Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Mohou být tyto rybky spolu?

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 8 Přejít na další stránku   1  
Mohou být tyto rybky spolu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2019 21:34 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Maya
Tak vono je hlavně rozdíl, jestli prodají jednu bettu nebo dvě až tři, za ty předchozí chcíplé... A co já už slyšel v akvaristice pohádek, okukujíc rybičky... :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2019 21:01 R Muž Anthrax [4788] Re: Maya
Tak to lhali nebo nevěděli.... To se stává.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2019 20:52 Žena Maya [30] Re: Anthrax
Myslela jsem,ze kvuli tomu,ze nemuzou byt se stejnym pohlavim. V krame mi rekl opak,ze jsou submisivni... tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.03.2019 20:43 R Muž Anthrax [4788] Re: Maya
Jsou to ryby raplové. Některé víc některé míň. Jmenují se bojovnice, ne zbůhdarma. A i když máš štěstí na mírnější kousek, tak stejně ocení klídek. Jinak je možné že už byl načatý ale tohle prostředí ho zatím spolehlivě doráží.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   11.03.2019 20:42 R Muž ctibum [6926] Re: Maya
Já bych je tam nedával ani teď, ani nikdy. Ono mu nevadí být sám ;-) To akvárko je malé, ryby se nebudou mít moc kde schovat a Betta se ne nadarmo jmenuje bojovnice. A je to ryba povahově nevyzpytatelná. Mně například samice zabila samce, vyžrala všechny šneky a jiná mi sežrala hejno malých živorodek. A to v akvárku dvakrát tak velkém a stokrát víc zarostlém... Řekl bych, že neodpočívá. Podle mě je "grogy" z nevhodných podmínek, jak už ti psali kolegové v jiném vlákně. Drž se jejich rad ohledně výměn vody a rostlin a doufej, že to ryba přežije. Pokud ano, užívejte si ji a těšte na větší akvárko, pokud ne, nechte akvárko pořádně zaběhnout a klidně si kupte novou Bettu. Nebudete první ani poslední ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2019 20:38 Žena Maya [30] Re: Anthrax
Cozeeeee rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   11.03.2019 20:36 R Muž Anthrax [4788] Re: Maya
Betta po společnosti jiných ryb moc netouží.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2019 20:32 Žena Maya [30] Re: ctibum
Tak ja nerikm,ze mu tam hodim ryby ted. To ma svuj cas.
Jen nechci aby tam byl sam
Edit: Tak mozna byl divnej uz v krame.protoze vcera pulku dne prolezel a pulku se tam proplouval. Nikdy sem nevidela rybu tolik odpocivat.
V krame,kdyz jsem se ptala jestli je v pohode, rekli mi te je najedenej a odpociva...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.03.2019 20:29 R Muž ctibum [6926] Re: Maya
Ať už je modrásek cokoli, tak do třiceti litrů bych k Bettě nic nepřidával... Vaším prvotním zájmem by mělo být vhodné prostředí pro rybu, ne abyste měli na co koukat. A jestli spokojeně nevypadá, tak byste to řešení měli dořešit a ne tam přidávat další ryby. Krom toho spokojená Betta je na koukání velmi vděčný objekt...
EDIT Koukám, že už ti prakticky to samé psali v jiném vlákně...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2019 20:23 Žena Maya [30]
Mame jednu bettu (pokud prezije :-O asi se tam zatim nema dobre-ale je to v reseni)
No a plan byl takovy mit par rybicek. Bylo mi v krame sdeleno,ze betta je nenarocna a ze k ni jdou male rybky. Takze jsme jako prvni koupili modraska. A chtela bych, aby tam nebyl sam.. co k nemu?
Je mi jedno co ale at se mame taky na co koukat-kdyz on jen odpociva stydim
Jo, mame 30l nano akvosko.

Dekujii
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2019 13:54 Kaja Re: Anthrax
Děkuji :-) uvažoval jsem nad tím, ale na jednu stranu, kdo by chtěl rybu od začátečníka a riskoval tím, že bude třeba nemocná :-( ale nakonec mi to ani nevadí, i když to jsou pro někoho "jen ryby" tak nějaké pouto jsem si k nim udělal. :-) trošku přestavím místnost, ať to na oko vypadá líp a každé bude mít své místo. Nebojte, bavit mě to nepřestane, nemyslel jsem jednu nádrž z hlediska pohodlí pro sebe, ale proto že na oko vypadá líp, když je v místnosti jen jedno. A nebo mě to taky začne bavit natolik, že bude zvlášť rybí pokoj. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2019 13:13 R Muž Anthrax [4788] Re: Kaja
Neboj, nikdo se tu na tvůj účet nebaví.
To co píšeš je rozumné. Ale možná by bylo ještě rozumnější ty zbylé ryby někde udat. Jestli chceš jen jedno akvárko, tak nemá cenu provozovat víc nádrží když o to nestojíš. Pak tě to nebude ve výsledku bavit, budeš to třeba flákat a ty ryby to pak odskáčou... Aby to pro tebe nebyl zbytečně opruz. Je to na tobě. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2019 13:11 Olin Re: Kaja
Ano, tak to bude fungovat o mnoho lépe.
Tak ať se daří.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2019 12:43 Kaja Re: nekdo
Ano, i když mě to taky teď zní směšně, tak to bylo. Chtěl jsem tlamovců šest, dva druhy, z toho vždy jeden samec a dvě samice. Bylo mi řečeno, že je to málo že jich mám vzít alespoň 20. Tak jsem na jeho "naléhání" nakonec zvolil 15.
Takže takto. Děkuji těm, co chtěli poradit, kterým šlo o bezpečí ryb a ne těm, kterým jsou ryby s prominutím u prdele a chtěli se jen pobavit na můj účet. Situace se má následovně: Betty dávám do 50 litrového akvárka společně s parmičkama, skalára s jihoamerickýma cichlidama do 100 litrů a tlamovce nechávám ve velkém s kameny a z rostlin jsem jim nechal jen anubiasy. Za pár měsíců budu kupovat 400 litrovou nádrž a všechny zmíněné ryby přesunu pak do větší nádrže. Betty a parmičky do 100 litrů, skalára s cichlidama do 200 a tlamovci půjdou do většího.
Nejsem z toho rád, chtěl jsem mít zprovozněné jen jedno akvárko, ale moje chyba, byl jsem vůl, poučil se a pro bezpečí a pohodu ryb budu mít tři. Snad je to teď správně? Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.03.2019 03:53 Muž nekdo [355] Re: Kaja
Dva chovatelé Vám řekli ... tak to určitě nebyli chovatelé typu pan Zídek, nebo Kraut, nebo někdo normální - a nebo jste se záměrně ptal jinak, než tady. Vezměme v úvahu třeba to, že ty Malawi budou třeba pseudotropheus - nevěřím tomu, že zavoláte nebo napíšete jakémukoliv chovateli “zdravím, mám akvarium 200 litrů, mám v něm šutry, kytky, parmičky, skaláru a bettu a chtěl bych tam přidat tlamovce. Jojo dej jich tam 15”. To je prostě nereálné. Vynecháme teď různé nároky ryb na podmínky životní, krmivo a styl života - výsledek bude takový, že ty cychlidy Váš problém vyřeší časem - jak s květinami, tak s ostatními rybami.
A napsal jste to správně - Vám se to moc líbí = subjektivně poskládáno na základě vzhledu. Říká se tomu vítězství designu nad funkcí. Možná sem raději ani nedávejte tu fotku, natož prezentaci.
P.s: kdybyste si něco o těch rybách z malawi zjistil dopředu, tak zjistíte, že rybičky.net nejsou zdaleka nejvhodnějším místem, kde řešit malawi (nic proti rybickam)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.03.2019 23:33 R Muž ctibum [6926] Re: Kaja
No hele, odpověď na tvůj dotaz je ano, udělal jsi blbost. A nejspíš nejenom počtem a druhy ryb.
A dál už je to na tobě. Pokud to chceš řešit a chceš od ostatních poradit, tak musíš s kůží na trh - zaregistruj se a založ prezentaci. Jinak to nemá smysl, budeš jen plýtvat čas ostatních obhajobou toho svého kočkopsa a ve finále odejdeš uražen a budeš si s tím muset poradit sám... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2019 22:47 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Kaja
Hele Kajo, přestaň machrovat s googlem a dej sem svojí fotku. Tohle Malawi by zajímalo víc lidí. Sice teda nevím, jak se do afrického jezera dostaly jihoamerické ryby, ale jestli jsi přinesl do Česka něco vyjímečného, rádi ti tu vysekneme poklonu. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2019 22:42 R Muž Anthrax [4788] Re: Kaja
Kaja napsal: Tlamovci 15 ks - jen druhy z Malawi, bojovnice samec a 4 samice, parmička červenocasá 2 ks, černopruhá 2 ks, akara hnědá 2 ks, zlatá 2 ks a jeden skalár.
To je dost agresivních ryb. Navíc s dost odlišnými nároky. Podle mě to bude dělat problémy. Za mě Afriku samotnou. Nepíšeš jaké africké cichlidy máš ale 15 těchhle ryb na 200 l (hrubého?) je fakt dost samo o sobě.. Ale je to na tobě.
Edit: Asi takhle. Když něco nazveš Malawi, tak každý předpokládá, že to vychází z přírodní předlohy. www.youtube.com/… Připadají ti tam ty ryby nešťastné? Samozřejmě, že rostliny ničemu neuškodí. Takové akvárko ale označovat jako „Malawi“, zvlášť když tam plavou ryby z Asie a Jižní Ameriky, je trochu divné. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2019 21:53 Kaja Anthrax
Tlamovci 15 ks - jen druhy z Malawi, bojovnice samec a 4 samice, parmička červenocasá 2 ks, černopruhá 2 ks, akara hnědá 2 ks, zlatá 2 ks a jeden skalár. A nevím proč by to mělo bít do očí, mě se to moc líbí, vzadu jsou kameny pro tlamovce, osazené roslinama to mám bohatě, písek na dně..ptal jsem se z důvodu, jestli raději nemám dát jiné ryby než tlamovce do jiné nádrže. Sice bych nerad měl v běhu dvě akva, ale co už. A dva chovatelé mi na tu sestavu řekli že když budou tlamovci s nima od malička, tak si zvyknou a nebude problém. Jen že pak všude na netu čtu, že s tlamovci jen nějaké ancitrusy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2019 07:41 R Muž Anthrax [4788] Re: Kaja
Jak píšeš, jsou to mláďata. Ale počkej až na některé z těch cichlid přijde tření... Pak bude záležet jak máš akvárko zařízený..
Ale máš to ve stylu každý pes jiná ves (co ryba to jiná část světa, jiné nároky), nevím jestli se ti to takhle líbí ale mě by to pěkně štvalo. ;-)
Edit: Jestli to máš v Malawi, tak to potěš.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2019 05:04 R Muž afc1886 [14704] Re: Kaja
Podle mě je celkově to složení dost nešťastné, i když nevím přesné počty a druhy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2019 23:32 R Muž ctibum [6926] Re: Kaja
Můžeš jen tak pro zajímavost upřesnit množství ryb a druhy Parmiček, Akar a Tlamovců a přidat fotku nádrže?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2019 23:20 Kaja – Dotaz
Zdravím myslíte že jsem udělal blbost? Akvárko 200 litrů a mám tam bojovnice, skaláry,akary, parmičky a tlamovce. Všechno je v klidu, nikdo se nepere, jen mám strach aby se něco nesemlelo až tlamovci vyrostou. Zatím jsou to mláďata. Díky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.03.2019 12:41 R Muž romant [27987] Re: Zetor
Špatně na tom je právě v poměru 1:1, jsou-li samice dvě, je možná agresivita samcova rozmělněna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2019 08:37 Muž AkvaBlázen [138] - RostlinyRe: romant
Jen podotknu: čichavce v žádném případě ne 1:2 ale jen 1:1 nebo 1:3. Samice by na tom v době páření byla špatně
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.03.2019 07:59 R Muž romant [27987] Re: Laches
Když skaláry, tak více než 2, jsou to hejnový ryby. Když čichavce, tak ne 2 a 2, ale jednoho kluka a dvě holky, ale jenom jeden druh. Bojovnici ke skalárám ne, tetry krvavý taky ne. Otíky ano, pandy ano.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   02.03.2019 06:31 R Muž afc1886 [14704] Re: Laches
Dej jen skaláry, hejno neonek a na dno pancéřníčky a bude to velká paráda. Ale mám pocit, že po bettě toužíš, tak jí zařiď sólo nádrž. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   01.03.2019 22:59 Muž Tojsouvěci [3590] - Kytky s čudlamaRe: Laches
Nevím co chceš,jesti pochybnou směsku,nebo Jižní Ameriku,případně Asii.Vybral by jsem si kontinent a následně dominantní ryby,které mají ,aspoň trošku zajímavé chování a k tomu nějaký doprovod,který pouze plave sem a tam.Nikomu neradím,jen jsem se zmínil,jak by to mohlo vypadat. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2019 22:59 Muž Smetany [1226] Re: Laches
To ti nepovím já nikdy Betty neměl ale asi by si vadit nemuseli. Jen mě přišlo že když zvolíš skaláry budeš mít všechny ryby z jižní Ameriky s velmi podobnými nároky na vodu i zařízení nádrže. Ale určitě to není nutnost jen názor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2019 22:58 R Muž vaclav [14611] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Laches
Čichavce bych z betou nemíchal. Jsou to dost velké ryby a až začne čichavec stavět hnízdo bude polovina akvária jeho. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2019 22:43 Laches Re: Smetany
A pokud bych nedal skalary tak čichavci a bety se snesou v pohodě?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2019 22:33 Muž Smetany [1226] Re: drvi
Já bych zase byl pro skaláry a nedával Betty a čichavce ale pro mě jsou skaláry srdcovka ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2019 22:21 Žena drvi [2894] Re: Laches
Betty ani skalary bych tam nedávala ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2019 22:05 Muž Smetany [1226] Re: Laches
Nedával bych čichavce a skaláry dohromady. Ty Bety bych taky hodně zvážil jinak je to celkem ok jen ještě vybrat jen 1 hejnovou rybu v počtu 20-30 ks podle velikosti. A přidávat postupně podle nároků ryb na kvalitu vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2019 21:58 Laches – Moujou být tyto rybky u sebe a není jich moc?
Dobrý den,
Zakládám akvárium a velikosti 110x55x55 cm.
Nikdy předtím jsem akvárium neměl tak bych se chtěl zeptat jestli je kombinace a množství rybiček co jsme si vymyslel dobrá nebo ne?
2x Skalara amazonská
6x Krunýřovec jednopruhý
8x Pancéřníček panda
3x Bojovnice pestrá (1samec, 2 samice)
4x Čichavec (2x perleťový, 2x modrý)
15 Neonek
10x Tetra krvavá.
Akvarium bych chtěl mít s hodně rostlinka a, ale jestli se to povede se teprve uvidí.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 15:17 PetrCR Re: Wanderer
Moc díky, dám tam 20 teter /snad je to dobré množství/ a se skalárama počkám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   25.02.2019 11:53 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: PetrCR
Na paví očka bych se vykašlal a jestli chceš skaláry, tak bych to s čichavci nekombinoval. Těch 6 skalár je myslím OK, ale až to bude hodně zarostlé. Teď tam máš rostlin minimum. Kup tam menší hejno teter, ať je na co koukat a časem budeš vidět.

Osobně bych ti doporučil dávat tam maximálně 3 druhy ryb. Jestli chceš ty skaláry, k nim hejno těch teter, něco na dno a bude z toho prima akvárium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 10:03 R Muž Anthrax [4788] Re: PetrCR
Těch 20 teter bych viděl jako minimum. Se skalárami ti musí poradit někdo jiný. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 09:39 PetrCR Re: Anthrax
Zatím vypadá dost prázdný - doufám, že "zaroste" - když nedám čichavce - 6 skalár OK ? A teter 20 ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.02.2019 09:24 R Muž Anthrax [4788] Re: PetrCR
Volil bych buď čichavce nebo skaláry. Zase tak velkou nádrž aby tam bylo místo pro oba dva druhy nemáš. Krvavek bych pro jistotu dal víc, ať se zabaví mezi sebou a neotravují ostatní. Místo pavích oček bych dal radši něco na dno. ;-)
Ale dost záleží na tom jak to akvárko vypadá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 09:05 PetrCR – obsazení akvária
Ahoj, zřizuji akv.300L 100x60x50cm a prosím o radu. Rád bych ho osadil 6ks skalára amazon. 4ks čichavec perleťový, 4ks parmička siamská, 15ks tetra krvavá, cca 6ks paví očko. Je to moc rybek? Nebo ještě něco přidat. Díky za dobrou radu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2019 07:07 Muž AkvaBlázen [138] - RostlinyRe: Lucie
No... Asi by to šlo, ale. Posilni pořádně jedno hejno a bude to lepší. Čichavec dej klidně pět, ale raději jen 1 samce
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   24.02.2019 19:53 Žena drvi [2894] Re: Zetor
Párek ancustrusů bych nedávala, pak nebude vědět, co s mladýma hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2019 19:50 Lucie Re: Zetor
Aha...moje původní myšlenka byla gavunek 10, neonka 25, čichavec 5, ancistrus 1, parmička 15...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2019 19:07 Muž AkvaBlázen [138] - RostlinyRe: Lucie
Čichavec a ancistrus ano oboje 1:1. Neonka, parmička a gavunek si výber jeden druh a:
pokud neonka, tak 30ks (osobně bych zvolil)
pokud gavunek, tak 15ks
pokud parmučka, tak 20ks.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2019 13:21 Lucie – d
Akvárium 105*33*50 +-170l... Neonka obecná,gavunek boesemanuv,parmička purpurová,čichavec ,ancistrus.. může být?jestli ano,v jakých počtech? Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   23.02.2019 20:34 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: PaJe68
Jakékoliv počty na délku ryby jsou úplně mimo. Měla by se spíše počítat váha ryb, množství měněné vody a spousta dalších parametrů. Ale nejjednodušší je měřit NO3. Pokud je OK, ryby už jsou dospělé, akvárium funguje jak má a filtr stíhá, tak je možné přidat další skupinu ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2019 20:30 Muž PaJe68 [6] Re: Zetor
Dříve se spíše počítaly ryby na obsah plochy vodní hladiny, než na objem vody?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.02.2019 19:34 MikiG Re: Mrija
Tak tohoto pravidla se určitě držet nedá.
4cm čistotné neonky není 4cm nedokonalého trávení živorodek. Nehledě na to,že čím větší je ryba tím více prostoru k životu, i 1cm na 5l a více.


 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2019 19:15 Muž AkvaBlázen [138] - RostlinyRe: Mrija
To ne, ale to by jsi tam pak mohla dát jen cca 10ks a to není hejno. Neboj se toho. Když to bude pěkně zarostlé (to ale u tebe není - počkej až to zarostle) tak to budeš mít v poho. Počkej klidně na jiné komentáře, ale je to nepsané pravidlo

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [8] ...... 82

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 72696x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11849-mohou-byt-tyto-rybky-spolu?od=351