Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Silný proud z filtru

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Silný proud z filtru
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2016 23:51 Muž ludvik [1082] Re: NHKG
Ono je také čerpadlo a čerpadlo. Takových 900 l/h z Hydor koralia je pořád skoro kubík za hodinu! A přitom je to proud takový mírný, krásný, rozprostřený. Tedy záleží na provedení. Filtr s jednou trubkou, jako mívají vnitřní z toho udělá pračku. Ale to samé s rampou rozhodně nemusí. A když zvětším díry, tak se voda skoro nehne.

Mimochodem ty papírové hodnoty jsou pro prázdné filtry a v uzavřeném okruhu (tedy nulová výtlačná výška). Ale to už tady určitě zaznělo. A tak jsou ty "návody" také myšlené.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2016 22:28 Muž Dandyy16 [-6] Re: NHKG
Samozřejmě ze záleží na rozložení proudu po celém akvariu o tom nepochybuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2016 22:23 Muž NHKG [3901] - HadohlavciRe: Dandyy16
Vnitřní filtr s čerpadlem o teoretickém výkonu 1000l/h jsem zkoušel v 112l nádrži. Bez rozstřikovací rampy by mi umlátil ryby co jsem tenkrát měl - čichavce. Ale parmičkám se ten proud asi líbil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2016 22:15 mudzej Re: laKatos
Ale ty rostliny potrebuji ty ziviny zachytit a vstrebat. Jak to asi idelaji v mixeru ?? Rozhanet ziviny v akvariu na to staci 10 bublin za sekundu aby voda nestala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2016 22:11 JoKa Re: Dandyy16
Reklama je prostě potřeba, aby se to prodalo...
Taky v TV shopingu říkali, že bez tohohle mopu nemůžeš existovat.... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2016 22:09 mudzej Re: Dandyy16
Prvnich par slov mi stacilo abych to dal necetl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2016 22:02 Muž Dandyy16 [-6]
www.rostlinna-akvaria.cz/… .. Zde se například dočtete že papírově by se vaše akvárium mělo prefiltrovat 10x za hodinu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.10.2016 14:33 JoKa Re: DavFM
tady uz ale marketing dokazuje svou silu

Pod tohle se klidně podepíšu... Už jsem to psal včera, kdo nevěří, ať si zavolá do jakékoli profesionální pestirny a zeptá se, co používají za filtry... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   30.10.2016 14:29 Muž DavFM [1372] - Corydoras&ApistogrammaRe: Maq
To uz jsou ale pochybnosti nad samou nutnosti filtru. Akvarium s obrovskou spoustou rostlin a par cistotnyma rybama filtr vubec nepotrebuje, malawi neprezije ani den. Ja mel jako kluk akvo cca 110l,filtr bublifuk a kazdych 14dni jsem molitan z filtru vymyl pekne mydlem tak, ze byl zase bily jako novy. A kdyz uz nesel vyprat do bila, tak jsem dal novy molitan. Rybky mi nijak zasadne nechcipaly, mnohem vetsi problemy delalo topitko bez termostatu a mladicka nezodpovednost.
Ale podstatu funkce filtru v takove podobe jak se pouzivaji dnes tato tva myslenka nezpochybnuje.Urcite existuji bakterie v hadicich, lepsi je si je ale chovat v biomolitanu. O ucinnosti, respektive zazracnem zvetsovani osidlovaci plochy, materialem jedne americke firmy mam taky sve pochyby, tady uz ale marketing dokazuje svou silu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.10.2016 14:14 Maq Re: DavFM
Proti něčemu to je, a zčásti se to týká výše zmiňované obchodní strategie výrobců filtrů.
Ti nám za drahé peníze prodávají filtrační média s neskutečnou porézností a tím, že to nitrifikační baktérie potřebují. Současně platíme velké peníze za zvýšení objemu filtračních náplní, což souvisí se sníženou (rozuměj: optimální) rychlostí průtoku v nich.
Kdyby se ale ukázalo, že nitrifikační baktérie úspěšně vegetují (a tedy fungují!) v hadicích, kde póry nejsou a rychlost průtoku je zdaleka nejvyšší, museli bychom se na problematiku kultivace těchto organismů dívat úplně jinak.
Některé studie i (amatérské) experimenty naznačují, že nitrifikační bakterie se usazují všude možně a vcelku se nemusíme bát, že bychom jich neměli dost (s výjimkou nově založených akvárií). Jediná problematická situace nastane, když se náhle zvýší obsah amoniaku ve vodě (např. zvýšení pH při výměně vody); nitrifikační baktérie se sice rády rozmnoží a "sežerou" ho, ale nestihnou to hned, zatímco amoniak je schopen zabít ryby velmi rychle. Jenže, z logiky věci, zrovna v tom nám filtrační média nepomůžou, protože rychlost množení nitrifikačních bakterií nemohou zvýšit. Stejně tak nemohou "do rezervy" udržet naživu bakterie, které momentálně nemají co žrát.
Koloběh dusíku v akváriu je pro jeho fungování zásadní, přesto si myslím, že o něm ještě mnoho nevíme. Proto různá jednoduchá a jednoznačná řešení (např. ta od výrobců filtrů) bychom měli brát s rezervou. Ostatně, toto fórum poskytuje spoustu příkladů, kdy někomu něco funguje, přestože "podle návodu" by to mělo dávno pochcípat. A naopak.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2016 13:26 Muž DavFM [1372] - Corydoras&ApistogrammaRe: Maq
Ale tohle prece neni nic proti nicemu. Jsou to bakterie, ktere maji rady velky prutok vody, proto jsou jenom tam a neni ten sliz vsude po akva. Jestli umi nitrifikaci? Klidne at umi, na veci to nic nemeni, protoze jejich aktivni plocha je mala a rust rekl byh pomaly, v praxi asi bude tato bakterie tezko vyuzitelna. Zato bakterie ktere se umi usidlit na biomolitanu vytvori mnohem vetsi aktivni plochu, akorat nemaji rady velkou rychlost kolem proudici vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.10.2016 12:13 Maq
Hadice (vnějších) filtrů se často zanášejí, zřejmě shluky bakterií. Zajímalo by mě, jestli někdo zjišťoval jejich druhové složení? Protože jestli mezi nimi jsou nitrifikační bakterie, teorie o optimální rychlosti pohybu vody ve filtru bychom museli výrazně přehodnotit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2016 10:56 mudzej Re: Dandyy16
Kdyz o necem oteviras diskuzi, musis pocitat s tim ze vse konci tim ze kazda nadrz ma sva specifika. Kazdy z nas usel nejakou cestu a ty si vyber tu svoji. Je jen na tobe co si od lidi tady vezmes. Az budu zakladat dalsi akvo tak popremyslim jestli tam nejaky filtr vubec dam a kdyz tak se budu hodne dlouho rozmyslet jaky. Nemam rad viditelny pohyb vody ( tim nechci rict ze cirkulace neni dulezita)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2016 09:52 JoKa Re: Dandyy16
Aha, narážíš na mé prezentace... Musím je aktualizovat, to je pravěk, nemám na to nějak čas...

A ještě, když jsem to tak měl, tak pod tím Fan 2 byla nasazená velká kostka molitanu, ta houbička na nádobí, co pod tím je originál šla z domu jako první...

A ten biopower je v akvu s mladými krunýřovci, kde je proud naopak žádoucí...
Ale to jsou specifické situace, nikoli universální návod...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2016 09:30 Muž Dandyy16 [-6] Re: JoKa
Vždyť jasny velký průtoky jsou úplně nejhorší tak jsi dáte do jednoho z vašich akvárií filtr aquael fan 2 který honí 450l vody za hodinu prez vlastne minimální filtrační náplň v 63l akvariu. smich potlesk a k tomu jeste biopower 200 který ma průtok od 210-6xx takže i kdyby tak se vam tam honi 650l/hod hlavně ze říkáte ze by vam při 1000l/hod přetýkako akvárium daleko k tomu taky nemáte potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.10.2016 00:57 JoKa Re: Dandyy16
To není věc názoru "kamaráde", to je věc zkušeností... Divil by ses, kolik profesionálních pěstíren mi dá za pravdu!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2016 00:48 Muž Dandyy16 [-6] Re: JoKa
Nojono to je zase věc názoru.Tohle vsechno, možná by Sme se divili jak to doopravdy vsechno je kdyby se provedl opravdu nějaký rozbor chemický.U více filtru za více podmínek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2016 00:40 JoKa Re: Dandyy16
Dandyy16 napsal: Takže mi chcete říci ze například firma eheim ma malé zkušenosti
To jsem snad nikde nenapsal, nebo snad ano??? coze
vsechny ty filtry například rady ecco jsou k ničemu protože mají velký průtok vody?
To jsem také neřekl, nicméně, tyto filtry osobně nepovažuji za BIOLOGICKÉ FILTRY, ale za pouhé mechanické sběrače bordelu, nic víc.
Tím pádem je nemožná nitrifikace ?
Opět, neříkám nemožná, nejsem chemik, hovořím z vlastní zkušenosti,. Hovořím, nikoli z výpočtů, jen je ta nitrifikace značně omezená s ohledem na průtok vody, v porovnání s jinými filtry...
Z jakého důvodu by dávaly takovýto průtok vody kdyby to bylo k ničemu ?
Marketing...
Myslím ze chtějí docílit dobrých výsledku filtrů a snížit průtok by jim problém nedělalo kdyby tedy ty filtry měli průtok moc veliký
Proč by to dělali, když se to prodává?!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2016 00:33 mudzej Re: Dandyy16
Velikost filtru, prutok mediem to je jedna vec. Ale kdyz naplnime stejnym mnozstvim bakterii ( tedy i nitrifikacnich) 500l nadrz a 50l nadrz. Bude z jedne botanicka zahrada a z druhe zumpa. Plati i obracene, kdyz bude 50l krasne fungovat, bude 500 sterilni. Bez mikrobu neni zivot. Proto je tolik druhu filtru. V moji nadrzi je dno 10 mesicu bez zasahu a proto musim udrzovat hodne rostlin zasazenych i volnych. A redukovat ty moje blaznivy zivorodky protoze to nestihaji sami sezrat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2016 00:14 Muž Dandyy16 [-6] Re: JoKa
Takže mi chcete říci ze například firma eheim ma malé zkušenosti tak tím pádem vsechny ty filtry například rady ecco jsou k ničemu protože mají velký průtok vody? Tím pádem je nemožná nitrifikace ? Z jakého důvodu by dávaly takovýto průtok vody kdyby to bylo k ničemu ? Myslím ze chtějí docílit dobrých výsledku filtrů a snížit průtok by jim problém nedělalo kdyby tedy ty filtry měli průtok moc veliký
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2016 23:56 JoKa Re: Dandyy16
Proč by nemohl byt regulovaný ?

To fakt nevím, nikdy jsem nic takového netvrdil, každý filtr může být regulovaný....

Jak chcete regulovat průtok u vnitřního filtru

Třeba, že ho na výstupu přiškrtím???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2016 23:51 Muž Dandyy16 [-6] Re: JoKa
Proč by nemohl byt regulovaný ? Jak chcete regulovat průtok u vnitřního filtru například u fluvalu u2?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2016 19:00 R Muž vaclav [15085] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: laKatos
To jsem samozřejmě také zkoušel ale je to další poměrně velký bazmek v akváriu a tak jsem to vyhodil 3x mě v pohodě stačí 10x to by mě už z jedné stany přetékalo akvárium. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   29.10.2016 18:56 laKatos Re: vaaclav
10X otocit vodu je mysleno tocit vodu... NE FILTROVAT ...to je ohromny rozdil..... proste mit pomocne cerpadlo ktere rozhani ziviny atd.

Filtrovat se ma mene cca ..... staci bohate 1x do hodiny objem akva...

hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2016 18:54 Muž Dandyy16 [-6] Re: vaclav
Tak sem dorazil domu z výstavy z Lysé nad Labem tam sem si koupil rozstrikovaci rampu. Vnitřní filtr uz je vyndaný. Tak uz je tam papírově 600l/hod počítám ze se filtr zanese ATd takže z toho bude tak přibližně 400l/hod to uz je lepší ne ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2016 18:46 R Muž vaclav [15085] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: JoKa
10x je samozřejmě extrém a zkoušet to je o ústa pokud to neumím. Já mám přepadová filtr vedle akvária a taky jsem v něm zkoušel různá čerpadla(od 600 do 1200 l/h) Když jsem si spočítal průtok komorou vyšlo mě ohromné číslo, přesto akvárium funguje a ryby také. Teoreticky otočím vodu 3x za hodinu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2016 18:13 JoKa Re: vaaclav
Chyba bude právě v tom výkonu...
Dnes je to marketing...
"Prodám ti čerpací hlavu, hele, ta to wotočí akvo 10x za hodinu." Ryby, když je to náhodou nevypláchne z akva ven, budou ZARUČENĚ tleskat ploutvema, jak budou jupí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2016 18:07 JoKa Re: Dandyy16
Chcete mi tím říct ze si koupíte filtr a upravujete tomu průtok ? Například vnitřnímu filtru? Který ani regulovat nejde ? Proč by měl ten filtr tedy od výroby takový průtok? Přečtěte si co píšete. Můžeš mi vysvětlit, jako pětiletému dítěti, proc by ten výkon nemohl být regulován?!?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2016 17:38 R Muž vaclav [15085] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: mudzej
is.muni.cz/… To o čem mluvím je v kapitole 2.5.1.1 Vliv hodnoty pH a alkality :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.10.2016 15:25 R Muž romant [28001] Re: Mislow
A ve finále o ty nitrifikační bakterie nepůjde vůbec, protože jejich podíl na udržení akvária v kondičním stavu bude procentuálně velmi nízký. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2016 15:23 Muž Mislow [305] Re: Maq
Doplnim Romana, odbouravani dusinanu neni jen otazkou nitrifikacnich bakterii, ale i rostlinek, nitrifikacni bakterie ovsem potrebuji kyslik, dulezity je v tomto smeru pohyb vody, coz ale nemusi byt zrovna reka... Proto treba huste osazena akvarka s malyma rybkama si vystaci i s mizivym objemem filtracni naplne, takovych minifiltriku je v prodeji dost. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2016 15:15 R Muž romant [28001] Re: Maq
Jsou, ale jejich množství je omezeno a to třeba na poloviční hodnoty než u lehce zásaditých prostředí.
Edit: maniakva.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2016 14:37 Maq Re: vaaclav
Kde si můžu ověřit údaj, že při pH pod 6.7 "žádné nitrifikační bakterie nejsou"? Jak to probíhá v akváriích, kde kvůli rybám držíme kyselou vodu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2016 14:04 mudzej Re: Dandyy16
To ale neznamena ze vice je vzdy lepe. Funguje a vyhovuje mi low-tech to je taky pravda. Jen jsem chtel rict ze zalezi na filtracnim mediu a prutoku nejspis vic nez na obsahu nadrze. A co se pohybu vody tyce tak takovou nadrzku filtrovat vic nez desetinasobkem je nejen neekonomicke.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2016 13:47 R Muž afc1886 [15571] Re: Dandyy16
Pozor,není vnitřní filtr jako vnitřní filtr. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2016 13:42 Muž Dandyy16 [-6] Re: mudzej
Ale vy ste mluvil o tom ze mam silný průtok tak se mi tam neudrží bakterie. Ne o žádný teplotě a ph. Teplotu mam stálou 23 cely rok ph mam stále 6,9 :)
EDIT-A mluvíte zde o nitrifikaci a používal ste pouze filtr vnitřní takže vlastne ten nejméně vhodný pro nitrifikaci protože mají nemenší obsah naplní
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2016 13:35 mudzej Re: vaaclav
Nitrifikace funguje v rozpeti ph 5-8. Problem je spis s teplotami a stabilitou. To ze jsem pred deseti lety vzdal filtraci neznamena ze za tech 13 let co jsem filtroval o tom nic nevim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2016 13:31 Muž Dandyy16 [-6] Re: mudzej
To je zase vas názor člověka který pravděpodobně podporuje low-tech akvária. Někdo vam řekne akvárium 10x za hodinu protože výsledný reálný průtok je menší.tak ted nevím co by si měl kdo přečíst
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.10.2016 13:25 R Muž vaclav [15085] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: mudzej
To co si přečte mu jen zamotá hlavu a moc to nepomůže. Není to zřejmě až tak pravda. Většina filtrů ten ideální možný průtok nesplňuje a při pH pod 6,7 tam vlastně žádné nitrifikační bakterie nejsou. Přesto to funguje takže bude někde chyba. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2016 13:21 mudzej Re: Dandyy16
Kupoval jsem filtr naposled pred deseti lety ( ted zadny nepouzivam) ale vzdy max 3x objem nadrze za hod. ( vnitrni). S vnejsimi zkusenosti memam a netusim jestli nekdy budu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2016 13:15 Muž Dandyy16 [-6] Re: mudzej
Ale je naprostá blbost co ste napsal ze se mi ve filtru neudrží bakterie. Chcete mi tím říct ze si koupíte filtr a upravujete tomu průtok ? Například vnitřnímu filtru? Který ani regulovat nejde ? Proč by měl ten filtr tedy od výroby takový průtok? Přečtěte si co píšete. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2016 12:14 mudzej Re: Dandyy16
Bakterie ve filtru jsou na delší diskuzi. Něco si o tom přečti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   29.10.2016 11:57 R Muž romant [28001] Re: Dandyy16
Papírový průtok, tedy filtru nezašpiněného je něco úúúplně jiného než skutečný již ostařený výkon filtru a ten může být klidně jenom třetinový oproti tomu papírovému udávanému výrobcem. Takže je třeba se na to dívat trošku jinou optikou. To co píše kolega o tom výkonu 400 l/h je třeba si poupravit a zjistíš, že to není zase až tak velká hitparáda a samozřejmě velmi důležitým faktorem je případné zarybnění nádrže. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2016 11:49 Muž Dandyy16 [-6] Re: mudzej
Jenže to je vše vyvedené na hladinu takže proud v akvariu uvnitř zase tak veliký neni rostliny se jen mírně hýbou a některé ubec říkám ze ten vnitřní filtr je tam prozatím než se zajede velký, stačí číst.

A nevím proč by se neměli ve filtru udržet bakterie ? potlesk kdyz ten filtr ma od výroby průtok 600l/hod
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2016 11:12 mudzej Re: Dandyy16
Průtok jako kdyby žily ve vodopádu. I těch samotných 400 je až dost. Jak by se ti bydlelo na kopci bez oken. Ve filtru se neudrží bakterie. Budeš mít mechanicky asi čistou vodu ale jinak je to řeka bez filtrace
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2016 07:48 Muž Dandyy16 [-6] Re: Mislow
Dva filtry mam momentálně z důvodu ze sem šetřil na externí a kdyz sem si jo koupil tak sem tam ted momentálně ponechal vnitřní než se zajede vnější a taky z důvodu proudu. Lepšímu rozptylu Co2 než koupím nějaký lepší reaktor místo difuzoru :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2016 00:19 Muž Mislow [305] Re: Dandyy16
Ahoj neni proud jako proud, vis, silny proud v akvariu neni dobry, rostlinky se ohybaj, ryby litaj (mozna ty co jsou puvodem z rek ... to je neco jinyho ...) bordel se viri, maly proud taky neni dobry, pac omezuje vykon filtrace, nezajisti rozlozeni zivin do akvaria pokud se hnoji, je mensi obsah kysliku pokud se nevzduchuje, takze je to o tom to mit pekne v rovine, proud akorat a spravne namirenej a dobre udelany akvarko, proste si najit ten spravnej balanc mezi vsemi faktory a to je kumst. ano ... nechapu, proc mas 2 filtry na 72 l akvo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2016 23:41 Muž Dandyy16 [-6] – Proč?
Zdravím, proč polovina lidí říká že proud v akváriu způsobuje řasy , druhá polovina že proud vody v akvariu je zase velice důležitý. Tak jak to tedy je uvede to tu někdo na pravou míru? Mam na 72l akvárium jeden filtr 600l/hod a druhý 400l/hod podle nějakých lidí by takový průtok měl byt na 1000l akvárium

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2016 15:15 R Muž afc1886 [15571] Re: Dandyy16
Reguluj výhradně na vývodu z filtru a neboj časem se ti průtok o dost sníží.Až se filtr trochu zanese,nebudeš muset podle mě vůbec ubírat průtok.Teď bych doporučil použít roztřikovací rampu,do které si udělej dírky,které ti budou vyhovovat.Použij na tu rampu elektrikářskou trubku. ahoj
EDIT- rybicky.net/forum/13235-rozstrikovaci-rampa
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2016 13:46 Muž Dandyy16 [-6] Re: kocmim
mám Eheim ecco pro 200 v návodu sem nic nenašel

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 8 9

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 11822x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6201-silny-proud-z-filtru?od=78