Čerpadlo Atman
Tak už jsem párkrát hledal ale chtěl bych něco okolo 1200 l/h a to eheim nemá jeden je do max 1000 a druhý už min 1400 l/h ale ta spotřeba 38w to je na mě moc.

Mám vyzkoušený eheim compact a není špatný. Jestli to máš do toho externího filtru k akva tak by stačila i čerpací hlava...
Vibrace, hlučnost, spotřeba, výkon.

Starší reakce
Tak mrkni třeba na řadu Eheim Pick-up, ty sají víceméně jen spodem.
Já používám filtry HAILEA, záda jsou plná.
Asi než plocha povrchu je rozhodující objem filtrační hmoty, ale myslím si, ze s větší plochou sání by klesala rychlost proudění vody, což by bylo určitě prospěšné. Většina tzv. "honičů vody" trpí totiž nepoměrem - mají velký průtok s ohledem na objem biomolitanu.
Naproti tomu externí filtry sají jen trubkou, takže tam rozhoduje (krom rychlosti proudění) jen objem...
myslím,že sají všemi stranami,aspon já mám nepořádek nalepen z každý strany...

Říkám si, jestli se tím připlácnutím na sklo neochuzuješ o účinnou plochu filtru. Ale asi je to hloupá úvaha, spousta vnitřních filtrů saje jen spodem + pár otvory na stranách a zadní stranou většinou nesají...
Kostku mám v rohu a přidržuje jí na filtr napojená rostřikovací rampa.
Rostliny sázím kolem tak, abych mohl kostku bez problému vyndat pro potřebu čištění.
1 01.03.2019 09:46 Andaska –
Re: Mon Já mám Atman 201 s bioakvacitovou kostkou. Kostka přilne plně ke sklu, takže tam žádná mezera není. Rostlinky sázím normálně přímo kolem kostky.
Ahoj, budu nově zapojovat Atmana. Zatím s původním filtrem. Můžete mi prosím poradit?
1/ jak blízko můžu zasázet rostliny, aby to nebránilo v proudění vody k filtru a taky aby to nevadilo rostlinám
2/ někde jsem tu viděla, že je možné zapřít kamenem, aby se za kostku nedostaly ryby. Funguje to? Jak musí být kámen velký? Stačí někde do poloviny výšky kostky?
Děkuji

Starší reakce
0 07.02.2019 19:43 Andaska –
Re: kk Sundáš košík a nasadíš trubku od filtru.
0 07.02.2019 19:40 kk 
Ahoj,
pořídil jsem čerpadlo atman 200 a chci se zeptat jek má být nasazená trubka. Mě se zdá divný, že mi to jde jen po to "sítko" a ne o ten druhý stupeň. Navíc bych odhadoval, že trubka tam má aspoň trochu držet, ale je uplně na volno. Má to tak být?
Díky
Starší reakce
tak po 4 letech uz by asi nebyl problem investovat do nove kosticky molitanu...
Edit : a proč se to “nasaje”?
Varianta a - moc ucpaný okraj
Varianta b - zborcena vnitřní struktura molitanu věkem (zkřehlo to a ztratilo mechanickou paměť)
Kup novou kosticku (nebo nech uriznout na míru) hoď ji do akvária a třeba měsíc počkej a pak výhoď tu starou (novou na hlavu, starou nech ležet) a je to úplně bez problému
Hned po praní, dokud to voní aviváží... Tak vážně, ať nejsem OT, do pračky bych to nedával.
Ok zkusím i když se mi do toho mi moc nechtělo

Starý nevím, asi 4 roky cca..
Je ucpaný.Chce to pořádně vymlátit např.ve vaně.Když to nepomůže tak to má za sebou.Jak je starý?
To vypadá na hooodně zanesený molitan. Zkus ho pořádně vyprat (v kbelíku s akvarijní, nebo alespoň odstátou vodou) a pak dej vědět, zda to pomohlo.
V minulosti (staré jemné molitany) se občas stalo, že některé typy obyč molitanů se začaly po určité době úplně drolit a rozpadat. Ale u nových tzv. "biomolitanů" jsem to ještě nezažil.
Starší reakce
Ano, hnus. Jako kdyby výrobce nedělal pro akvaristy.
Barva Agama vypadá sympaticky. Malé balení.
Co Revell ?
Jako že ta šedá je hnusná?

taky nad tím právě přemýšlím, napadlo mě ji potřít černým silikonem...
Napadlo někoho trochu potunit barvu hlavy ? Myslím čerpací
Starší reakce
To sice za 2 éčka, ale jednu 10 cm trubku. Já jich mám za 8 éček 63 cm přes celou zadní stěnu, což mi u rampy dává větší smysl

Pokud pasuje průměr trubky proč ne? Já tuním obyčejnými plastovými trubkami co najdu doma. Stačí do nich navrtat pár dírek.
průhledná se bude zanášet bordelem a nebude to vypadat pěkně...
No ano, to vím že každý druhy. Ale 220 korunek za to davat nechci. Jde mi o cinu za 2 éčka.
Projeď si prezentace a uvidíš kolik lidí používá roztřikovací rampu na čerpadlu At.
Starší reakce
Já myslím, že ok. Mám Atman 200+biomolitan v necelých 40l a v pohodě. Když tak nad tím přemýšlím, tak jsem na ten filtr už skoro rok, co ho tam mám, nesáhnul

bude to s Atman Bio molitan s pvc trubkou 10x10x20cm..hádam ok?

Mělo by to být ok, průtok se dá omezit, stačí vybrat správnou velikost biomolitanu.
Čepadlo Atman AT-201 s kockou. Do akvária 60L je vhodné? nebude príliš silné?
Starší reakce
Případně může být vzduch u vrtule. Mi to dělá občas po výměně vody. Párkrát vypnu zapnu a jede.
Vydrž až se trochu zanese.
Starší reakce

Môžem úplne ponoriť do vody celé čerpadlo? Lebo pri vstupe kabla okolo môže kľudne voda natiecť. Typ jk-202
Starší reakce
Trubička na správný molitan k danému čerpadlu pasuje přesně, ty máš molitan k většímu čerpadlu, jestli se nepletu, proto má trubička větší průměr - aby šla nasadit na čerpadlo, pro které je určena

Tak jsem tam zkusila dát tu gumičku na utěsnění a drží to.
Jinak děkuji všem za reakce.
Jen nechápu proč tu trubičku vyrábějí o půl centimetru větší...

,připadá mi ten půl centimetr navíc zbytečný...
Já AT201 s kostkou 10*14*30cm provozoval s nasazeným košem. Ale stačilo to tak jen na zajetí filtru a pak jsem pořídil AT202.
Jinak to teda bude tím, že je to velká kostka na menším čerpadle. U každé kostky uvádějí, na která čerpadla to pasuje, ale když se to utěsní, tak je to ok.
Izolační pásku a namotej ji na čerpadlo až to bude těsnit.

Přidat reakci
1 ...... 26 27
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 35331x