Přihlásit se RYBICKY.NET »

Čerpadlo Atman

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 21 Přejít na další stránku   1  
Čerpadlo Atman
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: Deathbull
Nemysleli to tak, že je čerpadlo chlazené vodou a tudíž při chodu mimo vodu se může uvařit?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull Re: Masarowitch
Mě bylo při koupi prvního čerpadla řečeno, a znělo mi to i celkem logicky, že čerpadlo je uzpůsobeno pro práci pod vodou, a cituji : pokud před vyndáním z akva čerpadlo nevypnete, časem ho odděláte smich Takže pokud čouhá akvacit, tak musí být celá hlava venku...musí být i slyšet že se jí to asi moc nelíbí, ale to už hádám, raději nezkouším.)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Masarowitch Re: kauf
No myslim si, že když se naplní vodou, může se potom částečně vynořit. Já když vyměňuju část vody v nádrži, nechávám čerpadlo pořád zapnutý, až mi z vody čouhá i 2 cm akvacitu. Jenom jestli to dlouhodobě nebude dělat problém. Já bych do toho šel.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull Re: kauf
Musí být komplet pod vodou, snad až na vrchní kryt hlavy, ale to už moc nepomůže.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kauf
Ahoj, dotaz na zkušené:

v návodu se uvádí, že filtr (čerpací hlava) má být stále ponořená. Musí být pomořená úplně celá, nebo stačí aby byla ponořená jen nejspodnější část kde je sání?

Mám nízké akvarium a když by měla být hlava celé podvodou, tak musím mít napuštěno až skoro po okraj akva, což je nekomfortní.

Díky za odpovědi.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Oskar. Re: pitrs06
Stačí ten nejmenší bioakvacit 10x10x16cm (pro 50-100 litrů).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pitrs06
Zdravím, zajímalo jak velká by měla být ta "kostka" molitanu do nádrže 60x30x40. děkuji
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BreakerRe: sandi
www.exo-eko.cz/… tohle by mělo bejt ono,ale není u toho fotka ,snad se to dá sehnat i v kamenný akvaristice
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sandi – chybějící kohoutek na regulaci výkonu
ahoj,
vlastnim tento filtr a ztratil se mi kohoutek na regulaci vykonu, takze filtr ted jede naplno. Myslite, ze se nekde da sehnat tato cast, nebo mam smulu a musim zakoupit novy filtr? hmm ...diky za odpovedi...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rexistens Re: soptik
diky,
no je to trosku vetsi nez jsme cekal...a asi se mi to do toho filtru nevleze :(
asi zkusim pojistovat nejaky jiny cerpadlo...treba at301 - 2.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - soptik Re: Rexistens
rozměry jsou od 5 do 6cm. samotnej moturek je širokej 5,5 cm na dýlku 6cm(s držákem s přísavkama 7cm) a na vejšku 6cm plus sací koš před vrtulkou) dýlka značně roste při použití všech nástavců, jako je škrtící ventil přívod nasávání vzduchu a otočná tryska, pak to má snad 15cm na dýlku..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rexistens
zdravim,
prosim mohl by mi nejaky majitel tohodle cerpadla rict, jake ma zhruba rozmery? dekuji moc
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Imii Re: stefina
Já mám ve 160l 10 x 10 x 30cm a stačí to =) 24cm na výšku bude stačit. Já mám 50cm na výšku akva a musela jsem ještě kostku zespod vypodložit, aby se mi čeřila hladina (volně to fakt nedrží :-D )
 Reagovat na tento příspěvek 0  - reddriverRe: stefina
tak si připočítej 8-10 cm hlava musí být pod hladinou, aby ji tolika nečeřila X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - stefinaRe: reddriver
No raději to ještě proměřím :). Je pravda, že to bude asi jen tak tak.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - reddriverRe: stefina
no jen bych vzal možná 10x10x20 mě dneska přišla právě ta X20 a zabírá mi to dost místa ve 112l byl jsem rád když jsem to tam narval navýšku něco ještě vezme hlava...no je to na tobě
 Reagovat na tento příspěvek 0  - maxo Re: stefina
podobnu zostavu mam v 240L a vsetko funguje.za tu cenu nic lepsie nevymyslis.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: stefina
Určitě. Yirka má pravdu. Je to jedno z nejefektivnějších řešení s nejlepším poměrem pořizovací ceny a užitné hodnoty.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: stefina
Rozhodně je to jedno z těch lepších řešení.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - stefina
Dobrý den. Už několik dní pročítám toto fórum a přemýšlím, jaký filtr bude pro naše nově zakládané akvárium (70cmx50cmx35cm 120l) nejvhodnější. Myslíte, že varianta Atman at-200 + kostka biofiltru 10x10x24 bude to právé? Líbí se mi jednoduchost řešení a s tím spojená i "lidová" cena za pořízení. Rád bych znal vaše názory. Děkuji. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PetrS Re: reddriver
Myslim, ze nemusis. Fakt se vejde. Bud das kolinko a nebo zarez do skla.(za predpokladu, ze bude filtr ze skla:-))
 Reagovat na tento příspěvek 0  - reddriverRe: PetrS, Miras
dyť jo..tak asi udělám poslední komoru větší:)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Miras Re: reddriver
s tím kolínkem by to podle mě bylo nej.
Tu nasadis na ten vyvod ne? Dal bych tam ale nejaky kolinko.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - reddriverRe: PetrS, Miras
já ho tam chci položit odtokovou trubkou nahoru šlo by to?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras Re: reddriver
na šířku určitě, to má cca.5cm, ale na délku to bude tip top, jelikož má cca. 9cm
Urcite. Kdyztak je tam tak 3cm dlouhy vyvod, a ten se da zkratit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - reddriverRe: PetrS
tak jen jestli se to vejde do komory 10x10:)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PetrS Re: metal
Fakt se mi ho nechce vytahovat, abych Ti ho meril. ne U stareho filtru jsem daval kousek ustrizene gumicky. Nachpal ji mezi drzak a samotnej moturek, aby tam nebyla vule.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - metal Re: PetrS
niekedy staci filter odlepit od skla a volne ho pustit do rohu aby sa nedotykal skla.v takomto pripade ani neviete ze ho tam mate,je to skratka sepot kvetin.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - reddriverRe: PetrS
prosím tě, jak je to s rozměrama a uložením?
Mam ho doma. Spim asi metr od akva a nic neslysim. V porovnani s jinyma mi spis pripada az moc tichej. Bordel delal asi pul dne po zavedeni, nez se zanesl. Jsem s nim spokojenej. Za malo penez hodne legrace. palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - reddriver
ahoj, rád bych se zeptal jak je to s tou hlučností, chystám se stavět vnější filtr tak by mě to docela zajímalo
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras Re: PPro
no vývod je vodorovně, ale není problém mít celou hlavu naštelovanou vzhůru. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Landvir Re: PPro
Ahoj, vývod je vodorovně, koukni na moje Landvirovo akva, je tam vyfocenej, bylo jen 20l a byl jsem s ním spokojenej na 100% ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PProRe: Miras
Hledal jsem foto čerpadla na netu a pokud jsem ho našel správně tak má vývod vodorovně. Je to tak? Nebo se dá umístit aby vývod byl kolmo vzhůru?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jenick Re: tomm
Přiškrtit se dá plynule, na výstupu je kulový ventil.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras Re: tomm
no jít to jde, někde je tady i fotka
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tomm
ahoj chtel jsem se zeptat jestly bych mohl dát tento filtr do akva 25l zajima me na jaky minimalni prutok se da priskrtit :-)
jako čerpadlo do ext.filtru bych ho vklidu dal, řekl bych že ho takto používá spousta lidí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jenick Re: technik
Já ho mám, běží už rok a jsem spokojenej. Po namontování a zapnutí hlučel, velmi rychle se ale zaběhl a od té doby je klid.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - technik Re: klm007
Ano produkuje vibrace, obzvlášť bez úprav.. Naštěstí pomohlo odlepit přísavky od skla, nechat hlavu ležet pouze na biomolitanu a přívodní kabel omotat molitanem, aby nerezonoval o kryt...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PProRe: klm007
Jaký je jeho rozměr? Abych věděl, jak velkou komoru ve filtru potřebuje
 Reagovat na tento příspěvek 0  - klm007 Re: PPro
Já jsem také s Atmanem spokojený. Je naprosto tichý. Pokud se však ozývá nějaký hluk, tak to rezonuje kryt, když jej špatně zavřu...
proč jinou, já jsem s ní maximálně spokojen.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PPro – Ne Atman
A jakou jinou tichou čerpací hlavu/čerpadlo byste doporučili jako spolehlivé? Regulovaný průtok do max. cca 300l/h
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras Re: Martin1996
jj, ta pěna je biomolitan, akorát jemnější než co se dává k těm atmanům, ale v tom bych neviděl problém, možná bys jen mohl vzít ten bublifuk trochu větší
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Martin1996Re: karelpavel
Tak diky za info ;-) Je pravda,ze jsem tu videl spousty 60x30x30 akva,ve kterych maji lidi toho atmana a to jsou jen o trochu vetsi nadrze,nez bude ta moje. Jeste uvidim,no. Bud vezmu toho atmana nebo tohohle prcka www.zoo-hobby.cz/… a ten nejslabsi kompresor. Myslite,ze ta pena na tom bublifuku je take biomolitan?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel Re: technik
Řekl bych že ta AT200 hlučná není, mám ještě miniaturnější filtřík a ten dělá větší zvěrstvo jak AT 200. A pro účely Martina 1996 je silnější filtr zbytečný - možná i na škodu ( když AT 200 chce mít co nejvíc zaškrcen ) :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - joudisRe: technik
Myslim, ze 2 dirky nicemu moc nepomuzou, ale urcite nic nezhorsi :)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [21] ...... 26 27

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 35401x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12067?od=1001