Mečovky - chov
0 15.12.2013 19:09 Gondal – Mečovka tehotenství
sorry 40
takže ta moje rabyčka vá v sobě 4 mladejch ???
Však já vím, ber to tak že házím perly sviním.

Nosím jim je ze školního akvária, kde se to dětem množí jak myši a i je sem tam za něco zobchodujem.

No jedno to není...stojí třikrát více než běžná mečovka...

Však prosím, prosím, každej ať se snaží jak umí, já to teda radši zkrmím a to že je to přešlechtěná forma, to je skalárám jedno, šmakujou jim stejně.

0 15.12.2013 16:45 christ Nechápu, že máte problém s umístěním živorodek. Odemě kupuje superzoo v praze a další 3 menší akvaristiky v praze. A většinou chtějí hlavně živorodky.... Konkrétně mám helleri berlin a blue moscow paví očka. Berou i cichlidy, ale živorodky jsou pro ně hlavní, protože je kupuje každej začatečník skoro.(nic proti živorodkám a jejich chovatelům!). Zatím jsem jen hobby chovatel, což se bude časem měnit.
P.S.: chápu, že v menším městě bude asi větší problém sehnat odběr.
Gondal napsal: Kolik ???
Asi 40ks vo veľkosti 2cm.Za čo sa hanbím,no stále čakám na dokončenie steny aby som ich mohol premiestniť.
A áno chcel som len to,že fakt je niekedy podobné ryby problém niekam darovať,nie to ešte predať.
0 15.12.2013 16:17 Gondal – Mečovka tehotenství
aha

Kolega Ti jenom naznačuje, že za několik měsíců na tom budeš obdobně, budeš řešit problém, kam s nima.

0 15.12.2013 15:35 Gondal – m
Kolik ???
Mám v 5L kopec mečoviek a neviem čo s nimi.

0 15.12.2013 14:12 Gondal – Mečovka tehotenství
Dobře přelovím, bude to prý brzo ...

jakmile budou mladé na světě tak ji přelov zúet do původního akva.
Sám sobě odpověz na otázku: "Co budu dělat s těma mladejma" a když Ti z toho vyjde, že nejsi produkční chovatel, ale jenom hobbysta, tak bych se netrápil nějakejma vopičárnama s porodničkama, napral tam ty rostliny, jak jsem Ti pasal a nechal to na přírodě. Co má přežít přežije a stejně budeš mít starosti, co s nima.

0 15.12.2013 14:05 Gondal – Mečovka tehotenství

V té porodničce má málo místa
Bolo by lepšie do pôrodničky štrk nedávať.Keď prihliadneš na to,že budeš mladé častejšie kŕmiť a musieť odkalovať.Je tam len na oštaru.Ten tvoj sa zdá dosť hubý.
0 15.12.2013 13:49 Gondal – Mečovka tehotenství

A co tahle kamínky ?
Ako píše romant.Napríklad čo ja viem,kopa jávskeho machu či plávajúca pistia a jej spleť koreňov.
Na schovku pro omladinu je nejlepší nějakej chuchvalec rostlin, nějakýho plevele, jde o první hodiny po porodu, potom už jsou v drtivý většině akceptovány.
Hádam čoskoro.Hrubší substrát nie je nič moc.Kopec mladých v snahe ukryť sa, doň zapadne.
0 15.12.2013 13:26 Gondal – Mečovka tehotenství

Za jak dlouho myslíte, že porodí ?? a sežere svoje mládata ? a schovaj se do písku ty mládata ????
Jasně, stres z nahánění a když se to povede i přelovení do jiných podmínek, to je všechno spouštěč.
0 15.12.2013 11:00 Gondal – Mečovka tehotenství
Předčasný porod, jako že by porodila nevyvinuté mládata ???
Nestresuj jí, nenaháněj, nebo z toho bude předčasnej porod.
0 14.12.2013 23:20 Gondal – Mečovka tehotenství
A taky je hodně divoká ... nechce se chytit

Dekuju libore, jsem zas o neco chytrejsi;)
christ napsal: To je berlín s něčim líznutý? (typuju koi) šíleně vybledlý barvy, jestli je to čistej Berlin....
jestli je vyhladovělá, tak je těhotná a dal bych jí ale čas ještě...až se začne víc hranatit...(Ale asi to vypadá že jsi to fotil u krmeni)
Když je Berlín "líznutej" kohaku - koi, říká se tomu někdy tricolor, někdy sanke...podle libosti

A ta samice je dost krátce před porodem, moc se hranatit nebude. Porody této variety jsou někdy docela dost skryté. Tahle břicho již má dost velké, ale velká je hlavně skvrna....
0 12.12.2013 18:21 Albert – Mečovka tehotenství
Tak se podívejte dolů tam na ty profily ....
myslel jsem varianta berlin.
0 12.12.2013 17:14 Albert – Mečovka tehotenství
0 12.12.2013 17:14 Albert – Mečovka tehotenství

Je těhotná, jestli jo tak za jak dlouho asi bude rodit ( omlouvám se za grafiku)
0 12.12.2013 17:08 Albert – Mečovka tehotenství
0 12.12.2013 17:03 Albert – Mečovka tehotenství
jj dávám jim dost najíst a jak jsi to myslel s tím berlín
To je berlín s něčim líznutý? (typuju koi) šíleně vybledlý barvy, jestli je to čistej Berlin....
jestli je vyhladovělá, tak je těhotná a dal bych jí ale čas ještě...až se začne víc hranatit...(Ale asi to vypadá že jsi to fotil u krmeni)
0 12.12.2013 15:43 Albert – Mečovka tehotenství

A ještě
0 12.12.2013 15:43 Albert – Mečovka tehotenství

Ještě jedna
0 12.12.2013 15:42 Albert – Mečovka tehotenství

Dobrý den chtěl bych se vás zeptat, jestli je tato mečovka těhotná, ale podle té černé skvrny to nepoznám , protože od minulého porodu jí zůstala stejná už 4 měsíce... děkuji
No ja mam uplne stejny problem, kdyz z akvaria vypustim skoro vsechnu vodu, taky mi plavou ryby u dna.
Promin, ale ta otazka je opravdu polozena tak, ze nelze odpovedet. Zkus to popsat lepe.
Pokud jsou živé, pak nejspíš hledají něco k snědku. Pokud jsou chcíplé, pak už nemají žádný problém...
P.S. Toto je typická ukázka neschopnosti se zeptat...takže na blbou otázku, blbá odpověď...
0 09.12.2013 23:44 lukáš. – pomoc
kdyš my mečovky plavou u dna co je za problem ?
Starší reakce
Tak to nevím. Nemám s tímto žádnou zkušenost. Teoreticky to nezní špatně, ale nevím. Záleží jestli se jenom předvádějí, nebo to mají jako rivalitu od přírody.

Přečti si celý sled událostí a neotravuj hloupostí

Benjojs napsal: nebudou se křížit a budou se snášet, když koupíš mečovky mladší tak na stoprocent se budou snášet
Dobrá tak ještě jednou pro méně chápavé...

které ryby se nebudou křížit a které se budou snášet? V čem je věk mečovky směrodatný s ohledem ke snášenlivosti?

Vím, že pokud je víc samců než samiček, nedělá to dobře.
Ale pokud by měla jen samičky budou v pohodě.
Tak když by měla jen samce, neměli by pak důvod se předvádět před samičkama a tvořit výrazná teritoria. a tím by mohli být taky OK...
Nebo ne?
ja som to tak chcel urobit ale nemam rastlinky kde by sa schovali tak ich este pustim a budem ich sledovat ked budu hrupsie tak ich dam do porodnicky tu velku som uz raz mal tehotnu a porodila niekedy v noci ked som spal a do rana ich vsetky zozrali preto som si teraz kupil porodnicku
no zdá se mi, že ty blábolíš. když budou spolu menší a větší ryby od mala, nebudou vetší až odrostou považovat menší za potravu. Samozřejmě neplatí pro dravce. A to mečovky určitě nejsou.

Pes a kočka se taky nesnáší, a když jsou spolu od mala, tak si nejdou po krku a to jsou dravci oba

Nikam je nedávej, mají ještě móře času(ty na včerejších fotkách). Bude úplně postačovat když budou mít v akváriu možnosti se schovat, ideál jsou nějaký chuchvalce rostlin, kde nějaká omladina může přežít. Samozřejmě otestovat si odchov s porodničkou je taky možný. Časem se naučíš rozpoznat čas kdy už je ten správnej čas, příležitostí na to je u živorodek hodně.

Přidat reakci
1 ...... 13 14
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 10109x