Juwel Rio
Ahoj, moc děkuji za reakci.
Tzn., že máš jen to 45° kolínko a nasměroval jsi jej ne dopředu k přednímu sklu, ale naopak ke sklu zadnímu a navíc ještě nahoru?
A tím hluchým místem myslím prostor dole před filtrem u čelního skla. Ne ten pod výpustí, upřímně, to mě ani nenapadlo, že tam asi také bude hluché místo.
Ahoj ja to taky dlouho resil. Ted po 2 letech mi prijde nejlepsi proudeni tak ze mam vytok nasmerovany lehce vzhuru na zadni stenu.
Voda mi tak dela okruh a sama se zene zpet pred filtr. Vidim to na bublinach z CO2 jak putuji.
Co se tyka mista pod vypusti o kterem pises tak bych to neresil. Je tam prave proto druhe nasavani filtru. Tim jak se tam voda nasava je v pohybu a zase tak mrtve to misto neni.
Ahoj, mám dotaz ohledně nasměrování výtoku z fitru. Mám RIO 125 a ať namířím výtok kterýmkoliv směrem, nedostane se mi voda vlevo dolů před filtr. Nemáte nějaké doporučení, kam to namířit. Zkoušel jsem jak origo kolínko 45°, tak na něj nasadit ještě jedno, které naopak zase směr vyrovná na levé sklo. Kam jej máte standardně namířeno? Díky.
Starší reakce
Osobně bych to zkusil opravit, pokud nebude jiné schůdnější řešení.
Dnes jsem dovezl nádrž ze Šumperka . Vše v pohodě jen světlo poškozeno . Chtěl jsem tam dát aqatlantis , které mám , ale rampu takto na aq nedám . Plocha která drží rampu je fuč .Prodejci jsem psal tak uvidím . Novou kupovat nechci . Je to ranec za novou rampu . Leda starší za rozumnou cenu .
Starší reakce
Zdravím, aqualantis pasuje do náhrad za zařivky od juwelu. Ja dával aqualantis 1047 do juwel 350. A vše ok. Měli je u Rataje ve výprodeji za polovinu.
Zdravím Juweláky . Mám dotaz ohledně výměny světla . Měnil někdo za led se stmívačem a bude toto pasovat ? Děkuji .
www.rostlinna-akvaria.cz/…Starší reakce
Něco takového mě napadlo taky, v rámci úspor, akorát si nemyslím že to zapomněli vystředit, spíš to z nějakého důvodu tak musí být.
Jo můžu potvrdit. Podle mě důvod že ,, 240 ,, trubice narvali do 180......a zapomněli to vystředit.-)
No to mě už taky napadlo, ale nerad se hrabu do věcí kterým nerozumím, zatím to tak nechám a uvidím
Asi bych to neotáčel. Já teď spíš přemýšlím, že tu 9000K úplně vyhodím a místo ní dokoupím další 6500K. Ta studená bílá se mi přestává líbit, je to moc do modra a je to hrozně nepřirozený.
Njn, co naděláš, mě to rozesmálo, alespoň jsem se dopídil jak to je, teď jen přemýšlet zda panel otočit nebo ne, ale podle mého 2cm rozdíl nehraje žádnou roli
To je šlendrián
Jediné rio 180 to má opravdu posunutý, viděl jsem 125, 180 i 240l. 180l to má hozený do prava ostatní to mají přesně na středu, dokonce tam měli i vypouklé už si nepamatuji litráž, ale i ona to měla na střed
Jj, dám
jsem šťoural tak mě takovéto blbosti zajímají
Tak to jsem zvědavý, pak dej vědět. Je fakt divný, že by to u 125 a 240 bylo OK a jediná 180 by byla paskvil.
240-ka to má vycentrované - aspoň ja som to mal tak
Teď jsem to měřil, a je to posunutý o 2cm, jedna strana má cca 1,7cm a druhá 3,7cm. Zajímavý
Koukni na ty fotky v odkazu. Mě to přijde opravdu posunutý....
Ale já to chápu.-))))) Podle mě to mám stejně jako ty. Zejtra vám to dojedu omrknout do Hornbachu.-)
Jak píše Shimi, my se tu bavíme no tom že na jedné straně je trubice od stěny dál a na straně druhé kde je filtr je trubice ke stěně blíž až na filtr, což o to, že svítí na filtr je mi jedno, ale proč není trubice na druhé straně dotažena taky ke stěně to netuším a proto se tu bavíme zda je to všude stejný, jak psal Shimi u 125 je to na střed u mě více vpravo a u Tebe nevíme
Proboha, my se tu ale nebavíme o rampě jako takové a o jejím posunu ve směru dopředu/dozadu, ale o umístění LED trubic na této rampě. Jestli máš levou (bílou) patici stejně daleko od levého konce rampy jako pravou (bílou) patici od pravého konce rampy. Podívej se na fotky, co sem vložil Roger ve 12:41 a pochopíš, o čem se bavíme.
www.juwelakvarium.cz/…
V těch fotkách je to vidět...... Ta rampa je veprostřed , tak nechápu , co mu svítí do filtru.
čet jsem to..... a z paměti nevím.....Ale na těch fotkách na Juwelu je taky vidět , že je posunutý.
Možná to jde otočit...musí se to zkusit. Já mám myslím kabely od světla z pohledu zepředu vlevo.
Akvárka jsou všechny 41 cm na šířku tak to musí bejt stejný. Když to posunu do zádu , tak s filtrem nekoliduje.
Ty jsi tu dnešní diskuzi nečetl od začátku, že? Já mám Rio 125, takže mi to nemusíš popisovat. Mně jde o to, jestli na té rampě máš vycentrované LED trubice přesně na střed akvária. 125 to tak má a 180 to tak nemá, tak by mě zajímalo, jak to má 240.
Aha, já ten návod ještě pořádně nečetl
přivezl jsem to sestavený
Vyfoť celej prostor zvrchu , zeptám se u kámoše .....
Tam je rampa ca ve prostře . Jeden kryt v zádu a druhý ze předu. Kryty mám sundaný, tak s tím hejbu jak potřebuju. Do strany nevím...jsem přes tejden ve světě a domů jezdím na weekendy.ty kelviny jsou barva světla, s intenzitou to nemá skoro nic společnýho. Mrkni ke mě do prezentace , když jsem ho zakládal, možná tam nějaká fotka bude. Nevím jak je ta 180 stavěná..... Ale je to šumák.......
Ty červený "blbosti" jsou tam jen na převoz, i v návodu máš, že je máš po vybalení akva sundat
Mrkni na fota, ty zářivky nejsou vycentrovaný, dopředu i do zadu můžu hýbat s těmi červenými blbostmi, s tím nemám potřebu hýbat, jen mě zajímalo proč na jedné straně je mezera větší a na druhé straně kde je filtr je menší a asi 7cm zářivky mi svítí do filtru, asi měli pocit že si musím do něj svítit
A ty to máš na 240 taky posunutý?
Na co chceš hejbat do stran? kvůli filtru? To je šumák, světlo se šíří všemi směry.....
Píše dopředu a dozadu, ne doleva a doprava.
Mám v akva stabilně 23st
s těmi zářivkami se dá posouvat zleva do prava? To jdu hned zjistit. Světlo mi stačí bohatě, ale zarazili mě ty zářivky, ať už že nejsou vycentrovaný a nebo ty kelviny. Jj, Tommi mám na ostatních akváriích akorát bez dálkového jen s manuálním stmívačem
Sundej si ty červený blokačky, rampou můžeš hejbat dopředu a dozadu. A stačí bohatě.-) Nevím jak na 180 , ale 240 je v pohodě. A jestli t světlo nestačí tak dokup 120 nebo 100 os Tommi. Teď jsem dokupoval na 54L 60 cm. Je to 18 Wattů a můžeš si vybrat bílé nebo modro - bílé a maj k tomu za 200 vočí dálkový. Mrkni na Rostlinný akvária......Jo a odkrej ty kryty:-teď v létě to stejně musíš chladit) T
To není pocit
hele zkusím, každopádně je to zajímavý
Zkus napsat někomu dalšímu, kdo má Rio 180, jestli to má taky tak. Páč já bych se vůbec nedivil tomu, kdyby to byl vadný kus. Když se občas podívám na vystavované sety různě po akvaristikách, tak mám kolikrát pocit, že do ČR putuje druhá jakost.
Jak jsem psal, pokud ti sedí nápis na rampě, tak je vše v pořádku. Respektive je to tak, jak zamýšlel výrobce. Teď je otázka, proč to není vycentrované a dále se můžeme dohadovat, proč zrovna 9000K vpředu a 6500K vzadu. To už je ale akademická debata.
Možná to mají vymyšlený tak že denní světlo u skla doladí světlo zvenčí tak proto 9000k u skla, vzadu už to není jak vyladit tak tam dali 6500k
A proč by měl dávat zrovna 9000K dozadu a 6500K dopředu? Znovu opakuji, nepleť si barevnou teplotu s intenzitou světla. Jednoduše řečeno, ta světla jsou obě stejně "silná".
Proto mě to donutilo k zamyšlení, já to vycentrovaný nemám
Aha, já to mám u 125 pěkně vycentrované, na každé straně stejná vzdálenost od konce.
9000 do zadu a tu 6500 dej ke sklu...
Tak mrkni na fotky, taky mám obě trubice stejně dlouhý, avšak na jedné straně u filtru končí téměř u boční stěny a na druhé straně kus chybí. Jak ty by jsi dal trubice? 9000k fo zadu nebo do předu?
Prodejce nic nesestavuje, krabice přijde z výroby zalepená a výrobek uvnitř je již sestavený. Jinak nevím jak to má Rio 180, ale 125 má obě trubice stejně dlouhé, takže otočení rampy nic neřeší. Akorát místo 6500K bych svítil do filtru 9000K.
Já to kupoval sestavený, tak právě nevím zda prodejce nepřehodil zářivky, proto se ptám, pak mi vysvětli proč delší strana sahá až nad filtr, když jsem to zkusil otočit tak světlo končilo s filtrem jak by mělo a na filtr shora nic nesvítilo
asi ze zajímavosti napíšu do Juwellu dotaz
Instinktivně špatně to nedáváme, na rampě máš nápis a pokud bys rampu otočil, tak by byl nápis "vzhůru nohama".
Přidat reakci
1 ...... [6] ...... 20
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 23566x