Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Cichlidka Ramirezova - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Cichlidka Ramirezova - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2015 18:45 sim Re: romant
No dobrá já se s tebou nehádám. Jak dlouho mám měnit tu vodu? Týden? Nebo déle? Je fakt,že ta fotka vypadá hrozně pač je to stará opravovaná nádrž ale mám tu dva páry, které si tu udělaly hnízdo a jeden se i vytřel ale péřovec se o to postaral.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2015 17:00 R Muž romant [27987] Re: sim
Pokud jsi věměnila filtr kus za kus a nebudeš denně měnit tu vodu, bude po ramkách a to všech. Já se s tebou nebudu dohadovat, to málo co vidím, to mě stačí, abych byl natolik jedovatej ve svých odpovědích.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2015 16:37 sim Re: romant
Ta je tam jen jedna pro okrasu. Jinak mám přes půl dna porostle akvarium, živou rostlinkou a dostatek zkrýší. Popisuju to dole. Mám jiné zářivky,tak je to do žluta. Dík za radu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2015 15:44 R Muž romant [27987] Re: sim
Denně měnit 1/3 vody, to by mělo řešit ty ještě zdravý, tyhle jsou načatý a půjdou kukat. Máš nicotný podmínky, vidím tam umělý rostliny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2015 09:27 sim Re: romant
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Něco se mi podařilo nafotit.Pouze samce. Samec dneska vypada lip ale je furt u hladiny. Uz tam tak nelape ale stejne zrychleně fýchá. Od oka má černý pruh až k ocasu a bříško furt trochu větší a to jsem nekrmila. Samici nemužu najít. Zítra odjíždím na dovolenou a bojim se,že mi vychcípá celý chov. Tatík mi je příjde zkontrolovat. Jen se bojim,zže mi tihle nakazí ostatni?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2015 08:58 sim Re: Renitko
Nádrž mám 250l,v ní 10 ramek a z toho tyto dve. Foto neni možné pač jsou buď někde zalezlé nebo na místě kde se mi nedařilo fotit. Včera mi zdechnul filtr a pořídila jsem nový a dala jim horní spršku. Rostlinu hodně rozrostlou av ní si tak lebedí a proplouvají. Hodně zkríší z placatých kamenů,skalky,vodní kořeny. Ta samice uz i trhave plave a myslim,ze dneska uhyne a ten samec je furt pri hladine. Od oka jsou do cerna pres telicko. K ocasu jsou do béžova a bříška mají růžové a trochu větší než ostatní. Zařizovala jsem si postupně úplně nový chov i s jinejma rybkama ale ty jsou uz tam dýl, tak jsem žádnou nemoc nevypozorovala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.07.2015 17:18 R Muž romant [27987] Re: sim
Vnitřní paraziti, bakteriální problém s největší pravděpodobností, je to o podmínkách, ale ramky se hodně špatně léčí a jsou to cíťové na houpání vody, tedy se domnívám, že k tomu u tebe tak nějak došlo, nevíme o akváriu nic, tak trochu věštím, podle mě půjdou kukat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2015 17:05 Muž Lukehofarma [38] - Cichlidy a krevetkyRe: sim
Myslím že to je něco jako "ahoj mám kašel horečku a rýmu co mi je" příště raději přidej foto nemocné rybky a popřípadě nádrž a info o ní jako je velikost a jestli je vůbec filtrace atd. Takových tu je mraky když to člověk čte. Rychleji ti tady poradí lidi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2015 16:42 sim – jiné zbarvení
Ahoj,mam v chovu dvě podezřelé ramirezky. Samec a samice. Mám je asi 4 týdny a ostatní jsou v pohodě ale tihle mají jinou barvu. Jsou spíše do tmava a bříško mají růžové.Buď plavou u hladiny a lokají nebo jsou u dna a i si břichem sednou. Nejsou čilé a bříška mají větší. Jinak se zdají dobrý. Plotve,těla vypadají normálně. Nevíte někdo co by to mohlo být? Neni to třeba z přežrání? :-O

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.01.2015 16:21 R Muž romant [27987] Re: dome
Njn, ramky dovedou bejt citlivější na zhoupnutou vodu a jak ti vyletí N látky, už se vezou, léčení bývá velmi problematické, obvykle je to zpozorováno ve fázi, kdy je již ryba načatá natolik, oslabená a léčba jí posléze spíš dorazí než pomůže. Rybu bych neřešil a zaměřil se ne podmínky v akváriu. Několik dní bych měnil klidně polovinu vody a jak se nezmátoří a bude stále nicotná poslal bych jí na druhej břeh. Ai jsem moc nepomohl, ale moje zkušenost s léčbou ramiréz je holt taková.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2015 16:12 Muž dome [6] - Rostliny – Ramirézka
zdravím přátelé.potřebuji pomoc.má cichlidka ramirezová je již druhý den nějaká "špatná".Je pořád u hladiny a zhluboka dýchá a nebo se pak ztratí někam mezi rostliny,že nejde najít.přičemž vždycky oplívala životem a ni takového nedělala.všichni ostatní obyvatelé jsou naprosto vpohodě.žádné změny v akvarium neproběhly
Duležité je ,že mi přesně stejným způsobem již před rokem umřel už jeden pár Ramirézek :(

Vypl jsem co2,prokysličuji vodu.trochu sem ji vyměnil

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2014 19:00 R Muž romant [27987] Re: Designer
Ono tahle naše debata může pro někoho působit, jako popovídání dvou vorezlejších mazáků, ale ona svojí vypovídací schopnost má, tedy pro toho, kdo není línej číst. ;-) Každej máme trochu jinej pohled na věc, tak snad příspěvek do diskuse. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2014 18:14 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: romant
Ono kdyz mas v akvariu tolik ryb jako ja, zas tolik ostatnich zdravych jedincu Ti nezbyde, nehlede na to, ze lehlo i par Fantomu cernych, takze jeste nez jsem zacal lecit, vedel jsem, ze mi v akvariu neco pekne radi a kdyz to neporesim, muzu to odepsat nejspis vsechno. A dat pak do toho nove ryby... Hejno zbylych 11ti Fantomu dnes zije a vypadaji O.K.

Ted kdyz vidim stejny bolak muzu vypsat, co vsechno nepomohlo, coz myslim neni zcela od veci, at uz co jsem delal bylo spravne nebo ne, a klidne se priznam co jsem delal (i kdyz je takovy postup na povazenou), kdyz to nekomu pomuze se rozhodnout. Jiste ze nedokazu rict, ze je to na 100% stejny bolak, ze je zpusoben timtez, ale hlavne ten pohled na tu Ramku zepredu je jako pres kopirak. Takze jestli neco zkusit a lecit, klidne bych co jsem uvedl vynechal. Jenze co jeste jineho?

Ze jsem akvarium musel znovu rozbihat, i to byla zase zkusenost, a nastesti uz zase bezi jak ma, a zase mam radost z nove odchovanych rybek, ktere se tam odchovaly jako obvykle skoro samy :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.05.2014 17:03 R Muž romant [27987] Re: Designer
Jirko, mě se ten tvůj postup vůbec nelíbí. Metoda pokus, omyl, ale je to tvoje akvo. Ty si rozhazuješ pracně budovanou rovnováhu, vracíš akvo na začátek, ale jak píšu je to tvoje pivo. ;-) Nicméně jsem si tu poznámku prostě neodpustil. Jsem jiná škola, možná drsnější, ale když nevím co to je, ryba plave ne druhej břeh a ordinuje se vodoléčba. :-) Já prostě nemusím do bezvědomí vědět co to je, bylo, mě stačí zdravý ostatní jedinci. Jak jsem napsal, pro někoho neakceptovatelný postup, ale zatím mě nezklamal. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2014 16:55 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Drla
To ze jsem neuspel ja, jeste nic neznamena. Zkus prohledat web, treba budes uspesnejsi a aspon se treba dozvime, o co jde a nebo jak na to.

Ja nakonec tipoval rybicky.net/nemoc/Phialophora , nicmene MYCOMAX jsem na tohle zkousel taky (ze prelstim ze lecba neexistuje), nakonec uz v dost drsnych davkach (pocital jsem vodu v akvariu jako vahu cloveka, a pak jsem zkousel i vyrazne vic) - taky nezabral...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2014 16:42 Drla Re: Designer
Takže zbytečně neřešit nebo rybku obětovat?!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2014 09:45 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Drla
Takovy hrbolaty nadorek, znam ho z nedavne minulosti. Ryba s tim vydrzela asi mesic, nepodarilo se to vylecit nicim, a to jsem zkousel kde co, dokonce nakonec i silna antibiotika treti generace, ale na tohle to nepomohlo. Zkousel jsem od eSHa 2000, pres Baktopur direct, az po ta antibiotika, nezabralo nic, ani trosku... Co to je dodnes nevim. Pritom akvarium skoncilo prakticky sterilni, dropchecker sel totalne do modra, bakterie vcetne nitrifikacnich dukladne pozabijene. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2014 16:38 Drla
Fotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2014 16:37 Drla
Fotka k příspěvku Mohl by mi prosím někdo poradit co má ta rybka za problém? Akva s rybami běží 4mesic, nejsou žádný nově přidané. Začalo to jako boule asi před týdnem a teď to vypadá šíleně
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2014 19:07 Žena vendy [27] - CichlidyRe: romant
Tak takhle dýchaji ale všichni, ne nepřebývá jak říkám chovaji se stále normálně, vypla jsem jedno světlo a vybarvení se jim vrátilo. Nejsem připravená já, nebo myslíš akva??
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2014 18:46 Žena vendy [27] - Cichlidy – dýchání
AHoj asi už moc koukám do akva a bojím se každé chyby nebo nemoci,měřím stále hodnoty a vše ok, cočko mám myslím od ledna a drop je tmavě zelený, raději nepřidávám, po přidání co mi odešly kryptošky,ale zase lezou, musela jsem prohrabat písek, bylo tam hodně uhnilého. Nevím jestli je to v pohodě jak tam stále koukám, ale rybky mi příjdou, že dýchají trochu zrychleně. Na akvárku jsem vložila krátké video jak ramka dýchá, jukněte prosím, jestli je ok? Chování, krmení vše při starém, žádné známky nemoci nebo parazitů...
Nevím jestli je to cočkem? Nebo tam mám málo kyslíku? mám akorát vývod s filtru s hladinou, hýbou se všechny listy i na druhém konci na dně se to jemně pohybuje, jinak žádné bublinky... ahoj

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2014 11:51 Žena baletka [624] Re: Designer
Tak u těch mých ryb to právě vypadalo spíše jako vlákno pavučiny. A bylo to všude po akva, někde jsem dávala i fotku. Od té doby nic a ryby žerou jak najaté. Tak su trochu klidnější :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2014 10:39 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: baletka
Mne se taky tahnouci cire vykaly objevily (u vice ryb, vcetne Ramky) a druhy den vsechno v pohode. Nevim co ty ryby sezraly, ale za jednou samici Fantoma cerneho se dokonce tahlo neco, co vypadalo spis jako pavucina. Mozna si daly jednoho Fantoma, par mi jich co je mam uhynulo, ale nikdy jsem chybejiciho nenasel.

A trochu mne to uklidnilo, protoze Tetry zas timhle az tak netrpi, alespon co mam zkusenost. Takze to ze ryby neco nasly a jeden den maji divne vykaly, to se stane. Jak je to o vnitrnich parazitech, jde vystelka strev, ryba nezere, porad jsou to takove cire hlenovite vykaly, jako cira trubicka s ruzne deformovanym prumerem a jak je to uz takhle, k normalu se to samo nevraci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2014 22:09 Žena baletka [624] Re: Designer
Prosím Tě, je to mimo téma nemoci Ramirezek, ale k tématu nemoci cichlidek. Před pár dny se u mých cichlidek vyskytly průsvitné dlouhé výkaly, u všech najednou v jeden den a potom už ne. Okamžitě jsem se hrozila hexamity, jenže ryby se chovají úplně normálně, jsou krásně vybarvené a velmi dravě žerou. Kombinace hexamita - žraní - zdravá barva prý není úplně běžná. Jak to je? A co ještě by takový výkal mohl znamenat? Koretra, podotýkám, podána nebyla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2014 22:04 Žena baletka [624] Re: prasan
No... mně tedy taky už nějaký čas přijde, že když dám výluhu vydatně, tak rostlinky nějak stagnují. Netuším, jak by to mohlo souviset, napadá mě snad jen pokles pH a tím horší schopnost rostlin přijímat hnojivo nebo skutečnost, že ta hnědá barva nějak jinak láme světlo. Ale to jsou pouhé domněnky a možná úplně mimo mísu. Nicméně, ačkoliv nevím, čím to je, zaznamenala jsem také nelibost některých rostlin vůči výluhům. Pardon, je to OT, prosím, případně, o přesun do jiného příslušného vlákna, protože mě tato problematika zajímá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2014 18:59 - Re: Designer
Je to v knihách o akva rastlinách.Len nemám teraz chuť zisťovať v ktorej to mám a od akého množstva to bolo.Pretože na to momentálne nemám čas.
Neochotu rastlín rásť v prílišnom výluhu som si skúsil osobne pri ancíkoch.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2014 13:36 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: prasan
Prosim, jak jsi prisel na to, ze rostlinky nerady vyluh? On je raselinovy vyluh soucasti i nekterych komercnich hnojiv. Je tam predpokladam kvuli dostupnosti zeleza.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2014 13:23 - Re: vendy
Moc to s výluhom netreba preháňať,rastlinky to nemajú radi.Stačilo by zopár listov dubu či buku prípadne mandlovníka.Šištičky jelše ak z nich nebudeš robiť výluh,ale len tak 2-3 hodíš do akvárka budú stačiť.No ak dáš dáky koreň nič nepokazíš.Len aby ten z vína nebol dáko postrekovaný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2014 12:19 Žena vendy [27] - CichlidyRe: Designer
Krmím červenými malími granulemi pro terčáky, mám zam i zbytek vloček pak jsem vyměnila patentky za koretry. Moc toho není, nakoupím, až podle toho čím budou krmeni terči od P. Pejši.
Dnes má ramirézák tečku prázdnou, zbyla tam pouze tečka, po bouličce ani stopa

prasan - torben přidávám při každé výměně vody, ale hrozně špiní filtr a je velmi brzo vyfiltrován, dá se nahradit třeba vinným kmenem, který bude vodu stále udržovat v požadované barvě a bude mít podobné vlastnosti?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2014 09:16 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: vendy
Jestli nepouzivas, zkus krmivo pro Tercovce. Ramky krmim www.senzakrmiva.cz/… , prospivaji po tom a rostou jak z vody. Obcas dostanou i vlocky, a granulky od Hikari. Zkus i vitaminy, nakapat na granule. Muze to byt i spatnou vyzivou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2014 07:08 - Re: vendy
Ramkám k zdraviu prospieva dáky ten výluh.Môžeš dať lístie,šištice jelše a pod.Alebo trocha Torbenu.
Skús to pozorovať a častejšie meň vodu a uvidíš.A preštuduj čo ti doporučil romant.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2014 20:49 Žena vendy [27] - CichlidyRe: prasan
Fotka k příspěvku tady je fotka z minuleho měsíce tak to měl. Mám to teda pozorovat, častěji měnit vodu...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2014 20:46 R Muž romant [27987] Re: vendy
Vypadá to na tzv. děrovou nemoc.
Edit: Pohledej pojem Hexamita.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2014 20:44 - Re: vendy
Len či je tá filtrácia (ak je nová) i dostatočne zabehnutá a spĺňa nie len mechanickú ale aj biologickú funkciu.
No píšeš,že hodnoty sú ok.Možno niečo vnútorné čo sa nakoniec vyrazilo ako ten vred.Najčastejšie je to však z dôvodu ako som písal v predošlom príspevku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2014 20:38 Žena vendy [27] - CichlidyRe: prasan
je možné že si to už přinesl? jak říkám měl takové dvě tečky už dříve
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2014 20:35 Žena vendy [27] - CichlidyRe: prasan
Hodnoty mám ale v pořádku :-( každý týden odkaluju a měním vodu jediný tak mám novou filtraci. a o překrmování nemůže být ani řeč. tak to opravdu nevím jak k tomu mohlo dojít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.01.2014 20:27 - Re: vendy
Vysoký obsah NO2.Znečistená voda.
Takéto vredy sa Ramirezkám pri opísanom robia.Často na to hynú.
Osobne už takúto rybku z chovu vyraďujem.Treba viac dbať o hygienu v akvárku,neprekrmovať a samozrejme pravidelne meniť časť vody.O fungujúcej filtrácii hádam hovoriť nemusím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2014 20:23 Žena vendy [27] - CichlidyRe: vendy
Fotka k příspěvku ještě jedna..
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2014 20:22 Žena vendy [27] - Cichlidy – ramirezka
Fotka k příspěvku Ahoj všimla jsem si že jedna ramirezka má tečku bílou na hlavě. dříve měl dvě svétlé vypadalo to jak nějaké nosní dírky a teď je z toho jedna, možná přeháním, rozhodně nevím co to je.. dík za rady.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 20:31 Žena Popocatepe [0] Re: romant
Děkuji ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 20:30 R Muž romant [27987] Re: Popocatepe
Ta koncentrace co uvádím nebude problém ani pro omladinu mečovek, ba právě naopak. Ty výměny vody dělat v rychlejším rytmu, klidně obden a polovinu akvária a aplikovat ten výluh, třeba Torben, či Amazon dle návodu, je to taková rekonvalescenční péče. Ty výluhy možno přicmrndávat nejenom při tomto problému, ale stále.
Edit: Jinak kombinace ramiréz a mečovek není zrovna z ideálních, určitě to bude chtít nepodceňovat údržbu dna a mít výkonnou, ale hlavně účinnou filtraci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 20:27 Žena Popocatepe [0] Re: romant
Mají to jen na tom čumáku, dneska jsem dávala poslední dávku léčiv, tak zítra ještě počkám a v pondělí vyměním vodu a osolím. Ještě otázka, vadí sůl potěru? Nedávno se mi vylíhli mečovky (sice vím, že je minimální šance že přežijí, ale přecejen).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 20:17 R Muž romant [27987] Re: Popocatepe
Možná je to jenom zaplísnění, jenž se rozvinulo v reakci na tu léčbu. Doporučil bych vodoléčbu, aplikaci rašelivového výluhu, lehký zasolení vody(pol. lžíci na 50 litrů) a mírnější přitopení na 27-8 stupňů. Ovšem taktéž je možné, že je to rezistence na léčivo a nezabírá a bude nutný přejít na jiné. Pokud jsou ty tečky jenom na té puse a nejsou i na těle, ploutvích, tak bych to viděl jenom na to zaplísnění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 20:10 Žena Popocatepe [0] – Cichlidka
Moje cichlidky maji na "rypáčku" jakoby tečky v barvě těla (nejsou bílé), a otírají se jím o dekorace, nevíte co by to mohlo být za nemoc? Nedávno jsem celé AQ přeléčovala Eshou exit i 2000, teď opakuji znovu obě léčiva zaráz. Minulý týden mi jedna cichlidka umřela, ze dne na den a nevím důvod. Ani jedna nejevili žádné příznaky nemoci, žrali, plavali, na těle také žádné známky nemoci.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2013 19:22 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: romant
Uprimne priznavam, ze jsem tim, kdo ty sklony ma. Jenze ja Hexamitu rozeznal s velkou pravdepodobnosti, pozde, ale nakonec ano. A tak jsem lecbu doresil i po umrti ryby a ted po dokoupeni novych ryb ji provadim jeste jednou, dorazit to a pro nove ryby prevence, je to ted bez karanteny. Mozna se to nekomu nezda idealni, ale mne to prislo jako nejlepsi reseni z tech, ktere jsou v mych moznostech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2013 19:00 R Muž romant [27987] Re: lojzalojzovic
Entizol, nebo třeba Flagellol, ale vzhledem k tomu, že nevíme, zda-li tomu tak opravdu bylo, použití jakéhokoliv léčiva jako prevenci nedoporučuji, čímž nemyslím že by jsi tak činil, ale ostatní čtenáři mohou mít jisté sklony. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2013 18:49 Muž lojzalojzovic [327] Re: romant
ok, dik, dokážeš říct čistě pro jistotu jaké léčivo použít kdyby se objevily další případy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2013 18:37 R Muž romant [27987] Re: lojzalojzovic
Podle mě se jednalo o nějaký vnitřní parazity. Ryby nemusí mít příznaky vůbec žádný, vidět o není, bakterie se vesele množí, ryby se nechová nijak divně a najednou se to zlomí třeba tou rychlejší změnou teploty(neříkám že to bylo ono) a je do dvou dnů po rybě. Ono totiž, jak už jsou ty výkaly, jak se dotazoval Jirka v tom dotazníku, tak to už je hodně pokročilý stádium a vycházející šlem ze střev je už často neléčitelný a když se vyléčit povede, tak jsou daný jedinci takový neslaný nemastný, takže to že to vzalo tak rychlej konec je z mého pohledu dobře. Teď jak zazanělo, ryby sledovat, nedokupovat nový, kdyžtak prohnat karanténou a v případě nějakých příznaků bude nutno přeléčit celý akvo adekvátním léčivem, neb cysty paratita mohou být v akváriu rozesety. Fakt netvrdím že tomu tak je, spíš jenom uvádím svoje zkušenosti s obdobným chováním, jak jsi popsal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2013 17:36 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: lojzalojzovic
Ale jestli chces podobne zajimave ryby, ale mnohem odolnejsi, pak:
rybicky.net/atlasryb/cichlidka_thomasova
Odchovaval jsem je jako dite (jestli mi bylo tak 10, mozna 12), takze si asi dokazes predstavit, co ty ryby vydrzi...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2013 17:33 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: lojzalojzovic
Pred par dny jsem dokoupil 2 nove samce ke dvema samicim, ktere mi zustaly. Nemusim premyslet co bych udelal, ja uz to udelal, Ramky mam proste rad ;-) .
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 10

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 10996x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1476-cichlidka-ramirezova--nemoc?od=151