Jak snížit hodnotu pH?
díky moc, ještě se ozvu a díky, projedu net
0 16.08.2009 23:07 petulevrtule Použila jsem rašelinový výluh, který se dá zakoupit v každé akvaristice. Mají ho jak firma Sera, tak Tetra, Dajana atd... Vím, že si někteří dělají výluhy doma sami, ale na to jsem já moc líná, takže sem koupila výluh a zkusila podle jejich dávkování. Do 54l sem nalila podle jejich dávkování - sv. zelená lahvička, do 200 sem nalila méně - měla sem strach, co na to řeknou krevetky...to je prostřední lahvička. Krevetky vypadají v pořádku, takže zítra doleju další dávku. uvidíme, jak se změní další hodnouty. NO2 a NO3 stále neměřitelné, takže zatím je pokus u nás na dobré cestě.
myslíš toto?
rybicky.net/fotogalerie.php….... jo jo pomohlo mi to, a jaký výluh- neboli jakou rašelinu jsi tam dal a kam? Do filtru?
prosím více informací o tomto pokusu
0 16.08.2009 22:56 petulevrtule Mám stejný problém. I přes přidávání CO2 do akvária, se mi pH pohybuje docela na vysoké hodnotě. neříkám sice, že je to hrozně vysoká hodnota, ale je vyšší
. kvůli rybkám či hlavně i rostlinám bych chtěl pH na nějakých 6.8 - 7 pH! ale bohužel se mi to nedaří! Chemii do akvária přidávat nechci! Díky za každé rady
To mě také nepadlo, mám tu spoustu těch "chytrých" rádců od sery,ale zase mi je divné to, že všechny ¨chované rybky mohou mít PH do 8 (krom ancíka) takže nevým proč se objevila bělavá tlamka,nechci přidávat chemii,když to není nezbytně nutné...
Zatím jsem přidala sůl a zítra koupím sera baktopour na přeléčení nádrže (snad to pomůže), ostatní ryby zatím bohudík nevykazují příznaky nákazy(musím zaklepat)
Kup si přípravek např.od Sery ..pH minus...Reguluji tak akvarijni vodu ..Vše bez problémů..
Mě se bohužel stalo to samé, s přidáváním CO2 bylo první dva měsíce vše v pořádku(PH kolem 7-7,2),ale teď mi voda podle kapkového testu vykazuje hodnotu PH zhruba 7,6-7,8 (nevyznám se přesně v těch odstínech-měřím testy od rataje) Mám dojem že se to začíná projevovat i na rybách, dvě platy onemocněly Columnaris, prosím potřebuji poradit jak snížit PH a zároveň jak vyléčit tu nemoc
Děkuji všem za pomoc
Starší reakce
Z Tvé prezentace se to vyčíst nedá co máš za sebou a co ne, tak proto člověk vysvětluje radši polopaticky
No jak jsem již psal, zkusil bych tu vodu přepustit do vedlejší nádrže a nebo nádoby a tam ji probublat a měřit. 50 litrů je dost reprezentativní vzorek. Podle mne to tam bude v pohodě. A jakmile se to dostane pod pH 7 zkusil bych dát ty kameny a nebublat a změřit druhý den. Co se týče vzduchování, já vzduchuji buď přes noc a nebo při nové náplni burčáku celý den naplno, protože jinak bych měl pH 6. Při vzduchování jej mám na 6,5.
Nemas tam pustene hodne vzduchovani nebo neceri moc filtr vodu ?
Mohlo by to pak hodne vyhane CO2 z vody a tim by se i neokyselovala .
Ja mnel podobny problem a nakonec si vodu vozim z lesa :o(
no toto mám zasebou,jinak bych asi nepsal.Ten digipHmetr to jen potvrdil,jsem ho pořídil právě z nedůvěry ke kapkám,podle zabarvení ukazovaly těch 7,5 plus mínus.Co se týče tvrdosti tak voda dovežená ze sousedovo studně z chalupy mněla kH 9 a dGH 22.Jsem z toho jelen.Akvaristiku dělám/tedy mám rybičky 35 let/,ale nikdy jsem nic neměřil,pravda. taky jsem mněl jen celkem jednoduché ryby.Ještě dodám,že rašelina v přepadovém biofiltru nepomohla alespoň se to nedá se součastným bubláním posoudit.Mám ji tam tři týdny.
No vzhledem k tomu, kolik tam pouštíš CO2 to nemůže být jinde. Buď chyba v měření a nebo ve složení hornin. Na tolik vody a při kH 3 sjede pH na 6 během pár hodin už jen při bublání z burčáku přes lipové dřívko. kH 3 je poměrně málo takže za normálních okolností už by to bylo dávno dole ( vlastní zkušenost) Prověř si ještě jednou testy ( dva roky starými SERA testy jsem také naměřil GH 23° a přitom mám 8°) Zkus orientačně pH kapkama jestli je to elektronické měření reálné. Pokud tam bude vše v pořádku pak bych provedl test na části vody - odpustit z akva do jiné nádrže bez písku a kamenů část vody, tam pustit CO2 a měřit.
no to je dobrá rada,ale to bylo první co jsem udělal,ještě před založením.Písek,kameny + ocet,bez reakce,ani bublinka,šmudlo.
Mám stejný objem vody, také terčovce, stejné vstupní hodnoty až na KH tu mám o stupeň vyšší a musím mít puštěný vzduch, abych i při minimálním CO2 neměl pH pod 6. Takže pokud se Ti nedaří dostat pH pod sedm problém bych hledal ve vápenci v nádrži. Už se to tu probíralo. Místní odborníci na chemii vody to tu na fóru vysvětlili dopodrobna, hledej šmudlo
Starší reakce
0 27.12.2006 12:04 Sidonius – To misanek
Přidáváním CO2 se hodnota pH snižuje...
Jaké pH jste měl před přidáváním a jaké máte teď? (Měřte ráno a večer.)
0 27.12.2006 08:48 misanek – Jak snizit hodnotu PH?
Zdravim Vas, potreboval bych poradit, jsem zacatecnik a moc se v tom nevyznam. Mam akvarium 100l a hnojim CO2. Roslinky super rostou, ale zvysila se mi hodnota PH nevite, cim ji snizit?
Přidat reakci
1 ...... 8 ...... [9]
Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 13679x