Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Clea helena

NápovědaFórum » Další živočichové » Plži 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Clea helena
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2015 14:02 Žena Bella [1053] - RostlinyRe: aquarium
a co ty piskorky? ty maji ulity v poradku? pokud by vsichni sneci meli spatny ulity, tak je neco spatne v akvarku, pokud maji ulity spatne jen helenky, tak nevim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2015 13:51 aquarium – Ulity Helenek
Zdravím,
mám v nádrži dvě Helenky a chtěla bych se zeptat zkušených chovatelů těchto šneků, zda-li je možné, že si můžou navzájem okusovat ulitky, pokud mají málo potravy. V akváriu mám ještě pár Piskořek, ale opravdu jen několik kusů. Obě Helenky mají zničené ulitky a je pravda, že je vídám takřka neustále jednu na druhé.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.12.2015 14:35 Žena sivon [1717] - PlžiRe: sharka71
Ne,jakýkoliv plž může vedle nich i dlouhou dobu přežívat, ale mohou ho klidně zlikvidovat hned třeba ten den, kdy ho do akvária dáš.
Pokud budeš mít v akváriu hodně piskořek (ať už věžovek či granifer) nějaké tam vždy zbydou. Tobě jde ale spíše asi o "okrasné" plže - tam bych ani jednoho neriskovala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2015 13:18 Žena sharka71 [37] – Clea Helena a Clithon?
Ahoj, prosím může mít helenka k sobě nějakého plže, kterého nesežere? Mám teď dvě a asi před půl rokem se mi vrhly na ampulárku. Přemýšlela jsem o clithonovi. Jestli ano, nevíte, kde ho sehnat? Myslím, že jsem na něj v zooshopu nikde nenanarazila. Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2015 06:22 Žena niky [13] Re: larix
Parametry vody tam mam,jsou v podstate stale stejne. Teplota klasicky na 24-25°C. Helenu jsem koupila zivou,lezouci. Soupnu ji do AQ a do 2dnu je kaput :-( Krevetkam se dari tak predpokladam ze voda je OK.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2015 23:29 JoKa Re: niky
Bohužel, hodně často ti v akvaristice prodají helenu mrtvou... Ono trvá dost dlouho, než se ulita začne rozpadat, takže to na první pohled nepoznáš... Takže i při koupi bacha, vybírej jen ty, které opravdu vidíš a nenech se ukecat tvrzením: ona tam je, jenom je schovaná...

Edit: spíš bych doporučil vyčíhat si nějakého akvaristu, nebo chovatele, oni když se jim daří, tak se množí pekelně rychle a lidi se jí rádi zbavují...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2015 22:28 Muž larix [1420] Re: niky
Niekedy nemusí byť problém v akvárku ale v kondícii slimákov, ktoré si domov donesieš. Cesta od chovateľa cez veľkoobchod a maloobchod až k tebe domov im dá zabrať. No a niekedy to skrátka nezvládnu. Píšem to preto lebo na tvojom akvárku nevidím nič, čo by im mohlo prekážať. Aj keď niektoré dôležité údaje chýbajú (napr. teplota alebo parametre vody).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2015 17:45 Žena niky [13]
Zdravím, neměl by někdo tip proč mi Heleny stále chcípají :( Již jsem koupila 3, ani jedna nepřežila. V AQ mám velké množství Piskořek.Ani by mi nevadily, ale když krmím pancéřníčky, většinu potravy sežerou piskořky.

viz.: rybicky.net/nadrze/21224

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2015 16:37 Žena sivon [1717] - PlžiRe: DanH
100% souhlas - během 1/2 hodiny už by to mělo snad být sežrané i od těch okružáků, pokud tam po hodině něco zbude, bylo toho opravdu moc, že to ani okružáci už nechtějí ;-)
Okružáci se krmí i na té zelenině a společně s krevetkami také na řasách, které tam rostou.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2015 10:58 DanH Re: stafhaf
Když to nesežerou do 24h, je to moc ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2015 10:01 stafhaf Re: sivon
Nepopírám, že je někde chyba, ale ad tři problémy:

1)souhlas, s tím nemám problém

2) jednou týdně dostanou polovinu tabletky, co nesežerou do 24 hodin, odsaju pryč. To mi nepřijde moc. Občas výměna za špenát, salát.

3) krmení teda nezbývá. O reakcích mi nemluv, to vidím, když nechtě bouchnu něčím na skřín s krevetárkem. Během půlvteřiny jsou na opačné straně akvárka :)Mám pocit, že se kreveta svlékala, to chycení a žraní viděla přítelkyně, já byl v práci

4) Heleny zredukovány na jeden kus, počkáme, co bude dál.

A navíc - do 30 l akvária nepatří tři heleny, to je moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2015 21:19 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: sivon
Moc krásně jsi to napsala! potlesk palec

I když Helenky již nemám ve svém akvárku, tak okružáky a levatky nějako moc neivdím, ne že bych je neměl, ale kdyby jich bylo víc, tak bych se vůbec nezlobil. Takže stafhafe, pokud jsi někde z Olomouckého kraje, dej do akvárka okurku na špejli, nachystej si zavařovačku s akvarijní vodou a mile rád tě jich zbavím :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   27.05.2015 20:31 Žena sivon [1717] - PlžiRe: stafhaf
Tři problémy
1) Redukce ostatních plžů pomocí helen je pomalá. Helena není člověk, aby lovila něco, co nesežere. Nažere se a pak odpočívá, zahrabaná ve dně.

2) Krevetky v normálně fungujícím akváriu nepotřebují téměř přikrmovat. Pokud se ti přemnožili okružáci, patrně moc krmíš.

3) Pokud zbývá krmení, je akváriu nezdravé prostředí (okružáci se to snaží zachránit, ale nestíhají) a krevety nejsou v kondici. Zdravou krevetu helena nechytí, mají podstatně rychlejší reakce než ona.

A navíc - do 30 l akvária nepatří tři heleny, to je moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2015 18:58 Muž visek [76] - Tetry
mam 2 heleny a mraky piskorek nestihaj je likvidovat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   27.05.2015 17:56 cartimandua Re: stafhaf
Možná, že je krevetka pro Helenku snažší kořistí. Co by se pak namáhala s Okružáky. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   27.05.2015 16:16 stafhaf – Banda jedna je to!
Po přemnožení a to opravdu velkém okružáků v mém 30l krevetáriu, jsem nasadil tři Heleny. Zpočátku asi lovily, nyní je skoro nevidím. Malých okružáků je v akvárku nicméně stále velmi velké množství.
Co je ovšem ještě horší, že Heleny už mají na kontě třetí krevetu. Nejdřív jsme mysleli, že jednu našla mrtvou a sežrala pak (bo se na jedné živila). Dnes viděno přímo v akci, jak Helena odchytla jednu krevetu a začala žrát.

V čem je problém? Okružáků je v akvárku kýbl, takže by Helenám jídlo rozhodně chybět nemělo. Nějaká řasa se taky najde.

:-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.05.2015 22:34 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: zdenekps
Ano, je to zcelanormální chování. Ale jestli můžu doporučit, 5 helen z celkového počtu comáš v akvárku pošli dál do světa. Máš jich na tento objem moc a nezapomínej na to, že i helena je šnek, což znamená čím více potravy, tím se lépe bude množit. Sice trochu je výhodou, že mají oddělené pohlaví, ale věř tomu, že máš jak kluky, tak i holky.

edit: ještě doplním, škodliví šněci neexistují
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2015 22:25 Muž zdenekps [0] – Zmizení Helenek
Asi před dvěma týdny jsem si pořídil 6ks šnečků clea helena (objednal 4ks a přišlo mi jich 6ks) do akvárka 54L kvůli přemnožení jiných šnečků. První 3-4 dny heleny normálka lezli po akvárku všude možně, hlavě tedy přes noc. Škodlivých šnečků ubývá, což je fajn, ale od té doby jsem zahlédl Heleny tak maximálně dvě a zbylé čtyři nikde. Je možné, že jsou i několik dní zahrabané a neaktivní?(dělají to?) Dík

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.02.2015 12:03 Mitch55 Re: Kolco
Fotka k příspěvku Ze tří kusů Heleny co mám, jsou dvě líné a čekají na "pečené holuby do hu..", ta třetí je akční a každý den jí zahlédnu jinde.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2015 11:42 Muž Kolco [57]
Dotaz ohledně Clea helena.Tenhle konzument plžů loví aktivně nebo se zahrabe do písku a čeká,co k němu samo přileze?
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2014 17:15 Žena sharka71 [37] Re: jamajcan
Ahoj, tak helenky mi v pohode vymenili, pry se to stava:-). A byli opravdu mili, mela jsem strach, ze bez uctu a po tydnu nemam sanci! Jsem rada, ze jsem se na to nevykaslala:-).

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2014 14:05 jamajcan Re: sharka71
Nevím,jak Tobě,ale já bych si to uznání,prosadil :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2014 14:04 Žena sharka71 [37] Re: jamajcan
Myslíš, že by mi to uznali jo? Dostanu se tam až příští týden ve středu, no ale za pokus nic nedám, že? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.11.2014 07:53 jamajcan Re: sharka71
To by jsi poznala,že tam je.Jaképak copak!Vezmi ulity a jdi jim je do obchodu vrátit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2014 07:12 Žena sharka71 [37] Re: deck
Tak jsme to večer zkoukli a připadá nám, že je to opravdu prázdná ulita. :-( Nesmrdí a přes světlo se mi zdálo, že je to hodně průsvitné, než aby tam něco bylo. To jsem teda ale pěkně naštvaná rozzureny Nenapadlo mě, že mi můžou prodat prázdnou ulitu, takže příště si to nějak nechám ukázat, ale jak to stopro poznám, že tam je??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2014 18:44 R Muž romant [28002] Re: deck
deck napsal: ... Mrtví šnek v akva je velké svinstvo ano X-) Tady je třeba lehce připodotknout, že jeden malej mrtvej šnek ve velkým akváriu nebude znamenat nic, ale velkej(nebo větší množství a to i ve větším akvu) v menším akváriu, už může přispět k solidní kalamitě. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2014 18:25 Muž deck [85] - Všeobecně akvariaRe: sharka71
Podle mě to jsou prázdné ulity. Vem jí, a koukni na ní přez světlo, jestli tam je. Pokud ano a nesmrdí, tak jí ještě vrať a sleduj. Mrtví šnek v akva je velké svinstvo ano X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2014 13:18 Žena Turbínka [2558] Re: sharka71
I mrtvé se občas vyskytnou v obchodech nebo na burzách, podrobila bych je čichovému testu a když projdou, tak jim dej čas.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2014 13:08 Žena sharka71 [37] Re: Turbínka
V obchodě nelezla, neměli tam žádnou lezoucí, neviděla jsem ji vykukovat vůbec a kupovali jsme dvě, jednu i pro rodiče a taky jí prý mají na stejném místě :-( Takže je možný, že jsme koupili obě mrtvé??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2014 13:00 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: sharka71
Občas si rády hrají na mrtvé. Dej jim čas. Stejně ji tak uvídíš ještě mnhokrát. Při lovu hodně číhá na kořist zahrabaná do písku. Nic si z toho endělej.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2014 13:00 Žena Turbínka [2558] Re: sharka71
Byla živá když sis ji přinesla? Tzn. lezla v obchodě nebo to byla jen ulita? Může jí to chvilku trvat, je to hlavně noční tvor a přes den je většinou zavrtaná v písku. Vyndej ji a čichni si, když bude smrdět tak nevracet do akvária, pokud smrdět nebude, vrátit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2014 12:57 Žena sharka71 [37] – aktivita heleny
Chci se prosím zeptat, jak dlouho trvá heleně, než se začne nějak projevovat? Pořídili jsme si jí v neděli a do dnes je stále na stejném místě, jen mi přijde, že má trochu jinou polohu, ale to přikládám tomu, že do ní občas někdo žďuchne. Je možné, že jsme si ji přinesli již neživou? Jak to poznám? Je velká necelé 2 cm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2014 17:21 Muž Xavi [12] - RostlinyRe: honza259
Moja skusenost, ze nezozeru. Aj ked je pravda ze moje heleny prikrmujem okruzakmi takze plostenky sa smelo mnozia. Mozno vyhladovana helena by si dala ale pokial ma dostatok inej potrevy tak asi nie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2014 22:41 Žena sivon [1717] - PlžiRe: honza259
Vedla se tu o tom debata (bohužel jen malá bez konkrétního výstupu), kterou jsem se snažila rozvířit.
Mám zkušenost, že v krevetkárku se mi 2x objevily ploštěnky (vždy moje chyba - nedostečná karanténa kytek po burze). Zmizely bez mého zásahu. Podezřívám Helenu, že jim dala přednost před piskořkami, když jiný plž už v akváriu nebyl.
Proč vlastně by dravý plž, který žere i nitěnky a podobně, nemohl zbaštit ploštěnku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2014 20:21 Žena Turbínka [2558] Re: honza259
O tom bych docela (docela dost) pochybovala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2014 20:19 honza259 – helena
Mam dotaz jestli je možné nebo pravda že heleny sežerou i ploštěnky??

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2014 20:57 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: seic
Veru, veru, ja už ich znovu mám a teším sa z nich :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2014 06:33 Muž seic [238] - Raci, krabi, krevetkyRe: Turbínka
"plž je vážně kámoš, zvlášť tihle"
- presne tak, vzpominam jak jsem nedavno piplal poslednich par okruzaku po genocide od helen :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 15   23.09.2014 21:38 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Tomiino
Niekde na zahraničnom fóre som čítal:
"Kto si nedokáže vážiť slimákov, ťažko mu doporučiť rybky" ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 20:38 Muž Tomiino [43] Re: Turbínka
no uvidim,nevim teda jestli je budu mit v lasce.To kdyby se takle rozmnozovali clinthoni :-D to by byla parada,ale to se asi nikomu moc nedari je rozmnozit..ok,uvidim jestli se budou stale mnozit a kdyztak nasadim okurky a vyjmu ji olezlou okruzakama...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 20:29 Žena Turbínka [2558] Re: Tomiino
Nepřekrmovat, odstraňovat třeba uhnívající listy rostlin a bude to úplně v klidu. Můžeš je třeba manuálně sbírat či lákat na okurky a tím jejich stavy regulovat, ale nech je tam, plž je vážně kámoš, zvlášť tihle :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 20:28 Muž Tomiino [43] Re: Turbínka
jaka je dulezita prace takoveho okruzaka? :-) zbytky rostlin?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 20:26 Muž Tomiino [43] Re: Turbínka
aha tak to si helenu porizovat opravdu nebudu :-) takze jasny..neprekrmovat.Pri vymene vody nejaky vzdycky odsaju a tak se nejake poctu vzdycky zbavim...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 20:17 Žena Turbínka [2558] Re: Tomiino
To si piš, že půjdou po clithonech. I malá helena je schopna zabít či vážně poranit plže, který je několikrát větší než ona sama. Ti malí plžíci budou nejspíš okružáci nebo kružníci, nech je tam jsou to kámoši a dělníci bez odborů X-) Když nebudeš překrmovat, nebudou se exponencionálně množit a zastanou spoustu užitečné práce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 20:17 Muž maryn [40] Re: Tomiino
Helenka půjde po všech šnecích... Někteří ji sice chutnají víc, někteří méně, ale nakonec sní všechny ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 20:10 Muž Tomiino [43]
dobry vecer,tak jsem o helence slysel ze je to pekny zrout sneku..vyskytli se mi v akva malicky sneci,nesel jsem par vajicek na skle,rozmackal..kdyz po ranu zapne svetlo par jich je na prednim skle..je to pekne havet,ale ted nevim jak se jim rika...jsou male,kulate.helena tyto sneky likvyduje? mam v akva 5 clintonu a jednoho velkyho cernyho(nepamatuji si nazev) sneka na rasy...kdyz poridim helenu na ty male sneky,nepujdou mi i po clintonech??ty bych hodne nerad! :-) dekuji za odpoved

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   25.07.2014 20:55 radim
a ještě si neodpustím tyto dvě fotky...a už dost, ať to tady nezavšivím odkazy stydim ahoj
www.flickr.com/…
www.flickr.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.07.2014 20:52 radim
tak ještě jinak odkaz...toto je pecka článek X-)
omicsonline.org/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2014 20:50 radim
ani nevíte kolik anglických slov jsem zkomolil při hledání :-D ale už na to kašlu, nic lepší asi nenajdu...
omicsonline.org/…
To co napsal LiborSprysl, že vypadají od narození jako dospělé ano

omicsonline.org/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2014 20:36 radim Re: Turbínka
píše tam, že mu vyžrali maso zevnitř (oškrábali) ano skoro jak z hororu

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 27 28

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 45270x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7394?od=176