Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Kalná voda

 

NápovědaFórum » Voda, přípravky na úpravu a testy  

Přejít na předchozí stránku 5 Přejít na další stránku   1  
Kalná voda
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.01.2018 10:53 R Muž vaclav [14611] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Maq
Sám mám písek do filtrací (100kg) a na výstavách kde jsem pomáhal jsme ho také používali a nic takového se nedělo a akvária byla přes noc čistá, takže tím to nebude. HugoStiglitz ale píše o křemičitém písku a ne filtračním. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2018 10:26 Muž Kubaa [718] Re: Maq
Copak kaly, ale podle normy až 2% "látek rozpustných v kyselinách" z toho až 1.5% CaO (nebo i víc, rozlišují se tam nějaké typy, tohle jsou limity pro ten nejkvalitnější).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.01.2018 09:39 Maq Re: HugoStiglitz
Já na rozdíl od Wanderera se domýšlím, že tam rostliny nemáš.
Před časem mě taky zaskočila skutečnost, že filtrační písky obsahují kaly. Normální filtrační hmoty je nezachytí a filtr a vzduchování je budou vířit donekonečna.
Doporučuji založit znovu a důkladně proprat písek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2018 07:25 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: HugoStiglitz
Osobně bych to nechal být. Takový nejuniverzálnější recept v akvaristice je počkat a tady to myslím platí. Vápenec, co by škodil rostlinám jsi vyndal a víc není potřeba. Akorát to vzduchování je taky myslím zbytečné. Nic nepropírej a nech to dál běžet. Předpokládám, že rostlin máš dostatek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2018 06:55 HugoStiglitz – Bílý zákal
Fotka k příspěvku Ahoj, obracím se na vás s prosbou o radu jak postupovat v případě dlouhotrvajícího zákalu jenž je zcela evidentní na přiložené fotografii. Pročetl jsem celou diskuzi, bohužel jsem ale neshledal žádnou shodu s mím problémem.

Jedná se o měsíc založené 240l akvárium. Filtrace Eheim 4+ 600, vzduchování přes kamínek, světlo 12/12h a aktuálně bez ryb pouze s křemičitým pískem 0,8-1,2mm.
Tento zákal se mi objevil třetí den od založení a jelikož se po celou dobu nikterak neměnil tak jsem se rozhodl pro vytažení kamenů. Domníval jsem se, že by mohli být právě oni onou příčinou zákalu. Jednalo se o kameny z kalcitového lomu v Brně obsahující vápenec. Mohl by být zákal způsobený uvolňováním se vápence do vody ? Je možné, že by zákal způsobený vápencem filtrace po dalších 14 dnech nepročistila ? Opravdu mě nic jiného nenapadá.. jedině nedokonale propraný písek či nějaká bakterie v návaznosti na špatně zajetý filtr. Ještě jen na závěr informace o výměně vody, kterou jsem za ten měsíc měnil 2x.. Jednou cca polovinu a jednou cca 30%.

Předem díky za vaše názory a nápady jak postupovat dále.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2017 15:05 Muž RE5PEKT [250] - Život je jeden z nejtěžších.Re: Terez.Ka
Na ruduchu se teď vyprdni. Když budeš mít správně vyvážené akvárium, tak by měla více či méně zmizet sama.. ale k tomu potřebuješ, aby tvému akváriu vládly živé kytky. Dej jim tak 14 dní až měsíc, než se zakoření a začnou pořádně přijímat živiny.

Vyndej všechny klacky a kořeny, které nemáš z akvaristiky a opětovně je použij, až si nastuduješ, jak se takové dřevo z přírody musí zpracovat, aby bylo pro akvárium nezávadné. Pro jistotou bych být tebou i vyndal všechny ty kameny a zkusil, jestli nešumí, když na ně kápneš ocet (pokud budou šumět, vyhodit).. třeba si vezmi jen odštěpek z každého druhu kamene, ať je nemusíš vyndavat všechny pro ten test (na některých už mohou být usazené nitrifikační bakterie).

Dokoupil bych být tebou ještě ještě jeden filtr (bublifuk nebo raději to nejslabší čerpadlo, co najdeš a dal na to pořádnou kostku bioakvacitu/molitanu o objemu rovnajícímu se minimálně 2% objemu vody v akváriu. A nechal bych ten nový běžet 5-6 týdnů s tím stávajícím filtrem, pak můžeš dát ten starý do pryč. Pokud neřešíš fin. stránku věci, tak můžeš koupit nějaký externí filtr, který tolik nehyzdí akvárko.

Až se kytičky zakoření, můžeš POSTUPNĚ zvyšovat dobu svícení až na +-12 hodin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2017 12:02 Žena Terez.Ka [1]
co2 jsem přestala požívat hned jak jste mě na to upozornili, rybky už jsou v pohodě, nedrží se u hladiny, přikoupila jsem další tři rostlinky ale začíná zase růst ruducha a to hlavně v místech kde svítí světlo, například na nejvyšším klacku, na listech nejblíž hladiny na filtru kde vytíká voda a na štěrku kde svítí přímo světlo. Může to být nevhodným osvětlením nebo moc živin v akva? svítím 8 hodin denně krmím tak jednou za 3 dny, tolik kolik hned ryby sní.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2017 21:07 Žena Terez.Ka [1] Re: Jifi
ten nasedaný na dně, ale už to chápu, budu jen měnit vodu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2017 20:51 Muž Jifi [675] Re: Terez.Ka
Jaký nepořádek kde necháš? Opravdu nerozumím tvé otázce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.12.2017 20:17 Žena Terez.Ka [1] Re: Maq
klacky jsou nejspíš asi buk, vzala staré protože se z nich snadno odloupala všechna kůra, mám doma i kořeny z rašeliniště ale ty už jsem dávno vyndala protože i na druhý pokus hodně do hněda zabarvovaly akvárko, vím že někdy je to dobře ale bylo to dost tmavě hnědé a to úplně zastiňovalo barvy rybek, filtr mám aquel fan 2 plus pro 150l a nic jiného jsem nezkoušela, voda je filtrovaná osmozou, používaná celou dobu a bez problému, kromě teda té černé řasy, kameny vyzkouším jestli nejsou vápenaté, rostliny přidám, a s těmi rybami je to moje hloupá chyba, neuvědomila jsem si že jsem staré rostliny vyhodila a dala komplet nové a vlastně skoro založila akvárko znova. děkuju za rady a články přečtu :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   19.12.2017 18:04 Maq Re: Terez.Ka
To není tak snadné říct co děláš špatně. Může to být spousta věcí.
Já jsem zvyklý začínat od vody. Víš jaká Ti teče z vodovodu voda? A co je to za filtraci ta "Voda: z řádu ale filtrovaná spec. filtrační jednotkou"? Není filtrace jako filtrace.
Což platí i pro filtr v akváriu. Přes co filtruješ, co jsi vyzkoušela?
Pak dno.
Máš tam křemičitý písek, to je fajn. Ale těmi šutry už si tak jistý nejsem.
Klacky. Není klacek jako klacek. Čerstvé klacky z lesa jsou dost rizikové.
Rostliny. Máš jich málo.
Ryby. Žádné tam ještě dávno neměly být.
Chceš to takhle po troškách, anebo si sama něco přečteš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.12.2017 17:58 R Muž afc1886 [14704] Re: Terez.Ka
Akvárium není sterilní prostředí, tak se toho neboj. Začni tím, že si přečteš ty odkazy, co jsi dostala dnes při registraci.
rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2017 17:54 Žena Terez.Ka [1] Re: Anthrax
Kameny jsem vyvarovala proto aby se ta rasa pustila, daly se umyt a vratit zpet do akvarka. Urcite jsem necekala ze to rasu nadobro znici, vim ze mam spatne prostredi, proto se ptam vas akvaristu abych konecne dala akvarko do poradku a vydrzelo hezke. Diky za rady :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2017 17:50 Žena Terez.Ka [1] Re: Jifi
A nebude to jeste horsi kdyz tam ten neporadek vsechen necham tak dlouho?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2017 17:46 Maq Re: Terez.Ka
Terez.Ka napsala: Můžete mi prosím někdo napsat co dělám za chyby?
Děláš především tyto chyby:
Terez.Ka napsala: asi před třemi týdny jsem vyčistila akvárko od ruduchy, rostliny to nepřežily, kameny jsem vydrhla a vyvařila ve slané vodě, odstranila porostlý štěrk, odkalila a vyměnila 1/3 vody. přidala jsem nové dřevo z lesa a asi po týdnu koupila nové rostlinky a dokoupila nové rybky. Přidávám co2 kvůli ruduše, čistím filtr jednou za týden a odkaluju dno jednou za tři týdny, s tím vyměním 1/3 vody (filtrované).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2017 17:12 R Muž Anthrax [4787] Re: Terez.Ka
Ještě jedna věc. Přidávat tekuté „CO2“ kvůli ruduše jen tak nemá smyl. To chce cílenou aplikaci přímo na ruduchu a nechat chvilku vypnutý filtr. Ale je to chemie, která může být nebezpečná, pokud by jsi překročila dávkování, takže opatrně s tím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   19.12.2017 17:06 Muž Jifi [675] Re: Terez.Ka
Ruducha teď bude asi to poslední, co tě bude trápit. Jak už psal Anthrax, ty máš nově založené akvárko.
Vyvařování je pitomost. Spory řas se do akvárka vždy dostanou a řasy začnou růst vždy, když k tomu budou mít vhodné podmínky.

Filtr se rozhodně nepere každý týden.

Teď měň vodu minimálně každý 2. den - tak 1/4 objemu.
Nevrtej teď minimálně 2 měsíce do dna (neodkaluj) a filtr taky per méně často.
Přečti si články pro začátečníky o tom, jak založit akvárko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.12.2017 15:46 R Muž Anthrax [4787] Re: Terez.Ka
Ahoj. Vlastně jsi znova založila celé akvárko. Ryby tam šly příliš brzo. Jestli jsou ryby u hladiny, tak vyměň co nejdříve polovinu vody. Pak měň obden 1/3 vody, jinak hrozí otrava ryb. V budoucnu by ta údržba by měla probíhat přesně obráceně. Měnit vodu jednou týdně a do filtru zasahovat jen, když je to nutné. Jestli se filtr takhle rychle zanáší, tak bude patrně poddimenzovaný. Jestli to je Aquael Fan 2 Plus, tak ten má hodně malý objem filtrační hmoty, být tebou pořídím něco adekvátnějšího. Ta častější výměna vody by mohla proti té ruduše pomoci.

Další věc je ten rybí guláš co tam máš, určitě by pomohlo dát některé druhy pryč a ponechat si jen ty, co se k sobě hodí. Ale to už je na jiné téma.

Edit: Příště se na vyvařování (ještě k tomu) ve slané vodě vyprdni. To neudělá nikdy dobrotu. Navíc se ruduchy takto zbavíš jen krátkodobě, pokud bude mít podmínky pro růst, tak poroste znova. Jestli vzduchuješ, tak tím ruduše celkem nahráváš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2017 15:23 Žena Terez.Ka [1] – Kalná voda po obnově akvária
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj poprosila bych o radu zkušenější :) asi před třemi týdny jsem vyčistila akvárko od ruduchy, rostliny to nepřežily, kameny jsem vydrhla a vyvařila ve slané vodě, odstranila porostlý štěrk, odkalila a vyměnila 1/3 vody. přidala jsem nové dřevo z lesa a asi po týdnu koupila nové rostlinky a dokoupila nové rybky. Přidávám co2 kvůli ruduše, čistím filtr jednou za týden a odkaluju dno jednou za tři týdny, s tím vyměním 1/3 vody (filtrované). Teď asi 14 dní po přidání nových rostlin a rybek se objevil lehký bílý zákal a povlak na skle, a zdá se mi že dřevo a rostliny začínají opět trochu "chlupatět". Bojím se aby se zase nerozjela ta ruducha. Nové rybky jsou převážně živorodky a tetry, posledních pár dní se zdržují u hladiny, tak jsem začala lehce vzduchovat ale asi to nepomáhá. Můžete mi prosím někdo napsat co dělám za chyby nebo jestli je to tím obnovením akvárka a ustálí se to až budou rostliny zakořeněné a akvarko v rovnováze? Jsem začátečník, a už nechci přicházet o rostliny a rybky hloupými chybami, děkuji za rady :)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.11.2017 04:45 R Muž romant [27987] Re: Peerwulf
Njn, tam není čemu svítit a ty to tam pražíš 12 hodin. Ty tam nebudeš mít "jenom" nálevníky, ty už jedeš o level vejš, ty už jedeš v zeleným zákalu a ten dokáže vyškolit i vorezlejší borce.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2017 23:18 R Muž ctibum [6926] Re: Peerwulf
Zkus si projít tohle vlákno rybicky.net/forum/4822-nalevnici Letos se tam vedly zajímavý nálevnický diskuze ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2017 23:08 Muž Peerwulf [9] - Raci, krabi, krevetkyRe: romant
svítím 12 hodin denně, nehnojím a teď ani nekrmím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2017 20:06 R Muž romant [27987] Re: Peerwulf
Jak dlouho svítíš? Hnojíš něčím? Čím a jak často krmíš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2017 20:01 Muž Peerwulf [9] - Raci, krabi, krevetky
Já vím že je to blbost, ale nejraději bych vyměnil většinu vody. Přijde mi že v tak kalné vodě rostliny nemohou moc fungovat kvůli nedostatku světla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2017 16:48 Muž Jifi [675] Re: lacewings
Jen pro upřesnění: narušení (zastavení) mitózy (buněčného dělení) je něco úplně jiného než to, když necháš nálevníka sežrat.
Ani peroxid nemá vliv na buněčné dělení, ale způsobí spíše smrt nálevníka.
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   03.11.2017 14:38 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Peerwulf
- u nálevníka jde v podstatě o to, narušit Mitozu (mitotické dělení)
-postupů je celá řada
- Připomenu biologickou cestu- Perloočky ,dafnie, buchanky a podobní vodní korýši, vyčistí vodu od nálevníků, ale i jednobuněčných řas spolehlivě
- Peroxid- tam je to při 30% 4ml na 100L, doporučuji pouze v případě zakládání akvárií
- Acriflavin- vyfiltrovat přes uhlí za silného provzdušnění nádrže,jednoduché ,okamžitý zásah, ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2017 11:28 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: Peerwulf
Teď to nebude možná znít povzbudivě, ale podobně hustý zákal jsem měl několik měsíců a na příčinu jsem nepřišel. Ryby ani nebyly vidět, přitom voda dle testů OK, ani nesmrděla. Postupně zákal zezelenal a místo akvária jsem měl hrnec s hráškovou polévkou, takže řasy. V zoufalství jsem zkoušel i přípravek CrystalWater, nepomohlo nic. Po několika měsících to zmizelo samo, aniž bych věděl proč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2017 11:14 Muž Peerwulf [9] - Raci, krabi, krevetkyRe: LeRi
Určitě ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2017 10:52 Muž LeRi [315] Re: Peerwulf
Jelikož jsem si všiml že okolo napuštěného akvária probíhala ještě nějaká stavební činnost, tak mne napadlo jestli se dovnitř nedostal nějaký materiál (rach ze sádrokartonu z ytongu nebo nějaké směsi, tmel atd) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2017 10:23 Muž Peerwulf [9] - Raci, krabi, krevetky
Fotka k příspěvku Nešlo o rychlozaložení. A hlavně se zákal začal objevovat až několik týdnů po tom, co už bylo vše hotové. Dnes vypadá akva takto.
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2017 09:24 Maq Re: Peerwulf
Pokud to při popsaném postupu přesto trvá tak dlouho, tak už bych měl pomalu podezření, že jsi při založení akvária dovnitř strčil něco, co těm nálevníkům nebo bakteriím náramně chutná.
=
Spíš jako otázku než radu mám toto: Zkusil někdo redukovat zákal z nálevníků filtrací přes aktivní uhlí?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2017 08:28 Muž motýlek [275] Re: Tudy
Přesně ... ještě si dovolím vlastní zkušenost z takového rychlozakladani - aktivoval jsem hladinu kyslíkem z bomby - subjektivně jsem mel dojem, že to pomáhalo - za den byla voda cira ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2017 22:11 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: Peerwulf
Týdně měnit 1/3 vody a dál čekat, vypadá to na nálevníky, trpělivost. Hlavně žádné další výměny vody (aby bylo dovnitř vidět) mimo běžnou údržbu.
rybicky.net/forum/4822-nalevnici
rybicky.net/forum/8687
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2017 21:52 Muž Peerwulf [9] - Raci, krabi, krevetky
Fotka k příspěvku Ahoj, asi 3 týdny po založení akva se mi začala kalit voda, řídil jsem se podle rad tady a nechal do týden být, jen jsem pořádně filtroval, vzduchoval a nekrmil. Po týdnu je akva tak kalné, že nejde vidět pár centimetrů od skla. Pls poraďte.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2017 08:22 Muž powery [250] Re: Václav
Založ tady prezentaci akvária (Přihlášen jako - Nádrže - Přidat novou nádrž), uveď co nejvíc pravdivých údajů a fotky. Pak někdo jistě poradí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2017 07:51 Václav
Ahoj všichni. Chtěl jsem poprosit o radu. Mám 50 litrový akvárium a pořád se kalí. Mám zpomalit filtr? Jsem začátečník a už nevím co stím.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2016 12:11 Tereza
Fotka k příspěvku Přestala jsem čistit filtr, na pár dní krmit, hodně vzduchovala a akvarko je krásně čisté, šlo to i bez výměny vody ;)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.09.2016 17:26 R Muž romant [27987] Re: Tereza
Filtr v zabíhajícím akváriu nečistit, tedy pokud funguje, takže si přihřívám polívčičku s tím nedostatečně kapacitně vybaveným filtrem. ;-) Až bude filtr správně zaběhnutý, což nebude dříve než za měsíc, čistit potom jenom uvážlivě, promáchnout v odpuštěný akva vodě a nečinit toto společně s odkalováním(dno je vlastně další filtr) a rozvrhnout si to třeba po týdnu. Zajížděcí rybky klidně ano, ale s náležitou péčí, tedy jak jsem popsal včera a to co říkal prodejce se dá spolehlivě nahradit občasným zakrmením akvária troškou vločkovýho krmení, tedy v případě bez ryb, ideál je nitrifikaci podpořit a to v obou případech přítomností rozumného množství šneků a to od prvního dne od založení. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   14.09.2016 10:25 Muž Horác [3942] Re: Tereza
Tereza napsala: ... "a rostlinek docela dost" ... Mno ... koukám, že "docela dost" je značně relativní pojem :o) ... Tvoje "docela dost" je asi tak desetinou mého "docela dost" :) ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2016 09:18 Muž Faire42 [37] - Z donucení miníčkaRe: Tereza
Jedna, dvě rybky na zaběhnutí jsou OK, ale jak psal romant, denně (nebo minimálně obden) měnit 1/3 vody někde z prostředku vodního sloupce (ne ode dna).
Filtr nečistit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2016 09:10 Tereza Re: romant
Dekuji za rady :) prodejce v akvaristice mi rekl ze uz tam par rybek muze byt na zabehnuti, zda se mi ze se to zlepsuje, akorat nevim jestli mam cistit filtr nebo ne, v nekterych diskuzich jsem se docetla ze se to ma nechat aby se v tom filtru vytvorilo spravne prostredi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2016 16:24 R Muž romant [27987] Re: Tereza
Tak si nalejme čistého vína. ;-) Uspěchaný začátek, ty ryby tam nemají vo dělat, pokud tedy denně neměníš alespoň 1/3 objemu vody a pokud ne, tak začni, to myslím velmi vážně. Filtr, no říkejme tomu filtřík je sice prodejcem uváděný na danou litráž, ale má to háček, je to jenom takovej honič vody, kterej má nicotnější obsah filtračního materiálu, takže do budoucna bude nedostačující, to konstatování o rostlinám je velmi smělé, do začátku se nemusíš stydět a osázet klidně 80% plochy dna, ono všechno neporoste, vytříbí se to a čas prostě ukáže. Takže asi tak bych to viděl a prioritně řešil tu kvalitu vody, zákal nezákal, nálevník nenálevník a třeba si můžeš i něco přečíst, v mezičase mezi výměnama. Přípravky na úpravu vody nutno používat není, ale když je máš, tak to spotřebuj. ;-)
rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2016 16:00 Muž Dominick [22] - AfrikaRe: Tereza
biely zakal v novozalozenom akva=nalevnik. po čase to zmizne,chce to vzuchovat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2016 12:30 Tereza – Zakalena voda
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, prosim o radu, mam sve prvni akvarko zalozene neco pres tyden, ma 98 l, jsou tam vyvarene kameny, drevo z prodejny namocene hodne dopredu a rostlinek docela dost, filtr se vzduchovanim na 100-150 l, je tam par rybicek na zabehnuti a voda je nazelenala a kalna, nevite nekdo cim by to mohlo byt? Pouzila jsem pripravky tetra clear water, aqua safe a hnojivo na kytky.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2016 14:01 Kevin Re: vaaclav
testy dělám jen na ph akvarijní vody a to je v pořádku,ráno při rožnutí je voda čistá a tak po dvou hodinách svícení je už zakalená,může mít na to vliv to ledkové světlo nebo spíše špatně nastavená intezita světla plus třeba ta červená a modrá?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2016 08:53 R Muž romant [27987] Re: petulka770
Tak podle toho dvouřádkovýho popisu bych si tipnul na nějaký řetěz událostí, tedy spojitost s tím čištěním o kterém nevíme jakým způsobem proběhlo. Osobně bych to viděl na načatou nitrifikaci, ale jak psal kolega chtělo by to daleko více informací, nejlépe formou té prezentace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2016 20:59 R Muž vaclav [14611] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: petulka770
Dodělej si prezentaci jinak je to jen hádání. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2016 19:59 petulka770 – kalná voda
ahoj,poslední dobou mám velký problém s vodou.před týdnem jsem vyčistila akvárium 54 litrové a dnes mám vodu nazelenalou až mléčnou a už si s tím nevím rady.při výměně vody z kohoutku používám sera přípravek na stabilizaci vody.začli mě i rostliny odumírat sice jen některé ale přeci.prosím o radu děkuji sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2016 20:05 R Muž vaclav [14611] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kevin
Pokud používáš CO2 tak časem musíš použít i nějaké hnojivo. Máš nějaké testy a víš co máš za vodu z kohoutku a v nádrži? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2016 16:57 Kevin – mléčný zákal
ahoj,mám problémy s řasou a tak mi bylo doporučeno přidávat co2 plus měnit vodu,co2 dávám z kvasnic a přidal jsem poloviční dávku tekutého co2 vital od rataje na doporučení v akvaristice,měl jsem ale rochu strach a tak jsem co2 z kvasnic dost uškrtil,vodu měním jednou za 14 dnů 60 l a obden měním 25 l řasa se tvoří stále a dnes se mi i zakalila voda do mléčna...snad někdo poradí

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [5] ...... 15

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 14165x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15747-kalna-voda?od=201