Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Rozstřikovací rampa

 

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Rozstřikovací rampa
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2017 22:08 Muž @ Pítik [13] - AmerikaRe: Pítik
Fotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2017 22:07 Muž @ Pítik [13] - AmerikaRe: LeRi
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zajima me Vas nazor. Atman je ptedni vyrobce filtru...
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.10.2017 09:00 Muž @ jarda62 [113] Re: Pítik
Jen doplním,taky kvůli chlazení čerpací hlavy..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2017 07:50 Muž @ LeRi [99] Re: Pítik
Na tom obrázku jde spíš o velikost toho bioakvacitu a výtok samozřejmě pod hladinou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2017 21:23 Muž @ Pítik [13] - Amerika – překysličení filtrací
Fotka k příspěvku Zdravíčko přátelé, všude ve fóru se dočítám že ústí filtrace těsně pod hladinu, nýbrž na etiketě filtrace mám tuten obrázek, který říká něco jiného. A musím říct, že mi to lehce připomíná kytičky u mně v nádrži, ale vždycky sem to přičítal nízkému osvětlení.
EDIT- Máte někdo podobný nazor, jako pan Atman?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2017 22:24 R Muž @ ctibum [1620] - Snažím se to nezahubit...Re: Bohumil32
No bude, brzo :) Ale když jsi elektrikář, tak ji přetáhni tou bužírkou ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2017 21:46 Muž @ Bohumil32 [2] Re: vaaclav
A to jsem elektrikář a nikdy jsem tyhle trubky nepouzival potlesk . Uvidím jak mě ta bílá trubka bude sr.t a kdyžtak to předělám.. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2017 21:21 R Muž @ vaaclav [6689] - EchinodoryRe: Bohumil32
K některým typům trubek jsou i kolena a spojky. Další možnost je písek a horkovzdušná pistole, při nejhorším stačí i svíčka. :-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2017 21:12 Muž @ Bohumil32 [2] Re: vaaclav
Dobra tak prozatím tam nechám to co mám .
A pak koupím tu elektrikarskou trubku ale nevím jak ji ohnu dolů za akvárko. Co jsem koukal na ty kole tak jsou to strašný uhle. Kupovat ji nebudu to mi přijde zbytečné mrhání peněz když si ji můžu vyrobit za zlomek ceny..
vaaclav napsal: Tak máš víc možností, černou elektrikářskou trubkou nebo průhlednou, tu jsem také zkusil ale koupil jsem moc slabostěnou (1mm) a při vrtání mě popraskala. Pak si jí samozřejmě můžeš koupit. Já bych tam ale strčil to co jsi si vyrobil a na tom si vyzkoušet jak to funguje. Můžeš na to natáhnout i černou smršťovací bužírku. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2017 21:06 R Muž @ vaaclav [6689] - EchinodoryRe: Bohumil32
Tak máš víc možností, černou elektrikářskou trubkou nebo průhlednou, tu jsem také zkusil ale koupil jsem moc slabostěnou (1mm) a při vrtání mě popraskala. Pak si jí samozřejmě můžeš koupit. Já bych tam ale strčil to co jsi si vyrobil a na tom si vyzkoušet jak to funguje. Můžeš na to natáhnout i černou smršťovací bužírku. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2017 21:04 R Muž @ ctibum [1620] - Snažím se to nezahubit...Re: Bohumil32
Nebo na to navlíkni černou teplně smršťovací bužírku :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2017 20:59 R Muž @ romant [25387]
No a taky je zde možnost zakoupit již hotový výrobek. www.rostlinna-akvaria.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2017 20:58 Muž @ Bohumil32 [2] Re: vaaclav
Takže z čeho to mám vyrobit?:)vaaclav napsal: Ta bílá trubka ti bude svítit v akváriu dost děsně. Taky jsem si první rampu udělal bílou. Máš to z vodovodních trubek zbytečně moc silná stěna a tím pádem zmenšený průtok. Ty ostré kolena také uberou na tlaku ale jinak dobrý. Kdo nic nedělá nic nezkazí. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.10.2017 20:55 Muž @ Jarry [298] Re: Bohumil32
Kopos dělá černé elektroinstalační trubky, ty jsou lepší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.10.2017 19:50 R Muž @ vaaclav [6689] - EchinodoryRe: Bohumil32
Ta bílá trubka ti bude svítit v akváriu dost děsně. Taky jsem si první rampu udělal bílou. Máš to z vodovodních trubek zbytečně moc silná stěna a tím pádem zmenšený průtok. Ty ostré kolena také uberou na tlaku ale jinak dobrý. Kdo nic nedělá nic nezkazí. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2017 19:27 Muž @ Bohumil32 [2] Re: vaaclav
Fotka k příspěvku Tak jsem udělal díry 4 mm a rozestupy cca 10 cm.. tam kde bude nasávání tak tam díry nejsou. vaaclav napsal: Mám rampu 180 cm a díry po 7 cm a 5-6 mm čerpadlo 1200 l/h :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2017 21:16 R Muž @ vaaclav [6689] - EchinodoryRe: Bohumil32
Mám rampu 180 cm a díry po 7 cm a 5-6 mm čerpadlo 1200 l/h :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2017 21:04 Muž @ dudak [1264] Re: Bohumil32
já mám na čerpadle 1000 l/h dvoumetrovou rampu s 5mm dírkama cca 10 cm od sebe, když budou dírky moc malé, bude se filtr škrtit, navíc malé dírky se velmi dobře zanáší a zarůstají řasou. Takže já bych klidně nechal 5mm udělal je cca 8cm od sebe a případně bych přidával další, nebo je možnost na konec rampy nedávat zátku ale nechat ji volnou, případně třeba ucpanou kouskem hrubšího akvacitu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2017 20:57 Muž @ Magic [266] Re: Jarry
Pánové, 1200l/h a jenom 8-10 2mm děr? Pokud to protlačí, bude stříkat z akvária. A pokud ne (což předpokládám), tipněme si, co to s tím čerpadlem udělá.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2017 20:53 Muž @ Jarry [298] Re: Bohumil32
Udělal bych klidně 10cm rozestupy, rozšířit / zahustit můžeš vždycky, obráceně už to jde špatně:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   07.10.2017 18:12 Muž @ Zip [119] Re: Bohumil32
Osobně doporučuji, větší rozestupy a menší dírky, vyzkoušet a případně upravit, každá rampa i filtrace je jiná.....
Když to uděláš obráceně, špatně se to opravuje ;-)
Vlastní zkušenost, dělal jsem jí na třikrát :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2017 18:02 Muž @ Magic [266] Re: Bohumil32
Spíš víc těch dírek. Klidně 3cm od sebe.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2017 17:47 Muž @ Bohumil32 [2] Re: Jarry
Takže udělám rampu po celé zadní stěně a ty dírky vezmu nejdřív 1,5 mm vrtackem s rozestupy cca 5 cm nebo bude lepší více ty rozestupy ? Děkuji
Jarry napsal: Rampu na zadní stěnu, ty dírky ale spíš 2mm vrtákem, možná 1,5mm. S většími dírami by asi nevznikl dostatečný proud.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2017 17:38 Muž @ Magic [266] Re: Bohumil32
Až tak veliké dírky? To by možná zvládla i na té kratší stěně. :-) Já mám tak maximálně 3mm. (kupovaná rampa za necelé 3 stovky)

Jinak podle mě je to lepší po delší straně, nebude takový proud.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.10.2017 17:33 Muž @ Jarry [298] Re: Bohumil32
Rampu na zadní stěnu, ty dírky ale spíš 2mm vrtákem, možná 1,5mm. S většími dírami by asi nevznikl dostatečný proud.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2017 14:37 Muž @ Bohumil32 [2] Re: Magic
Magic napsal: To je hodně, obávám se, že na standardní velikost dírek na rampě to bude na 40cm příliš. Já mám 750l/h vyvedených na 75cm (metr mínus filtr) a je to na hraně.

Druhá možnost jsou samozřejmě větší dírky.

A co kdybych tu rampu udelal po cele zadni stene? Vrtackem 6 nebo 7 díry cca 8 cm od sebe.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2017 14:33 Muž @ Magic [266] Re: Bohumil32
To je hodně, obávám se, že na standardní velikost dírek na rampě to bude na 40cm příliš. Já mám 750l/h vyvedených na 75cm (metr mínus filtr) a je to na hraně.

Druhá možnost jsou samozřejmě větší dírky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2017 14:11 Muž @ Bohumil32 [2] Re: Magic
Magic napsal: Jaký máš výkon čerpadla?
1200 litrů za hodinu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2017 14:09 Muž @ Magic [266] Re: Bohumil32
Jaký máš výkon čerpadla?
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2017 14:06 Muž @ Bohumil32 [2] – umístění rampy
Fotka k příspěvku Zdravím. Prosím o radu kam umístit rampu v akvarium.Červená možmost nebo zelená co bude podle vás lepší.Kolečko je sání.Obrazek je pohled z vrchu. Děkuji za radu
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2017 20:59 R Muž @ vaaclav [6689] - EchinodoryRe: paulo
Já bych řekl že to máš vyřešené dobře. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2017 17:43 Muž @ paulo [1] – umístění sání a rozstřikovací rampy
Fotka k příspěvku zdravím, chtěl bych poradit, mám rohové akvárium ve tvaru diamantu, sání mám v zadním rohu, kombinované s hladinovým skimmerem, rampu mám v pravé dlouhé stěně, kořen mám jako obrácené Ypsilon, nevím jak to mám vymyslet aby se proud s živinami dostal po celém akváriu, připojím nákres
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.06.2017 10:34 R Muž @ ctibum [1620] - Snažím se to nezahubit...Re: powery
Na ten dotaz jsem Honzu přivedl já. Nezdálo se mi, že rampa bude točit vodu u přední stěny, kde nemá prakticky žádné rostliny a tím pádem rostliny u zadní stěny budou víceméně mimo proud a přísun živin...
Ale ani si nejsem jistý, jestli se tohle musí u tak velké nádrže řešit...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2017 09:33 Muž @ Honza86 [3] Re: powery
Díky, původně měl být filtr umístěn takto www.aquatlantis.com/…
ale nechtěl jsem, aby mi na této straně zacláněl a s prouděním jsem to nedomyslel, teď už s tím díky rostlinám a substrátu ve dně hýbat nemůžu, tak jsem to chtěl zachránit alespoň tou rampou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2017 09:29 Muž @ powery [90] Re: Honza86
Může ;-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2017 09:11 Muž @ Honza86 [3] – umístění
Fotka k příspěvku Mohu se zeptat, jestli může být takto na boční stěně umístěna rozstřikovací rampa? Délka akvária je 60 cm.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2017 21:21 Muž @ erik [10] Re: dudak
Co2 tam nebude, je to Malawi ale asi to urobím tak, a keby to bolo bez rampy len výstupy, skúsim to tak. Spojiť som to chcel len pre menej hadíc ale tak to nechám tak. Díky za rady
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.06.2017 00:16 Muž @ dudak [1264] Re: erik
já jsem to tak dlouho měl, ale není to ideální, jeden filtr brzdí druhý, možná by to šlo tak, že bys pustil z každýho filtru výstup na jednu stranu rampy, už jsem to tak viděl zapojené, ale 2 nezávislé rampy by asi byly vhodnější, každou na půl akvária, do kříže se sáním, pokud tam budeš mít i CO2. Dvě rampy můžou vypadat jako jedna, jen se dá doprostřed zátka a zavede se do nich voda z obou stran, ale i 2 samostatné mají své opodstatnění, zejména pokud se jedná o delší rampu, bude pak jednoduší manipulace při čištění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.06.2017 00:01 R Muž @ vaaclav [6689] - EchinodoryRe: erik
Dva filtry do jedné rampy ti nedoporučuji bude to naopak, půjdou proti sobě. Většinou se to dělá tak že jsou dvě rampy každá na půl akvária. :-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2017 22:42 Muž @ erik [10] – 2 filtre na rozstrekovsciu rampu
Zdravím vespolek. Mam dotaz, chcem mať v akváriu 2 externe filtre, môžem ich dať na jeden vstup a výstup? Či je to blbosť?
Plánujem to tak, že rozstrekovscia rampa by bola 16/22 a filtre majú len 12/16 a tak isto prítok by stačil jeden stíhal by to. Šla by voda rýchlejšie keďže by bol väčší ťah alebo rozmýšľam nesprávne. Díky za každú radu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2017 14:35 Muž @ muťa [525] - RostlinyRe: ctibum
Jojo....trubka není, hadice by se doma našla, tak zkusím. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2017 14:15 R Muž @ ctibum [1620] - Snažím se to nezahubit...Re: muťa
Ne řezat rampu :) Ale tu trubku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2017 13:53 Muž @ muťa [525] - RostlinyRe: ctibum
:-D To je eheim rampa, tak řezat asi ne :-D! Ta hadice je ale dobrý nápad. Potřebuji přiškrtit pár děr, protože na konci je průtok dost slabý, teď po zanesení filtru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.05.2017 13:46 R Muž @ ctibum [1620] - Snažím se to nezahubit...Re: muťa
Z trubky stejnýho průměru cca 5mm kroužek uřízni, rozřízni a nacvakni na rampu na otvor. Nebo to samý z hadičky. Nebo kus silikonový hadičky navlíkni...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2017 13:32 Muž @ muťa [525] - Rostliny – Zalepení děr
Čím by jste zalepili (několik) děr na rozstřikovací rampě? Nejlépe asi nějaká páska, aby se dala zase sundat. Díky za nápady.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   01.04.2017 17:36 R Muž @ vaaclav [6689] - EchinodoryRe: lukasbc
Změř si pH takovýhle proud ti bude hodně vyhánět CO2 z vody. Asi budeš muset rampu trochu pootočit. Vlastní zkušenost. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.04.2017 10:51 Muž @ lukasbc [5] – Rampa - výroba
Rozhodl jsem se vybavi svoje živorodkové akvárko rampou a to po celé délce 100cm.
TAkže předně děkuji tomuto foru za nápady a postřehy.
Použil jsem elektrikářskou chráničku 16mm (PVC trubka světle šedá;3metry;21Kč)
Smrštovací bužírka černá 3/4 1 metr 42Kč
hadička pro připojení PVC čirá - dá se dobře nahřát a vyřeší problémy s přechody na různé průměry.
Dělká trubky je nakonec cca 80cm a díry vrtákem 2,1mm co 8 cm.
Vše je poháněno čerpací hlavou EHEIM aquabal na kterou je 2l biomolitan.
Trubka je umístěna na zadním skle za hranou 3d pozadí, které jsem lehce musel snížit.
Rampa je téměř neviditelná a výsledný efekt čeření hladiny je velmi pěkný.
rybicky.net/nadrz/26849/12.jpg…
rybicky.net/nadrz/26849/13.jpg…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2016 18:21 Muž @ DavFM [530] - Corydoras&ApistogrammaRe: vaaclav
Tak puvodni problem byl, ze se mu to mota na miste a nejde to ze strany na stranu. Ale rozhodne nejlepsi je to vyresit tak, aby zadny bordel nebyl, to kazdopadne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2016 18:14 R Muž @ vaaclav [6689] - EchinodoryRe: bubak
Odpadlé listy rostlin sbírám z hladiny a nebo to za mě udělá skimmer, nikde nic nelítá a dno je čisté. :-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2016 18:13 Muž @ DavFM [530] - Corydoras&ApistogrammaRe: bubak
No, tak to zkus sam. Upust vodu a hned uvidis ze kterych direk to tece hodne a odkud malo.
S kazdou dirkou se zmensi tlak a na konci uz je tlak slaby. To je fyzika, tu ani vaaclav neosidi :-)
Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 18

Zpět na obsah sekce Technika Přidat příspěvek • Zobrazeno 32137x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - http://rybicky.net/forum/13235-rozstrikovaci-rampa