Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Juwel Rio

 

NápovědaFórum » Technika » Akvária 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Juwel Rio
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2020 11:32 R Muž Guppy [2277] - Rostliny, paví očka, malé cichlidyRe: larix
To se mi líbí, ale osobně bych dal nahoru přeci jen vatu pro zachycení organického odpadu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.10.2020 10:51 Muž larix [1420] Re: Guppy
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ďakujem. Prietok v spodnej časti som síce zvýšil ale celkový prietok som znížil výmenou rotora v čerpadle zo slabšieho modelu a ešte som obrúsil jeho lopatky cca na 50% plochy.
Čo sa týka molitanu, v predchádzajúcom príspevku som to napísal nepresne, nebolo tam 6 modulov ale 8. Jedným som vyplnil medzeru medzi "poschodiami" a druhý som pridal úplne na vrch (červená farba). Používal som originálne molitany ale nevidím dôvod, prečo by po narezaní na príslušný rozmer nefungoval akýkoľvek iný biomolitan.

EDIT: Už som to niekde niekomu popisoval, a vtedy som vytvoril obrázky pre lepšiu predstavu:
Obr.3 - pôvodný stav
Obr.2 - zásahy do prietoku
Obr.1 - umiestnenie molitanových modulov (A - najhrubší molitan, H - najjemnejší)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.10.2020 10:35 R Muž Guppy [2277] - Rostliny, paví očka, malé cichlidyRe: larix
larix napsal: ... Okrem toho som ešte zaslepil "falošný" prítok vody v polovici filtra tak, aby voda prúdila rovnako rýchlo v oboch "poschodiach". ....

Nezvýšil jsi právě tímto zásahem rychlost v "biologické" spodní části filtru?
Nádherné akvárium.

Vy co máte delší zkušenosti a tímto filtrem - používáte běžný bioakvacit, nebo orig. Juwel? Běžný vychází 4x levněji a počítám, že udělá stejnou službu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.10.2020 10:19 Muž Shimi [682] Re: Roger
Nemám tam fotku, ale klidně to nafotím. Ten filtr se dá normálně přilepit do levého zadního rohu a výrobce s tím dokonce počítá. Čerpadlo akorát otočíš o 180 stupňů, odřízneš držák na topítko a vyvrtáš novou díru pro výstup z čerpadla. Vnitřní přepážka, když ji vytáhneš, slouží jako šablona k vyvrtání té nové díry, sedí to naprosto přesně. Píšu to i pro ostatní, kdyby nad tím náhodou někdo přemýšlel a měl pochybnosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.10.2020 09:51 Muž larix [1420] Re: Tonani, Roger
Tonani: Tiež som mal spomínaný filter (len výkonnejšiu verziu)...

Náplne boli:
horný kôš - molitan, molitan, molitan
spodný kôš - molitan, molitan, molitan.

Fungovalo to nejako takto: rybicky.net/nadrz/13966/0.jpg

Chcem tým povedať, že rádovo dôležitejšie ako poradie a zloženie značkových náplní je celkové nastavenie akvárka a keď sa bavíme o filtri, dôležitejšia ako náplne samotné je (okrem iných vecí) napr. rýchlosť prúdenia vody filtrom.

Roger: Príspevok som vymazal ja, poslal som ho omylom, ešte som chcel počkať, ako sa vyvinie debata. Tiež považujem tie porézne médiá (v akvarijných podmienkach, v čističkách to funguje trochu inak) iba za reklamnú mystifikáciu. Povrch partikuly takéhoto materiálu v krátkej dobe pokryje vrstva mikroorganizmov a ich produktov (najvýznamnejšiu úlohu majú asi sliz produkujúce baktérie), rôzne nečistoty a následne je už jedno, koľko m2 má cm3 daného materiálu.

U mňa veľkosť pórov molitanu klesala v smere prúdenia vody (teda bolo to od najhrubšieho po najjemnejší, presné hodnoty PPI si nepamätám). Okrem toho som ešte zaslepil "falošný" prítok vody v polovici filtra tak, aby voda prúdila rovnako rýchlo v oboch "poschodiach". Filter je to podľa mňa veľmi dobrý (funkčnosť) ale je to vnútorný filter, čo mi prestalo vyhovovať (zaberal miesto).
Čo sa týka rýchlosti prúdenia vody filtrom, už sa to to viackrát rozoberalo - heterotrofným baktériám je to takmer jedno ale chemoautotrofné (medzi ktoré patria aj nitrifikačné) baktérie nemajú rady príliš rýchle prúdenie (pohodlné maximum sa udáva okolo 4 cm/min.). Rýchlejšie prúdenie im bráni v osídľovaní plochy. Dôležité je, aby vo filtri nevznikalo anoxické prostredie, takže naopak ani úplne pomalé prúdenie nemusí byť to pravé. Neviem, kto prišiel s revolučnou myšlienkou, že čím väčší výkon čerpadla vo filtri, tým lepšie (buď výrobcovia filtrov alebo Tom Barr :-)) Nechce sa mi to rozpisovať, ale aj teória o nutnosti rýchleho prúdenia vody v nádrži kvôli distribúcii živín, medznej vrstve atď. je z väčšej časti blbosť, ktorú akvaristi stále preberajú jeden od druhého.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2020 09:12 Muž Roger [1873] Re: Shimi
Do protilehlého rohu (myšleno úhlopříčně) to umístit lze, ale z pravého do levého zadního rohu nevím, podívám se jak jsi to řešil v prezentaci, každopádně vracet už to nebudu, už je venku.
A odpověď na Tvou otázku s úvahou, ne nevěřím, věřím že obyčejný molitan udělá minimálně stejnou službu ne-li lepší než všechny ty novátorské moderní předražené zbytečnosti s bonusem a to takovým, že neschovává chyby.
Ten pokus o kterém píšeš jsem četl taky. Těm materiálům nevěřím, věřím tomu že umí maskovat chyby které se kumulují a pak mohou mít tvrdé následky. Ale to je jen mine úvaha ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   09.10.2020 07:42 Muž Shimi [682] Re: Roger
Moment moment, jak nejde umístit na druhou stranu? Přečti si můj poslední záznam v deníku "Území Elliotů", přesně tohle jsem řešil a jde to naprosto v pohodě a funguje to perfektně.

Jinak všeobecně pro původního tazatele. Složení filtračních médií mám rozepsané ve své prezentaci, takže se stačí podívat. Ale nedá mi to a zeptám se do pléna na jednoduchou otázku. Opravdu věříte tomu, že používání porézních materiálů (Pemza - Matrix, Siporax, apod.) má prokazatelně lepší účinky než obyčejný bioakvacit (molitan)? Já jsem četl pouze jednu studii, respektive pokus jednoho Američana, a ten jednoznačně prokázal, že tomu tak není a obyčejný molitanový bublifuk si dokázal poradit s téměř dvojnásobným množstvím amoniaku než "zázračný" Matrix. Oficiální studie neexistují, všechno jsou to jenom žvásty výrobců a spousta lidí tomu bezmyšlenkovitě věří.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.10.2020 22:28 Muž Roger [1873] Re:
larixi,
ty mě ale provokuješ tím tvým vymazleným akvariem :-) měl jsi a máš to parádní, tohle by měli vidět všichni ty kteří tento filtr zavrhují ač ho ani nezkusili a vyřízli ho při založení, nebo ti kteří vymýšlí neskutečné kombinace dnešních super médií apod.. já ho vyřízl jen proto, že jsem ho měl z pohledové strany a nebavilo mě koukat na špínu za ním a na kus zazděného akvária filtrem, bohužel nejde umístit na druhou stranu tak šel pryč a nahradil jsem ho mou oblíbenou klasikou molitan a čerpací hlava. S tím průtokem by bylo dobrý osvětlit jak to myslíš a stejně tak říct jaké molitany (hrubost) jsi použil, aby ostatní věděli ;-)

Edit: někam tvůj příspěvek zmizel
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2020 20:49 Muž Motas [38] Re: Tonani
Ahoj, mám stejne akva i filtr, dlouho jsem to řešil a nakonec udělal takhle:(odshora)
Horní koš: Vata, uhlí, hrubá houba jemná houba, cirax
Spodní koš:
Vata, 1l Matrix, 100g purigen.
Klidně bych všechny houby i cirax nahradil dalším matrixem, nechal jen uhlí a každý týden měnil vatu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2020 20:32 Muž Tonani [0] – Filtrační média
Zdravím, mám nové Rio 125 s původním Bioflow 3 filtrem. Jak máte poskládaná filtrační media? Zatím mám horní koš: vatu - houbu s aktivním uhlím - hrubší houbu - 500g Matrix, spodní koš: cirax - dvě původní jemné houby. Díky
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2020 18:43 Muž Roger [1873] Re: RAP
Jj, máš bílou variantu, kdyby jsi měl wrb 40w tak se asi nechytneš :-) každopádně už vím proč jsou Sinkory vyprodané, Invital je skoupil a dal je do svých setů :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2020 18:42 Muž Roger [1873] Re: Wendy2
Bude to tím barevným spektrem, červené a modré to pohltí, jinak nevím, mám stejnou zkušenost, věřím že čistě bílý Sinkor to prosvítí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2020 18:24 Muž RAP [1549] Re: Roger
Fotka k příspěvku Mám tohle.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2020 18:17 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: Roger
Mám wrb a akvo 50 cm na výšku neprosvítí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2020 18:05 Muž Roger [1873] Re: RAP
Budu to muset zkusit ještě jednou, ale mám k dispozici jen wrb verzi au té co si pamatuju si na dně neškrtnu. Zkusím ještě raz, docela mě to zajímá, je možný, že si to špatně vybavuji, ale myslím že bílá verze svítí víc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.10.2020 17:44 Muž RAP [1549] Re: Roger
Mě obyčejný Sinkor 40w prosvítí 240tku až na dno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2020 14:56 Muž Roger [1873] Re: 4Sima
Nechce se mi věřit že by to tento Sinkor úměrně prosvítil, mám Sinkor wrb 35w 105cm a zkoušel jsem ho na Rio 180 dát a u dna byla skoro tma, leda by byl rozdíl ve svítivosti mezi wrb a klasikou Sinkor bílou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.10.2020 13:10 Muž 4Sima [1888] – Nové sety
www.rostlinna-akvaria.cz/…

Jen pro inspiraci nová řada setů. Výhodou je, že se může regulovat světlo, jen pak přikoupit filtr a případně topítko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2020 11:04 Muž Roger [1873] Re: Jája
Jak píše shimi, jen doplním, nejen příčná výztuha to drží, ale i plastový kryt pevně přichycený silikonem který je po obvodu, takže není důvod tomu nevěřit, naopak pevné je to dost i kdyby to bylo reálných 180l.
A pokud by někdo chtěl čerpadlo 600 nebo 1000l není problém, mám je k dispozici ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2020 10:56 Muž Motas [38] Re: Shimi
Aha jo máš pravdu, moje chyba ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2020 10:49 Muž Shimi [682] Re: Motas
Nevím jak ty, ale já mám ve svém Riu 125 čerpadlo 500 l/h a v Riu 180 je 600 l/h. Nicméně pokud by to někomu přišlo jako nedostatečné, tak není problém dokoupit čerpadlo 1000 l/h. Čerpadla jsou vzájemně zaměnitelná, to je jedna z výhod setových řešení. Jinak firma Diversa dělá i stolky (řada Solid) s výškou 75 cm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2020 10:41 Muž Shimi [682] Re: Jája
Opakování je matka moudrosti. Rio 180 má rozměr 100x40x45, myšleno samozřejmě samotné akvárium. Těch 50 cm na výšku je s krytem! A vzhledem k vnitřnímu filtru a příčné výztuze je továrně nastavená i maximální výška hladiny, což je 41 cm ode dna. Takže Rio 180 má reálný čistý objem pouze 152 litrů. 6 mm sklo není absolutně žádný problém právě proto, že je tam příčná výztuha. Oni v tom Juwelu fakt nejsou žádní blbci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2020 10:09 Muž Motas [38] Re: Ondra
Ahoj,
mám Rio 125 a jsem rád, že jsem si nevybral Diversa. Důvodů je hned několik:
nějdůležitejší:
Světlo Rio 180 (5290 lm, 2 bílé 9000 a 6500 K) Diversa (2550 lm 6500K)
Filtrace: vnitřní filtr Rio 125 a 180 je stejně silné čerpadlo, což je na pováženou jestli by si 180 nezasloužila už externí filtr... u Diversa tuším filtr vůbec není
Sklo: sílu neřeš. Obě akvária mají příčnou vzpěru což je otravný při údržbě, ale nutný pro stabilitu.
Stolek: Rio výška 73 cm Diversa 67cm, 6 čísel se takhle moc nezdá, ale člověk se nemusí tolik ohýbat, když se chce kochat :-) subjektivní věc mně se mnohem víc líbí design Juwelu...
K té osádce skaláry bych chtěl taky, ale výška vodního sloupce v Rio 180 je pouze 40 cm, když půjdeš výš ponoříš vzpěru, která pak zabraňuje pohybu hladiny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2020 10:02 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: Ondra
Juwel má ty komplety dobře vymyšlené, akorát já osobně bych do toho nešla - 6 mm při výšce 50 cm je na můj vkus málo. Raději bych volila 8-10 mm.

Skaláry bych do toho AQ nedala - zaslouží si nejen vyšší, ale i delší. Pak bych zvážila i to, že betta, pokud ji tam chceš, potřebuje teplejší vodu - 26 °C a výš. Co se týká pohledu do akvária, tak lépe se kouká na velké hejno jednoho druhu ryb, než na několik skupin o nižším počtu jedinců. Pak je to pak takové rozfrcané.

Za mě: jedno velké hejno menších rybek (cca 50), které snesou teplejší vodu (kvůli bettě) a k nim např. pár menších čichavců, třebas zakrslých, také jsou spíš do teplejší vody. A na dno pancéřníčky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2020 09:02 Muž Shimi [682] Re: Ondra
Souhlasím s Rogerem a jestli máš strop 15 tisíc, tak bych bez přemýšlení vyměnil originální osvětlovací rampu Multilux za Helialux. Celkově je Juwel v kontextu setových akvárií a poměru cena/výkon na špici.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.10.2020 23:09 Muž Roger [1873] Re: Ondra
Především bych doporučil ujasnit si obsádku, to co máš v plánu je celkem mišmaš, Rájovec který rád chladné vody, neonky sním atd... Pak skaláry, na ty je to nízké, sice udávají 50cm ale hladina je níž a pak si odečti dno.
Volba zda Juwel nebo Diversa tak jednoznačně Juwel, skla se bát nemusíš, mají to vymyšlené dobře ;-) jedná se o kvalitní set za rozumný peníz. Akorát ber na vědomí že je osazen světlem multilux a to se nedá stmívat ani regulovat krom času svícení. Ke možno udělat směnný obchod za helialux rampu a doplatit zbytek, nicméně mám ho s multilux a pohoda, svítí to dostatečně na nenáročné kytky 100%
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2020 22:57 Ondra – JUWEL RIO 180 pro začátečníka?
Ahoj,

rád bych pořídil akvárko. Před cca 10 lety jsem měl 60l nádrž, nyní bych rád něco většího - ideálně 180l, to je asi tak maximum, co zvládnu. Z předchozí akvarijní "kariéry" si toho už moc nepamatuju, takže jsem de facto akvarista začátečník.

Vyhlídl jsem si set JUWEL RIO 180 a přijde mi docela fajn. Chci tam mí nenáročné rostlinky, pár skalár, hejno neonek, pár pancéřníčků, beťáka a poté to případně ještě nějak dál doplnit (ideálně třeba nějaká cichlidka či rájovec). Jde mi hlavně o rybičky a celkově hezký dojem. Nejsem žádný kutil a rád bych proto koupil hotový set, ať to nemusím sám pracně kombinovat a sestavovat. Nechci do toho taky nainvestovat deseti-tisíce Kč a nebudu mít čas se o to nějak nadstandardně starat nad rámec pravidelného čištění, základní údržby a krmení. Cenově bych se při zařizování akvária, tzn. nádrž, skříňka a veškerá technika, dno a dekorace bez ryb a bez květin rád pohyboval ideálně kolem 10, max. však 15 tisíc.

S ohledem na mé potřeby mi RIO JUWEL 180 (www.rostlinna-akvaria.cz/…) přijde jako ideální řešení. Případně jsem uvažoval ještě o nějakém 180l od Diversy (mají hrubší sklo, Juwel má jen 6mm, Diversa 8).

Co byste mi doporučili vy?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2020 09:01 Muž Motas [38] Re: SenjorOta
Rio 125 v paneláku, otvírám kryt, svítím 8h setovým Multilux, teplota byla zhruba stejná jako v místnosti (až 28°C), pak jsem vedle akvária spustil stojanový větrák, který měl sloužit pro ochlazení přítelkyně, ale díky cirkulaci vzduchu v celé místnosti je teď teplota akvária většinou o 2°C nižší než v místnosti. Významně se ale zvýšil odpar...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2020 17:56 Muž Socrates [298] - Raci, krabi, krevetkyRe: SenjorOta
Nevím, jakou ideální teplotu bys chtěl v Riu mít.
U mě je to 22-24°C.
Mimo léta (a hlavně takovejch pařáků jako jsou teď), mi stačí mít otevřený jen kryt u držáku na automatický krmítko a luftuje to dostatečně, teplota nad 25°C nevyjde.
V tomhle období ale otevírám minimálně jeden kryt.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2020 21:36 Muž Roger [1873] Re: SenjorOta
Normální stav, světlo a čerpadlo prostě topí, a jelikož to máš uzavřený tak máš skleník, to je normální, otevři oba kryty a rozdíl bude minimální ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2020 14:02 Muž Jirass [0] Re: SenjorOta
Já mám Rio 240 založené několik týdnů a teplotu v něm mám stabilně cca o 2°C vyšší, než je teplota v místnosti. Topítko taky nejede, jen svítím (setový Multilux jsem vyměnil za HeliaLux Spectrum - má hliníkové tělo a LEDky jsou přímo na něm, takže by se mělo chladit lépe a hlavně nahoru z akva ven). Ale i tak trochu topí. Rozdíl teploty vody při otevřeném nebo zavřeném krytu je max 1°C.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2020 13:27 Muž SenjorOta [0] – teplota
ahoj, jaké máte zkušenosti s teplotou u tohoto setu? Mám doma krátce RIO 180 a když zavřu kryt, tak teplota vystoupá i o několik stupňů výše než je pokojová. Topítko mám vypojené, takže tím to není.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2020 19:16 Muž DH [335] Re: Shimi
Ten sunsun co mám ve 180 mi vytekl, ale nakonec jsem zjistil, že to bylo mou vinou. Přestala mi fungovat ta ruční pumpa a já na to dlabal a to se mi nakonec vymstilo, protíkalo to přes to těsnění ruční pumpy. Tak jsem to promazal a vše je v pořádku.
Už jsem si říkal, že SunSun teda ne, ale pak jsem na amazonu narazil na SunSun HW3000 s proměnným průtokem jen za 100Eur, tak jsem mu dal ještě šanci. Je to velkej kýbl, při 1200 l/h je spotřeba jen 10W a oproti HW 703 je hluk mnohem nižší, teda pří průtoku do 1600 l/h. Při vyšším průtoku už je slyšet. Trochu mi rezonoval ve skříňce, tak jsem ho dal na gumu a celkem dobrý. Tak snad bude vše OK, když nebudu odbývat údržbu, navíc ten HW3000 už pumpu nemá a na vstupu hadic do hlavy jsou 2 kroužky nad sebou, HW 703 má jen jeden, takže je vidět, že to trochu vytunili.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.07.2020 18:50 Muž Shimi [682] Re: DH
Přesně, to rozednívání/stmívání je super, to mi na ML hrozně chybělo. Navíc jak se to nedalo štelovat, tak jsem musel zkrátit dobu svícení a to byl strašný vopruz. Ráno sedíš u snídaně a v akvárku tma, večer sedíš u večeře a v akvárku tma. Jinak co jsi nakonec koupil za filtr?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.07.2020 18:22 Muž DH [335] Re: Shimi
No samozřejmě by vyšla levněji nějaká čína, ale ta by jak říkáš nepasovala do krytu, narušilo by to disajn celé sestavy. Mám to v obyváku, tak chci aby to vypadalo dobře. To postupné stmívání a rozednívání bude pro želvy skvělé, teď když se to nad nimi z ničeho nic rozvítí nebo zhasne, tak to moc přirozené není. A doufám, že se trochu zmírní řasa na anubisech a že nebudu muset každou chvíli drhnout želvám krunýř. Ještě by šlo použít současný multilux jen jako držák a do patic nasadit nějaké levnější stmívatelné světla, ale když jsem to propočítal tak to vyšlo jen cca 1500 méně, což není žádná výhra.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.07.2020 18:07 Muž Shimi [682] Re: DH
Připrav se na to, že pocitově bude HLS svítit méně než ML. Já HLS pořizoval ze stejného důvodu, potřeboval jsem snížit intenzitu kvůli řasám. Jelikož nepoužívám CO2 a nemám náročnou zeleninu, tak to byla jediná možná varianta. Akorát ta cena je šílená, ale zase všechno perfektně sedí a nemusí se nic upravovat. Jinak ta 450 je fajnová palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.07.2020 17:57 Muž DH [335] Re: 1965
Fotka k příspěvku Bohužel jinak to nešlo, 180 musela uvolnit místo 450. Už jsem to objednal, tak snad to za tu investici bude stát. Jestli je to na želvárium škoda peněz nebo ne, je relativní. Z tvého pohledu to tak může vypadat, z mého pohledu jsou to zas u tebe vyhozené peníze na pěstování salátu.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2020 17:47 Muž 1965 [35] Re: DH
Originál světlo jsem nikdy nepoužil , hned jsem kupoval Spektrum 2 x . AQ k oknu ? Zatemnit . A na želvárium je za toto světlo škoda peněz .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2020 16:39 Muž DH [335] Re: 1965
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Přesunul jsem akvárium ze stinného místa k oknu a najednou je toho světla už moc, začly se mi dělat docela řasy i na zvířatech tak chci snížit intenzitu, redukovat délku svícení nechci. A celkem mě láká to postupné rozednívání a stmívání.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2020 16:23 Muž DH [335] Re: 1965
Vidím, že Helialux používáš. Používal jsi nějaký čas Multilux a potom přešel na Helialux? Celkem by mě zajímalo nějaké srovnání, jestli jde poznat rozdíl na rostlinách nebo je míň řas? Spotřeba energie klesá se snižující se intenzitou předpokládám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2020 15:12 Muž 1965 [35] Re: DH
Ne . Nikoho takového neznám . A k čemu by to světlo bylo , když bez Smartcontrol nevyužiješ funkce . Juwel má své koncovky na kabelech .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2020 08:11 Muž DH [335]
Zdravím
Používá někdo u světla Juwel Helialux spectrum jiný stmívač než Smart control? Jde to vůbec?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2020 22:09 Muž Roger [1873] Re: DH
Vše je relativní, orloj ti robot neudělá i kdyby měl kalkulačky dvě ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2020 21:57 Muž Shimi [682] Re: DH
Teď už takový detail neudělám, protože mám nasazený kryt a nainstalovaný a zprovozněný filtr. Musel bych to celé rozebrat a to dělat nebudu. Měl jsem v plánu to nafotit, když mi ho dovezli, ale bohužel, nějak jsem se k tomu nedostal. Chtěl jsem to udělat právě pro potenciální zájemce, aby viděli, jak tahle konkrétní firma pracuje. Každopádně zrovna vnitřní rohy jsou jedním slovem perfektní. Nemají oválný průřez, jako má Juwel, ale trojúhelníkový a po celé délce je stejná vrstva. Ono se to těžko popisuje, to prostě musí člověk vidět na vlastní oči. To samé vnitřní výztuhy, nikde žádný otřep, krásně začištěné, všude stejná vrstva. Radost pohledět. Mrkni na jejich FB, mají tam hafo fotek, i v detailech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2020 21:38 Muž DH [335] Re: Roger
No ale tady u takových věcí se právě cení to, co robot neuděla, drobné chyby, které mohou vzniknout jen rukou člověka.
Edit: Zkusím uvést příklad. Jak by dopadl výrobek obráběný ručně záměčníkem v porovnání s výrobkem obráběným na CNC stroji?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2020 21:35 Muž DH [335] Re: Shimi
Brillant jsem neviděl, zkus poslat dobře nasvícenou fotku v hires předního rohu, jen tak pro zajímavost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2020 21:31 Muž Roger [1873] Re: DH
Je to relativní, já tvrdím že šikovný precizní člověk dokáže udělat mnohem kvalitnější práci než jakýkoliv robot. Ale každý má asi jiný názor. Konec konců průmysl pod taktovkou robotů dnes vládne, a když se podívám například do automobilového průmyslu tak to je ničem, setkávám se v práci v nejrůznějších oborů kde v některých vládne šikovná precizní ruka jako například Preciosa lustry Kamenický Šenov kde skláři dělají ručně lustry které robot nikdy nezvládne i kdyby ho seřizoval Bill Gates :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2020 20:43 Muž Shimi [682] Re: DH
Absolutně nesouhlasím. Mám teď aktuálně srovnání s ručně dělaným akva od firmy Brilant a to je úplně jiná liga, ale úplně. Tomu nějaký robot nesahá ani "po kotníky". Teď to neber jako hate na Juwel, to vůbec ne, s Juwelem jsem spokojený. Ale kvalitou zpracování je robot prostě úplně jinde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2020 20:17 Muž DH [335] Re: Shimi
Viditelná místa jsou bez těchto vad,(aspoň u mě). To jestli je dobře nebo špatně, že to dělá robot je na diskuzi. já si třeba myslím, že pokud by to dělal člověk, tak to nikdy nebude tak přesné jako od stroje. Stejná situace je třeba u svařovaných rámů kol, člověk nikdy nedosáhne přesnosti jako dobře seřízený stroj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2020 20:09 Muž Shimi [682] Re: xkarel
Jak píší kolegové, buď v klidu, je to normální. Takhle to dopadá, když to dělá robot na lince a mrská to jak Baťa cvičky.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 20

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 23258x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8861?od=151