Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Cichlidka Ramirezova - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Cichlidka Ramirezova - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2015 18:25 Muž kvietik [86] - Amerika
ak sa stale bavite o Ramirezkach, tak to zrychlene dychanie a nasledny uhyn nie je podla mna sposobene crevnymi parazitmi.
neviem cim to je, ale mne takto odysla kedysi ramirezka po pridani lieciva do akva(uz neviem akeho)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.08.2015 18:08 R Muž romant [27987] Re: vlacek
Tak ten zmíněný Entoziol v době kdy ještě přijímají potravu, kterou jim v tomto namáčet a skrmovat. Jinak mám dobrou zkušenost s Flagellolem od Sery.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   26.08.2015 13:43 Žena JanaS [138] Re: vlacek
Super, konečně někdo vyzkoušel Nematol na ramky potlesk To je skvělý, žes odčervil, ale zřejmě to bude chtít ještě odbičovat (entizol)
Taky jsem u akar měla opakované problémy.
Je možné, že komerční lěčivo nestačí. Chce to trpělivost jak u bičů, tak u červů.
Na ty červy se také velmi úspěšně používá Praziquantel, ve kterém se louhují patentky. Já nejsem zkušený cichlidář, všechno mám z www.dajanapet.cz/…
Ramky krmím vším, kromě nitěnek. U akar hnědých, které měly fakt vážné problémy a byly léčeny několikrát, musím dávat velký pozor - nedělají jim dobře ani mražené patentky a hlavně je nikdy nesmím překrmit. Oběma dělá vyloženě dobře plankton a řasy - jak moje vlastní ;-) , tak krmiva se spirulinou, chlorelou - všech forem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2015 09:30 Muž vlacek [402]
Zdravím zkušenější cichlidáře a chtěl bych poprosit o pomoc s ramkami. Za posledního asi půl roku jsem přišel o tři páry ramek. První jsem koupil asi před dvěmi lety, těm se dařilo do doby než jsem si z burzy přinesl s jinou rybou plíseň, ale zaléčil jsem je a žily docela v pohodě dál. Pak jsem koupil páreček zlatých ramek do jiného akvária a těm se asi rok také relativně dařilo, i když jsem přeléčoval Sera nematolem střevní parazity, na které jsem měl podezření u akar ve stejném akváriu. Asi před půl rokem mi ale původní pár během měsíce za mé nepřítomnosti zemřel. Od té doby jsem postupně koupil dva další páry. Jejich osud byl ale jako přes kopírák. Asi měsíc se jim daří zdánlivě dobře, pak ale začnou zrychleně dýchat, postupně přestanou žrát, trochu se nafouknou, případně se jim zvětší oči a asi do týdne zemřou. Ostatní ryby (otíci, pancíci, lorikárie, beťák, tetry) jsou v pohodě, žádné zrychlené dýchání, žádné vážné zásahy do dobře zajetého akvarka. A děje se to ve dvou akvariích. čím to může být? Nejsem si jist, že jsem vyléčil červy u akar, i když jsem je léčil dvakrát. Jejich výkaly nejsou celistvé, ale spíše nitkovité, nicméně akary nejeví jiný problém než ten, že se přestaly třít, zatímco prvního půl roku se třely co měsíc. Jak velcí jsou střevní paraziti? Jak by se projevili u ramek. Případně jiná nemoc? Dole jsem si přečetl něco o krmení. Nitěnkami jsem krmil asi dvakrát, jinak cca jednou měsíčně krmím živými patentkami nebo koretrami. Pravidelně pak sušené hikari a tetra pro cichlidy. Jaké živé nebo mražené je vhodné pro ramky? Čím krmí ti z vás, kteří ramky odchovávají?
Předem díky!

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2015 08:21 Muž pavelbartek [288] - CichlidyRe: romant
:-D tak, tak. Občas také rybkám dopřeji, třeba když opékáme makrely, než je rozmrazím, kousek nastrouhám a pár pilinek důkladně propláchnu, nebo když jdu kolem rybárny, stavím se pro pár jiker.... Je to lepší a pro rybky stravitelnější volba přilepšení, než nitěnky ap.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.08.2015 21:48 R Muž romant [27987] Re: pavelbartek
Takže sem tam špičičku špíčku obrazně stejně tak jako my si dopřejeme i našim chovancům zpestřit jídelníček, ale na trvalejší krmení lepší klasickou střídanou jak druhů, tak složení. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.08.2015 21:35 Muž pavelbartek [288] - CichlidyRe: jiri609
I tam, pořád je to tučná nitěnka, prošla lyofilizací, ta sice řeší problém zavlečení nějaké nemoci, prodlouží expiraci, zjednoduší skladování, uchovávání, ale pořád obsahuje moc tuku. Mnoho lidí si plete tuky s proteiny, možná proto krmí nitěnkami, aby ryby rostly... Všeho moc škodí, není tuk, jako tuk, není minerál, jako minerál, není železo, jako železo………. Mnohdy chceme pro ryby to nejlepší, přilepšit jim, já to chápu, ale je si třeba uvědomit, co ryby potřebují opravdu, co jim škodí a jak nechtíc můžeme zatížit akvárium…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2015 21:24 R Muž romant [27987] Re: jiri609
Osobně bych sušenejma nítěnkama ramky nekrmil, tedy pokud bych si tyto sám nepřipravoval.
Edit: Nicméně, zde je již tato debata trošku OT, ale přesouvat se mě to nechce, přecijenom jistou a ne nepodstatnou sovislost to o čem se zde teď debatuje vztah k názvu vlákna má.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2015 21:11 Muž jiri609 [91]
když už tady probíráte ty nitěnky až takhle, sušené nitěnky - těch se to nakolik dotýká? i tam je nutné krmit přinejmenším opatrněji?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2015 20:59 Muž pavelbartek [288] - CichlidyRe: MonterMonty
Proprat nitě každopádně, ale hlavní je, že jsou příliš tučné, ryby se nažerou, jejich trávící trakt není na takovou stravu stavěný, nemají ve střevní mikroflóře potřebné enzymy, aby byly tyto tuky rozloženy, zpracovány... navíc jako studenokrevní tento tuk ve formě LDL ve střevech tuhne, prostě se tuk usadí na střevní stěnu, kdy se tato stane neprostupná... Ryby potřebují tuk, ale v jejich přirozené potravě je ve formě HDL, který netuhne a navíc má schopnost LDL rozpouštět…. Prokládání tučné stravy jako jsou nitěnky je třeba proložit odpovídajícím množstvím vlákniny, která lidově řečeno střeva prošlemuje... Patřím mezi zastánce názoru, že nitěnky, srdce, hovězí maso, rohlíky a podobné se takovým rybám nemá dávat.
Minerály, mineralizovat vodu... Ryby přijímají minerály hlavně potravou, bavíme se o minerálech jako fosfor, hořčík, chrom, jód, vápník, zinek, železo, ve formě stravitelné pro ryby. Je tedy třeba krmit vhodnou, "čerstvou" stravou, která obsahuje vhodné tuky , minerály, vlákninu, vitamíny, aminokyseliny aby ryby nestrádaly a potravou, která nezaneřádí zažívací trakt natolik, že není schopen dodat živiny organizmu..... Nejlépe krmit tím, s čím přijdou ryby běžně ve volné přírodě do styku a komerčními krmivy, speciálně vyrobenými pro dané ryby…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2015 20:25 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: romant
bez diskuze - pohodička pohodová to je - když se s tím zachází jak se má pivo zatím jsem názoru - že kolega u UK ví co s nitěma - když mi vyprávěl jak se tam loví - i třeba patentky - v jakém mmnožství atd - vejral jsem jak vejr ...
EDIT - Problém je distribuce v takové kvalitě jakou akvaristi - my - potřebujem ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2015 20:17 R Muž romant [27987] Re: MonterMonty
Však to jsme za jedno. ;-) Já jenom nechci, aby to vyznělo, jako že je to pohodička pohodová, je to o tom, že když se to udělá správně, je to v richtiku, kdo bude chtít si přečíst, přečte si. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2015 20:14 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: romant
nemám naprosto námitek ,dvakrát denně se jim vymění voda , ty co jsou dole se bud bezprostředně zkrmí nebo zas propláchnou vodou a dají na sítko nahoru , Romane , samozřejmě je na uvážení každého jak s těm nitěmi jsou schopní zacházet - je to jako s každým živým - jen každé potřebuje svoje ...
EDIT - koukal jserm na to jak puk - ale to čištění přez síto funguje .... za předpokladu že se bude včas zkrmovat - promývat a vracet zpět nahoru na sítko ..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2015 20:10 R Muž romant [27987] Re: MonterMonty
Já proti tomu naprosto nic nemám, je to vždycky o správným uchování čistejch nítí, což bych velmi zdůraznil a všechny tvoje následovníky před tímto varoval, tedy když krmit, tak krmit pouze top kvalitu, což se týká samozřejmě všech ryb, ale u ramek to platí dvojnásob. Tak hodně štěstí tobě i dalším případným krmičům. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2015 20:04 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: romant
ted jsem je 14 dní krmil nitěma ....na jemné sítko jsem nandal nitě , sítko jsem zavěsil do nádobky tak aby se dno sítka lehce dotýkalo hladiny vody , tím se nitě začnou "cedit - čistit" přez to sítko a hned jsem je zkrmoval - po konzultaci s kamarádem z UK jak to tak zkusil a bez problémů - zatím ...
edit , nitě cítí vodu pod sebou , nad sebou sucho , tak se snaží procpat tím sítkem a tím se vyčistí ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2015 20:00 R Muž romant [27987] Re: MonterMonty
Ty krmíš nítěnkama ramirézy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2015 19:58 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: baletka
vyzkoušel jsem si že i v tomhle vedru , při správném čištění nití s těma krmit jde , hele ta měkká voda ted mě fakt nic jiného nenapadá než ta avitamínóza respektive málo minerálů v vodě ?, nešlo by mineralizovat vodu ?
EDIT , mě ty přízanky - prvotní fakt nepříjdou k hexamitě nebo nematodě....vypadá to fakt jinak ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2015 18:55 Muž pavelbartek [288] - CichlidyRe: baletka
Nebyly to moje ryby, bohužel to nerozdýchaly. Ryby žerou, ale strava jen projde střevy, potřebné látky si bere organizmus z vlastní tkáně, kdy ty chrupavky na hlavě jsou taková zásobárna... Třeba zkusit nějaké krmivo s vysokým obsahem vlákniny a probiotiky, nějaké vitamíny a minerály, třeba Sera něco takového nabízí???? Na nitěnky se úplně vyprdni, není to vhodné krmení pro takové ryby....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2015 16:15 R Muž romant [27987] Re: baletka
Holka nešťastná, v tomhle teple a nítěnkama? No nic, bez toho aby se ti to nedělo se to nenaučíš, je to nepřenosný, tedy ty zkušenosti. ;-) Můj názor znáš. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2015 16:12 Žena baletka [624] Re: pavelbartek
To by dávalo smysl, ryby teď byly krmeny nítěnkami. Jaká je Tvá zkušenost, dokázaly se z toho ryby dostat? Když se mi to stalo vloni, ryba vypadala příšerně, díry v hlavě , ale žila a žrala ještě několik měsíců. Ovšem rány se nezahojily nikdy. Svůj způsob "léčby" jsem tu teď psala, chystám se ještě pořídit nějaké krmení se spirulinou, aby to měly vyváženější, poradil bys ještě něco? U mě zatím bactotabs a fishtamin, příští týden dle rady něco "zeleného".
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2015 15:38 Muž pavelbartek [288] - CichlidyRe: baletka
Ahoj, s podobným problémem jsem se setkal, ryby byly krmeny nitěnkami, příliš tučná potrava u ryb způsobila, že střeva ztratila absorpční schopnost... Děrovka nemusí být vždy následkem parazitů... Rybám by neměla ve stravě chybět vláknina, proteiny, nenasycené mastné kyseliny, vitamíny, aminokyseliny... Pozor na velká balení krmiv, také pozor na záruční dobu, krmiva časem ztrácí na výživové hodnotě, některá žluknou apod. a mohou tak poškodit střeva ryb... Často je příčinou děrovky dietní chyba
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2015 14:26 Žena baletka [624] Re: romant
Já chápu. Ale z čeho? Soudíš to na střevní parazity?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.08.2015 14:12 R Muž romant [27987] Re: baletka
Děrovka, tedy podle mě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2015 13:32 Žena baletka [624]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2015 13:30 Žena baletka [624] Re: MonterMonty
Tak sameček dnes uhynul. Přestože se zdálo, že se zlepšuje, byl aktivnější a s chutí žral, dnes pošel. Nejsem odborník a ryby chovám nějaké tři roky, ale nepozorovala jsem u něj nic, kromě těch teček na hlavě. Žádná změna barvy, propadlé břicho, divné pohyby...nic takového. Výkaly jsem nebyla schopná poslední dny zhodnotit, protože jsem je neviděla. Mám obavy o ostatní ryby. Vypadají sice normálně, al nevím, co se tam děje. Měním vodu obden 1/3, přidávám torben a trochu té soli, jinak nic. Teplota téměř 30°C. Fakt nevím, co se děje. Akvárko je udržované, zarostlé, testy mi ukazují normální dusíky, krmím je teď jen těmi bactotabs. Průšvih je, že mám problém i ve druhém akvu, jelikož nenacházím příšlušné vlákno, zkouším to tady - jedné altspinose se úplně rozpadá tkáň na hlavě, přikládám fotku. Tento stav nastal během týdne, z podle mě zdrav ryby na toto. Loni v létě mi takto přesně stejně odešla jiná altispinosa, udělaly se jí díry na hlavě, trvalo to strašně dlouho, než pošla, až do konce žrala, trochu se stranil , ale ne moc, žádné divné výkaly, jen ty díry na hlavě. Tehdy jsem právě začala přidávat soli kvůli minerálům a další problém nenastal, až teď. Léčba zatím stejná jako v druhé akvu - teplota kolem 31°C, výměna vody obden třetina, bactotabs a fishtamin, sůl. Po zkušenosti z loňska, kdy jsem spáchala kolečko léčby flagellolem (soudila jsem to na parazity) vím, že mě to jen stálo velké peníze a výsledek nula, to asi nechci opakovat. Ale jsem z toho nešťastná, ta ryba vypadá příšerně, bojím se, že se to roznese do akva a hlavně - prostě nevím, co to je..

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2015 20:19 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: romant
Mineral Salt určitě, kuchynská sůl se mi nezdá obsahem vitamínů které při děrovce rybě chybí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2015 20:15 Žena baletka [624] Re: MonterMonty
Neměly by být. Ale já osobně si s altispinoskami užívám daleko více legrace (v tom ne pozitivním slova smyslu), než s Ramirezami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2015 20:12 R Muž romant [27987] Re: MonterMonty
Není voda jako voda a ta kterou má k dispozici baletka je pro lehký přidání minerálů, třeba formou těch jmenovaných solí dobrým postupem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2015 20:08 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: baletka
Ramky jsem nikdy nesolil a solit nebudu ,na nějaké lehké plísně jsem začal používat heřmánek a kůru z vrby a břízy a netuším kolik vitamínů a minerálů může obyč sůl obsahovat, altispinosky nejsou takové hysterky jako ramky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2015 20:03 R Muž romant [27987] Re: baletka
Může být, jsou to taky minerály.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2015 19:58 Žena baletka [624] Re: romant
Děkuji. Zatím jsem používala běžnou kuchyňskou sůl. Jaký máš názor na používání soli pro mořská akvária? Samozřejmě v jiné koncentraci, než pro reef...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2015 19:52 R Muž romant [27987] Re: baletka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2015 19:47 Žena baletka [624] Re: MonterMonty
OK. Ještě se zeptám... řešila jsem v druhém akvárku už docela dávno problém s cichlidkami vysokoploutvými, které měly vyloženě díry v hlavě, ale nepodařilo se mi potvrdit vnitřní parazity. Proběhla i léčba Flagellolem s nulovým účinkem. Až mi rriki poradil solit pravidelně vodu, jelikož ji mám extrémně měkkou a problém se časem vyřešil. Pravda je, že jsem solení nějakou dobu zanedbávala. Může to mít souvislost i s tou Ramkou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2015 19:42 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: baletka
ty tečky sleduj , nemyslím si ale že by hexamita u ramek došla až k děrovce , to spíš vyblednou a vyhubnou na kost
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2015 19:15 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: baletka
žádný maso , lehkou zeleninku spirulina ,chlorela (snad jsem to nadatloval správně)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2015 19:09 Žena baletka [624] Re: MonterMonty
Je to zatím jen v blízkosti oka. Na druhé straně měl ty tečky asi tři, po výměně vody znatelně menší, ale prozměnu se udělala na druhé straně. Zkusím dát na Tvou řádu, jen mi prozraď co myslíš tím "zeleným" ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.08.2015 19:02 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: baletka
pokud je opravdu jen kolem oka ,(měl jsem to tu několikrát) já bych tejden krmil tím baktotabsem ,tejden zeleným a pak zas baktoabs a zelený ,ani esha ani jiné preparáty s tím nehly , domnívám se že šlo o nějaké zmnožené bakterie uvnitř ryby , ty vyvolají (horečku- nitrolebeční tlaky a s tím spojené vydmutí oka) Hexamita i nematoda mají trochu jiné prvotní příznaky - samozřejmě se můžu mýlit , já jsem za baktotabs a teploučko
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2015 18:59 Žena baletka [624] – PS fotka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak nakonec se mi něco podařilo vyfotit...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2015 18:48 Žena baletka [624] Re: MonterMonty
Takže: ryba se vůbec nehodlá přiblížit ke sklu, jakmile mám v ruce foťák či lupu. Potvrdila bych malinko zvětšené oko, ale nejsem si jistá, zda ho tam nevidím jen proto,že jsi mě na to navedl. Tečky po té dnešní výměně téměř zmizely a kluk je i aktivnější. Torben je samozřejmostí při každé týdenní výměně vody,entizol také mám,i baktotabs. Takže? Postupně přidám teplotu,budu pár dní měnit denně vodu,krmit bactotabs s fishtaminem. Anebo Entizol hned? Posledně jmenovaný preparát nemám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2015 18:36 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: baletka
Jinak s vodoléčbou souhlasím , k tomu bych přidal postupné zvýšení aspon na těch 32 , rašelinový výluh -torben -torumin a sledovat to oko , rozhodně ti s takovejma rybama nesmí chybět ve výbavě entizol, baktotabs a nejlíp praziqantel
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2015 18:21 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: baletka
vem lupu a koukni na to oko pořádně , jestli neleze ven , u ramek není na co čekat -už včera může bejt pozdě , s teplotou si nedělej vůbec starosti , naopak vyšší teploty jsou pro ramky balzám
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2015 18:16 Žena baletka [624] Re: MonterMonty
Ne, vůbec nic. Právě, že vše vypadá normálně. Jediné, že se ryba začala trochu stranit (po prvotních útocích), ale žere dravě, výkaly cajk... Já nevím. Přikládala jsem tu změnu chování novým obyvatelům a taky trochu tomu počasí. Přeci jen,teplota fakt leze v akvu nahoru,ve velkém mám 32... Ale děrovka mě taky napadla, jen nevím, jak to s jistotou určit...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2015 18:10 Žena baletka [624] Re: romant
Jako že že dne na den? S normální barvou, výkaly, že bych si dříve ničeho nevšimla? Ale napadlo mě to taky... Poradil bys mi něco? Hned léčit nebo ještě počkat, co z toho vyleze? Chápu, že křišťálovou kouli nemáš...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2015 18:04 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: baletka
není to oko krapet taky nateklé - vyhřezlé ? jak ryba žere ? jak vypadaj výkaly ? nejezdí po skle nahoru dolu ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2015 17:48 R Muž romant [27987] Re: baletka
Děrovka, vnitřní paraziti, tedy můj tip.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2015 17:34 Žena baletka [624] Re: romant
Fotku jsem se pokoušela, ale nevychází. Tečky jsou na hlavě, v takovém zvláštně pravidelném útvaru - jako by tečky "lemovaly" oko. Po výměně vody se mi to zdá méně výrazné. Zkusím tedy zatím pozorování a vodoléčbu, asi se mnou souhlasíš, že?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2015 16:49 R Muž romant [27987] Re: baletka
Jasně fotku, ale já se zeptám, kde ty tečky pozoruješ, na hlavě, nebo na těle, ploutvích?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2015 16:20 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: baletka
Foto by nebylo ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2015 12:13 Žena baletka [624]
Tak po dotazu na agresivitu samečka bohužel dotaz ohledně dalšího problému... po vypuštění nové samičky (viz cich. Ramirezova - chov) se starší sameček choval chvíli dost agresivně, chtěla jsem ho odlovit, druhý den se pak ale zklidnil a vypadalo to OK. Dnes - po cca týdnu - jsem u kluka zaregistrovala asi tři bílé vystupující tečky - vypadá to na první pohled jako krupice. Zdá se mi, že i trochu zrychleně dýchá. Ostatní ryby nemají nic, ale některé jsou jakoby trochu zpomalené. Podotýkám, že samička a akarka zelená byly před vypuštěním 14 dní v karanténě a zdály se v naprostém pořádku. Vyměnila jsem hned vodu a budu pozorovat, ale nevím, zda bych neměla hned aplikovat Eshu proti krupici. Co radíte - počkat nebo jednat? Teplota v akvu cca 28°C v těchto vedrech.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2015 18:50 R Muž romant [27987] Re: sim
Týden denně a další týden obden.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [3] ...... 10

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 10996x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1476-cichlidka-ramirezova--nemoc?od=101