 – pokracovani 2
Tak jsme přišli o všechny tyto rybky. Léčbou se nemoc jen zpomalila, ale neodvrátila. Je mi to moc líto, podle příznaků a mnou vyhledaných stránek mohly mít tuberkulozu, infekční vodnatelnost a i známky nějaké otravy. Ostatním druhům akvárium prospívá. Je to velká škoda.
PS: Takto to probíhalo během několika dní, psala jsem to k jednotlivým druhům ryb, sem do fora to je jen zkopírované. Příznaky byly zvláštní.
0 03.04.2006 21:07 Heavyk1 – pokracovani
Uplynulo pár dní, přišla jsem i o druhou a ostatní to asi čeká taky. Nejdříve vyplouvají více k hladině a jejich těla ztmavnou. Zůstávájí bez energie a vypadá to, jak kdyby se nafoukly. Na jedné z nich se ráno objevil bílý flíček (snad plíseň?). Co je to za nemoc a proč ji mají, když se o prostředí v akváriu starám a jiné ryby to nepostihuje?
0 03.04.2006 21:06 Heavyk1 – Cichlidka ramirezova
Ahoj, chtěla bych se zeptat... mám čtyři ramirezky ve spol. akváriu s rybkama, se kterými se dobře snášejí. Tvrdost vody střední, ph upravuji, vedlo se jim dobře, v poslední době občas některé z nich vyplavou k hladině a jakoby lapají po dechu. Opět se to zklidní, ale dnes mi bez jiného důvodu jedna umřela. Čím to může být? Díky za rady.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Přidat reakci
1 ...... ...... [10]
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 11011x