Clea helena
No, je pravda, že o všech to říct nemůžu, ale několikrát jsem to viděl na vlastní oči.
Z mé zkušenosti to je spíš tak, že se dřív požerou navzájem, než by je měli zajímat nějaké řasy. Když u mě neměli, co žrát, tak se takhle požírali.
Tak pozerám, že každý má iné skúsenosti. Mne sa však zatiaľ nič podobné nestalo(a dúfam, že sa ani nestane
). Istý kanibalizmus sa asi prejavuje, ale to je príroda. Prežijú len tí najsilnejší
. Ale vlastne tak je to najlepšie
Helči jsem měl dvě. A jednou jsem našel prostě plavat práznou ulitu na hladině. Nevím proč. Viz můj příspěvek dne 25.02.2012 13:36 a další reakce na něj. Třeba trochu napoví.
Ani mne sa nestalo, že by sa snažili zožrať svoj vlastný druh. A Moucha písal, že keď nemajú dostatok prirodzenej potravy žerú aj riasy
A majú čo žrať? Myslím iné slimáky.
ještě jsem to neviděl a to jich mám plno.....
Je možné aby dospelá Clea zožrala mladú?
Starší reakce
Tohoto tvora hledejte mezi šnečími parazity.
Ještě edit, jednalo se o kružníky čínské, ten druhý plž nevím, ale řekl bych, že je požere taky...
Můžu potvrdit, u mě dvojice Helen vyhubila tyto plže během asi jednoho měsíce. Nicméně, při redukci plžů doporučuji nechat aspoň nějaké, mají pro akvárko i pozitivní vliv
0 15.04.2012 12:20 candat – asi mimozemštan nebo šnek
koupil jsem jsi plže clea helena ostatní šneci mizí ale oběvil jsemi tam zvláštní tvor vypadá jak ten šnek ale nemá ulitu mám jich tam asi 5 poradte co to je mám i více foto mailto:Libor.Rajnoch@seznam.cz
0 15.04.2012 12:06 PalmShrimp Mam v akvariu premnoženych kružníkov čínskych (Gyraulus chinensis) a člnky pravohroté (Ferrissia clessiniana)
Nevie mi niekdo poradiť či sa clea helena zbavi aj tychto dvoch druhov ???
V akvariu su aj krevetky. Ďakujem
Starší reakce
Ne, bylo to 1:1. Nikde jsem nevyčetla, že by si helenka troufla na tak velkou šnečici. Vyloženě si ji v akva našla a bohužel asi vyhrála.
Je
Je možné, aby helenka vycucla větší šnečici rodu Tylomelania???
Starší reakce
tak to máš fajn
scorpion075 napsal: A to mi právě nejde do hlavy. Která krevetka nedokáže zdrhnout šnekovy musela mít jiný problém,helena byla druhotná,,,
ano,je to vynikající uklízečka masného odpadu o tom nepochybuji,ta kreveta měla zřejmě i jiný problém než jen heleny,,,
- kdysi jsem tady uvedl "hoax", ze clea je schopna kanibalismu
- blbe jsem jen pochopil fotku ze zahr. fora, kde dve heleny poziraly prave krevetku
- bral bych to spise ale jen jako "uklidovou cetu"/cisteni AQ od slabsich/nemocnych/skoro mrtvych jedincu nez nejake cilene loveni krevetek temito masozravymi plzy
A to mi právě nejde do hlavy. Která krevetka nedokáže zdrhnout šnekovy
koikapor napsal: zaujimave, to by som nepovedal, že bude zrat aj zive krevetky
,,,má ráda maso,co neuteče sezěre,,,
Po ne, ale pri svlekani se muze na chvili seknout a na to mohla helena zrovna kapnout.
Krevetky po svlečení ztratí rychlost?
Tak si u mně Helena právě pochutnává na krevetce, která se ještě hýbe. Ale nemá šanci, Helena ji pevně drží a nic ji nedonutí pustit. Je mi jasné, že krevetka asi nebyla 100% v pořádku, ale poblíž byla svlečka tak možná Helena využila okamžiku kdy krevetka byla zranitelná a ulovila ji
Starší reakce
georg napsal: V mé nádrži,jak heleny zlikvidovaly šneky,likvidovaly se mezi sebou.,,,,stačí mrazená patentka,artemie,filé,,,a nebudou blbnout.
- tak to byla skoda.. pri cene cca 30,-/ks
V mé nádrži,jak heleny zlikvidovaly šneky,likvidovaly se mezi sebou.
- je to normalni, mel jem v AQ nekolik helen..i kdyz sneku je tam pozehnane, postupne jsem nachazel prazdne ulity od helen
netusim proc..
Zatím jsem se s kanibalismem nikdy nesetkal,prostě ukončila pouť,,,chce to kupovat heleny menší,pak déle vydrží,,,
Včera jsem se díval do akvárka a konečně jsem viděl obě dvě heleny. Jednu na dně a druhou nahořu u hladiny. Když jsem ale zpozorněl, tak jsem viděl, že ulita se u hladiny pouze vznáší. Když jsem ji vytáhnul, zjistil jsem, že je ulita prázdná. Může být helena kanibal? Okružáků je v akvárku plná pr*el,tak že by to bylo nedostatkem potravy se mi nezdá. Nebo skapala sama od sebe a nechala práznou ulitu?????
,,,asi nechtějí být tučné,,,neboj pokud mají co lovit-budou lovit je to jak u jiných "šelem",,,naládují se a pak dlouho nic,prostě tráví a sní o lepším a větším úlovku
Když já jim nic jiného nedávám a nepřijdou mi patřičně hladové
. Jakmile se zhaslo, tak ta štrádující se konečně zahrabala....každopádně ráno už zase leze a leze. Po tmě byly zavrtené obě, chobůtky nahoru, ale mám pocit, že snad musí šnek trefit chobůtek, jinak projíždějí šneci kolem chobůtku a ony nic. :o))žádnou další prázdnou ulitu jsem neviděla. Když štráduje po akva s nataženým chobůtkem i přes šneky to tímhle způsobem neumí ulovit? Jen když jsou zahrabané? Přijde mi, že to je asi fakt náhoda, když něco uloví. ČEkala jsem asi něco akčnějšího. :o)
Když Helenky jsou gurmánky,,,dají si cokoliv mlsného (petentky,filé,artemku,,,atd.),ale i tak jim příroda jednou za čas zavelí a pak jde sranda stranou,,,choboty nahoru a vzhůru do útoku,,,
A to se v atlase píše jedna na 30litrů a více
Hlavně že se daří
já mám ve dvacítce helen víc jak deset, těžko se to počítá, často vidím nějakou malou, očividně se jim tam líbí
Moc šneků tam nemám. Jen jsem chtěla kámošku pro prvního.
I jim tam třeba hodím šneka z velkýho akva, aby měly holky co papat. Zatím jsem našla asi jen tři prázdné ulitky. Nějak moc nejsou akční na lovení:o))Ta jedna jen na lezení, druhá ani na lezení.
Se šneků asi chceš asi hodně rychle zbavit že máš dvě na dvacet litrů že.
Aha...děkuji za odpovědi oboum. Přijde mi právě divné, že by si od neděle nenašla místo.:o)))Má ho tam habakuk...:o)Pořád leze a leze i přelejzá šneky.
....
Osobně si myslím že ano. Zahrabaná v písku je způsob lovu. Ja jednou vidím helenu zahrabanou a jednou na stěně akvárka jak se producíruje. Pořídil jsem dvě, ale když už nějakou vidím, tak jenom jednu.
Když je zahrabaná tak číhá na kořist a ta co leze po akváriu hledá nějaké místo.
Mám dotaz na chování helen. Mám dvě v nejmenším 20l akva. Jedna je z obchodu koupená již asi před měsícem, je tmavší a je převážně stále zahrabaná....druhou jsem přivezla v neděli z burzy a ta celý dny a noci štráduje po akva bez přestávky.
Je barevně sytější. Přijde mi zvláštní, že se každá chová jinak. Je to v pořádku?
Jak vlastně helenka zabíjí kořist? Měla jsem za to, že šneka nejdřív nějak usmrtí a pak požírá... a ono je to tak, že ho vlastně jakoby žere zaživa??
Přidat reakci
1 ...... [22] ...... 27 28
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 45251x