Výstava akvarijních ryb Rychnov nad Kněžnou
Letos tam budou zase nějaký změny. Jedna velká, rostliny budou odjinud.
Tak tohle jsme zažili loni a těším se na letošek.Když to vyjde, dorazíme už v pátek. Danila a Ziky
Danila napsala: Právě jsme se vrátili z Rychnovské výstavy...
Kdo tam letos nebyl,udělal obrovskou chybu, protože tradiční Rychnovská výstava je to nejlepší, co je v Čechách v tomto směru k vidění a rychnovští se letos opravdu překonali - byla to jubilejní 35. výstava a přesně platí -léta praxe, léta odříkání
Prostor rychnovského klubu chovatelů je sám o sobě krásný a letošní výstava překonala i moje (nepředstavitelný) představy.
Zhruba 160 nádrží od miníček po tisícilitrové nádrže obsahovaly to nejlepší, čím členové spolku a přátelé disponují. Svoje tam našel každý: od krevetek, raků, halančíků,živorodek, cichlid, gavůnků, přes L-sumce, po cichlidy,pancéřníčky,arowany, piraně a další a další, prostě na co si pomyslíte.
A k tomu všemu fantastická úprava nádrží- neuvěřitelná inspirace a potěšení pro oko - nevím jak se řekne česky layout, ale bralo to dech.Výstavu jsem během neděle prošla asi čtyřikrát a pořád bylo na co koukat.
Kromě toho v prodeji velkej výběr ryb,spousta kytek, včetně zastoupení Aqua Daho a venku ve stanech a na chodbách prodej úplně všeho, na co si akvarista vzpomene, od techniky, přes potřeby, krmení, kořeny, testy atd.
A plus navrch - hned naproti pivovarský festival
Urvali jsme se z práce i za cenu toho, že nebudem mít tenhle týden ani jeden den volna, ale stálo to za to a ukrutně se těším na příští rok.
Děkuji, bylo to krásné
Starší reakce
Ahoj, chtěl jsem se zeptat zda někdo neví jestli na výstavě nebudou na prodej kančík červenooký heros severum, měl bych zájem o červenou nebo žlutou formu asi čtyři kusy.
jak už sem říkal není za co... možná teda ve středu podle toho jak v práci
Jardo díky za pomoc
Jen bych upřesnil, že brigáda začíná o půl deváté.
popravdě jsem se chystal někam na lov kořenů, ale možná se přemluvím k něčemu jinému
Tý jo místní a není členem a nepomáhá s výstavou - v sobotu je od devíti brigoška, budou se aranžovat nádrže šutrama a dřevem. Tak se na tebe těšíme ...
Zdeněk
Taky to letos bohužel nedávám
ale koukejte to tam pořádně roztočit i bez mý účasti
(to vám stejně asi ani nemusim říkat
)
A já tam zas nebudu
příští rok už si to musim nějak zařídit stůj co stůj...
3 23.08.2012 09:12 Vája – přednáška RK
Snad by bylo dobře doplnit, že ta druhá přednáška bude o divoké přírodě Ekvádoru.
Tak jedna "novinka" spíše bude zajímat dikusáře.
Hlavní přednášku na výstavě AKVA EXPO Rychnov nad Kněžnou bude mít špičkový
polský a evropský chovatel terčovců Andrzej Nowicki, který jako první rozmnožil divoké „S. heckel“
Představí se nám v přednášce právě na toto téma – doplněné velkým množstvím fotografií a videí.
www.superdiscus.pl/…
Starší reakce
0 19.08.2012 10:47 Lagron – Snad to dávám dobře
Měl bych prosbu zakládám nové akva... Našel by se někdo kdo jede na výstavu do RK a měl by na prodej:
1 pár Akary modré, 2 páry Kančíka Hrbohlavého a nějaké piskořky? Chtěl bych využít toho že je výstava a neriskovat že si to koupím v nějaké akvaristice v HK... kdyby náhodou prosím o PM
vyzvednu si to kterýkoliv den jsem místní
Starší reakce
Minulost ano, ale opravdu nějakej ten pátek máme venku prodejce a "bobkaři" pořádají svojí výstavu samostatně.
Taky nevím, poslední roky jsem jezdil až v tejdnu s akvaristickým potěrem. Ty králíky a drůbež mám nějak zafixovanou z minulosti.
To nevím, tak detailně jsem plakát nestudoval...myslím, že již několik let na zahradě stojí stany prodejců...
Jasně skoukne králíky a nějakou tu drůbež, dá si pivko a klobásu, no prostě pohoda.
Na zahradě je místa dost...když člověk proleze tou "mačkanicí", tak se pak srovná...
A vo tom to je.
Pravda
sobota nebo neděle
A taky tam bejvá nejvíc narváno
0 13.08.2012 21:15 jogr Díky za váš čas
0 13.08.2012 20:52 jogr Ahoj,
Pojedu na tuto výstavu (teprve) po 2. a chtěl bych vás požádat o radu:
Jaký den je nejlepší pro návštěvu co se týče nabídky sortimentu???
Díky
Starší reakce
Tak už zase pomalu začíná být aktuální výstava v Rychnově.
Pokud má někdo zájem pomoci při budování, nebo chce nabídnout rybky na výstavu tak má možnost mne kontaktovat.
Buď tady přes vzkazy, nebo přes web
akvatera-rk.cz
Dušan Libra
Starší reakce
A o tom to přesně podle mě je. Přes barevný(červený, modrý, zelený) písky k akvaristice přitáhnout další generaci potěru, či odrostlejšího potěru a časem se jistě jejich názor bude měnit a vyvíjet a nemyslím si, že u těch barviček zůstanou neustále, tedy pokud se akvaristikou budou zaobírat i v dospělejším věku. Těm odrostlejším, jimž se barevný písky líbí se tímto omlouvám.
Případní brblalové ohledně barevných písků si měli jít na chvíli k těm nádržím stoupnout a byli by překvapený ohlasama návštěvníků ... Taky nejsem příznivce tohoto čehosi barevnýho, ale holt to je zase něco jinýho a těžko budete ostatním vnucovat svůj názor, že potapěči a barevný písky jsou fuj. I když mě teda částečně "hřeje", že na akvaristickým fóru maj zatim pokud dobře čtu jen negativní ohlas. Ale takovým děckům nevymluvíte, že modrej písek není the best of ...
0 19.09.2011 22:56 Vája To nebylo kvůli pískům. Pár lidí bylo okouzleno expozicí firmy Tropica a najednou jsme jim přišli děsně zaostalí.
No koukám že se nějak nové trendy v akvaristice neujali(míněny barevné písky),takže klasika stále vede?
Při výstavě v Lysé nám bylo vytýkáno že jsme se zasekli před dvaceti lety......
Pokud má někdo zájem, tak na adrese
akvatera-rk.cz/…
jsou moje fotky z letošní rychnovské výstavy.
Starší reakce
0 13.09.2011 10:21 glumča [424] - Labyrintky mě ty barevné písky taky rušily..nejvíc se mi líbily nádrže s tím klasickým říčním štěrkem
asi se k němu vrátím.
Jinak mě hrozně překvapily ty tetry konžské,tak velké kusy jsem ještě nikdy neviděla
a škoda těch polozobánek..
Černej písek se mi zdá stejně uhozenej jako třeba červenej, ale proti gustu... Krom toho spoustu lidiček začíná s akvaristikou jako dítě a myslím, že takhle se jich víc chytne.
Poprvé jsem viděl barevné písky v roce 1992 v Londýně a tehdy jsem si naivně myslel, že se taková hrůza do Česka nemůže dostat. Od té doby se mnohé změnilo a pokud to přispěje k udržení české akvaristiky nad vodou - proč ne. Každá koruna utržená na akvaristických krámech je dobrá. Já bych si to samozřejmě do nádrže nedal, ale třeba to přiláká nějakého mladého zájemce o rybičky a časem dostane rozum a bude používat přírodní písek.
Jediné co se dá je čistě černý...a pár akvárií se mě nyní snaží přesvědčit že i hnědý. Jediné dva barvené písky, co nebijí do očí. Pokud je venku trend používat zelené, modré...červené písky tak ať si to tam užijí, on byl také trend v evropě používat ojro...a víme jak to teď dopadá a nyní by ho chtěl snad je blázen, nebo diletant. Myslím že nemusíme mít všechno co říkáte?
je to i o tom,že se snažíme udělat nějaký výsek z přírodního biotopu a ne z azijské tržnice
To nám taky
jsem zastánce starých kolejí,,modrý,nebo červený písek mi přijde jako kýč a to tak,že velmi
0 12.09.2011 21:20 vlad – Barevné písky
Na výstavě v Rychnově n. Kn. je 8 nádrží zařízeno na různobarevných píscích. Pořadatelé mají zájem o názor ostatních akvaristů na využití barevných písků v akvaristice. Je to reakce na loňskou kritiku, kdy nám bylo sděleno, že jsme 20 let za světovým trendem v akvaristice a že stále požíváme přírodní písky. Prosím, rádi bychom znali názor většiny.
Vlad
jojo..řekla bych,že málokoho z těch lidí (včetně mě),co přijde na výstavu se pokochat krásnými rybkami,které třeba jinak nemá možnost vidět na vlastní oči,napadne,co úsilí na těch pár dní vyložíte a jaké podmínky k tomu vůbec máte..proto jsem i napsala,že se mi v Rychnově víc líbí..jako úplný laik návštěvník
ještě jednou díky za výstavy a ať se vám daří i nadále
Ahoj, Glumčo,
Vaše hodnocení, stejně jako hodnocení Vašich předchůdců nás velmi těší. Výstavy neděláme pro své potěšení, ale pro přátele akvaristiky. A co se týká srovnávání s výstavou v Hradci - jsou to dvě zcela rozdílné akce realizované za zcela jiných podmínek. Jinak realizační tým v HK je z více jak 70% tvořen hochy z rychnovského spolku. Proto také nás těší, že jak výstava v RK, tak v HK jsou na slušné úrovni a akvaristé je navštěvují.
Vlad, RK
Upřesnění počtů - trochu statistiky:
- počet výstavních nádrží - 208
- počet terárií - 30
- počet druhů a barev. variant ryb - 254
- počet druhů terrijních živočichů - 30
- počet nádrží v prodejně - 65
- počet druhů ryb v prodejně (sobota) - 186
- počet zúčastněných akvaristů z rychnovského spolku - 20
- počet vystavovatelů hostů - 22 (vč. teraristiky)
Všechny přátele rychnovských akvaristů zdraví Vladimír Hulman
upřesnění počtů - trocha statistiky:
- počet výstavních nádrží - 208
- počet terárií a terarijních živočichů - 30
- počet vystavovaných druhů a barev. varinat ryb - 254
- v prodejně: prodejní nádrže - 62
Po několika letech jsem se v sobotu dostal opět do Rychnova.Bohužel jsem sotva stihnul proběhnout výstavu a musel zase frčet což mě fakt štvalo,ale musím říct že jsem byl nadšený.Vzhledem k tomu že se zde o výstavě moc nepsalo tak jsem se trochu obával ale opravdu zbytečně.Nakoupil jsem vše co během léta došlo,koupil i pár čudlů a načerpal energii mezi nadšenci akvaristiky.Nádrže byly opravdu nádherně upravené,celkově fakt moc pěkná výstava.Ale nejlíp to napsaly dámy předemnou
Přeju organizátorům aby jim ta parta lidí co na tom maká vydržela i do dalších let,osobně děkuju taky Jirkovi Němcovi za ochotu.Dík
Kočko,moc děkujem za slova chvály,to potěší
,ale myslím a nejen já ,že je stále co zlepšovat,takže jak píše Dušan v příspěvku přede mnou,pokud se někomu něco nelíbilo,nebo by věděl co zlepšit,tak klidně sem písněte a vězte že naši členové bedlivě pozorují jaké má výstava ohlasy.
Takže kdo váhá,tak neváhejte a přijďte se k nám podívat,myslím že letošní výstava fakt za to stojí
A také my musíme poděkovat všem návštěvníkům a kamarádům,kteří se přišli na výstavu podívat a tak nás podpořit.Velký dík také patří prodejcům,díky nimž je naše výstava taková,jaká je.
Takže do středy máme otevřeno a těšíme se na všechny příznivce akvaristiky.
J.Němec,Akva-tera R.n.K.
Všem děkujeme za chválu, ale upřímě pokud je něco k vytknutí tak sem s tím.
Přeci jen, je vždy něco, co by šlo udělat jinak a třeba i lépe.
Dášo rád jsem Vás oba opět viděl
Přidat reakci
1 ...... [16] ...... 27
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 48991x