Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Hodnoty vody

NápovědaFórum » Voda, přípravky na úpravu a testy » Hodnoty vody 

Přejít na předchozí stránku 23 Žádná další stránka   1  
Hodnoty vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2008 18:12 tercovec
Mam dotaz koupil jsem acid na snížení ph vody,dá se pužít i v akva kde jsou ryby?A jak velké množství do 600 litrů díky ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2008 13:42 Muž Yirka [9196] – Re: PoLi
Jde o to za jakým účelem a kolik chceš investovat. Pro běžné účely středního AQ s běžnými druhy rabek určitě budou stačit testy lakmusové nebo kapkové firem jako SERA či RATAJ- ceny řádově v desetikorunách či stokokrunách, pro přesné a cílené měření nebo profesionální používání pak budou nejlepší digitální přístroje- ceny řádově od 2000 nahoru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2008 12:53 PoLi
Ahoj rybickari ;-), chtel bych se zeptat jakou sadu pro urcovani hodnot vody by ste mi doporucili... Mam tim namysli vyrobce, typ atd... vsak me chapete (teda snad) :-D

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2007 20:42 Kilas
jasny....diky moc za pomoc palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2007 19:56 Usine – Re: Kilas
Ph se dá měnit třeba pomocí CO2, výluhem z kyselé rašeliny, kyselinou. Čím je dKH menší tím to jde jde lépe ale pod 4 dKH bych už nešel. :-) Pozor na testy určení správné hodnoty je silně problematické a desetiny PH se odhadují velice špatně. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2007 19:04 Kilas
tak sem si to stahnul...vysledek co2 7,1mg/l....(pri pH 7 a stejne alkalite mi vychazi 22,6mg/l)....takze vysledkem je to ze musim pridat vic ty filtrovany vody, cimz se snizi pH (bude to mit za nasledek i snizeni dKH ale na vysledku to zase tolik nezmeni (napr pri pH 7 a dKH 6 mi vyjde 17mg/mol...coz je o dost lepsi nez 7,1)

nic,co by obsahovalo vapenate slozky se v mem akva nenachazi... :-)

tak ja zkusim ted tu vodu redit 1,5:1(studnicni:filtrovana) a uvidim co to udela...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2007 18:45 Usine – Re: Kilas
Jestli nemáš kalkulátor na CO2 tak si ho staháni www.akvarium.cz/…
Voda by měla mýt PH kolem 7 nebo mírně pod 6,8. Obsah CO2 by se měl pohybovat 20 - 35 mg/l
a tím dostaneš jak velká by měla být UT (dKH) To je asi nejlepší poměr pro rostliny. Může být samozřejmě i jiný ale vše se odvíjí od poměru dKH - PH. Hlavní ale je aby tvůj písek a kameny nebo jiná dekorace neobsahovali vápenaté složky, to potom poměr nefunguje. Vše vyzkoušej v octě pokud půjdou bublinky vyměnit. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2007 18:20 Kilas – Hodnoty vody
Zdravim. Potreboval bych pomoc. Do sveho akvaria pouzivam studnicni vodu a castecne ji redim s vodou filtrovanou (cca 2 : 1) Dnes sem si konecne zakoupil testy na mereni pH, dGH a dKH a dospel sem k tomuto zaveru...

pH dKH dGH
Studnicni 7,2 26 28
Filtrovana 5,3 2 3
AKVARIUM 7,5 8 18

(vsechny vysledky namereny kapkovymi testy)

(hodnoty pH mereny 2x...pocital sem s tim ze hodnota v akva by mela byt nizsi?)

Tak bych se chtel zeptat jestli bych do menene vody nemel davat vic ty vody filtrovany, aby sli hodnoty trochu dolu?

Pravdepodobne mi odpovite ze ano. Tak mi kdyztak napiste, prosim, v jakym pomeru je mam redit.

Dal bych se chtel zeptat jake hodnoty mohu povazovat za nejvice vhodne(prumerne i pro moje akva)?

Ja sem vetsinou nachazel(ikdyz se to nekdy lisilo)

pH 6,6-7,2 dKH 3-10 dGH 8-16

Predem dekuji za odpovedi... :-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 22 ...... [23]

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 20049x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4824?od=1101