Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

CO2 - rady do začátku

NápovědaFórum » CO2 » Zkušenosti a rady 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
CO2 - rady do začátku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2021 20:08 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: faba
Já mám CO2 opravdu už hodně dlouho a vždycky jsem jel nonstop. Za těch víc jak 20 let jsem si nikdy neotrávil žádné ryby, když ti totiž technika (čínská) selže přijdeš o osádku rostliny to většinou přežijí. Jestli chceš nějakou techniku tak 4xdávkovací čerpalo na hnojivo a po čase i proudové čerpadlo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2021 20:04 Muž Papik [622] Re: faba
Názory se různí, záleží na parametrech vody, o kolik přes noc klesne pH a za jak rychle se zase dorovná na požadovanou hodnotu. Když máš velkou láhev a najdeš si plnění za rozumnou cenu, tak bych na noc vůbec nevypínal. Pro živočichy je to bezpečnější a ekonomicky tě to rozhodně nezruinuje. Navíc elektromagnetický ventil je další věc, která se může porouchat a žere proud.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2021 19:57 Muž faba [0] Re: vaclav
Mlhu nechci :-D Chci aby bylo dobře rybkám.
Edit: Takže nemám kupovat to noční vypínání pochopil jsem to dobře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2021 19:55 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: faba
Kontrolér je sice pěkná věc ale je to jen pH metr a když se ti sníží vlivem sycení i KH bude obsah co2 klesat ale drop ti to ukáže to kontrolér neumí. Sondy k němu to je další kapitola jsou to čínské srágory, které vydrží trochu měřit pár měsíců a pak je to už o ničem, a co je s nimi práce potřebuješ pufry aspoň 2 ph4 a ph7 (ph10) regenerační roztok a čistící. Rozdíl 0,3pH je změna obsahu co2 o 100% Někdo tu psal že když bomba dochází tak se sníží tlak, ale je to přesně obráceně jakmile je v láhvi jen plyn tak se tlak naopak zvýší, a to dost znatelně.

Já bych jel nonstop a pokud chceš jen rostlinné akvárium tak si kup reaktor, pokud chceš vyšší level tak patronu, pokud ti nevadí mlha v akváriu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2021 19:14 Muž 4Sima [1918] Re: faba
Určitě, navíc ho budeš ladit bez živočichů v akváriu, které tam dáš až po zajetí akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2021 19:13 Muž Papik [622] Re: faba
Pokud osadíš dost rostlin, dost znamená alespoň 3/4 dna + nejlépe i nějaké plovoucí rostliny, tak klidně můžeš. Za začátku ho pouštěj raději méně, přidat můžeš vždycky. Chvilku bude trvat, než množství CO2 vyladíš. Nezapomínej, že záleží, kolik ho rostliny spotřebují. Zredukuješ výrazně roslinstvo nebo začne stagnovat v růstu a CO2 se bude spotřebovávat méně, než doposud. Ale toho si na dropcheckeru snadno všimneš a upravíš počet bublin za minutu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2021 19:10 Muž faba [0] Re: Papik, 4Sima
Chlapy to je super, už se začínám orientovat.Muzu to CO zapnout hned po založení? Během té doby by to mělo být vychytané
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2021 19:05 Muž Papik [622] Re: faba
Dá se to tak říci, kromě situace, kdy dochází CO2 v láhvi, jak jsem psal. Dropchecker sice ukazuje stav, který byl před cca 4 hodinami, ale když zareaguješ hned, mělo by to stačit. Je to levná a jednoduchá optická kontrola.

Když je modrý (po výměně náplně je modrý vždy, než během zmíněných 4 hodin zareaguje), je CO2 málo. Do nádrže může jít málo CO2, rostliny ho rychle spotřebovávají, může být prázdná bomba, která se třeba předčasně vyprázdnila kvůli nějaké netěsnosti.

Zelená barva indikuje "optimální" hodnotu CO2, bezpečnou pro většinu živočichů. O tuhle barvu usiluješ. Různí se názory, jaká je bezpečná nebo pohodová hodnota CO2 pro živočichy, ale tím ti nebudu plést hlavu.

V případě žluté, je ve vodě CO2 příliš a je třeba ubrat jehlovým ventilem, protože ohrožuješ zdraví a životy živočichů. Pokud bys měl v nádrži citlivé živočichy, tak bych raději preventivně ihned vyměnil třetinu nebo polovinu vody, abych množství CO2 snížil.

Abys měl nějakou představu, kolik tam pouštíš CO2, když kroutíš jehlovým ventilem, tak počítáš bubliny za minutu v počítadlu bublin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2021 18:56 Muž 4Sima [1918] Re: faba
Začal bych: počet bublin za minutu = dKH x objem akva v litrech : 50
Kup si testy: dKH, pH
Když takto začneš, mělo by to být bezpečné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2021 18:43 Muž faba [0] Re: Papik, 4Sima
Chlapy vy jste hodní.Takže když koupím dropchecker a sešteluji to podle něj společně s testem tak to bude ok a nemusím to pořád kontrolovat ano.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2021 18:23 Muž Papik [622] Re: faba
V čem máš zmatek? Kontroler měří pomocí sondy pH v akváriu a pouští buď víc nebo míň CO2 z bomby, aby udržoval tebou nastavenou hodnotu pH. Sonda má nějakou životnost, potom se musí vyměnit za novou. Jednou za čas je dobré/třeba sondu zkalibrovat podle návodu výrobce. Je to dražší kvůli sondě, ale pohodlné.

Bez kontroleru si musíš pH vyladit nastavováním jehlového ventilu a pH kontrolovat, nejlépe měřením kvalitním testem. Lepší je na noc CO2 nevypínat, protože když ráno zase spustí, tak dochází obvykle ke skokovým změnám hodnoty pH, které živočichům nesvědčí.

V obou případě je dobré používat dropchecker jako bezpečnostní prvek, kdyby se něco porouchalo a CO2 bylo hodně nebo málo. V dropcheckeru měníš po 2-3 týdnech náplň, aby stále správně ukazoval, která se dá koupit za celkem drobný peníz a vydrží dlouho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.04.2021 18:18 Muž 4Sima [1918] Re: faba
Já jsem zastáncem sycení nonstop a bez kontroléru, nebavilo by mě sondu udržovat a navíc je to drahé. Začít sytit opatrně málo, sledovat dropchecker a třeba pomalu přidávat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2021 18:12 Muž faba [0] Re: 4Sima
Uf tak v tom mám teď takový zmatek že nevím co vzít.tak asi variantu bez toho controlleru a ušetřím 3000kc Já to snad nedám dohromady :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2021 17:59 Muž 4Sima [1918] Re: faba
Controller na CO2 je dobrá věc, ale je taky třeba zvážit zda se budeš chtít starat o sondu a občas ji měnit. V podstatě má smysl pouze varianta s kontrolérem pH nebo obyčejná bomba s ventilem bez nočního vypínání. Tam pak už hlídáš dropchecker a měříš ph.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2021 17:57 Muž Papik [622] Re: faba
V tomhle si netroufám radit, jdu cestou co nejméně techniky a co nejmenší údržby. Je krásné vymazlené akvárium holandského typu, hýřící všemi barvami, kde je použitá high-end technika s automatickým hnojením, ovládáním světel atd. Jenže v takovém akváriu rostou rostliny jako z vody a aby nádrž vypadala stále hezky, je třeba pomalu co týden rostliny stříhat a upravovat.

Pro mě je to otročina. Nehnojím, pouze týdně měním třetinu vody (to jen kvůli zabarvení, protože díky ponořené zemině voda časem výrazně zežloutne, podobně jako z výluhu olšových šištiček) a cca jednou za měsíc zkrátím nejrychleji rostoucí rostliny. Z techniky používám pouze topítko, málo výkonnou čerpací hlavu s minimálním příkonem pro pohyb vody a přiškrcené vzduchování. Na léto mám sestrojené chlazení z PC ventilátorů, které řídí čínský termostat. Plus samozřejmě led světlo, u hlavního akvária s kontrolerem pro pomalé rozsvěcení a zhasínání, kvůli komfortu pro živočichy.

Kdybych měl v bytě stabilní teplotu po celý rok, tak bych polovinu techniky mohl vynechat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2021 17:50 Muž faba [0] Re: Papik
Mohu vás tedy poprosit co by jste si koupil vy,rád si nechám poradit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2021 17:42 Muž Papik [622] Re: faba
Určitě, je to pohodlné. Nastavíš hodnotu pH, jakou chceš v nádrži mít a on jí +- udržuje. Ale na oplátku musíš ty udržovat sondu. Alternativou je, že ladíš počet bublin a měříš pH v nádrži. Když dochází láhev, tak ke konci klesá tlak a mění se počet bublin. Ale to je jen ke konci, takže většinu času to máš nastavené.

Přesto bych dropchecker vždy používal. Sice ukazuje hodnotu před několika hodinami, ale když je něco špatně, tak tě varuje a můžeš reagovat. Jen v něm jednou za cca 3 týdny vyměníš náplň.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2021 17:28 Muž faba [0] Re: Papik
Pak se ptám má cenu to kupovat?Myslím ten controller?

A jaké počítadlo a difuzér?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2021 17:23 Muž Papik [622] Re: faba
Ano, ale sonda má nějakou životnost a občas je třeba jí zkalibrovat. Dropchecker je jednoduchá a levná optická kontrola, aby sis neotrávil obsádku, pokud se kontroler zblázní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2021 16:34 Muž faba [0] Re: vaclav
Tak jsem asi něco špatně pochopil. On má měřit ph a pouštět podle potřeby CO... Tak v tom mám guláš.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2021 15:52 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: faba
To si jenom myslíš pH kontrolér není všemocný a obsah CO2 se z něho nedozvíš. Já už nic neměřím jen na něj občas kouknu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2021 15:45 Muž faba [0]
Ahoj. Je potřeba drop checker, když budu mít sondu, tedy controller? Já myslím, že ne.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2021 21:00 Kopr Re: Brodys
Z hasičáku redukčního ventilu a jehlového ventilu cammozi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2021 20:13 Brodys Re: Kopr
Jde o to jaký máš set. Já měl od nich značku aquario a tam stačilo otevřít lahev,zapojit elm.ventil a už jen nastavit počet bublin. Teď mám strideways,tam se otevře láhev a pak se ještě musí nastavit dalším kolečkem tlak na výstupu a ten je doporučován kolem 2 barů. Posílám odkaz, kde je i video s nastavením.

www.juwelakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2021 19:53 Kopr Re: Brodys
Já používám vnitřní atomizér. Zkusím teda snížit ten tlak. BTW....Když jsem ten CO2 set zprovozňoval tak sem se řídil videonavodem z youtube(youtu.be/…) od Rostlinná akvária a tam ten kohoutek dotáhl o hodně víc než já. Řekl bych že úplně na doraz. Každopádně díky za radu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2021 19:24 Brodys Re: Kopr
Nemám s tím zkušenost, maximálně, když hodně bulblám,je u atomizéru slyšet míchání bublinek s vodou,ale opravdu málo. Mám externí atomizér JBL. Ten tlak mi přijde moc, většinou se doporučuje 2 bary,tak zkusit snížit,jestli to pomůže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2021 19:00 Kopr – Hlučnost CO2 atomizéru
Zdravím, mám otázku. Používám CO2 atomizér z Aliexpresu a při bublání je slyšet takové šumění až pískání...nepříjemné je to hlavně v noci když je všude ticho. Akvárium mám v ložnici tak to docela vadí. Tlak na regulátoru mám nastavený na cca 7 barů. Nemáte někdo zkušenost jak to pískání co nejvíc eliminovat? Třeba nastavením toho tlaku? Dřív sem používal difuzér(fajku) a ta pískala taky. Dekuju za rady...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2021 15:26 Muž Tomo [2] Re: Pavel
Plniaci tlak je nejakých 900-1000PSI,výstupný nejakých 50PSI-ten je prednastavený a nedá sa regulovať-mám ten set/bez nočného vypínania/-zatial spokojnosť
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.01.2021 13:32 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Brodys
No on hlavne kritický bod CO₂ je už niekde pri 30-tich stupňoch.

Ale to je v radách do začiatku silne OT :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2021 13:13 Brodys Re: Pavel
Bylo by to fajn, 200 barů by se teoreticky do láhve dát dalo,ale z bezpečnostních důvodů se do plna neplní,ani na svařování ani v akvaristice. CO2 při stlačování mění skupenství, zkapalňuje. Je i dost velký rozdíl v tlaku v závislosti na okolní teplotě, při 9 stupních cca 34 barů, při 20 už skoro 57 barů.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2021 13:09 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: Pavel
...odpověděli mu 70psi (cca 5bar podle googlu)...
Ta odpověď na Invitalu je podivná, zavádějící(?). Láhve mi profesionální plnírna plní na ~ 50 bar, (~ 725 PSI), na výstupu jej reguluji na 1-3 bar (~14-40 PSI) podle typu difuzéru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2021 12:49 Pavel – CO2 na začátek
Ahoj Všem,

přemýšlím o pořízení CO2 do akvária a mám jeden dotaz.

složit si vlastní (láhev, redukč. ventil, jehl. ventil, difuzer, atd...) nebo koupit set např. www.rostlinna-akvaria.cz/…

vyjde +- na podobné peníze. za mě by nebylo co řešit, kdybych nenarazil na tlak, který mě zarazil.

v setu, viz odkaz někdo položil otázku na tlak a odpověděli mu 70psi (cca 5bar podle googlu). normální tlak láhve (na sváření, atd...) mají provozní tlak 200ba, podle mého laického názoru je ve svářečské láhvi proti té ze setu 40x větší tlak, tím pádem je tam 40x více plynu a vydrží 40x déle.

je to pravda, nebo můj laický náhled na věc je úplně špatný? ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2021 11:57 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: BlodDragon
To vypadá na měkkou vodu ale pokud chceš začít s Co2 tak test na KH (KNK) budeš potřebovat to samé test na pH. Podobný systém jsem kdysi používal, jen jsem měl starou sifonovou láhev do které jsem použil jen plyn z bombiček a nafukoval jsem s ním trojúhelník vlepený do rohu akvária. Rataj to kdysi dokonce prodával. Kup si ale k tomu drop checker www.profiplants.cz/… :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2021 11:42 Muž BlodDragon [1] Re: vaclav
Máme vodu bez chloru a ph vody z kohoutku je 6,4-6,7 ph jen nevím tvrdost
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2021 11:36 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: BlodDragon
Zjisti si co ti doma teče z vodovodu nebo si kup test na KH +pH. Pokud bude KH příliš vysoké nemá to cenu používat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2021 11:29 Muž BlodDragon [1] Re: ctibum
Chtěl bych zkusit to Co2 ale je problém že jak jsem ho nikdy neměl tak nevím co a jak a mohl bych dát maximálně teď 3 tisíce za C02 a mám v plánu kupovat to větší akvárium takže bych chtěl zkusit tuhle láhev ze superzoo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2021 10:23 R Muž ctibum [7090] Re: BlodDragon
Tak princip máš popsaný ve videu u výrobku. Ale ještě jsem se tu nesetkal s tím, že by to někdo používal...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2021 10:10 Muž BlodDragon [1]
ahoj chtěl bych se zeptat jak funguje tohle Co2 nikdy jsem ho nepoužíval a chtěl bych to zkusit

www.superzoo.cz/…#

jinak děkuji za rady :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.12.2020 15:56 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: hellmut
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.12.2020 15:40 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: hellmut
Poznáš to tak že ho na pár hodin vyndáš z akvária. Když zmodrá je to ok, pokud ne vyměnil bych. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.12.2020 12:35 Brodys Re: hellmut
V příbalovém letáku většiny testů je jednou za měsíc, ale prodejce uvádí, že stačí jednou za tři měsíce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2020 12:31 Muž hellmut [144] - Cichlidy
Ahoj chci se zeptat jak často by se měla měnit ta vodička v té skleněné baňce v akváriu. Mám nějakou náplň za pár korun z Aliexpress za rok jsem to měnil jen jedinou...
Je to tmavě zelené ale kytky rostou jako blázen a ryby se nedusí takže nechci nic měnit :-)
Akorát je mi divný že za rok co pouštím CO2 mi ubyl jen jeden dílek na manometru...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.12.2020 16:18 Brodys Re: MrMovie
Reaguje cca 3 hodiny zpět a také je důležité umístění. Začal bych ráno na 60/ za minutu a viděl bych. Taky podstatné jak rozpustíš.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2020 16:04 MrMovie Re: vaclav
Drop checker mám, jen jsem všude četl že reaguje se zpožděním, tak bych to nerad přepálil, proto ten dotaz na počet bublin, dle tabulky to totiž vychází, že bych měl přidat celkem dost...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.12.2020 14:14 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: MrMovie
Kup si dropchecker Doporučuji k němu originál náplně www.profiplants.cz/… v měření můžeš udělat dost velkou chybu a tillmanova tabulka je čirá teorie která bývá od naměřené skutečnosti většinou někde jinde. Proto vycházejí někdy nesmysly. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2020 13:31 MrMovie – Začátek dávkování
Ahoj,

nainstaloval jsem set CO2 s PH sondou, změřil parametry vody a teď zvažuji jak se bezpečně dostat na vhodné hodnoty CO2.

Aktuálně mám v akváriu spíš nenáročné rostlinky, ale chtěl bych tam přidat něco na dno a červeného, nicméně i teď potřebuji nádrž rychle zarůst aby parmičky nebyly tak vyplašené. Nicméně nepotřebuji se dostat na potřebné CO2 co nejdřív.

Mám dle Tillmanovy tabulky nezjistitelnou hodnotu :) , ale asi někde v úrovni 4 ( www.juwelakvarium.cz/…
KH 7
PH 7,8

Abych se posunul na hodnotu CO2 alespoň 14, potřebuji PH snížit na 7,2. Nastavil jsem tu hodnotu tedy na PH sondě, ale teď mi jde o to, jak moc bublat. Mám cca 85 - 90l čistý objem.

+ vodovodní voda má KH 16, co se bude dít když se při výměně vody změní KH +- 2 - 4 stupně?
Vodovodní voda má taky PH někde mezi 7,2 - 7,4, což by dle tabulky znamenalo, že CO2 je tam dostatek, což se mi nezdá, ale druhá věc je, že mi v akva něco zvyšuje PH (vyprchání co2?) a nevím přesně co.

Díky za radu a hezký Vánoce pivo

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2020 21:35 Žena Peťule [3] Re: Brodys
Tak jsem byla reklamovat. Prý se s tím ještě nesetkali. Nicméně nové regulátory nemají skladem, naskladní cca do 14 dní, tak jsem si to zase odvezla domů a po novém roce jim to opět odvezu, aby to otestovali a případně (tedy doufám v to) vyměnili za nový..
Každopádně všem moc děkuji za rady, tady se vždy dozvím vše, co potřebuji:-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.12.2020 17:24 Brodys Re: vaclav
Chci tady poděkovat za rady a sdělit jak se situace vyvinula. Pořídil jsem atomizér, bublinky pěkně cestují po akva,jsem zhruba na 100/minuta,drop stále tmavě zelený,rampa až na jeden díl sklopená dolů. Koukal.jsem i po reaktorech, ale zdá se mi to obří a zatím jsem o tom nenašel moc informací. KH mám hrozně nízko, 1,5 - 2, tak asi stejně nemůžu moc vášnit. Hlavní je, že kytky začaly hodně růst a o to vlastně jde.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.12.2020 12:23 Muž Markusenka [89] Re: vaclav
Ahoj.
To nevím, plnění láhví je běžně organizováno prostřednictvím poštovní služby, ať již ČP, nebo Zásilkovnou, atd.. Určitě inertní plyny takto půjdou.
Osobně využívám Bombicka.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.12.2020 11:24 Brodys Re: Peťule
To bych tedy snad zkusil vrátit a zkusil jiného výrobce........ palecAle 14 dnů už je asi pryč, že. Ať dobře pořídíš.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 12 13

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 16568x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5578-co2-rady-do-zacatku?od=51