Kde koupit rostlinky
Trochu by mě zajímalo proč tam vůbec nakupuješ. Jen při zběžném pohledu je databáze rostlin ukradená a většinu jich jen přeprodává.
Pokud jde o Echinodorus horizontalis tak původní rostlina nebyla moc vhodná pro akvária už název napovídá kam listy po čase zamíří. To je ale u přírodních echináčů celkem normální. Snaha mít co nejširší sortiment je jasná jestli ale dostaneš to co jsi si přál je druhá věc. Nakupoval bych proto u zaběhnutých pěstíren.
Taky jsem zkusil nákup u Akvárium Růžička, konkrétně Echinodorus horizontalis. Dostal jsem něco, co sice neodpovídá původnímu popisu od K. Rataje staršího; ale zato v katastrofálním stavu. Ve čtyřech košíčcích naloupáno 16 oddělků z květního stvolu bez kořínků. Teda celkem 3 primární kořínky jsem napočítal. "Umělecký" vklad do košíčků včetně takzvaných srdíček provedený snad nějakým brigádníkem způsobil jejich zahnití. Po měsíci pokusu o záchranu můžu konstatovat, že vydržela jedna rostlinka a roste z ní E. macrophyllus. Teda pokud je u nás ještě pravdivý Klíč určování zástupců rodu Echinodorus. Nejspíše ano, v Botanické zahradě ve Wroclawi mají stejný a navíc národní kolekci rodu Echinodorus.
Starší reakce
Dva měsíce zpátky jsem zakládal nádrž, rostlinky jsem bral z více zdrojů. Nicméně teď jsem ještě dokupoval pár košíčků z Aqua Daho a jednoznačně jsou "NEJ". Kvalita, cena, balení, rychlost a velmi potěší také malá pozornost v podobě rostlinek zdarma. Bral jsem teď od nich cca 8 košíků rostlin a přidali 3 zdarma! Téměř neuvěřitelné v dnešní době
.
Ahoj, já jsem si nechala poslat od Aqua-daho. Na webu mají krásné prezentace všech nabízených rostlin. Když si to člověk spočítá, tak se mu objednávka u nich určitě vyplatí, zvlášť, když nekupuje jenom jednu kytku nebo chce kytky, které jsou normálně v obchodech hrozně předražené. Kytičky mi dorazily střelhbitě a ve výborném stavu, skvěle zabalené, v krabici, v novinách, v igelitu. A krom toho mi Aqua-daho přibalili dárek - dvě další kytky, které mi nezapočitali. Tyhle se mi hodily do akvárka jak biotopem, tak velikostí i náročností - zkrátka jsou to profíci a podle těch pár, co jsem si objednala, odhadli, co potřebuju. Komunikace s firmou byla taky skvělá a rychlá, jsou milí. Vřele doporučuju. Anebo se kouknout tady na popisech kytek, kde kdo nabízí darem ;)
Tuším, že je to právě v tomto tématu, kde myslím vaaclav psal, že p. Růžička nakupuje kytky od Daha a za vyšší cenu posílá dál.
E: Dohledal jsem - příspěvek z 24.4.2015.
Před týdnem mi došla zásilka, pořád mají noviny - každý košík zvlášť a celé je to v igelitovém pytlíku a následně v krabici
0 11.07.2015 13:07 - Predávať neoznačené rastliny v eshope je strašne nezodpovedné.
Už som tu pred časom písal.Bral som rastlinky od Rataja,bola na nich i riasa a čo do veľkosti - od AquaDaho som dostal 2x tak veľké kúsky a bez rias.p.Rataj to má inak pekne označené i zabalené.AquaDaho onoho času posielalo tiež v novinách,teraz neviem už som dlhšie nič neobjednával.
Od Růžičky som bral rastliny a mozem doporucit ,pokial clovek nieje velmi narocny na kvalitu.Ja osbomne som nemal stym problem.Sice teraz kupujem uz iba in vitro.
Jen malá poznámka (od p. Růžičky jsem ještě neobjednávala), ale balení do novin je naprosto běžný a vhodný. To chybějící označení by mě asi trochu mrzelo.
Bral jsem před nějakou dobou přímo od Růžičky. V porovnání s Aqua Dahoo kvalita rostlin horší, tak na úrovni Rataje, ale bez problémů životaschopné rostliny, nic uhnilého a podobně. Balení do novin je trošku zvláštní, ale nebyly polámány, tak asi OK. Rostliny mi od něj dorazily neoznačené. To může být problém třeba u echinodorů, kdy v prodejní emerzní formě od sebe nejdou moc rozlišit.
Obecně i když Aqua-dahoo je sice lepší, tak já můžu Růžičku doporučit.
Znám oba obchody, docela mi vadí vysoká cena, ale ptám se zda-li má někdo zkušenosti s panem Růžičkou a když ano, tak jestli jsou pozitivní
0 10.07.2015 19:00 Aforte [570] Jo jasně, já jsem taky hrozně spokojený s rostlinkama od aqua daho, jenže ty co bych chtěl tam nemají a u růžičky ano.
Jsou to rostlinky od p. Růžičku. Ten má taky vlastní e-shop. Mám s ním zkušenosti, každopádně jsem byl více spokojený s rostlinkami z
www.aqua-daho.czStarší reakce
Tak bonus byl nakonec Limnophila sessiliflora
Jak kdy. Většinou objednávám nepříliš náročné kytky a jako dárek jsem dostala třeba pogostemon stellata. Byl nádherný a vydržel mi asi měsíc, chudák.
A teď naposled jsem dostala jako bonus bleheráč, z toho jsem teda byla trošku v rozpacích.
no taky jsem na to koukal, asi jich měli moc a nikdo to nechtěl... ale to je tak 4 roky zpátky...
už je to celkem dlouho, co jsem od nich objednával, ale pamatuji si, že tam byl navíc crinum calamistranum, a nějaký echinodorus...
nevim jak aqua-daho, ale běžně firmy, které posílají něco jako dárek/bonus, tak se tím zbavují ležáků (produktů, které se neprodávají)
Z DA-HO jsedm objednávala několikrát, pokaždé pošlou jinou pozornost, podle mě posílají rostlinky s podobnými nároky jako ty, co si člověk objedná.
Mě dorazily dvě takové pozornosti podniku. A do týdne shnily. Já si ty kytky, na který nemám podmínky, neobjednával
.
este som neobjednaval az o 2 tyzdne ... pisal som im pred mesiacom a hovorili ze ked mozem tak nech pockam ze aj u nich to bude s rastlinkami lepsie a ze ten jeden kus by mi vedeli dorucit takze az objednam tak urcite to tu zavesim ake to bolo
A můžu se zeptat co za kytku si dostal? Já objednávám od AQ daho prvně a na faktuře vidím pozoronost podniku (jeden koš) tak jsem zvědavý.
Starší reakce
Mam 50 cm vysoke akva ... uvidime ako mi to bude rast... len dufam ze aqua daho o mesiac da tie echi. Do ponuky
Echinodorus reticulum
Svata pravda. Indiana jsem daroval, kdyz mel nejdelsi list 70cm dlouhy a MonterMonty taky umi o jeho dvou synaccich hezky vypravet, co to je za monstrum
.
Jak máš velké akvárium, dokáží hlavně ti první dva ohromě narůst. Jinak Echinodorus horizontalis aspoň když jsem ho měl já mazal okamžitě k hladině.
Echinodorus Beauty Red Echinodorus Indian red Echinodorus Kleiner Bär Echinodorus horizontalis tieto nemaju v aqua daho ... ine co by som chcel maju takze tak
a pisal som s tymi v aqua daho tak mi povedali ze o mesiac budu mat viac ech. tak skusim pockat lebo ja aj tak teraz som v skole a az 15 juna budem doma tak ze na dlhsie tak skusim pockat no
ale dakujem vam
Jen pro zajímavost jaké echináče sháníš?
Ahoj. V Brne ve Sklorexu maji dost velky vyber. Jen neposilaji rostliny a ryby
. Rostliny maji od klasickych dodavatelu i prebytky. Kvalita velmi dobra, ceny normalni na obchod. Nic jako supermarkety a pod. V patek jsem tam videl i Aponogeton madagascariensis , coz normalne v akva prodejnach nevidis. Kdyz nepochodis tak pisni. Da se to koupit a poslat.
Ved to ze ani aqua daho ani rataj nema tie echinodory skladom ktore by som chcel len ruzicka ich ma a ratajovi som pisal a odpoved bola ze tie rastlinky ktore nie su skladom nebudu ani tak skoro skladom v tom je problem ... keby ich mal rataj alebo daho tak urcite beriem odtial
Já jsem bral rostliny od AQ daho i Rataje ( u něj vždy nějaký ten dárek v podobě kytky, nebo krmení), kvalita byla dobrá u obou i v zimě, ale teď beru kytky na burze a nemůžu si stěžovat
Já bych to bral od AQ Dahoo, ale neměli skladem to, co jsem potřeboval. Jediný měl skladem co jsem potřeboval, takže já sem moc na výběr neměl. A těch 250Kč mě nezabije, za ryby platím víc jen za dopravu.
S balením problém u mého balíku problém nebyl, ale rostliny byly neoznačené a v nic moc stavu.
že bere od AQUA-DAHO je možné, ale ceny některých rostlinek má nižší (toto není reklama...
), já od něj bral rostlinky a právě jsem porovnával s cenami od AQUA-DAHO, které měl nižší....ale mohu říci, že ceny sice nižší, ale jakým stylem balík poslal to bych mu omlátil o hlavu, naštěstí rostliny přežili (což se nedá říci a dalším obsahu balíku), ale po druhé od něj již nebudu nic brát a radši si připlatím u AQUA-DAHO.
Kupujete rostliny od překupníka který má rostliny z AQUA-DAHO, dokonce zkopírované jejich fotky, jen cena je trochu jiná, co má AQUA-DAHO za 25kč to Růžička prodává za 31. Rostlinná akvária.cz to je to samé jen trochu dražší 39kč.
hej hej to som videl ze je to ten isty dodavatel ale ked som isiel na tu stranku cz-zooshop tak tam napr mali aj ech uruguayensis ale ked som isiel priamo na stranku p. ruzicku tak tam ho v ponuke nemal ... asi bude najlepsie mu napisat ako to je...
Já bral nedávno zde:
m.akvariumruzicka.cz/…
Jméno i adresa je stejné. Takže to bude ten samý prodejce.
Mám o tom i záznam v deníku mé nádrže s fotkou. Nákup bez problémů, platil jsem předem. V košících bylo vždy po 3 echinodory. Stav rostlin asi jak mi kdysi došly od Rate, z Aqua dahoo vypadaly líp. Ale má dobré ceny i stav skladu.
prosim vas mate nejake skusenosti s touto strankou ?
www.cz-zooshop.cz/… keby som si odtial objednal rastlinky ? co vy na to ? ci radsej nieco ine ? ten pan ružicka sa mi vidi celkom v pohode
Starší reakce
Jestli se nemýlím tak v Košicích existují srazy Košické stretká
www.akva.sk/…
Tam bys možná něco mohl sehnat. Rataj i Daho mají určitě dost Echinodorům nebo sháníš něco speciálního.
vdaka ja som tie vsetky stranky presiel uz pred tym inac by som tu nepisal ... lenze vsetky stranky maju v ponuke dokopy asi 3 echinodory a dost ...
Ja kupujem rastliny tropica na akvaprodukt.sk Cena trochu vyššia ale kvalita cene zodpovedá.
Kdekoliv na netu. Nevím jak kdo posílá z čr na Slovensko, ale je víc obchodů nez Aq-dahoo a rataj Já nedávno bral od akvariumruzicka. Výběr docela měli, ceny super, v každém košíku 3 echinodory. Akorát kvalita rostlin trochu horší než z aq dahoo, tak na úrovni rataje.
0 20.04.2015 08:43 Baymax – kupa rastlin
Nazdar. Prosim vas vedeli by ste mi poradit odkial by som mohol kupit echinodory ? U rataja ich vela nemaju aqua daho to iste v kamennych obchodoch ich takmer vobec nemaju velmi by som ich chcel do akvarka a nie a nie ich zohnat. na burzy nemozem ist lebo o ziadnych neviem aby boli v blizkosti Kosic a aj ked su tak nemozem lebo som v skole preto mi ostava len internet ale neviem sa k tomu dopracovat pomohli by ste mi prosim
Přidat reakci
1 ...... [5] ...... 15 16
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 21167x