Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Juwel Rio

 

NápovědaFórum » Technika » Akvária 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 5 Přejít na další stránku   1  
Juwel Rio
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2020 19:54 Muž Roger [1873] Re: xkarel
Je to normální, to je začátek a zároveň konec silikonu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2020 19:38 Muž DH [335] Re: xkarel
To je silikon a v tom místě je ho prostě jen víc. Je to běžné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2020 19:28 Muž xkarel [0] – Juwel Rio - těsnící guma
Fotka k příspěvku Zdravím
Mám Juwel Rio 125. Rok bylo v provozu, vše OK, teď jsem ho vyčistil a všiml jsem si, že těsnící guma, která je ve všech vnitřních rozích je u dna na jednom místě jakoby vyhřezlá z štěrbiny mezi skly. (viz foto). Nádrž neteče.
Chci se zeptat, jestli jste se s tím někdo už setkal a jestli to z dlouhodobého hlediska zvyšuje riziko netěsnosti.
Díky
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2020 21:26 Muž Roger [1873] Re: DH
Jj, taky mě to štve, místo intenzity reguluju dobu svícení. Helialux je na můj vkus drahý, jak píšeš, na hraní s barvama si taktéž nepotrpím, intenzitu si nastavíš, ale je tam možnost rozednívání a stmívání což u mých ostatních akvárek cením, je to dobrá věc hlavně na dobu svícení pro kytky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2020 19:59 Muž DH [335] Re: Roger
To zalepování jsem dělal já, ale tomu se chci vyhnout. Ten helialux jsem zvažoval, ale nechci zbytečně vyhodit takový ranec, na hraní s barvičkama si nepotrpím a stejně bych to jen ztlumil na určitou hodnotu a tím by to skončilo. Ale podle mých odhadů by to originál osvětlení u RIO450 mělo být tak akorát. Rozeslal jsem dotazy majitelům 450-ky a uvidím kdo se ozve. Ta nemožnost regulace osvětlení u multiluxu mě celkem mrzí, ale zase se mi líbí Juwel disajn a když už mám RIO 180, tak ať je to všechno ve stejném stylu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2020 19:08 Muž Roger [1873] Re: DH
Jak jsem někde tady četl, nějaký borec to vyřešil tím, že trubici přelepil poloprůhlednou páskou (izolačkou) podle potřeby. Helialux je celkem drahota, ale při koupi máš možnost výměny Multiluxu za helialux a dají ti asi 1500kč slevu. Pokud ani to ne, pak jedině rampu Chirios apod.. s regulací
Jinak podívej se ma akvária zde, v podrobném hledání zadej Juwel, nebo bioflow apod.. vyjedou ti akvária lidí kteří mají juwel, vyhledej litráž a napiš jim zprávu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2020 17:55 Muž DH [335] Re: 1965
No o téhle možnosti vím, ale dát 5tis. za nové světlo + skoro 3 tisíce za stmívač se mi moc nechce. Přemýšlel jsem o tom u nového co chci pořídit, ale pokud je u RIO 450 watáž na litr téměř poloviční než u RIO 180, tak mi to přijde zbytečné, dokonce jsem četl, že někteří majitelé si do RIO 450 dokupují ještě druhou rampu. Tzn podle mých odhadů by jedna rampa mohla být akorát pro moje účely. Tak nějak jsem chtěl aby mi to někdo potvrdil nebo vyvrátil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2020 17:14 Muž 1965 [35] Re: DH
Pořídit tohle a můžeš regulovat : www.juwelakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2020 12:59 Muž DH [335] – Rio LED 350, 450
Zdravím
Vlastní tu někdo Rio LED 350 nebo 450 s originálním osvětlením Multilux? Mám RIO 180 a světlo je na moje potřeby příliš silné (nemám ani nechci Co2, pomale rostoucí rostliny atd.), musím zakrývat hladinu plovoučkami. 350 a 450 je podstatně vyšší než 180 (66 - 50cm) a watáž na litr je poloviční - 0,13W/l u 450 0,25 W/l u 180.
Je tu někdo, kdo má s tímto setem a světlem zkušenosti?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2020 10:26 Muž Shimi [682] Re: Lister
Jen menší upřesnění. Na pravé straně je pod krytem samolepka, kde jsou dvě rysky, které znázorňují MIN. a MAX. hladinu. a MAX. je 41 cm ode dna, tzn. čistý objem 109 litrů (odpočítána i tloušťka skla). Co se filtrace týče, respektive rezonancí, tak ty se občas dějí a to z důvodu, že je ve filtru přepážka jejíž součástí je šachta pro čerpadlo a ta přepážka není napevno přilepená ke stěnám filtru a občas se právě stane, že začne rezonovat. Stačí do ní ale jen trošku zatlačit a hluk zmizí. Co se týče samotného objemu filtrace, tak pokud u toho člověk alespoň trochu přemýšlí, vybere vhodné materiály a dobře je poskládá, tak absolutně bez problémů. Co se světla týče, tak originál MultiLux svítí více, než HeliaLux. Problém je , že se nedá regulovat. Kolega "nekdo" psal o tom, že kryt není přizpůsoben pro externí filtr, což je nesmysl. V krytu jsou na zadní straně standardní vybrání, na levé i pravé straně, právě pro vtokové/výtokové hadice externího filtru. Minimálně 12/16 se tam vlezou, 16/22 jsem nezkoušel. A co se týče příčné výztuhy uprostřed akva, tak ano, může vadit. Hlavně v případě většího kořene, vcelku ho tam nedostaneš.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2020 06:26 Muž Roger [1873] Re: nekdo
To je z zvláštní, v 21 století :) nu což, nezbývá než zkoušet a doufat :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2020 06:22 Muž nekdo [353] Re: Roger
Pořád je to o tom, o jaké filtraci se bavíme - 90% lidí se baví a představuje si jen biologickou, nezapomínejme ale také na mechanickou... a vyladit ten poměr mezi tím.... to je umění a hlavně věc, kterou výrobci filtrací moc slyšet nechtějí :) no a zároveň je to tuze individuální - záleží na všem možném v akváriu (spousta různých proměnných) a teď vyrobte filtr, který to všechno všude zvládne :))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2020 00:06 Muž Roger [1873] Re: jarovo
Plně souhlas. Právě proto se snažím mít prostor před vstupními otvory volnější. Navíc, je známý fakt, a i prokázáný, že biologická filtrace je mnohem účinnější při nízkém průtoku, než při silném, není zapotřebí bůh ví jak silná čerpadla, akorát například u Juwel je to trochu laborka jak docílit toho aby byla síla dostatečná aby přitočila vodu bez toho aby to bylo rychlé, spousta lidí má pocit že je buď slabé a nebo silné, přitom podle všeho má toto Juwel ošetřené dvoufázovou filtrací, do jaké míry opravdu funguje těžko říct, faktem jsou alespoň základní údaje, nulové no2, no3 se tvoří, kytky rostou a ryby žijou :-) tak to asi funguje, je tu zástup lidí kteří mají něco jako high tech akva se setovou filtrací a je zástup lidí kteří to dementují. Každému vyhovuje něco jiného, osobně jsem měl za to že po zanesení náplní se průtok sníží, ale nepřijde mi to. Co si z toho vše vybrat, když má člověk přerybněno nebo málo kytek apod.. tak bude mít problém i s kanystrem, si myslím já. Znám člověka který na tento filtr jede afriku prakticky bez zeleně a chválí si ho, zajímavý je, že si ho "vylepšil" tím že ucpal tu diru uprostřed mezi košema, prý je to tak mnohem lepší :-) přiznám se že mi vadí jak mlátí proud do stonkovek a ty se ohýbají v proudu. A to i v době kdy jsem měl hodně zarostlé akva, mám raději nízký průtok, jako v mých ostatních akváriích kde tento průtok na filtraci působí podle mě nejefektivněji.
Jak píšeš vyšší výkon neznamená lepší filtraci
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   31.05.2020 23:20 Muž jarovo [1695]
Dovolil by som si pár poznámok k filtrácií a filtrom. Juwel filter ako univerzálny filter má horný priestor s väčším prietokom na mechanickú filtráciu a spodný priestor s malým prietokom na biologickú filtráciu - všeobecne známe údaje z brožúry. Záleží na tom ako je AQ "mechanicky znečisťované" - pri filtrácií, alebo čistení vody sa uplatňuje vstupná plocha filtračných materiálov 9x9cm, ktorá sa relatívne rýchlo zanesie. Kvalita vyčistenia vody je potom daná hrúbkou médií cez ktoré musí pretiecť. Pri biologickej filtrácií je dôležitejšia "vnútorná plocha" a tým daný objem filtračného média. Juwel má toto poriešené na "štandartné" osadenie rastlinami a tým aj voľný prietok vody v AQ.
Situácia je iná keď sú v AQ úzkolisté rastliny, alebo rastliny s listami s veľkou plochou. Poloprázdne AQ, alebo zarastené - cirkulácia vody a prístup k saniu do filtra je špecifický pre každú nádrž. Práve podmienky pred čerpadlom majú najväčší vplyv na skutočný výkon - prietok vody.
Z toho jeden poznatok na koniec - väčší výkon nemusí znamenať lepšiu filtráciu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2020 22:10 Muž Roger [1873] Re: Lister
Tak je známí fakt že helialux je slabší než Multilux, minimálně pocitově, Aquatlantis si myslím za ty prachy bude svítit mnohem více.
Jinak nevím jak jsi zdatný ve znalosti Juwel, ale oni nejsou jelita a čerpadlo má samozřejmě absolutně nestandardní koncovku, žádný kulatý cosi, takže žádné jiné čerpadlo tam jen tak nedáš, pokud neuřízneš hrdlo z originálu a nenalepíš ho na jakési jiné, ale toto řešení pokládám za komický a o ničem. Nicméně fakt je ten, že Juwel dělá tak nějak vše po svém tak aby to si byl nucen kupovat originál, osobně strategii výrobce chápu ;-) dělají to i dobře.
Ale to už je do jiného tématu ;-)
Netuším jaké čerpadlo máte v 50l, ale tady to zapotřebí je, tedy pokud nebudete mít total zarostlé akva nebo jiné překážky jako například Jarovo kde by jste hledal vyšší výkon, na standardní akva je ten výkon ze začátku hodně časem záleží na osazení buď akorát nebo stále dost eventuálně málo.
Ale představa že máte čerpadlo v 50l na 200l mě spíše přivádí k myšlence zda nemáte ucpaný náplně a nebo vyhledáváte fičáky, já mám ve 200 atmana ip201 a ještě je přiškrcený a to si dovolím tvrdit že je akva zarostlé dost. Stejně tak ve 100l mám ip200 přiškrcený taktéž, pak v 54l ip200 jede sotva na čtvrtku. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2020 21:40 Muž nekdo [353] Re: Lister
Nevím přesně, o jakém akvariu se bavíme, ale multilux je dnes už “zastaralý” systém, a multilux led je vlastně pasek v trubici. Vynecháme teď to, jak moc je to dobré, ale pokud je to led verze, tak se nejprve podívejte na ceny těchto “zářivek” ...
Jinak věci, které je potřeba zvážit před koupí - vnitřní filtr je natvrdo vlepený, zabírá místo uvnitř. Kryt jasně podmiňuje umístění světla - prostě bude uprostřed a ne jinde. Dále má kryt výztuhu, která není úplně šikovná při provádění údržby - je to vidět zde www.juwel-aquarium.de/… Slabší sklo než eheim. Kryt není připraven do budoucna na zapojení externího filtru (musí se samodomo). Neznamená to samozřejmě, že je to špatně - musí si každý zvážit, co chce/ potřebuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2020 21:39 Muž Lister [169] Re: Roger
Cena za Helialux mi úplně mimo nepřijde. Je to prostě takový standard. Aquatlantis ve stejné délce bude stát podobně - je pravda, že k tomu teď dávají ovladač zadarmo.

Co mi na tom nesedí je výkon -140 lumenů/W. To jsem u žádného jiného světla neviděl, zvláště u WRGB. A potvrzují to i některé zkušenosti - lidi tvrdí, že to nesvítí víc než Helialux stejné délky. Osobní přímé srovnání nemám.

K čerpadlu - IMHO ani není potřeba originál y vždy o co jde - je tam misto kam čerpadlo dáš a pak je tam díra u které jen musí sedět rozměr. Takže nahradit by to mělo jít skoro čímkoliv, co se tam vleze.

Nejde regulovat? No, ale je to potřeba? Když se dívám na ty výkony, tak třeba 500l/hod u 120 litrového akva mi nepřijde moc. V 50l máme čerpadlo 200l/hod a je to žalostně málo, v 35 litrech to honí 350 litrové a to už je tak akorát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2020 21:12 Muž Roger [1873] Re: Lister
Tak ono to jde i s krytem, stačí trochu podtrhnout, taky jsem to tak měl, budou menší škvíry, ale v tomto případě odpar žádný velký není.
S tou zářivkou ti rozumím, taky jsem nad tím přemýšlel, nebo o té barevné verzi, ale nějak jsem se k tomu nedokopal :) přijde mi 9000k taky moc, ale asi jsem si zvykl, potřeboval bych vidět jak to vypadá se 6500, představa samozřejmě je, ale praxi neznám.
Ano, záměna čerpadel je bezproblémů, jsou plně kompatibilní, a když budeš mít štěstí jako já, seženeš zánovní za 300, ale to bylo fakt štěstí, jinak stojí tuším cca 1000. Každopádně nemá možnost regulace což beru jako nevýhodu.
Vím že slevu na výměnu rampy dávají, jak jsem psal asi 1500 což není cena Multiluxu, ale alespoň něco, každopádně Multilux je v pohodě, akorát nemožnost regulace mě mrzí, holt laboruji s časem místo intenzity, ale viděl jsem svítit helialux a svítí parádně, ale ta cena 5000 bez stmívače je děsivá.
Na jednu stranu se sám divím že vůbec nějakou slevu dají, to se jen tak nevidí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2020 21:05 Muž Roger [1873] Re: jarovo
Já sehnal silnější čerpadlo 1000l za 300 fungl nové na Facebooku :) někdo ho tam nabízel tak jsem ho hned vzal kdyby náhodou bylo třeba, mám ho v záloze v šuplíku smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2020 20:06 Muž MatyMaty [15] Re: jarovo
Přesně tak, jako záloha je ten filtr super ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2020 20:02 Muž Lister [169] Re: Roger
Jako neměnil bych obě, ale jen tu studenou za standardní 6500K - a to čistě z estetického hlediska - je to na mne prostě už moc studené.

Kdybych koupil Juwel, tak tam filtr nechám, taky si myslím, že je to ten lepší z toho, co se dá dovnitř strčit. Jen bych si trochu pohrát s pořadím médií ve filtru - nahoru houby a dolní koš kompletně nějaká biologická média. A pokud nestačí výkon, tak by se přece melo dar to čerpadlo vyměnit za silnější ne?

K té poloze světel - jedna z věcí, který mi právě taky vadí. Nádrž určitě chci mít zavřenou, aby se zbytečné neodpařovala voda - už tak máme doma vlhkosti dost.

Ale vůbec to nezatracuji, cena je prostě fajn a klukovi by to stačilo.

Jinak na záměnu rampy je se jednou ptal a bylo to bohužel bez reakce - ale asi by se to domluvit dalo. V každém případě člověk nemůže čekat, že mu odečtou celou hodnotu světla. Teď budu brát jedno akva, ale nechci původní filtr a nabídli mi slevu v hodnotě 35% ceny filtru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2020 19:41 Muž jarovo [1695] Re: MatyMaty
Máš pravdu - Juwel filtre sú pre štandartné AQ úplne v pohode, mal som ho viac ako dva roky a bol som s ním spokojný. Podmienky sa zmenili pri zasadení väčších echináčov - a cena nového čerpadla niekoľkonásobne prevýšila cenu čerpacej hlavy hmm
P.S. nie je problém ho kedykoľvek vrátiť ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2020 18:37 Muž Roger [1873] Re: jarovo
Aha, tak proto, já kryty nepoužívám smich nad čerpací hlavou a biomolitanem jsem jeden čas přemýšlel taky, z důvodu reguluce průtoku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   31.05.2020 18:28 Muž MatyMaty [15] Re: jarovo
Já tedy nedám na ten JUWELáckej filtr dopustit, přeskládal jsem náplně, nacpal tam pár věcí navíc a voda fantasticky čistá. Můžu to porovnat s externím JBL a Tetra, filtry jsou dobrý všechny, ale ta manipulace v akvariu mi vyhovuje víc. Tak každý máme něco ne ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2020 17:53 Muž jarovo [1695] Re: Roger
To posúvanie som myslel tak že keď zavrieš kryt tak ti to dá polohu svetiel. Filter som menil pre dva dôvody, jeden bol ako som už písal, že bolo stále veľa smetí vo vode a druhým bolo že mi začalo blbnúť čerpadlo - samo od seba sa zastavovalo. Tak som tam dal čerpaciu hlavu a akvacit / 10x14x30/. A problémy vyriešene ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2020 17:08 Muž Roger [1873] Re: jarovo
Nevím jak u tebe, ale u mě mohu s rampou posouvat dopředu i do zadu bez problémů. Jinak regulace světla nelze, pokud ovšem při koupi neřekneš v Juwel obchodě že chceš helialux a oni dají slevu, respektive vezmou si toto světlo a dají tuším 1500 nebo 2000 teď nevím slevu na helialux které regulovat lze, i jednotlivé barvy apod.. ovšem Multilux jak píšeš, nelze regulovat, buď svítí a nebo ne, reguluje se maximálně dobou svitu.
A proč že jsi demontoval filtr? A jakým jsi ho nahradil?
Sewelky když se dotoho pustí tak to lítá všude :) ale tomu se asi nevyhnu nikdy :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2020 17:01 Muž jarovo [1695] Re: Lister
Mám Juwel240 tri roky, z vlastných skúseností len toľko: nedajú sa regulovať svetlá - buď to svieti alebo nesvieti a plašili sa mi pri vypínaní ryby. Poloha svetiel je daná krytom - neposunieš ju dopredu alebo dozadu - keď máš vzadu vysoké rastliny chce to posunúť svetlá trochu dozadu. Filter som po dvoch rokoch vybral von - pokiaľ to pred saním zarastie tak ostáva dosť "drobotiny" v priestore - pri panciernikoch sa tomu asi nevyhneš. Záleží ale od Teba aké rastliny a ryby tam chceš mať ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2020 16:41 Muž Roger [1873] Re: Lister
Jen na okraj. Důvod výměny trubice? Mám ji také, a myslím že Juwel ví co dělá ;-)
Nechci tu nějak vyzdvihovat Juwel apod.. ale já jsem s ním naprosto spokojený, šlape mi rok, o filtr se starám cca 2x do roka, čerpadlo naprosto tichý (musí tam být ta gumička jak psal MatyMaty) vše šlape, navíc horní kryt mi přijde oproti ehaim mnohem hezčí a variabilnější. Ale každý to vidí jinak samozřejmě ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2020 16:37 Muž Roger [1873] Re: Lister
Mám rio 180 a spím u něj, je tichý že o něm nevím ;-) žádný problém
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2020 15:45 Muž MatyMaty [15] Re: Lister
Ahoj, mám dva sety od Juwelu a vždy záleželo na utěsnění přechodové gumičky mezi výpustí filtru a krytem. U mě úplně bez vibrací v obou akvariích ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2020 15:43 Muž Lister [169] Re: 1965
No ten Eheim je právě hlavní favorit - každý set má něco - u Juwelu bych měnil tu 9500K trubici, u Eheimu zase jednu dokupoval - takže to vlastně vyjde na stejno. Juwel má použitelný vnitřní filtr u Eheimu bych dával jinou - ale asi mi tu zůstane jeden vhodný vnitřní filtr z jiného setu, takže tohle by nebyl problém.

Pak je ještě možnost to poskládat - mám za hranicemi v Polsku výrobce hezkých krytů za slušné peníze, takže jen nechat slepit akva...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2020 15:34 Muž 1965 [35] Re: Lister
Nechci hanit Juwel . Mám 2 x Rio 180 u jednoho nového čerpadlo trošku rezonuje . Možná po zajetí se ztiší . U obou mám i vnější filtr a jiné světla . Takže zvážit či si nenechat slepit a techniku dokoupit . Pokud něco jiného ,šel bych do Eheimu : je z 8 mm skla a bez příčné výztuhy . www.juwelakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2020 15:15 Muž Lister [169] Re: 1965
Díky moc. Vybírám tahle velké akva a tak bych chtěl jít představu kolik vody se tam reálně vleze. Ještě nejsem rozhodnutý přesně, který set vezmu, nebo jestli to budu skládat.

Můžu mít ještě dotaz k filtru - jak je na tom čerpadlo s hlučností, nerezonuje ten kryt? Budou to mít děcka v pokoji a u aktuálního setu jsem to museli dost upravit, aby se tam dalo spát - výměna čerpadla a ještě kompletní vypodložení krytu, aby se nepřenášely vibrace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   31.05.2020 14:12 Muž 1965 [35] Re: Lister
Rámeček má 8,5 cm . Ode dna na spodní hranu 42 cm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2020 10:42 Muž Lister [169] – Výška hladiny u Rio 125
Ahoj. Nemohl by mi prosim nekdo změřit jaka je výška hladiny u Ria 125 - vzdálenost od dna akvária po spodní hranu rámečku. Udávají celkovou výšku 50cm,ale to je včetně toho rámu.

Předem diky pokud se nekdo udela cas.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2020 19:39 Muž Socrates [298] - Raci, krabi, krevetkyRe: Zip
Mám to NAPROSTO přesně stejně. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2020 11:27 Muž TST [4] Re: Shimi
Děkuji všem. Zkusím a uvidím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2020 17:13 Muž Shimi [682] Re: TST
Jak psal "Pupack", na zadní stěnu a směrem nahoru, aby to čeřilo hladinu a tím i částečně eliminuješ tvorbu "mastné" hladiny. A samozřejmě další možností je, tam to "kolínko" vůbec nedávat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2020 16:46 Muž Zip [277] Re: TST
To je na tobě, jen další možnost ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2020 14:44 Muž TST [4] Re: Zip
Děkuji, ale tohle jsem moc nechtěl, protože to na mě působí moc rušivě, ale pokud jiná možnost nebude...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2020 14:14 Muž Zip [277] Re: TST
Osobně jsem si udělal rozstřikovací rampu po celé zadní stěně AQ.
Je asi 3cm pod hladinou. Vývody dopředu, malinko k hladině, aby se dělaly vlnky.
Dělá se válec po celém AQ.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2020 13:50 Muž TST [4] Re: Pupack
Ahoj, moc děkuji za reakci.
Tzn., že máš jen to 45° kolínko a nasměroval jsi jej ne dopředu k přednímu sklu, ale naopak ke sklu zadnímu a navíc ještě nahoru?
A tím hluchým místem myslím prostor dole před filtrem u čelního skla. Ne ten pod výpustí, upřímně, to mě ani nenapadlo, že tam asi také bude hluché místo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2020 13:35 Muž Pupack [415] Re: TST
Ahoj ja to taky dlouho resil. Ted po 2 letech mi prijde nejlepsi proudeni tak ze mam vytok nasmerovany lehce vzhuru na zadni stenu.
Voda mi tak dela okruh a sama se zene zpet pred filtr. Vidim to na bublinach z CO2 jak putuji.
Co se tyka mista pod vypusti o kterem pises tak bych to neresil. Je tam prave proto druhe nasavani filtru. Tim jak se tam voda nasava je v pohybu a zase tak mrtve to misto neni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2020 13:24 Muž TST [4] – Směr toku z filtru
Ahoj, mám dotaz ohledně nasměrování výtoku z fitru. Mám RIO 125 a ať namířím výtok kterýmkoliv směrem, nedostane se mi voda vlevo dolů před filtr. Nemáte nějaké doporučení, kam to namířit. Zkoušel jsem jak origo kolínko 45°, tak na něj nasadit ještě jedno, které naopak zase směr vyrovná na levé sklo. Kam jej máte standardně namířeno? Díky.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2020 13:37 Muž Zip [277] Re: 1965
Osobně bych to zkusil opravit, pokud nebude jiné schůdnější řešení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2020 22:59 Muž 1965 [35] – Rio 180
Fotka k příspěvku Dnes jsem dovezl nádrž ze Šumperka . Vše v pohodě jen světlo poškozeno . Chtěl jsem tam dát aqatlantis , které mám , ale rampu takto na aq nedám . Plocha která drží rampu je fuč .Prodejci jsem psal tak uvidím . Novou kupovat nechci . Je to ranec za novou rampu . Leda starší za rozumnou cenu .
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2020 19:16 Zbynalos Re: 1965
Zdravím, aqualantis pasuje do náhrad za zařivky od juwelu. Ja dával aqualantis 1047 do juwel 350. A vše ok. Měli je u Rataje ve výprodeji za polovinu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2020 17:44 Muž DH [335] Re: 1965
A proč radši nevzít www.rostlinna-akvaria.cz/… Tam budeš mít jistotu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2020 15:53 Muž 1965 [35] – Rio 180 světlo
Zdravím Juweláky . Mám dotaz ohledně výměny světla . Měnil někdo za led se stmívačem a bude toto pasovat ? Děkuji . www.rostlinna-akvaria.cz/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2019 23:36 Muž Roger [1873] Re: Atomret
Něco takového mě napadlo taky, v rámci úspor, akorát si nemyslím že to zapomněli vystředit, spíš to z nějakého důvodu tak musí být.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [5] ...... 20

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 23258x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8861?od=201