CO2 - rady do začátku
hrnek cukru a kostka drozdi = slusnej psouk
drozdi urcite min
0 29.04.2008 10:04 groal tak to nechapu. Mam 200 akvarko a tady se v radach piše, že používá na 300 l 1,5l lahev, 1 kostku droždí a hrnek cukru a podle toho odkazu tady ten používa jen 1/6 kostky droždí. Tak jak to tedy je? Poradí mi někdo čeho se mám držet?
0 29.04.2008 10:00 R Silent [5949] 0 29.04.2008 09:42 groal Včera jsem poctivě zkoumal to moje zařízení na výrobu CO2. Asi fakt nefunguje, ale postupoval jsem přesně podle návodu. Něco jsem musel udělat špatně, takže dneska už jsem koupil kvasnice, a víčko s vývodem na hadici mi pasuje na 1,5l plastovou lahev. Zkusím založit tu aparaturu podle navodu co je tady v radách. Fakt ta naplň vydrží jen 3 dny? Jak to řešíte, když jedete na delší dobu pryč? Co se stane, když budu CO2 používat jen občas? Může se stát něco, když se mi obsah lahve dostane do vody? Protože když jsem včera rozšrouboval tu původní láhev, tak mi z hadičky samospádem tekla voda... to by asi nemělo co?, ale bublinky nešly... Díky za pomoc
0 28.04.2008 13:48 groal takže to asi nefunguje, když žádný nejsou, co? Mám tedy obsah vylít a podle toho návodu, co je tady na webu udělat CO2 pomocí kvasnic?
0 28.04.2008 13:33 groal Rataj a syn ze Šumperka... má to tedy pořád pouštět nějaký malý viditelný bublinky?
Co je to za sadu? Pokud je to kvasný systém tak pytlíky vyhoď a použij klasicky kvasnice a cukr. To fungujem zaručeně. Já to tak u Nutrafin natural systemu udělal.
0 28.04.2008 13:25 groal Potřeboval bych poradit, koupil jsem si sadu na CO2 - takovou tu hotovou, co do ni jen dam vodu. Vsechno jsem udelal,ale uz treti den od zalozeni nejsou videt zadny bublinky, tak nevim jestli to funguje. Kdyz lahev zmacknu, tak bublinky vyletí, ale sami od sebe, to jsem jeste nevidel. Jak to tedy je? Je neco videt, nebo se mi to nepovedlo spravne udelat? Díky za radu
Starší reakce
0 13.03.2008 12:19 wyrtual – Re: Tomm
tak bublinky jdou uplně minijaturní;)tak mám radost že je to v poho a že nic nehrozí
děkuji moc za radu
0 13.03.2008 12:16 Tomm – Re: wyrtual
Jde o to, aby z toho šly co nejmenší bublinky
, aby se co nejvíce CO2 rozpustilo ve vodě. Každopádně, jak jsem psal s tvojí litráží se nemusíš ničeho bát. Jen je třeba dát pozor, aby se ti to nedostalo do akvária.
0 13.03.2008 12:13 wyrtual – Re: Tomm
já tam mám něco jako vzduchovací kamínek ale neni to kamínek je to kousek molitanu bo co to je za materiál našel jsem to v šuplíku....já tam mám 15 gramů sušenejch kvasnic a hrnek a půl cukru...a vody tak do 3/4....
0 13.03.2008 12:09 Tomm – Re: wyrtual
To přes co ženeš CO2 do akva. Já např. používám lipové dřívko. Já mám 150L a jedu z 2l láhve naplněné do 3/4, 200g cukru a 1cm kostky droždí a bublám 24 hodin. Už to tak mám asi 1/2 roku a všechno je vpohodě.
Difuzér je v akva a slouží k rozpuštění CO2 ve vodě.
Take si myslim, ze z 1.5l lahve to do 180l nelze prehnat, pri dodrzeni predpisu tak, aby to bublalo aspon tyden.
0 13.03.2008 12:05 wyrtual – Re: fantasta
já nevim co to je difuzér
A potřebuješ vůbec bublat? Zjisti si hladinu CO2 než začneš přidávat. Stačí to přehnat, nevšimnout si toho a problémy jsou na světě.
0 13.03.2008 12:02 Tomm – Re: wyrtual
Tak na takovou litráž bych se vůbec ničeho nebál. Jako difuzér používáš co ?
0 13.03.2008 12:01 wyrtual – Re: Tomm
1.5 litru
0 13.03.2008 12:00 Tomm – Re: wyrtual
A z čeho bulbláš, myslím jak velký je objem láhve, ve které kvasíš?
0 13.03.2008 11:49 wyrtual – Re: Tomm
tak nalil jsem do něj 180 litrů...
0 13.03.2008 11:46 Tomm – Re: wyrtual
CO2 z kavsnic budeš těžko regulovat. Záleží na tom jak máš velké akvárium.
Starší reakce
0 16.01.2008 20:47 rolandmynar Mno řekl bych, založ AQ, dej tam rostliny, filtr, štěrk a vodu, ovšem v jiném pořadí
a než se toto zaběhne, máš minimálně 14 dní, ale spíše více, na nastudování problematiky s CO2. Pokud budeš mít rostlinné akvárko.
1 16.01.2008 20:42 bunda [28] 0 16.01.2008 20:38 FichtL2 – rady do začátku
jsem v tomto oboru uplnej jarin tak se ptám vás skušený...doted jsem nevěděl vůbec nic o co2 až mě kamoš řekl že s tím o moc líp rostou rostliny..tak se ptámm..pro začátek jsem si chtěl udělat kvasnicovač aby dělaal co2..jak moc to pomůže? četl jsem že je taky pak možnost že bych s tím mohl zdevastovat celý akvo..tak žádám uplny rady do začátku čeho se vyvarovat jak to správně použít nějaký ověření skušenosti a ps :vým že je to těžké ale tak aby to stálo co nejmín děkuji(chudej student )
a taky se omlovám jestli to tu už někde je což beztak je
Starší reakce
Zásaditá voda PH 7,1 a více
neutrální voda PH 7
Kyselá voda PH 6,9 a méně.
Kyseliny zvětšují kyselost a tím pádem snižují PH
To je špatně ... alkalická = zásaditá! pH nad 7 ... alkalická voda, pH pod 7 ... kyselá voda. Kyselina nesnižuje kyselost, nýbrž pH!
bych se jen chtel zeptat pro upresneni
vysoke PH= Alkalicka voda
nizke PH= Zasadita voda
jak se kyselinou snizuje kyselost ?
zase mi v tom delate bordel
Starší reakce
Pokud nedáváš chemii na snížení ph, apod., tak si z kh a ph vypočteš množství co2. Z toho také vyplývá že přidáváním co2 se sníží ph. Takže pokud máš ph třeba 7,5 tak to tím můžeš snížit a je to lepší než tam lejt kyselinu.
Ja som dal 250gramov cukru a malu kocku kvasnice...okolo tych 5gramov to byt može...prvý krát skusam kvasnice tak som zvedavý
Kvaseni zacne behem cca 2 hodin v zavislosti na teplote a mnozstvi kvasnic. Doporucuji mene kvasnic a vice cukru, vyrazne se tim prodlozi kvasny proces. Sam davam 200g cukru a 5 g kvasnic, kvaseni tak vydrzi cca 3 tydny. Diax
Za jak dlho mi začnu kvasit kvasinky?
Starší reakce
To je u pr. co s tím děláš jestli sodovku, svařuješ, nebo to pouštíš do akva.
Není to k autogenu?
0 23.10.2006 14:22 Vodník –
Re: A2C znovu potvrzuji, že jsou to zloději, je to jen pro ty lenivější, kdo se v tom nechce hrabat, riskovat nějakej malér s vohozeným stropem, smradem a nechce mít lahve a petflašky. Na krabici píšou, že náplň by měla vydržet cca 30 dní a je to pro nádrž 180L.
Já tu srandu taky viděl:je to funkční nápad,ale ta cena odradí i Rotchilda.Nedávno jsem tam dal kus vajglu a spokojenost.Musel jsem dát i čeření,jnak jsem byl za půl dne na ph někde kolem 5,5.Mezi 6,3-6,8 mě jdou kytky tak akorát.
A já myslel, že tohle vyjádření stačí -
...Manžel mi koupil myslím důmyslné a velmi nenápadné zařízení s názvem Nutrafin Natural System CO2. Sice jsou to ZLODĚJI, v sáčkách s náplní jsou klasické kvasnice a cukr, ale ten labyrint (je průhledný), kterým se koulí do vody bublinky je myslím dost dobrej. Bublinky se tam drží a neletí hned nahoru. kupeno v Hornbachu Černý most za necelých 600,-...
Lipové dřívko nebo cigaretový filtr udělá mnohem více práce než plastový labyrint. Za jiné peníze...
Chci se zeptat,jak dlouho vydrží 1 sáček kvasnic,a na jakém principu to celé zařízení funguje.Děkuji za odpověd.Jen mě zajímá,zda-li je to lepší než po domácku vyrobený kvasnicovač.
Nevím kde se dá „zonať komplet flaša“ ale já (a nejen já) jsem koupil 1,5Kg bombu přepouštěcím ventilem ve firmě která prodává repasuje a plní hasičáky, za 400,- Kč. Redukční ventil jsem vymámil u nás v hospodě 500,-Kč redukci mi udělali chlapi v údržbě za 1sparty.
Jehlový ventil nepoužívám, ale viděl jsem na netu několik návodů jak ho udělat z obyčejného plynového zapalovače který nestojí snad vůbec nic. Když k tomu přičtu 2m hadičky a difuzér z dózy za 39,-Kč tak mi to vychází na tu 1000,-
Ve firmě kde jsem koupil tu bombu, mi ji za 20,- Kč naplní na počkání a ta náplň vydrží tak 6-8 měsíců
Pravda, trochu jsem se při shánění proběhl a trochu jsem si s tím musel lámat hlavu, ale zase jsem oproti pohodlnému nákupu v E-shopu nějakou korunu ušetřil.
blek napsal: Do větších nádrží je nejlepší řešení bomba a pokud se člověk obejde bez speciální od Sery nebo Rataje tak to ani není drahé. (cca 1000,- komplet)
sorry ale kde sa dá zohnať komplet fľaša s ihlovým ventilom na CO2? ak mi to prezradíš tak ju idem hned kúpiť pretože som ani Ihlový ventil ešte nevidel pod 2000Sk
0 22.10.2006 13:35 paulinn – CO2
Manžel mi koupil myslím důmyslné a velmi nenápadné zařízení s názvem Nutrafin Natural System CO2. Sice jsou to zloději, v sáčkách s náplní jsou klasické kvasnice a cukr, ale ten labyrint(je průhledný), kterým se koulí do vody bublinky je myslím dost dobrej. Bublinky se tam drží a neletí hned nahoru. kupeno v Hornbachu Černý most za necelých 600,-
Starší reakce
Váš problém, Barbare, mohou způsobovat - netěsnost průchodu hadičky zátkou, nižší teplota nebo menší množství kvasnic.
Těsnost lze odzkoušet nanesením malého množství pěny na holení nebo mýdlového roztoku. Nebude-li tam chyba, doporučuji počkat, až se proces rozběhne, příp. přidat trochu kvasnic.
Kolik čeho jste tam dal? V tom návodu je psáno, že autor dá do láhve hrnek krystalového cukru a kostku kvasnic.
To mi nepřijde jako rozumné!
Takové množství kvasnic na tak málo cukru musí skončit velkým pšoukem!
(Sám autor si také stěžuje na nutnost brzdit počáteční reakci a že mu taková náplň vydrží jen 2-3 dny...)
Už kvůli riziku náhlé změny pH tento postup nedoporučuji. Je lépe dát menší množství kvasnic a třeba i více cukru, čímž docílíme pozvolného vyvíjení CO2 po delší dobu.
Jestli ti kvasinky vesele bublají, tak ji někde uchází tlak, nepříjemný broblém, doporučuju to kompletně zavoskovat, moznáš to tak že když s tím trochu zakvedláš, bacha aby se ti nedostala voda do hadičky, tak se ti co2 v hadičce natlačí pod hladinu a pak po chvíli zase začně jeho hladina stoupat k hladině vody až se vyrovnají(voda v hadičce je zpravidla výš, něž hladina, ale to je fyzika tudíš nepodstatný, ale únik tlaku je velmi nepříjemný, používáš sklo nebo plast? Pořápně to utěsni neboj se výbuchu, myslím že obzvláště u plastu je mírně přeceňovaný, nevěřím že by to kvasinky zládly(proto to mám ve skle
Starší reakce
Souhlasím, že pokud vám rostliny rostou i bez dodatečného sycení CO2, je toto zbytečné. Třeba máte CO2 ve vodě dostatek? Otázkou ale také je, co si kdo představuje pod pojmem "rostliny rostou"...
Riskovat "výbuch" pet-lahve s kvasnicemi můžete jen tehdy, nemáte-li alespoň základní ponětí, jak proces kvašení probíhá. Přiznám se, že představa takového "výbuchu" je pro mne poněkud úsměvná...
Vaše přirovnání sycení CO2 k "likvidátoru řas" mi nepříjde nejšťastnější - ten bych vám nedoporučoval použít ani v případě, kdybyste v akva řasy měl.
Zajímavým argumentem je pak i to, že "přemíra CO2 podporuje bujení řas". Zatím jsem se s takovým tvrzením nesetkal. Máte nějaké vysvětlení, proč by tomu tak ("v létě ve stojaté vodě") mělo být?
Díky za reakci.
No já ho tam dávám taky,ale jako spíš nejlevnější variantu okyselení vody.A to z důvodu toho,že při ph pod 6,8 nedělá problém rostlinám přijmou železo z hnojivaa.Při vyšším toje prý horší.Navíc se mě pak na listech nesrážejí vápenaté usazeniny.
Přidat reakci
1 ...... ...... [12] 13
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 16568x