Čichavec - rozmnožování, odchov
Přidal bych třeba Pistii a Ceratopteris Thalictroides.
ja mam na hladine okrehek a ten si bezne tahaji v tlamicce

pak mi otrhavaji heterantheru a kde co najdou
Nechtěla sem zakládat nový téma, tak to lupnu sem

Z čeho vaši zakrslíci stavějí a stavěli hnízdo? Mě jen z riccie, teď ju nemam a zatim nic nestaví, tak nevim esli jako čeká na vhodnej matroš nebo se mu prostě nece

Jinak mam tam plovoučky, mam tam jávskej mech třeba, což mi příde podobný jako ta riccka....
no a kdybych roznmožil bettu tak co s těma malejma mám dělat mám je dát/prodat do nějakého zverimexu když si je nechat nemuzu?
vidis na todle sem zapomnel... tak asi tak

ja bych rek ze to bude nastejno.... ziji ve stejnych vodach a rozmnozuji se stejne
Ahoj zajímalo by mě co je složitější na rozmnožení/odchov Bojovnice nebo Čichavec?
Jasnačka

V normálně zarostlé, zaběhnuté a prosperující nádrži si potěr vždycky najde něco k snědku, protože i tam jsou vířníci a jiné podobné potvůrky, které ty nevidíš, ale plůdek ano. Tu svoji radu jsem dával, kdyby náhodou chtěl zajistit přežití více než jen pár kusům.
Lucka, doporučuje sa mať v akváriu plávajúce rastlinky - limnobium, pistia,... Vďaka nim drží penové hniezdo pohromade.
K tématu doporučuju tenhle článek:
www.akvarko.cz/… Škoda, že já ho nenašla když se mi tihle čichounci vytřeli

To bohužel nepřežil žádný z prcků dýl než asi měsíc... od tý doby se mi nevytřeli :(
Ten muj to hnízdo stavěl výhradně z riccie
Me prezila v 50l spolecenskem akva po treni jedna betka. Bral jsem to tak, ze z treni nic nebude, ze vsechno pozerou ostatni jestli ne ve fazi jiker, tak hned po vykuleni, a jestli ne, tak az umrou hlady. Az po delsim case jsem objevil neuveritelne jednu malinkou plavat, co jedla a kde se schovavala nevim, je to hrdina. Uz ji snad nesezerou, ma pres 1cm, uvidime.
Jasne, vim, z "chovatelskeho" hlediska je to nic, ale je videt, ze priroda je mocna a poter umi prezit i bez artemie a nalevniku, ktere jim pripravime.
Ondo,dik uz sem to opravil...nevim na co sem myslel ze sem to tam napsal

Lucko,pokud nemel samec postavene hnizdo,tak z vyteru moc nezustane.Pro priste bude lepsi par odlovit jiz pri namluvach do samostatneho akvaria,aby mel samec klid,aby postavil hnizdo.Preju mnoho uspechu.
Danysek,pludek se obecne krmi nekolikrat denne (cca 5x) v davkach,ktere dokaze pozrit do 5 minut.Krmi se co 4 hodiny,aby mel staly prisun potravy.Na druhou stranu je taky nutnost denne vymenit cast vody + odkalit.Je jasne,cim vice krmime,tim vice odpadnich latek se v nadrzi hromadi.U poteru,a zvlast labyrintek,ktere urcity vyvoj zivota dychaji kyslik rozpusteny ve vode a az pak se jim utvori labyrint (prodavne dychani),(doporucuju vzduchovat,ale jemne),tak je dobre udrzovat stalou cistotu vody.Vice se muzes docist zde >
www.akvarijni.estranky.cz/…
Preju mnoho stesti v odchovu.
právě řešim podobné dilema-sou to moji první čichavčíci a vůbec nevim jak se o plůdek starat.....takže já asi neporadím

Dnes se nám moc krásně třeli čichavci, nevím ale jestli z toho něco bude

, sameček neměl postavený hnízdo a nevím kam ty jikry dal, jestli je nesežral... nemá někdo podobné zkušenosti?
O pohlavním dospívání kolem 2 let jsem pouze psala to, co je tu uvedené u čichavce modrého.

a taky bych vic prikrmil

nejlip zivym

není zač

tak si pockam asi este rok,neviem kolko mozu mat ale 2roky este asi nie a dik
Mě se modrý čichavci vytřeli při teplotě 26 st., měli by mít plovoucí rostliny,aby u nich postavili hnízdo, jak velký mají být Ti nepovím, ale pohlavně dospívají až po 2 letech a jak jim jinak pomoci, nech to na nich oni si poradí...

Ahoj prosim napiste mi kedy sa mozu cichavci modry vytriet. myslim kolko cm musia mat a ako im mam pomoct aby sa vytreli? Prosim poradte mi. A to iste mi poradte pri cichavcoch perletovych tak cau a diki

Dobře dík.

ahoj mam 2 cichavce perletovy (asi pul roku) a podezrivam je ze to sou 2 samci a chtel bych je nekdy po mature separovat a nechat vytrit takze shanim samicky.... ale k dotazu chci se zeptat jestli tvorej pary nebo jestli se samec vytre s jakoukoli samickou (kanec

) samozrejme dospelou

Vip: no to doufám...jsem totiž neomylná

katunka: vím,že jsi to uváděla jako názorný příklad

.Jen jsem Tvůj příklad doplnil o další info.Nekritizoval jsem Tě,to bych si nedovolil

.......
Vip: jj vím, že to staví i jiné ryby...labyrintky jsem uváděla jako názorný příklad. Mně kropenáčci staví pod listy, ale mám na hladině listy echinodoru, které jsou dost široké...no stejně jim to k ničemu není...při odkalování jim to vždycky rozbiju

To Zdenda: samci mají protažené hřbetní a řitní ploutve,barvy jsou daleko jasnější než u samičky.
Zde je rozdíl patrný(samec nahoře-protažená hřbetní ploutev)-->http://www.aquavip.wz.cz/images/g-1-v/v33.jpg (č.zlatý)
č.perleťový-->samec-->http://www.aquavip.wz.cz/images/g-1-v/v28.jpg a samička-->http://www.aquavip.wz.cz/images/g-1-v/v15.jpg
To Bizon: jen doplním katunku--> nemusí se jednat pouze o labyrintky,zde je pancéřníček kropenatý--http://www.aquavip.wz.cz/images/g-1-v/v37.jpg , který také staví na hladině pěnové hnízdo.Samozřejmě tam ten polystyren cpát nemusíte a stačí vložit plovoucí rostliny.Ryby staví hnízda i tam.Ale třeba p.kropenatý začal stavět až pod touhle destičkou,rostliny mu zřejmě nevyhovovaly.........
Ten dotaz je přímo k čichavcům a ten polystyren taky

. Ne vážně..polystyren se tam dává kvůli čichavcům a jiným labyrintkám, staví si pod ním pěnové hnízdo

mám jeden dotaz,který není přímo k číchavcům. proč tam máte ten polystyren???

Tady sameček sbírá jikry s hladiny a vzápětí je šťouchal do hnízda......

Tak aktuálnější fotku sem dát ani snad nemůžu.Tahle vznikla před třemi minutami

.Si tak sedím u PC a jen tak kouknu do akva a ..........skoro jsem se přerazil o stůl jak jsem spěchal pro foťák

.....

Mě se třou pravidelně, ale né perleťový, ale modrý čichavci.

tomino u čichavců je lepší, pokud se chceš pokusit o rozmnožení, dát vybraný pár do akvária o cca objemu 50 l , stačí i 40 l jen samce a samici samostatně.
jak často se třou? myslím si že úkrytů mám celkem dost a furt nic

Ještě to chce zvíšit teplotu vody (26-28 stupňů)

samec samice do asi 50 l , plovoucí rostliny, neplašit, nenarušovat hladinu a počkat na tření, pro samici nějaký úkryt
chovam je v oddelene nadrzi
zdravím poradil byste mi někdo jak rozmnožit čichavce perleťové a parmičky čtyřpruhé?
děkuji
Dobre,jdu se na to podivat,dekuji.

Aha,no uvidime,zkusim je par dni nechat ve vytiracce a uvidime,schvalne pak napisu.Hlavne moc dekuji.

Přidat reakci
1 ...... ...... [18] 19
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 19114x