Juwel Rio
Čaute, potrebujem radu od vás skúsených.
Mám akva Juwel rio 240,osvetlenie krytové 2x54w.
Rastliny síce rastú ale na spodku niesú žiadne listy iba holá stonka.
Nejaká rada?
Prípadne ako vylepšit kryt alebo čím.
dikes
Starší reakce
ohrievac - dostacujuci, aj ked presnost kolise ako u vsetkych znaciek
filter - osobne som ho hned vyrezal z akva a predal, podla info na forach to vyzera tak, ze pre rastlinne a redsie osadene akvaria je dostacujuci. ja som menil za externy, cim som ziskal aj nejake extra miesto a cistejsi vzhlad akva. Dnes by som ale dal kludne originalu sancu. Ak by bol nahodou prislaby, vzdy sa da vymenit 600lh pumpa za 1000kovu verziu. K naplniam sa nemozem vyjadrovat.
osvetlenie - moje malo zle kontakty na uchytenie trubic, obcas vypinalo, hlavne brutalne hrialo, zalozil som to zaciatok jari a nepotreboval som viac ohrievac, do leta som vymenil za LED, lebo inak by som upiekol ryby v teplom byte.
Starší reakce
Je tam přilepený na silikon,já jsem ten filtr(tu krabici) opatrně odřezal lámacím nožem. A teď používám externí filtr.
0 13.03.2016 09:28 irigi [2] Zdravím, uvažuji nad koupí Juwel Rio 300 akvarijního setu:
www.juwelakvarium.cz/…
www.juwel-aquarium.de/…
www.youtube.com/…
Jeho součástí je filtr Bioflow 6.0 (1000 l/hodinu)
akvarijni-filtry.heureka.cz/… . Rád bych se zeptal někoho, kdo podobné Juwel akvárium vlastní, jak lze jednotlivé součásti filtru vyměnit za jiný? Přemýšlím hlavně nad tím, jak půjde filtr vyměnit, když za N let přestane fungovat. Dá se jednoduše vybrat z té rohové skříňky, ve které je zasazený, nebo je tam napevno? Dá se ta skříňka nějak odšroubovat, v případě nutnosti?
Předem díky!
Starší reakce
Diky za iniciativu, ale snad otazka zaznela s jasnym cilem...
Prakticky je to takové jak na fotkách u prodejců. Nebo na juwel webu. Stejně po vložení do akva po pár měsících budou olezlé tak že to odstín změní. Ale pokud budeš chytřejší a pokud nemáš obě ruce levé tak pozadí vyrobíš za pár kaček než jim za to dát ty prachy. Návod třeba od uživatele Spai.
rybicky.net/clanky/1506-vyroba-pozadi-z-polystyrenu Zdravim. Nevyfotil by mi nekdo kdo ma Juwelacke originalni pozadi Cliff Light? Na netu fotky otresne, vsude jine odstiny tak nevim jaka je skutecnost. Diky moc za foto a nahrani popr. mail drak.fbi(pečenáč)gmail.com
Starší reakce
Jj Cirax je dobrá cesta, osobně bych ho vyměnil za tu černou(akt. uhlí) a zelenou(Nitrax) houbu.
0 03.05.2015 12:08 Honza – Čištění filtru
Takže jen pro upřesnění, neproplachovat, jen podle návodu měnit houbičky. Vatovou týdně, černou jednou za měsíc, zelenou každých 6 týdnů a modré postupně po cca 3 měsících. Tak to píšou v návodu. A 10% vody v akvariu vyměnit týdně. Píšou to v návodu, ale radši se ptám, protože zkušenosti ostatních uživatelů jsou lepší než návody. Ještě jsem si objednal Cirax pro lepší filtraci, protože ten u toho nebyl.
Mám tam asi 30 malých rybiček. Paví očka, neonky, mřenky.
Ano vodu z akva a nikdy nečistíš komplet, ale po částech, řekněme po třetinách. Když komplet, tak doporučuji při tom zároveň neodkalovat dno, protože jak správně tušíš, je to o těch bakteriích. První čištění bych realizoval nejdříve za 3 měsíce, ale je to samozřejmě odvislý od znečišťovatelů, což ostatně poznáš na výkonu filtru, který se bude snižovat. Zaběhnutej filtr bude mít cca poloviční výkon oproti filtru novýmu.
0 03.05.2015 11:53 Honza – Čištění filtru
Ahoj. Mám nové akvarium Juwel Rio 180. (Předtím jsem měl malé 60 cm akvarko) Jak je to s čištěním filtru? Mám ho při čištění propláchnout( ve vodě z akvarka, ne v čisté), abych odstranil hrubé nečistoty, nebo tím vypláchnu bakterie, které jsou potřeba?
Starší reakce
mezi sklem a krytem z vnitřní strany? Z.
Jo, je to přilepené.Chce to ostrý nůž a trpělivost a celé dokola to oříznout, mezi sklem a tím krytem. Vhodný je ten odlamovací nůž-je tenký.
No jednou jsem to zkoumal,ale myslím si že to nelze,bude to přilepené. Chvíli jsem se snažil,ale pak jsem to nechal být,abych to nerozbil.
Starší reakce
Do vody se nic nebude uvolňovat ani po těch 6ti týdnech jen už nebude plnit funkci pro kterou byl původně určen. Ještě poznámka. Být Tebou bych ten koš s Ciraxe který chceš místo uhlí dal až pod modrý akvacit. Přece jen je to biologické médium které chce pořádnou předfiltraci a když se podíváš na konstrukci filtru a proudění tak bys měl Cirax hned za vatovou vložkou jako druhé médium ve směru proudění.
Ne nebude, to bude spíš absorbovat a bude to na principu zeolitu. Vyměnit to můžeš.
Jasně, já se řídím poučkou, že pro srdce akva jen to nejlepší.
Tak tyhle dvě hmoty jsou asi nejlepší na trhu, ale ten Cirax je taky dobrý. Je velmi podobný starému dobrému ehfisubstratu.
Potvrzuji, zpřeházet se to dá.
Než budeš něco měnit koukni se na stránky výrobce jak to v tom filtru vypadá a jak to uvnitř proudí. Mám pocit, že pokud chceš vyměnit pouze uhlí za vložku s ciraxem tak to nepůjde (velikostně). Možná by se dali hmoty zpřeházet. Ještě odkaz na stránky výrobce
www.juwel-aquarium.de/… Honzo, jí jsem ten Siporax a Substrat pro zmínil záměrně, neb se mě z nabízených obdobných materiálů zadají, že mají nejlepší samočistící schopnost, tedy co jsem doposud mohl v různých nádržích a filtrech pozorovat.
Cirax je biologické médium stejně jako zde zmiňovaný Siporax (výrobce Sera) a Phorax je na odstranění fosfátů z vody (jedná se o chemicko-fyzikální médium) tohle se používá pokud je problém s řasami způsobený vysokou hladinou fosfátů.
Siporax se nerozpadne.
Místo uhlí je ideál buď Substrat pro a nebo Siporax, což jsou šutříky s velmi zajímavým osídlovacím prostorem pro nitrifikační bakterie.
Staci puvodni. Jen bud nahradit filtracni vatou (hned nebo po 14dnech) tu cernou vlozku s akt. uhlim.
Starší reakce
S tím, že to musí nějak vypadat,souhlasím. Teď je otázka co se ti líbí víc, zda osvětlovací kryt, závěsné osvětlení, ext. nebo int.filtr, podstavec hotový nebo si jej necháš vyrobit - popř. zhotovíš sám. Od toho se bude odvíjet cena. Tím, že to koupíš jako set, máš to jednodušší a hned.
a nezavrhuji toto řešení, každý má o pořízení aq. jinou představu.
No, já jen, že za desítku pořídíš 600 litru s filtrem, sice bez topení, světla a stolku
Stejně jako vy jen popisuji svou zkušenost.
Náplně se jen vyperou a vrátí zpět a používáš je až se rozsypou, stejně tak i keramika. Jen jsem po čase původní vysypal a nahradil drobnou keramikou od dennerle. Uhlí taky ven a místo něj normální houbu. Jediné co měním je vata.
0 12.03.2014 16:15 foxicek [16] - Cichlidy Mam Rio 240 a provozuji vnitrni filtr vice jak rok s dodelanou rozstrikovaci rampou zcela bez problemu
rybicky.net/nadrze/16787 Svetla jsou taky v poradku, jen jsem pridal reflektory. Potvrzuju tech vice vstupnich otvoru filtru. Ackoliv tak nevypada, mam s nim opravdu dobre zkusenosti i co se zpusobu cisteni tyce. Ma dve oddelene vnitrni zony. Porovnavam s Eheim 2213, ktery mi tam nejakou dobu bezel soucasne. Jen je pravda, ze zabira uvnitr misto a je to vetsi honic vody nez externi kanistr.
filtr má několik sacích míst a díky tomu hornímu není třeba řešit slepou hladinu
Určitě jde demontovat.
Stačí k tomu zalamovací nůž...
Nezpochybňuji "použitelnost" podobného filtru, ale jeho konstrukční řešení nevidím jako šťastné.
EDIT: Hezky dlouho jsem nebyl v kontaktu s člověkem, o jehož "kauze" (demontovaném filtru) zde píšu. Účelem nahrazení tohoto filtru filtrem kanystrovým bylo, že jsem původní filtr vyhodnotil jako "zlobítko", které má významný podíl na "nefunkčnosti" celé nádrže - špatně rostoucí kytky, nadměrný růst řas...
Jen jsem dopsal příspěvek a ten člověk mi volá na mobil, že by si dojel pro nějaké rostlinky.
Rychlým dotazem jsem zjistil, že je nádrž stále O.K.
...akvarka (Juwel Rio) maji napevno zabudovany filtr v pravem rohu, coz nekdy omezuje vlastni usporadani, treba i kdyby jsi se rozhodl pro vnejsi filtr, tak by pak byla otazka, co s tou krabici. Jinak filtr by mel byt dostatecne vykonny, takze by to nemusel byt problem...
Filtr tohoto typu je silně nepraktický - má sání v horní části "krabice". Naštěstí jde celkem snadno "odstranit".
Ahoj, Juwel jsou kvalitni akvaria. 2 veci, akvarka maji napevno zabudovany filtr v pravem rohu, coz nekdy omezuje vlastni usporadani, treba i kdyby jsi se rozhodl pro vnejsi filtr, tak by pak byla otazka, co s tou krabici. Jinak filtr by mel byt dostatecne vykonny, takze by to nemusel byt problem. Osvetleni jsem cetl pro 240 na jednom webu 2 x 34 W, na druhem 2 x 54 W, tak nevim, jestli a je spravne nebo b .... 2 x 54 uz je slusne osvetleni pro akvo objemu 240 l (hrubeho), 2 x 34 bych povazoval za dostatecne, pokud nejsi narocny na vyber rostlin.
Starší reakce
Vím co ostatní říkají o filtru od Juwelu ale já jsem si na něj zvykla. Dnes jsem ho čistila a je neskutečný co všechno zachytí. Jen na ten vzhled je ... . Se zakrytím filtru jsem si trosku pohrála s kytkami.
Díky za rady
A nebo kup vnější filtr a po zajetí filtru ten původní vyndej a získáš více prostotu
Ono se na ten ten filtr přímo prodává pozadí. Jen je potřeba to přilepit silikonovým lepidlem. Ale neumím si to představit v zaběhnutém akva.
Ten bych nejraději zakryl vyššími rostlinami ( Vallisneria, Sagittaria apod.). Zakrytování by mohlo bránit nasávání.
Ahoj. Nemá někdo zkušenosti s tím jak nejlépe zakrýt Juwel filtr? Přemýšlela jsem nad koupí originál krytu ale nikde jsem se nedočetla zda
se dá nalepit v již zajetém akva.
Starší reakce
0 27.05.2013 09:38 Zeppelin33 – Juwel rio 180
Ma este niekto skusenosti s tymto akvariom?
Starší reakce
Mechy nevím jistě, ale co má být ideálně červené je červené, roste jim tam Blyxa a Staurogyne tak bych se toho nebál.
Maju tam aj kobercove rastlinky a machy?
0 23.05.2013 13:40 Zeppelin33 – Juwel rio 180
Zdravim, chcem sa spytat niekoho kto ma akvarium Juwel rio 180 ako sa mu dari s pestovanim narocnejsich rastlin. Uvazujem nad kupou tohto akvaria. Su tam dve ziarivky T5 2 x 45W, pricom na jeden liter vody pripada 0,5 W. Chcel by som pestovat narocnejsie druhy rastlin, ale neviem ci bude svetlo dostatocne.
Přidat reakci
1 ...... [12] ...... 20
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 23566x