Kde koupit rostlinky
Byla jsem tam v patek..podle obrazku mi to neprijde..nebo mi to neukazali
Objednam toho rataje a uvidime-teda ja toho moc neuvidim ale rybka snad jo
Egerii v Hornbachu v Čestlicích mají určitě (nádrž vlevo, bokem od prodejního pultu). A začátkem měsíce jim zrovna dovezli nové kytky.
Jinak daruji viz. jiná sekce Limnobium laevigatum, místo požadované Pistia stratiotes.
Kupoval jsem od Rataje před měsícem a doporučuji. Vybíral jsem rostliny skladem a všechny dorazily a většina druhů v perfektním stavu - lepším jak z burzy nebo obchodu. Bylo vidět, že to byly čerstvě vypěstované rostliny, co se neválely měsíc u prodejce ve špatných podmínkách.
oukeeej,tak objednam vse 2x je to ok?
Ano a máš o de mě palec za registraci.
A pres internet rataj je to ok?
0 11.03.2019 18:11 Maya Starší reakce
www.aquasabi.com
Do ČR posílají a je to velmi rychlé. Ale nabídku echinodorů jsem nikdy nezkoumal.
Ty bláho, ten nevypadá úplně životaschopně
prošel ti rukama? Ale moc díky, mrknu na ty stránky.
EDIT: do ČR neposílají
Zdravím a děkuji,
pana Skácela jsem zapomněla zmínit, jeho nabídku taky znám a není to ono. Sháním spíše ty šlechtěné variety a on má spíš botanické.
Zkusil bych určitě i inzeráty, je tady dost akvaristů, kteří často darují své přebytky.
rybicky.net/inzeraty/ Ahoj všem,
prosím, nemáte tip, kde sehnat pěkné Echinodry? Nějaké trochu netradiční... barevné a tak, spíš menší, nebo pak úzkolisté větší. Leda poštou, nejsem mobilní.
- u pana Kašpara, Rataje, v Jaroměři a R-A už si nic nevyberu, Aqua-daho to píše vše nedostupné (jinak bych si tam vybrala) a Růžičky se trochu bojím - to nahrazování. In vitro nechci, emers mi nevadí. Nebráním se ani zahraničí.
Děkuji mnohokrát za tipy
Starší reakce
Dám ti zadarmo ale musíš si přijít.
0 26.02.2019 23:58 stanedav Zdravím, nevíte kde po Praze sehnat pěknou Blyxu? ( Blyxa Japonica)
Nikde ji nemůžu sehnat, na burze ji minule měli u prvního stánku hned u vchodu, dal jsem za dvě rostliny 90 Kč a kvalita byla... No fakt děsivá, jediný list nebyl v celku...
Nevíte o místě, kde bych ji sehnal?
Starší reakce
Telefon na p. Miroslav Kašpar +420 777695856
Ahoj,
ráda bych po dobrých zkušenostech doporučila pěstitele rostlin Miroslava Kašpara. Eshop nemá, je jen na FB
www.facebook.com/…
Rostlinky emers, ale vše se perfektně chytá. V létě byly košíčky opravdu nacpané k prasknutí. S cenami 10Kč za stonkovku (košík), 50Kč anubias (pěkný), 15-25 Echinodorus nebo 50Kč mateční obluda se dá nakonec i poštovné 180Kč dobírka zvládnout. Perfektní stav i teď v zimě, jen už košíčky tak nepřetékají, ale to mě varoval
. A na doptání má i kytky mimo seznam. Krásně se chytla i staurogyne repens za lidových 15Kč a Hemianthus micranthemoides. Setové světlo, bez CO2.
Takže za mě pro tohoto pána palec hore
* a rostlinky nenahrazuje - co objednáte, to máte. Plus dáreček.
Starší reakce
Od jiných akvaristů. Odkud jsi?
kde sagitariu koupit nejlépe?
A co chceš reklamovat,že to ryby sežraly...
0 21.01.2019 10:03 Klababa
Objednal jsem u Rataje. Naprostá spokojenost. Rostlin spousta a moc hezkých. Pokud bys objednal, doporučuji napsat velikost tvého AQ. Já se divil co došlo za nádherny a velky rostlinky.
Škoda, to už něco mám, ale klidně si někam dojedu.
Ještě foto kytek z kelímku. Nic moc
Nejednodušší je přijít na sraz tam nesu vždycky pytel rostlin. Je tam opravdu dost velký výběr spoustu lidí něco přinese.
Zatím jsem jim v podstatě napsal co tady, takže reklamace to úplně není, jen jsem z toho jaksi.... zaražen
Tak se radši ptám. Určitě to zasadím, teď jsem ještě v práci, tak se do toho nechci vrtat, jak vypadají jednotlivé stonky. Jsem taky z Prahy, určitě si rád dojedu pro prostřih, jestli bude, díky!
Pokud to není shnilé nebo zmrzlé tak bych to zasadil. Posílat to zpátky i po reklamaci asi chtít nebudou. Trvá to ale dost dlouho než začne růst. Odkud jsi, já budu stříhat (Praha)
0 18.01.2019 17:19 Klababa – kytka z eshopu
Zdravím, objednal jsem si z jednoho eshopu staurogyne repens v kelímku a přišlo mi viz fotku. Dá se to, podle vašich zkušeností, ještě zachránit a jak nejlépe? Nebo to takhle chodí normálně? Na dotaz eshop ještě nereagoval. Díky
Starší reakce
0 13.01.2019 09:47 Angus68 –
Re: CHZ Potřebuji zjistit jaké vodní rostliny rostou v řece Papaloapan. Poradí mi někdo?
Starší reakce
S in vitro mám špatné zkušenosti a tuto dražší rostlinku bych raději submerz, v nejhorším případě emerz. JirkaŠčobák jsem už psal soukromě viz níže
Nemá někdo jiný volné? Pochopitelně to nechci zadarmo
Ještě jich nemám na rozdávání. Stále bych protrhánim ohrozil nádrž.
Myslím že je má Jirka Sčobák ale jestli jich má na rozdávání netuším jinak jsem je viděl jen in vitro proč to vadí?
Nevíte někdo zda lze někde sehnat (i třeba z EU) Cryptocoryne Flamingo, ale ne in vitro?
Starší reakce
Myslím že poštovné je ve skutečnosti levnější, než jak to vypadá. Každý máme jiné podmínky - například já bydlím na malé vesnici a všude jezdím autem - ale jet pro cokoli kamkoli většinou představuje nějaké náklady, vždycky čas, a leckdy nejistotu, jestli to tam vůbec je.
Domluvit si něco v Hornbachu, pak tam volat, jestli už to přišlo, starat se, nakonec tam jet... Myslím že nechat si to poslat poštou je jednodušší a často i levnější.
Vím, děkuji. Ale už je dlouho nedostupný. Rataj ho má dostupný za 119 Kč, s poštovným to vyjde asi na 250 nebo tak nějak. Spíš mě zajímalo, jestli ho někdo nepotkal nějak rozumně v akvaristice nebo na burze, ale asi nakonec skončím u toho Rataje. Ale díky za snahu (všem)!
Má ho i Aqua Daho, ale za 230,-Kč.
Nó, tak to - na druhou stranu - vyjde podobně jak u toho Rataje. Ten má sice drahé poštovné, ale levnou kytku.
Romča ho má taky za 200.-
tak teda v Čestlickým Hbchu jsem ho ještě nikdy neviděla...ale mívají ho v ZOO Bráník , chtěj tam za něj ale přes 200.-
A v inzerátech ho často nabízela elffka, zkus jí napsat
Dík za tip. Zkusím se tam někdy zastavit.
Celkem často mívá tuto kytku Hornbach. Zkusil bych se domluvit s prodavači ať ji objednají.
Neviděli jste někde, prosím, Crinum calamistratum? Prolezla jsem kde co, včetně zdejší inzerce a darovacího vlákna, ale našla jsem pouze u Rataje. Přiznám se, že kvůli jedné kytce dávat tolik peněz za poštovné, se mi nechce. Několikrát v poslední době jsem byla i na Pankráci na burze, ale tam taky nic. Nemáte nějaký tip, prosím? Nejlépe Praha...
Starší reakce
Neviete aký pestovateľ dodáva rastliny v takýchto kelímkoch? Ja to mám z akvazahrada, ale toto asi nebude ich produkt.
Starší reakce
Vďaka, na ten e-shop (Arkansas, USA
) som tiež narazil a ešte jeden (Španielsko), kde je rovnako vypredané. Je to trochu škoda, "Rosen Maiden" je predsa len trochu krajší kultivar ako "Pink Line". Snáď to raz bude s dostupnosťou lepšie, aj keď Flamingu napriek jeho unikátnej farbe trvalo dosť dlho, kým sa jeho dostupnosť zlepšila. No akvarista má byť rpezlivý, že
K tej cene - ak si v obchode z tvojho odkazu kúpiš 3 kusy, ušetríš 10 dolárov, no nekúp to
Přidat reakci
1 ...... [2] ...... 15 16
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 21167x