Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Black molly - rozmnožování, odchov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Black molly - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2015 08:57 Muž Yirka [9126] Re: Merst
Pokud použiješ atlas rybicky.net/atlasryb/zivorodka_ostrotlama nebo pořádně přečteš toto fórum, vše potřebné se dozvíš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2015 23:32 Merst – Black molly rozmnožovanie..
Čaute som začiatočník a potrebujem pomoc. Mám párik black molly. Neviem rozlíšiť samicku od samca potrebujem to vedieť na 100%.A ako zistím že samička je kotná? Aj kedy mi bude rodiť..?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2015 18:17 Muž Jifi [675] Re: kajkááá
No, tohle je na molyny zatraceně malé akvárko, to by mohla být tak akorát porodnička. Pokud ho nemáš hustě zarostlé, nejlíp taky s nějakým mechem nebo růžkatcem, tak rodiče nejspíš ty mladé sežerou.
A k tomu termínu porodu - záleží taky na tom, v jakém stadiu březosti mohly samičky být, když jsi je už koupila. Jaké mají bříško?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2015 17:36 kajkááá – kdy bude rodit?
Ahoj, mám akvárium 25l. 2x samička a 1x samec, voda 26°C. Pokud jsem ji před týdnem koupila v akvaristice a jak jsem pochopila z předešlých příspěvků, měla by rodit asi za měsíc, takže bych max. za měsíc měla očekávat malé?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2015 09:36 Muž mPP [4] Re: NHKG
No i tak je to veľke ešte v zábehu neviem či tam budú dobre hodnoty vody. Včera som meral tak len tvrdosť ešte bola vyšia a NO3 okolo 50 inak všetko bolo v norme. Je tam len čisto novy substrát komplet inak všetko je už stare. Dúfam, že rybky budú mať ideálne podmienky. No prelovím ich možno o týždeň keď sa mi ich podary pochytať očom pochybujem lebo taku malu rybku v takom veľkom akva chytiť bude umenie :) Takže s krmivom nič extra nekupovať ? Inak mám mach v akva + riccia ale len malé trsy v tom sa toho veľa neskryje skôr v koreni je plno maličkých dier a ako pozerám 3D pozadie im asi najviac vyhovuje dúfam, že sa nebudu skrývať za neho.

No troška amatérske video ;) Mrknite youtu.be/… moje prvé male rybky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2015 09:28 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: mPP
Pořiď si Růžkatec nebo podobnou plovoucí rychle rostoucí jemnolistkou rostlinu. V ní se můžou mladé schovávat. Sice jich moc nepřežije, ale pár by mohlo. Časem předpokládám přelovíš ryby z malého akvária do velkého, tak pak můžeš nové malé odchovávat tam. Krmit stačí drceným vločkovým krmivem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2015 09:19 Muž mPP [4] Re: NHKG
A mám odloviť tu ich mamu stoho akva aj tie gupky ? Malý poter sa skryl nad 3D pozadie a tam ich nechyti nič dúfam ale zatial tam mám len tie gupky a ich mamu. A ešte asi by im trebalo niečo žrať čo odporúčaš ? Som fakt, že viacmenej začiatočník čitam učím sa ale tak rada vždy pomôže
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2015 09:11 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: mPP
Samozřejmě, je to jeden druh ryby, liší se jen barvou. Akorát potomstvo budou takoví "oríšci" s podivným zbarvením.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2015 09:04 Muž mPP [4] – hm?
Môže sa spáriť black molly s gold molly ? Mám len jedného samca a 3 samice black molly + jedna gold molly samica. Tá ma veľmi veľké brucho. Môže byť, že sa spárila s black samcom ? hmm

Nakoľko som založil nove akva ešte kým ste odpovedali dal som tu gold molly do 300l lebo som mal tušaka že to príde a prišlo to ;-) Takže neviem ským sa spýrila ako to je možné keď ju mám už dlho ale akurat som aj video natočil ako maličke potvorky vychádzajú. Takže prvé potomstvo vo veľkom 300l akva sú male molly ;) Inak teraz ešte včera som tam dal gupky samčeka a samičku mám ich dať preč ? A o taku hodinu alebo dva dať preč aj tu gold molly ? Video pridám do profilu ;)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2015 18:29 stanulka032 Re: Závodník
To urcite ne :-) tezko by ji prakla prdel
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2015 16:26 Muž Čorka [0] Re: stanulka032
Spis se prezrala a praskla :-D :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2015 14:08 stanulka032
Mam v akva Black molly dnes rano jsem si vsimla ze je otevrena a sla z ni krev. Je mozne ze se chysta rodit ?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2015 16:42 R Muž romant [27987] Re: Foska
Ano, možné to je a je to vcelku běžné, pokud omladina není sežrána do několika hodin, je akceptována. Jenom bych doporučil zřízení prezentace a uvedení co nejvíce údajů o nádrži, technické vybavení atd. a informací není nikdy dost, tak třeba mrknout na některý z odkazů.
rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
Jako prevenci nepodceňovat pravidelný výměny vody, klidně 2x týdně min. 1/3 objemu nádrže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2015 13:47 Foska – Bábatko
Ahojte :) s priatelom sme zaciatocnici v chove rybiek. Mame Black Molly a Ballon Molly spolu s malym hufom Neoniek.
Kde tu zrazu vcera sa nam v akvarku objavil novy obyvatel :) Domnievam sa, ze ide o Molly ale naozaj som si nie ista... BM sa v poslednom case dost schovaval/a, je mozne, ze sme ho teda zrejme ju :-D uz kupili tehotnu??? Maly je rozkosny, sam si tam plava a objeda rastlinky, len sa bojim aby ho nezjedli...
Budem vdacna za kazdu milu radu :)
ahoj

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   15.10.2014 22:03 JoKa Re: Ales
Ještě používám na hnojení pro rostliny PMDD hnojivo.
Jo jo, ono je potřeba ten plast trochu pohnojit, lépe to potom vypadá... ;-)
A jak jsi přišel na to, že mé rybky nemají dobré životní podmínky?
Jak? Prásknul si se sám...

Ty umělotiny vyházej hned, v akva nemaj co dělat... Nic se v tom neschová. Potěr se drží hlavně u hladiny. Uznej, že na hladině nemáš ani jednu plovoucí nebo vzplývající rostlinu. Takže se prostě nemají kam schovat.
A ty témata, co ti Milan radí, ty si nastuduj...
Dodávat bakterie do zaběhlého akvária? Zbytečnost... Krmit 2x denně? Hloupost... Filtr má dobrý průtok, ale zaměřil bych se na filtrační médium... No prostě, minimálně to pročti... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2014 21:38 Ales Re: cezarmilan
A jak jsi přišel na to, že mé rybky nemají dobré životní podmínky? Samozřejmě jsem začátečník, ale zase jsem si akvária nepořídil před měsícem.
1/5 vody se snažím měnit 2x týdně (když není čas tak jednou za týden), ryby krmím 2x denně (suché krm. a mražené patentky), mladé krmím 3x denně. V akváriu (110L) mám vnitřní filtr (průtok 600L/h,8W). Cca jednou týdně (po výměně vody) dodávám do akva živé bakterie.
Zkoušení kamenů octem samozřejmě taky znám, ale je pravda, že vždy zkouším jen nové kameny, které najdu venku v přírodě. Pokud jde o písek na dně, tak ten jsem koupil ve zverimexu jako říční písek a ani mě nenapadlo ho zkoušet. Budu ho muset ještě prověřit.
Ohledně těch rostlin samozřejmě dám na vaše rady, ale nemůžu zítra vyrvat půlku rostlin, prostě to musím udělat postupně. Ještě používám na hnojení pro rostliny PMDD hnojivo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2014 20:56 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Ales
Škoda, že nám nerozumieš. Vyhoď hneď tie umelé gýče. Možno kvoli ním vykapali tie živé.
Skús začať od prípravy dobrých životných podmienok pre rybky a potom budeš riešiť, či neriešiť množenie. Plastu všeobecne je v akváriu i tak dosť. Potom poveberaj bielé kamienky, kamene, vysuš ich a potom polej octom. Ak budú šumieť, je lepšie ich už do akvária nedávať. To tiež môže rastlinám (živým) škodiť.
Takže nechať rastlinky zarásť celé akvárium, meniť tretinu vody týždenne a otázka, ako filtruješ?
No, aby som nebol OT, tak výmenou vody sa (akoby) imituje obdobie dážďov a to rovnako dobre pôsobí a urýchľuje množenie sa rybiek. To však oveľa neskôr. Teraz je pre teba oveľa dôležitejšie z tejto témy prejsť do tém ako "začínam" "aké rastliny" "výmena vody" "filtrácia" a pod. Ver mi ak budeš ovladať tieto, tak už sa ti rybky namnožia sami ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2014 19:03 Ales Re: romant
Fotka k příspěvku Ok souhlas. Přesně tak to dělám, postupně dokupuji živé. Ale ne každá se vždy chytne, některé mi zašly. Až tam bude dostatek živých, umělé zruším. Ale jinak i do té umělotiny se malá rybka může schovat - v mém případě se do té nízké trávy (viz. foto) mladé mečovky schovávaly.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2014 18:50 R Muž romant [27987] Re: Ales
Nejen pro omladinu, ale hlavně pro kondici akvária jsou ty živý rostliny daleko přínosnější, než umělotiny přitahující všemožný řasy, vyhodit, nahradit, neřešit, vyřeší se to samo, měnit často vodu, nepřekrmovat(mladý naopak futrovat zdatně), udržovat dno v čistotě. Toliko základní teze úspěšného odchovávatele živorodek. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2014 18:44 JoKa Re: Ales
Já už jsem to chtěl napsat, že v umělé kytce se neschová nic, ale nebyl jsem si jist, posuzoval jsem jen podle malé fotky, co jsi dával před 14 dny v jiném vlákně... Teď už jsem si jist. Ty umělé nahraď živými a dej něco na hladinu (například ten růžkatec, co ti Roman radí, nebo třeba egerii) a nebudeš muset řešit blbosti typu porodnička. Za chvíli se spíš budeš ptát, co s nimi... ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2014 18:42 Ales Re: romant
Skvělý odhad. Je tam opravdu 6 živých a 6 umělých. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2014 18:36 R Muž romant [27987] Re: Ales
Tak jestli dobře vidím, je polovina rostlin umělejch a tam se toho moc neschová, to chce třeba rybicky.net/atlasrostlin/ceratophyllum_demersum
Edit: Březí bude, tedy oni jsou živorodky permanentně v očekávání, tak nějak povšechně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2014 18:31 Ales Re: romant
Fotka k příspěvku Posuď sám zda je dost zarostlé (viz. foto). Asi týden po porodu mečovky jsem neviděl žádné mladé. Pak se začaly objevovat, viděl jsem jich cca 10. Ale postupně mizely, asi je větší spoluobyvatelé neakceptovali. Nakonec zůstaly dvě, které jsem odlovil do 60L akvária.
Jinak, jaký je Váš názor na březost té Black molly?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2014 18:20 R Muž romant [27987] Re: Ales
Když bude v tom společenským možnost schovávaček, ideál jsou jemnolistý rostliny a jejich chuchvalce, tak bude výtěžnost jistě lepší a nebude nutno používat porodniček. Ono, když mají čerstvě se narodivší tu možnost se bezprostředně po porodu schovat, jak píšu, tak za několik hodin už jsou akceptovány a obvykle se nestávají součástí jídelníčku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2014 18:13 Ales Re: cezarmilan
Mám 110 L a když mi tam porodila mečounka, tak přežily dvě rybky. Příště jsem raději mečounku dal do porodničky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2014 18:06 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Ales
Čo myslíš, aké akvária mám ja?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2014 18:05 Ales Re: cezarmilan
Mám společenské akvárium, tam ztěžka mladé přežijí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2014 17:57 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Ales
Prečo to chceš hneď množiť, aký máš zámer? Ak je v akváriu rovnováha a výborné podmienky, tak si netreba robiť starosti. Množia sa ajááájáááj. Toť nedávno som nevedel kam dávať.
Ver mi trh je presýtený živorodkami, cihlidami by sme mohli zachraňovať Africké jazerá
ak by bolo treba. Nehovoriac o tých čo končia v potrubiach naších sídlisk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2014 17:35 Ales – Black molly
Fotka k příspěvku Dobrý den,
dokáže mi někdo poradit, jak moc je moje Black molly březí (jestli tedy vůbec je)?
Jde mi o to, kdy ji mám odlovit do porodničky, abych ji zbytečně dlouho nestresoval.
Děkuji za odpověď.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   15.10.2014 04:26 Muž LiborSprysl [9015] Re: Štefan
Štefan napsal: ryba dokáže při nevhodných podmínkách čas porodu prodlužovat. smich Lépe - nevhodné podmínky brání přirozenému vývoji zárodků... ;-) ahoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2014 22:51 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: Jenik3
filtrace by byla vhodná. Stačí v menší nádrži použít klasický bublátor. Investice na necelou stovku a vzduchovací motůrek předpokládám máš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2014 22:46 Jenik3 Re: Štefan
Díky za radu. Zkusím to tak udělat.
Potřebuje taková samosatná nádrž speciální péči? Vzduchování bych měl, ale filtraci vody už neumím zařídit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2014 11:16 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: Jenik3
ryba dokáže při nevhodných podmínkách čas porodu prodlužovat. Nevím,kde rybku zrovna máš. Ale dal bych ji do samostatné nádrže s pár kytkama, klidné nerušené místo, teplotu bych zvedl na 26 stupňů a pokud je opravdu její čas, nebude to trvat dlouho a vysype se.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2014 22:47 Jenik3 Re: romant
Jak bych to poznal?
Čekal bych, že ta samička bude poloviční, ale není tomu tak. Stále vypadá tak, že ji to teprve čeká.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2014 17:01 R Muž romant [27987] Re: Jenik3
Nevím, třeba už porodila a osádka se postrala aniž o tom víš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2014 12:18 Jenik3 Re: cezarmilan
Zdá se, že "zlatá" se zatím k ničemu nemá. Měl jsem nějaké očekávání 29.září. Nyní jsme o 14 dní dále a stále nic. Kamrádka si caparty ráda vezme, tak je v mém zájmu, aby přeživších bylo alespoň deset.
Jak dlouho jí to může ještě trvat.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2014 18:43 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: Veronika
Těhotná Molla vypadá úplně stejně, jako netěhotná, akorát má větší a hranatější bříško. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2014 18:24 Veronika – Jak vypadá molla před porodem ?
Dobrý den prosím jak vypadá molla před porodem máte někdo foto ? Potřebovala bych to fakt vychytat chvilku před mimčama diky.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2014 20:42 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Jenik3
Mám taký divný pocit, že to už teraz máš prerybnené, tak načo odchovávať ďaľšie? Držal by som sa toho, čo napísal "romant"
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2014 20:03 Jenik3 Re: ŠtefanT
Fotka k příspěvku posílám fotku samičky. chytit tuto rybu v klidu je nemožné.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2014 17:12 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: Jenik3
No já chovám kominíky, takže hledat na nich skvrnu březosti je nesmysl :-D ale předpokládám a doufám, že to někdo další potvrdí, na tvé samičce ta skvrna by měla být vidět. Takže jednak podle skvrny březosti a nebo pak také podle tvaru bříška, které se před porodem hranatí. Pokud ani tohle neodsleduješ, můžu doporučit své praktikování. V den porodu si zaznamenám datum a vím, že za cca 30 dní bude rodit znovu. Tak jí tak 5 dní před porodem hodím do porodničky a pak už jen čekám ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2014 17:12 R Muž romant [27987] Re: Jenik3
Já bych, tedy pokud nechceš nějak produkčně odchovávat, nedělal žádný změny a nechal samice tam kde jsou. Budeš to moci tzv. dostat do oka a za pár porodů budeš vědět, kdy ten čas bude nastávat, stranění se, vyhledávání klidného místa, velmi hranaté břicho. Když bude v akváriu nějaký chuchvalec rostlin, kam se může omladina po porodu uchýlit, tak jistě něco odchováš. Toť můj názor na ty porodničkový blázince. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2014 17:05 Jenik3 Re: Štefan
Díky, zkusím se s tím nějak poprat.
Jak poznat ten správný čas na přendání samičky mimo akvárium?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2014 14:13 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: Jenik3
V nepřerybněné nádrži 60x30x30 se úspěšně Molly chovat dají, ale jak psala Turbinka, pravidelní odkalování a výměna 50% vody týdně je podmínkou. Co se týče odchovu, není nutná skleněná nádrž, dají se odchovávat třeba v plastové nádobě, která se sežene třeba v IKEA za cca 60Kč a klasický bublátor s biofiltrační pěnou. Porodnička je bez debat, ale co je nejdůležitější, živá strava hned od narození. Ideální je artémka. Koukni do mé presentace, třeba ti to trochu pomůže ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2014 13:14 Žena Turbínka [2558] Re: Jenik3
Pokud chceš prcky odchovat bylo by ideální samici umístit do porodničky s dvojitým dnem, tak aby poter propadl dolů a samice k němu nemohla. Je lepší poté potěr odchovávat v samostatné nádrži se zvýšenou hygienou a do společenského akvária umístit až v době, kdy se ostatním rybám nevejde do tlamky.
Neodpustím si poznámku, že mít gold molly ve společenské nádrži o objemu 54 l je nerozumé a je třeba dbát na pravidelnou a důslednou údržbu nádrže, ještě lépe je chovat ve větší nádrži alespoň okolo 80 l.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2014 13:08 Jenik3
Ahoj,
dovoluji si volně navázat na téma.
Pěkně se mi zakulatila samička od Gold Molly, takže čekám, že budu mít několik nových žlutých rybek. Asi před měsícem se jsem zahlédl pár malých žlutých capartů, ale mnoho dnů se nedožili, bohužel.

Jaké kroky podniknout, aby samička všechen potěr nepožrala a vlastně ani ostatní obyvatelé akvária?
Mám ji nějak oddělit od ostatních ryb třeba síťovinou? Moc možností na jejich oddělení nemám, žádné druhé akvarium, ani líheň.

Akvarium je tradiční malé, 54L, s rozměry 60x30x30. Plné života fauny i flory.
Díky, H.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2014 18:30 Žena Turbínka [2558] Re: luci
Molly jsou gravidní cca měsíc, mohla už prcky vypustit a následně všechny sežrat nebo ji mohly pomoci ostatní ryby v nádrži, nic nového pod sluncem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2014 18:25 luci – za jak dlouho
Poradí my někdo prosím za jak dlouho porodí bllack molly
malé už by to mělo bejt čeká asi tak týdnů 6 a pořád nic. stydim

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2014 15:24 Muž LiborSprysl [9015] Re: Štefan
No to bude výsledek velmi podobný, protože ty nepatrné rozdíly v objemu vody roli asi nebudou žádnou...začátek debaty u třiceti a tří set litrů... ahoj

Takže platí to, co kdysi napsal ing.Krček, myslím, že podobně to formuloval i Norbert Dokoupil. Volně přeloženo - skutečně dobrý živorodkách nepotřebuje mnoho velkých nádrží, ale spoustu malých. A tím bychom to mohli skončit. Není třeba dokumentace ověřovacích pokusů, to už udělali borci dávno před tebou, a ověřily generace výborných živorodkářů - našich úspěšných účastníků mistrovství světa a Evropy.
Abych to vzal při jednom ...náš slovenský přítel se pořád točí na hygieně, a nedovede pochopit, co je to přiměřeně velká nádrž počtu mláďat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   24.07.2014 10:57 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: Designer
pánové, tahleta diskuse začíná být z mého pohledu únavná a nikam nevedoucí. Takže už se k ní nebudu dále připojovat, ale udělám něco, co potvrdí, nebo vyvrátí pochybnosti. Připravím pro další porod nádrž tak, aby byla rozdělena na několik kójí, ruzných velikostí. Do každé kóje vložím 20ks kominíčků, které budu krmit stejnou stravou (živá a zamražená artemka),ve stejném množství. Každý týden udělám jednu fotografii celkového pohledu do nádrže a to z vrchu, aby bylo na první pohled vidět rozdíl ve velikosti ryb. Fotky budou k nahlédnutí v mé prezentaci 4+0.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [3] ...... 17 18

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 23704x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5266-black-molly-rozmnozovani-odchov?od=101