Čerpadlo Atman
S jakou hadicí?
Atman vyrábí kostky přímo pro svoje hlavy,takže kup kostku pro AT201 a máš jistotu že ti bude pasovat.
Na škodu to nebude,až se molitan zanese tak se průtok stejně sníží. Když bude kostka moc vysoká tak jí můžeš zehrabat kousek do písku a nebo jí uřízni,ale objemově velký určitě neni.
A taky mě napadlo esi to nebude na škodu když ho trochu přiškrtím tu 201 esi to nebude vadit čerpadlu jinak bych mohl i trochu seříznout bioimolitan právě esi není moc velký na akvárko
A když nasadím na ten biomolitan to čerpadlo a propojím to s hadicí musím koupit tak mám koupit takou aby se tam vlezl i ten košíček nebo to můžu dát i bez něho?
0 28.12.2012 10:03 Jej – Rada
Zdravím mám 120L akvárko a koupil jsem si do něho biomolitan 10x15x25cm ale nevíem esi bude stačit atman at 200 nebo 201 ? Děkuji
Starší reakce
Takže popořádku:
1/Hloubkou výstupu jsem myslel vlastně hloubku ponoření filtru. Čím je hlouběji, tím menší je pohyb hladiny a naopak.
2/Mít molitan úplně nalepený na stěnu není dobré, zmenší se prodění, bakteria nejsou tak dobře vyživovány, v části dotyku se hromadí "mrtvý" nepořádek.
3/Ano, zahnědnutí filtru znamená je pozitivní kontaminaci bakteriemi a tudíž doboru funkčnost.
4/Ještě přidám:
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/… hloubkou vystupu?omlouvam se ale ja se jeste tak moc nevyznam,dostala jsem jen tu velkou kostku a tu jsem musela ustrihnout aby se mi vubec vesla do akva 50l a protoze jsem to (hloupa)ustrihla z jineho konce,musela jsem kus z toho odstrihleho dat do te drky ke dnu,cely molitan je ted naleoeny na dno a stenu....snad to nebude problem?jak poznam ze funguje dobre?..dekuju
ale myslim ze pokud ten molitan zacina hnednout tak by to mnelo fungovat?....jsem opravdu zacatecnik a kazde rady si cenim...
To uzavření je přece logické. Kdyby tam byl otvor, voda by šla cestou nejmenšího odporu a ne přes filtr. Ten by tudíž vůbec neplnil svoji funkci.
A čeření? Pokud filtr pracuje tak k nějakému rozhodně dochází. Jeho vydatnost nejlépe zreguluješ hloubkou výstupu a nastavením jeho úhlu.
0 27.11.2012 22:13 peta – atman
ahoj....chtela bych se zeptat jestli je to normalni ze u atmana 200 neni moc viditelne jestli ceri vodu,jen kdyz se primo kouknu a ten vychod je otoceny k hladine tak to jde videt ze se to hejbe....a druha otazka..proc je kazdy bioakvacit dole uzavren?..moc dekuju
koukala jsem tady na fotky ale moc to nejde videt jestli to ceri...hmm a s tim biokavacitem to nikde nepisou
Starší reakce
no ja to ted prave taky resim...200 ma mensi nez 201 a ten problem jsou pak biomolitany.....200ka ma s kosikem 25mm a bez jen 18mm....
200vka má průměr 12mm a ta 203ka má 14mm
A 202? Asi to náhodou nevíš v mm? Nikde se mi to nedaří najít.
Děkuji.
At 200 má menší průměr vyůstění 203ka má průměr větší
Ahoj, jsou všechny AT na stejný průměr hadice? Nebo je průměr např. 200 menší než 203?
Děkuji
Starší reakce
S tímhle největším čerpadlem z AT série byly a jsou problémy. Na tuto konstrukci je motoricky příliš silné a nemá žádné tlumící prvky. Tudíž vibruje a to dost výrazně. Kde to jen jde a je třeba výkon tak dávám raději dvě 202 než jednu 203.
A čím jsi to přichytil k akváriu? Páč tahle hlava je docela těžká.
Já měl jen 200 a 201 a ty vibrovaly taky. Tak jsem hlavu s molitanem posadil do rohu a nepřichytával jsem ji na přícucky a bylo to už ok
Zdravím, tak jsem koupil tu hlavu od Atmana AT-203 a zajímalo by mě, jestli s tímhle výrobkem máte někdo zkušenost. Hlava je opravdu hodně hlučná, hučí a přenáší vibrace na celé akvárium. Když položíte ruku na sklo, tak vám brní. Mám v obýváku prkennou podlahu a normálně to brní i do podlahy. Tak mě zajímá, jestli to mám reklamovat jako závadu a nebo jestli to někdo máte a chová se to stejně. Mám akva 400l.
Starší reakce
dulezity je ze to slape, doufam ze jsi se z toho poucil, tak at ti to roste a plave
Gratuluji k opravě domluvou - a ať Ti fičí.
uz to vsechno slape jak ma, nevim v cem byl problem, ale vyndal sem vrtulku /v poradku/, kontrola rampy /v poradku/, cerpadlo jsem vratil odvzdusnil a slape....
diky za rady a trpelivost Moucha a HaDas
rozstrikovou rampu jsem mel nasazenou na "tesno", pri me smule budu mit opravdu smejda
podsavani je mensi problem nez kdyz ti to proudi ven kudy nema....
nasazeny to mam snad dobre, ale taky prekontroluju...je fakt, ze ten "zamek" neni nic moc, takze teoreticky by to tamtudy mohlo podsavat...
jeste me napadlo, tesni ti to dobre mezi cerpadlem a tou rozstrikovaci rampou?
mas dobre nasazenej ten spodni dil u cerpadla, nejni ten zamek nejakej ozvejkanej?
hlava bezi uplne v pohode a v tichosti, zadny rachot nic takoveho
mam na ni klasickou kostku 10x10x20 cm....doma jeste jednou prekontroluju a zkusim jeste jednou odvzdusnit....
zkrati/zmensi se lopatky, rikam je to nevratne
jinak to ceropadlo se musi odvzdusnit, tj. naklonit
pro jistotu tahle vypada ta vrtulka, mas tam obe cepicky, nerachoti?
www.zoo-market.cz/…
nemas tam nejaky otrepky, az dorazis domu tak pro poradne vsecko zkontroluj a az pak reklamuj at nemas ostudu
pripadne si premer vykon (tj. kolik vody ti to precerpa... stopky, 10L kybl a za kolik ti precerpa např. 5L vody-pulku kyblu)
Zkus zakvrdlal vrtulkou. Jestli jsi to tedy nedělal. Máš na ní nasazenou klasickou kostku?
mam to dva dny v akva, tak by to ciste byt melo
Asi jsi už čistil co se dalo (vrtulku atd.), tak to asi šmejd bude, protože já jich mám několik, a když je vše "čisté", tak je to docela fičák.
tak ja mam asi smejd, ptz se mi zda, ze dava dost maly prutok i na plny vykon
pak jeste nenavratne, upravou vrtulky, ale to se spis pouziva u honicu vody v malych akvarkach
mam atman 201, jak se reguluje prutok? pouze tim nastavcem nebo se da nastavit jeste nekde na hlave jinde?
Starší reakce
Aha všímám si kryt máš ten co mám já tudíž 15w zářivka. Zkusil bych pod každou z rostlinek dát bivoje od rataje jsou to jílové kuličky sám je oužívám a rotlinky mi rostou krásně. Taky není na škodu měnit trochu vody třeba každý 4 den čerstvou vodou taky vlastně přihnojíš. Jinak to světlo není žádná sláva chtělo by to aspoň 30w sám mám 45W a až teď rostliny rostou tak jak mají. Vyzkoušej to hnojivo ke kořenům.
Založeno mám teprv dva měsíce, rybek je tam až moc, 11 ryb + anclíci. No a wattů, to nevím, asi málo. Dostala jsem to v setu a protože se v tomhle vůbec nevyznám, tak tam zůstala ta zářivka, co tam byla. Svítím deset hodin. Jinak nehnojím.
Jak dlouho je akva je založené? Kolik je tam rybek? Pokud je akva založené delší dobu tak rostlinky vyčerpaly živiny a nemají z čeho pořádně růst chtělo by je to něčím povzbudit nějakým hnojivem nebo pouštění co2 ale s tím bych byl opatrný a shnojením všeobecně ať se neukáží zase řasy všeho s mírou
. Zkusil bych dát pod rostlinky nějaké hnojivo. Jak dlouho svítíš kolik wattů?
Zkoušela jsem rozptyl sundavat, akorát ten kohout, to mě nenapadlo. Jdu to zkusit. Díky
Mám důvod, od výměny filtru mi přestaly růst kytky, předtím jsem tam měla jen aquael a u něj jsem vzduchovala a kdytky rostly před očima a rybky taky prospívaly skvěle. Teď teda mám teda výkonněješí filtr, ale nevduchuju a ani kytkám ani rybkám se nedaří. Jediní, kdo prospívají, jsou krevetky.
Jak píše Miras pokud máš nasazený rozptyl tak to může mít odpor a voda se tlačí hadičkou ven sundej rozptyl z hlavy a kohout taky sundej a zkus jestli to pofrcí ale bacha ryb budou jak v pračce
Proč chceš vzduchovat? Z estetického hlediska nebo máš nějaký důvod?
máš sundaný rozptyl na konci?
Starší reakce
tento nástavec je v balení
me jde o to, kdyz pisou plynulou regulaci prutoku, tak jestli k tomu musim dokoupit toto.....
a jeste bych chtel zacit s CO2 bublat z kvasnic, tak jestli ta rampa nebude spis naskodu? Pripadne kam ji mam umistit?
Můžeš, ale spíš než o tomto nástavci bych už pouvažoval o roztřikovací rampě. Návodů na její výrobu je tady vcelku dost. Tou roztřikovací rampou se Ti ten proud vytékající vody rozdělí a přirozeným způsobem utlumí, takže hlava bude moc jet naplno a voda se bude lehce pohybovat a líp dostávat do celýho akvária.
Starší reakce
Přidat reakci
1 ...... [16] ...... 26 27
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 35271x