Juwel Rio
Myslím si, že je to jako se vším, pokud se v tom člověk dobře vyzná, může si namixovat skvělé věci, ale pokud člověk není odborník, je lepší věřit standardním setům. Jsou dělané tak, aby to nebyl ani propadák (většinou je to pro firmy business záležitost, a propadáky se zrovna moc dobře neprodávají) a na druhou stranu je jasné, že nevyhovují všem. Pro mě (kupoval jsem jsem RIO 125L) byla výhoda v tom, že bylo všechno naráz a jednoduše - a je jasný, že za pohodlnost se platí.
0 15.08.2008 14:55 Keena Ahoj lidi, nemam do toho co mozna kecat, ale podle vasich nazoru bych asi set nekupovala. Hlavne kvuli osvetleni. Avonko, mam v umyslu poridit si neco domu, teda o malicko mesni 120l, dospela jsem k nazoru, ze vsechny dily objednam. Akva na inzerat, nekdo snad pro vas doklad mit bude, nebo nechat slepit. Filtr vnejsi Eheim 2213+naplne z Hornbachu 1.300,- osvetleni multilux e-shop spokojeny pes 3400,- je to moc no
. Jako zenska se do elektriky teda nepustim a remeslnici kryt udelaj jeste draz nez ho koupim. Zkuste na to kouknout, treba se do toho nejak vlezete, ja na to hledela hlavne ptoto, ze to jde koupit na splatky, pri trose stesti snad bez navyseni. Misto filtru treba bude fakt dobrej molitan tam se usetri. Hodne stesti.
Topení bych nezavrhovala, pokud se nejedná o firmu, kde je provoz 24 hodin denně
, tak v době dovolených by hlavně v zimě (Vánoce a spol) mohl být průšvih...
Pokus stolek odpada, ak to pak vcelku jo. Ja bych v tom pripade vzal akva + kryt v barve stolku od zekie, 100x40x40, asi z 8 skla, + rampu 2x39W T5 high output 849mm (nemaji v nabidce, ale urcite umi) + reflektory. Topeni asi ve firme vubec nebude treba, s tim bych pockal (pokud tam nemaji byt hodne teplomilne ryby, vytopi to azaz teplo zarivek). Filtr vnejsi, co treba ten eheim za super cenu z hornbachu? Pripadne podle toho, jak se do financi vejdete.
Ale opravdu si to dobre v praci proberte, nevim, jaky jste kolektiv, je treba aby spolecna predstava byla jasna, a kazdy vedel a souhlasil s tim, co do toho bude muset investovat.
Urcite. Ale nutnou investici do "vseho okolo" odhaduju s krmenim nekde kolem 2k, samozrejme nepocitam kytky a ryby. No a razem nam zbyva na zbytek jen 6k .. :(
Ja vim, ze se k tomu da pristoupit ruzne, odkalovat kusem zahradni hadice s pet-kou na konci, atd, atd., ale tenhle pristum mi k firemnimu akva nejak nepasuje. Pokud firma z nejakeho duvodu chce akva, musi pocitat s patricnou (ne prehnanou, vse nej, ale akorat) investici. Jestli si Avona jen chce prinest konicek do prace, tak bych to asi 10x rozmyslel, muze to byt predmetem mnoha naslednych sporu (investice, cas, "prokoukany" cas ostatnich .....)
Pripadne je treba vyjasnit, zda investice 8k je pocitana jako konecna a nemenna pro vse, nebo cas od casu budou uvolnene nejake ty "provozni naklady".
Hodně se dá ušetřit, pokud si člověk udělá čas, proleze e-shopy a nakoupí tam, kde to v součtu vyjde nejvýhodněji. Teď mám na mysli spíš ten doplňkový sortiment.
Tato firma, pokud vím, spolupracuje právě s firmou Farao, od které máme tu naši čtyřstovku. Jinak já s nimi mám zkušenost dobrou, vezla jsem tam na opravu jednu z našich ramp a dokupovala ještě jednu, a vše bez problémů, automaticky na doklad.
Ten rozpocet je docela napnuty. Akva + svetlo + skrin + filtr se jakztakz da, ale pro chod akva je potreba jeste dalsich veci, odkalovac, nejake ty kybliky, sitky, pisek ...
Pokud je do toho clovek ochotny investovat spoustu sve prace, a pravdepodobne i nejake sve penize, da se.
Akvarium ve firme by melo nejak vypadat, tam asi reseni hole akva + rampa nebude to prave.
Objednal bych akva + kryt + rampu neco takoveho -
www.zekia.cz, a u nejakeho mistniho truhlare nechal udelat stolek tak, aby ladil ke zbytku firemniho nabytku.Filtr asi kostka + hlava, nic jineho za ty penize uz nepujde.
S klidem můžeš využít i kupování od lidiček na inzerát.Stačí když uzavřete a podepíšete kupní smlouvu. S některými stroji to tak taky dělám,jediný co neodepíšete ve firmě je DPH.
Osobně bych si to nechal slepit u sklenáře a dal tam jen rampu a vnější filtr.Ale zkuste se podívat tady a domluvit se.Všichni pějí chválu,osobní zkušenost nemám,ale jen co budu v důchodu,půjdu si tam pro ten třímetr
www.cichlids-zidek.com/… Když jsme zařizovali naši čtyřstovku, byli jsme obhlídnout sety Juwel, tehdy měl Horác v merku Juwel Rio 400. Kryt se světly nevyhovující, filtr nevyhovující a cena vysoká. Nakonec nechal udělat "kopii", a vyšlo to na podstatně míň. A Horác taky není zrovna technický talent, a zvládl to zařídit bez problémů
Nemám přesně tenhle set, ale taky 160l, v původním krytu bylo 60W a bylo to doopravdy málo, filtr jsem musela vyměnit, kvůli zmíněnému honiči vody, topítko propouštělo vodu dovnitř...ve finále by mi to vyšlo daleko levněji koupit zvlášť přes internet
To co píše Snofrev mi přijde jako dobrý nápad. a alespoň by sis užila jednou to zařizování, když to napoprvé nebylo
To je na tom nejhezčí, hned bych šla nakupovat
vzhledem k tomu, že by s tím bylo hodně lítání a hlavně na všechno musím mít papír, tak by to bylo hodně složité..j
tak tomu nerozumím, akvárko vám slepí sklenář a zbytek objednáte přes net v jednom e-shopu
doklad dostanete od obou a objednáte na adresu firmy, takže pošta (dopravce) vám to dodá až do kanclu, se sklenářem se podle mne také dohodnete na dopravě až do kanclu, navíc jestliže to akva chcete, tak to zařizování okolo toho určitě ráda podstoupíte, vždyť i to je zábava
v příspěvku pod tímto píšete, že přemýšlíte o vnějším filtru, takže sama víte, že ten setový není dobrý, tak proč kupovat set?
co se krytu týče, tak si prohlídněte e-shopy, jaký kryt je akorát a podle toho pak zadejte rozměry sklenářovi
Mám Juwel 110l. Filtr jsem vymněnila za Atmana 200, čerpací hlavu+bioakvacit. Podle mě byl originál filtr "honič vody". Sice jsou v něm akvacitové kostky, ale má silný výkon, který nejde regulovat. Navíc zabírá dost místa. Radši bych akva sestavila, ale chápu že do kanclu je SET estetičtější a snadnější, než se zabývat sháněním komponentů atd. Tak jen do něj pak pořídit nenárčné rostliny a ryby
a nebylo by lépší akvárko nechat slepit, kryt a ostatní techniku koupit?
já s tím zkušenosti nemám, ale většina lidí na ty sety nadává (teda na tu techniku v nich)
Ahoj, prosím, podařilo se mi nahlodat vedení a možná naší kancelář ozdobí akva. Ovšem máme hodně omezený rozpočet a na vše musí být doklad, tudíž nemohu využít inzerátů od lidiček.
Prosím, jaký je názor na toto akva?
JUWEL REKORD 160, ČERNÉ
www.levnaakvaristika.cz/…-
Děkuji moc za pomoc a těším se na názory a rady
No to je jasné, čím větší, tím lepší, to platí třeba u 20 l akva a 150 l akva, 150 l se bude udržovat úplně jinak - lépe, než 20 l.
360 l jsem vždycky chtěl a teď je tu ta možnost, tak po něm asi sáhnu.
Ten rozdíl už není tak velký, ale tady uri¨čitě platí čím větší tím lepší
Jo jo, už jsem se taky dočetl, že to má 2x 54W, no ale já bych radši dal přednost tomu akváriu od Sklorex - Akvárium, o objemu 432 l, budeto přecejenom lepší.
osvetleni puvodni 2x54W, rostliny rostou, i cervene, a filtr taky puvodni
0 13.08.2008 21:58 deCORF OBRAEN – Re: barney
no tak povedzme že povysávaš doma izby a isto sa niečo u mamky najde v penaženke
..ja som to v minulosti tiež tak robil...
..a aj auto otcovi umýval
..
No asi to nechám na sklenářích teda no. Já nekouřím - ještě sem to ani nezkusil a ani nechci, ani nepiju.
0 13.08.2008 21:53 deCORF OBRAEN – Re: barney
Ahoj, tak už jsi tady.
Ano, ano taky si ho asi pořídím, ale nevím jak ho nařežu, aby neprasklo při řezání, a abych s ním mohl krmit.
Aha, no tak to si ho asi pořídím. Radší trošku práce s krycím sklem, než zhnilý kryt.
0 13.08.2008 21:49 deCORF OBRAEN – Re: Yirka
ja mám set Juwel ..ale v buducnosti planujem do nového bytu nove a vačšie akva..myslím že krycie sklo nieje zlá vec..už len z pohladu bezpečnosti..
..a určite si ho tiež poriešim..
Jsem tím pochopitelně nemyslel světlo, ale třeba že pokud máš kryt ze dřeva či dřevotřísky tak nemá šanci nabobtnat...
No to je nejspíš pravda, ale když to tak vezmu, tak mám zářivku dost dlouho a nemám v AQ krycí sklo, zatím mi neprdla. Ještě vlastně žádná zářivka mi nikdy neprdla, spíš jsem je preventivně měnil.
U toho krycího skla a jeho výhod jsem ještě zapoměl, že je dobrou ochranou pro osvětlení proti vlhkosti z nádrže-voda se vysráží na skla a ne na osvětlovacím krytu.
No, není to zrovna snadné. Já do akvária chci rybky (Cichlidy), ty ven neskáčou, snad, takže krycí sklo asi nebude potřeba, kdyžtak časem dokoupím.
Je pár možností. Jednak si asi necháš vyříznout manipulační prosotry (většinou rohy) pro zavedení techniky. Tudy se dá dle velikosti otvorů i krmit. Dále je možno krycí sklo dle velikosti napůlit či načtvrtit (má volba) a na posuv pak použít plastové lišty do skříněk, do kterých se sklo nasune a pak v nich bez problémů popojíždí.
A při krmení ho budu muset posunovat, abych do akvária pohl nasipat žrádlo nebo jak to vlastne je ?
0 13.08.2008 20:20 deCORF OBRAEN – Re: Yirka
plne suhlasím..
...
Ještě k tomu krycímu sklu - doporučuji s ním počítat. Některé rybky rády vyskakují, je menší odpar vody, je větší stabilita teploty (zejména v zimě).
Přidat reakci
1 ...... [18] 20
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 23566x