Bublifuk - kompresorem poháněný molitanový filtr
Zopakujem sa,fan micro mám v 5L a je to slabé na väčší kus filtrénu(pôvodný akoby tam ani nebol) Časom sa filtrén zanáša a tak znižuje čerpaciu schopnosť,čo znižuje už i tak biedne fungujúci výkon tohto ,,čerpadielka,,.Z dlhodobejšieho hľadiska biologická filtrácia rovná sa nule,pretože toto čerpadielko nevládze a filtrén treba často čistiť aby to aspoň ako tak fungovalo.Našťastie v 5L mám len zopár slimákov Marisa.Popravde si toto čerpadielko neviem reálne predstaviť v nádrži s rybičkami.Je to len taký chytač kalu a mútič vody,pri ktorého používaní si ide človek zožrať nervy neustálym čistením.Pár krát som po zakŕmení slimákov musel ratovať akvárko,lebo prídavné vzduchovanie pri nevládajúcom čerpadielku proste zlyhalo.Neskôr som pridal do nádržky ešte samostatné vzduchovanie aby sa toto neopakovalo.
Fan micro by som už v živote nekúpil i keď mám aquael filtre celkom v obľube.
Ten fan micro ani nieje filter, ale čerpadielko a je o ničom. Bublifuk už nerieš, to je núdzové riešenie, alebo vec do chovní.
Lepšiu radu ako ti dal DrChila už ti nedá nik

...hlava je dobrá a filtrační hmotu sem tam připevnil kostku akvacitu... už ve starym 10L mi fungoval s puvodním mediem půl roku bez problémů...
Aquael fan micro je úplne o ničom.Mám doma v 5L a viem o čom rozprávam.Síce funguje,ale .....
Ak od tejto značky tak doporučujem aquael circulator a kocka biofiltrénu.Prípadne cirkulátor inej značky napríklad ako ti dal odkaz DrChila.
něco takovýho už vlastně mam ted. aquael fan micro a na něm kostku akvacitu objem cca 0,27l(což je asi málo). A jestli mluvíme o polyuretanu jako o bioakvacitu, tak sem ještě nikde u nás v obchodech snad nenarazil na levnější než za 100,- Prostě se rozhoduju mezi čerpadlem a bublifukem a pořád se nemůžu rozhodnout, ale protože jakoby čerpadlo s kostkou mam ikdyž provizorní, tak mě ten bublifuk láká i proto, že je i míň energeticky náročný.
akvarijni-filtry.heureka.cz/… tyto filtry se většinou požívají chovatelema. A technicky vzato průtok toho filtru bude cca co tam honí to čerpadlo vzduch. Ale osobně za sebe povím tohle dělá velký bordel. Bejt tebou půjdu do vnitřního filtru který bude mít čerpadlo jako pohon. Atman + koska biomolitanu co maj v kažým krámu výjde to za pár korun
www.jkbrand.cz/…
a k tomu biomolitan cca za 50kč.
Peněžně na tom budeš stejně. Hlukově na tom budeš lépe nebude tam hučet ani voda(bublinky) ani vibrující čerpadlo tam nebude hučet
0 07.01.2014 22:51 Pítik – litry vzduchu versus vody
Mám akva s 60 litry vody a rozhodoval sem se mezi čerpadlem s kostkou a bublifukem.
Mám políčeno na Tetra tec kompresor a easyfish biofiltr pk100
akvarijni-kompresory.heureka.cz/…
akvarijni-filtry.heureka.cz/…
mooje otázka je, jak už tady někdo psal že je rozdíl mezi vyhnanejma litrama vody a vzduchu za hodinu.
Jaký je poměr, nebo tak. Žiju v tom že tech 60 litrů musí projít 2x až 3x za hodinu přes filtraci. Nebo se mám řídit podle pokynů výrobce že na ten objem se hodí takový kompresor...?
Díky
Ataman-9500 je hroznej krám.Navíc,aby ti bublifuk pořádně jel.Tak ti utáhne tak dva.To jsi radši pořiď Haileu na 540L.Je dobrá tichá a velmi levná.Stojí asi 230Kč.
0 07.01.2014 20:58 bettasvetcz –
Re: JoKa jojo tech mam plne šufle
To bude fungovat, neboj... Fakt jsou spolehlivé...
A poznámka Honzalese nebyla od věci. Na všech hadičkách je třeba mít škrtítko, i kdyby naplno puštěné, nebo to neukočíruješ... (někde málo, někde hodně)
ahoj ja mam tento atman at-A 7500 nam tam 5 bublifuku a utahne to jen je musis priskrtit jednotlive a nebo kdyby ti nestacil tak atman at-A 9500.
0 07.01.2014 19:46 bettasvetcz –
Re: JoKa Jo nad tímto sem přemýšlel mam jej možnost ted z druhé ruky za 150 tak jej asi vemu a kdyby to bylo málo tak to nějak prokombinuji stím co mám
Já používám tyto
www.zbozi.cz/…
Jsou dražší, ale stopro spolehlivé a nejsou slyšet, ale vůbec slyšet... Výkon si pořiď takový, aby utáhli litry v akva, ne počet bublifuků... Dělají je nejrůznější, od 50l do nějakých šíleností...
0 07.01.2014 19:21 bettasvetcz –
Re: JoKa hmmmm to jste mě moc nepotěšili pánové myslel jsem že ušetřím. co by jste mi tak doporučili?
Nemá nárok... Budeš muset přitlačit, jinak to udělá sem tam bublinku, ale efekt 0...
Neutáhne. Mám jich sice instalovaných asi šest a nějaké vzduchovací kamínky a honím to nakonec na Sera 550. Sice by možná 275 stačila, ale do budoucna se to neztratí.
0 07.01.2014 18:31 bettasvetcz – motorek 90L za hodinu
Zdravím přátelé co myslíte utáhne mi motorek 2.5W/90L za hodinu. 5 těchto filtříků? za každý názor budu rád.
www.akvamex.cz/…Starší reakce
Já ten Biochemical-Sponge-Filer mám ve 22l minikrevetárku.Připadá mě do tohohle objemu super,akorát dost bublá

(nastavit výtok jinam nepomůže,jedině rampa-ale jak jí k němu přidělat?...,takže je to nejhlučnější součást akvárek.Uvažuji,že časem pořídím venkovní kanystrový,ale teď je to na mě moc drahé.
Já vím, že tyhle filtry existují. Narazil jsem na ně právě, když jsem hledal bublifuky... Říkal jsem si ale, sakra, to je nějaký mrňavý mrzák s minimálním molitanem, tak jsem nakoupil klasiku...

0 15.12.2013 01:40 amrtin – zajímavý minifiltřík
Taky jsem spokojenej.

Tak tam si asi vyberu....Zkoušel jsem tento typ bublifuku a z klasickým bublifukem se to nedá srovnat.
Netuším jakou velikost máš na mysli, ale v Ostravě na burze je mívají
0 14.12.2013 22:27 finnnp – Čínský zázrak
Starší reakce
Dnes instalován filtr jednoramenný(výpusť 1cm pod hladinou) poháněný Atmanem Ap 7500 na minimální výkon+připojen vzduchovací kamínek,který je přiškrcen

Starší reakce
Jo to je možné. Já to řídím škrtítkem

Jasně že základ vzduch.motorku je u všech stejný,ale některé maj v sobě i řídící elektroniku,např.kvůli jemné regulaci...

Vzduchuje všechno. Je tu snad i článek porovnání jednotlivých kompresorů co do hlučnosti. Já mám doma dvě čínské potvory a fungujou. Když to otevřeš, tak zjistíš, že mechanicky na tom nic není. Prostě elektromagnet, který na síťové frekvenci kmitá membránou. A potom záleží na těch závěsech a použitém materiálu jak to bude hlučné. Nic víc.
Dnes pri navsteve prodejny s akvarijnimi potrebami jsem se ptal na kompresor TetraTec APS 300,na muj dotaz mi bylo zdeleno,za tento kompresor je zbytecne drahy a ze mi bude nabidnut levnejsi se stejnym vykonam.Odesel jsem tedy a ptam se Vas jestli je opravdu levnejsi varianta ve stejne kvalite.
Starší reakce
Mas pravdu,to mi staci i ten muj duetto dj 50 kdyz dam vypust nad hladinu,ale chci aby to melo nejaky efekt,hlavne pro me deti.
No pokud trváš na bublání tak budiž, ale jinak bohatě stačí čeřit hladinu a mít funkční rostlinky. Kdybys viděl, jak mi frčeli rostlinky když jsem svítíl, hnojil a dával CO2. To bylo jak kdybych měl ve dně přes celou délku akva kamínek a bublal. Kompresor používám jen k potěrům a jikrám.
Přiškrtíš, v tom problém nehledej. U toho Atmana je dobrý tu vodu jenž z něho vytéká nechat téct tak, by se čeřila tímto hladina, hejbala se a máš zajištěnou právě tu funkci provzdušnění a nemusíš používat ani tu přivzdušňovací hadičku, ale jestli Ti jde o ten bublinkový efekt ode dna, potom je volba bublifuku jasná.
ten atman asi nebude pro me pac jenom fitruje a bubla,ale nedokazal by pres hadicku bublinkovat na dne,spise bych volil variantu kompresor Aps 150 ten rozdvojit pres rozbocku-jednu pouzit na molitanovy filtr elementkovy a druhou natahnout na dno pro bublinkovani,jen nevim jestli to utahne,Aps 300 by asi byla vyhra jen bude pro me akvo asi moc
Jak velký to akvo je? Velmi často jsou sice výkonné, ale nefunkční filtříky(tzv. honiče vody) nahrazovány modernější variantou toho bulifuku a tím je čerpací hlava a kostka biomolitanu, ale proti nesmrtelnému bublifuku naprosto nic nemám, ba právě naopak.

0 17.11.2013 16:54 Radas – Vzduchování s filtrací
Již delší dobu jsem se potýkal s problémem kdy jsem měl pozadí samou řasu a můj původní filtr Duetto dj 50 byl co dva dny zasycen řasami.Pozadí jsem demontoval,tím pádem nemám v akvu žádné řasy.Začínám tedy znovu a chtěl bych si pořídit filtraci
www.akva-exo.cz/… a k tomu nějaký kompresor,který by utáhl jak tuto filtraci tak by zvládl i bublinkování ode dna třeba přes kámen,
u nikoho jsem to neviděl tak bych chtěl poradit abych nekoupil slabý kompresor a pak mi to neutáhne.
Starší reakce
Měl by být dole,aby byla výška sloupce bublin co největší.Někdy je lépe kamínek ostranit úplně(když se zanáší),případně hadičku ucpat a navrtat jen pár malých dírek pro vzduch.
Ja sem totiž při zdimani molitanu potáhnul za hadičku,tak sem nevedel,kde ten kaminek uz byl.dekuju
0 04.11.2013 08:36 Kindr Dobry den,..po sundani molitanu z klasického bublifuku-kde ma byt ten maly bily vzduchovaci kaminek v te trubicce??uplne dole ?nebo skoro nahore?aby mi houbička dostatecne brala necistoty.dekuju
Starší reakce
ano ten

...vycistila jsem po 7 mesicich lehce tu houbu u atmana a vrtulku a ta prave jede -zatim- hodne hlasite,uz je to lepsi ale pri posledni vymene vody ten atman pak dokonce nejel!vypla jsem a zapla zas do elektriny a zas dobre-nevim-mam strach aby mi nekdy nevypl a nemela zajety filtr....proto ten bublifuk
To bych už viděl jako zbytečný. Vývod vody z filtru nastavíš tak, aby se čeřila, vlnila hladina a bude to jak má.
Edit: Tedy pokud se bude jednat o AT200 a k tomu kostku biomolitanu 10x10x20.
ah to jsem nenapsala

...atman 200...
ahojky.....chci se zeptat,neni moc kdyz bych dala do sedesatky spolu s atmanem bublifuk?dekuju
Starší reakce
Nebyl jsem línej dojít do rybárny udělat hokus pokus,a jsem docela zklamaný.Za stejných podmínek,ponor,atd,bez perlátoru,čili pouze hadička,za 10 vteřin 400ml,s perlátorem za stejných podmínek 450ml.Čekal jsem větší rozdíl.
Přidat reakci
1 ...... 11
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 16974x